tisdag, februari 28, 2006

Andras spår...

Här har en bäver lämnat spår... det borde den kanske inte ha gjort!
Det kan inte vara några som helst problem att googla upp den...

måndag, februari 27, 2006

Konstigheter man ej bör funderar vidare på...

Kom hem i lördagsnatt och fann ett gäng hästar i min lägenhet!
De hade klättrat upp till 4:e våningen via stuprännan och nu satt de där runt mitt bord och spelade Canasta... De hade glasspinnar fastklistrade på den ena av sina hovar. Längst ut på dessa pinnar var spelkort fästa med tuggummi...!!!

Jag gick och lade mig - vad annat kunde jag göra!?De var ju mitt inne i ett parti, så jag kunde ändå inte vara med!

Etiketter:

lördag, februari 25, 2006

Att lämna spår...

... mmm... tänkvärt!

Att stjäla ett ögonkast...

Jag tar hjälp av Therapeutic pictionary eftersom jag är så dålig på att flörta!
Nästa gång jag ser en trevlig människa ska jag tänka på vikten av
blickarnas bensin så får vi se hur det går...


onsdag, februari 22, 2006

Barnprogram från det mulliga 70-talet

Det är oerhört schysst av Svt att öppna sina arkiv där vi åter kan ta del av det gamla sverige som en gång var...
Mys och rys till
detta...

Tänker inte ens...

...diskutera den sk Elitlistan, något så infernaliskt infantilt att man endast kan skämmas!

fredag, februari 17, 2006

Mumlan!


Titta här Ulrica vad jag hittade!
En bild på Gösta Ekman och Lena Söderblom ur barnprogrammet
Mumlan som gick i TV under det proggigaste 70-talet. Stickade västar och byxor i plysch och massor av enorma byggklossar! Nu ska jag kompletera med en bild ur Bulleribock med Thomas von Brömsen och en kvinna i liknande kläder och mjukisstuk!

torsdag, februari 16, 2006

Äntligen - L8-Lees Boots...

Så här ser dom ut!!!
Galet röda men ändå snälla...

tisdag, februari 14, 2006

Alla hjärtans dag...

Till alla mina vänner och min familj vill jag ge en stor kram idag
jag älskar er!
En tanke ges även till de med inte så friska hjärtan...

Etiketter:

måndag, februari 13, 2006

I Love Curling!

Jag tycker inte om sport! Alltså - jag tycker INTE om sport...!
Jag skulle inte ens följa med och titta på exempelvis en fotbollsmatch om någon jag känner var med och spelade... nejnejnej! Jag finner ingen som helst nöje i att beskåda sportliga evenemang what so ever! Men så finns det sporter som INTE är sport, det är helt enkelt något mer... något för både hjärna och hjärta - framför allt hjärna! Curling! Våra fantastiska curlinglag både på dam- och herrsidan, sopar banan med de flesta de möter! Men som sagt, curling är ingen sport som jag ser det... det är mer kvantfysik och vips blir det helt underbart att titta på! Jag kan nästan sätta hela min knappnålssamling på att vi vinner os-guld på både dam- och herrsidan i Turin...

torsdag, februari 09, 2006

Neko Case...

För oss som väntat länge på något nytt från Neko Case... väntan är snart över!
Den 6 mars släpps hennes femte studioalbum Fox confessor brings the flood. Det jag har hört från skivan låter i vanlig ordning mycket, mycket, mycket bra! Vi som är vana med de något bisarra men vackra fotografierna på hennes tidigare konvolut (förutom teckningen som prydde Live-skivan The Tiger Has Spoken) får oss här något nytt - men inte desto mindre vackert. Ett ljuvligt tecknat omslag, denna gång utan Neko själv på framsidan...

Etiketter:

måndag, februari 06, 2006

Glömde bort Jelinek... nu när jag ändå svamlar på om pjäser!

Var på Jelineks pjäs "Rastplatz" för ett tag sedan... strax innan jul var det bestämt.
"Fem liter koagulerad hårspray, fyra svenniga träningsoveraller, två vilda djur, en omätbar mängd sexuell frustration och ett syndafall av ord."

Sökes: Björn och Älg för djuriskt bra sex
Finnes: Två uttråkade hemmafruar i illasittande sportkläder

Pjäsen handlade om relationer och sex där Jelinek driver med den materiellt mättade medelklassen. Denna övermättnad resulterar i ett sökande efter upplevelser som slutar i mer och mer bisarra nöjen som ska roa eller överhuvudtaget skapa reaktioner i livet. Pjäsens huvudroller är två medelålders kvinnor (Nina Gunke och Lis Nilhem) som tröttnat på sina intetsägande golfspelande män (Stefan Ekman och Anders Ahlbom Rosendahl), och de har via kontaktannonser stämt träff med två för dem okända varelser - en älg och en björn på en rastplats någonstans längs en motorväg. Denna älg och björn ska ge kvinnorna den efterlängtade upplevelsen av djuriskt sex... Mest underhållande var ändå en av mina gamla favoriter Christer Fant som berättare och någon slags puppetmaster för människorna i pjäsen.
Jag fick en känsla av att Jelinek inte tycker om människors svagheter och tillkortakommanden, dessa gör oss människor mindre attraktiva som art... Det är svårt att riktigt förstå Jelinek måste jag erkänna - men det gör henne inte mindre intressant. Pjäsen var faktiskt väldigt rolig och den var inte så tung som filmen "Pianolärarinnan". Jag skrattade - åt oss i mångt och mycket tragiska människor där kvinnor och män söker samma bekräftelse men på skilda sätt - bedrövligt patetiskt både i teori och praktik!

Ni kan inte Gå & Se denna pjäs... längre!

Den fantastiska pjäsen "Det finns ett liv där borta i Vällingby"

Som jag var och såg för en vecka sedan, av Kristina Lugn med Lennart Jähkel och Ann Petrén och den fantastiska dekoren och kostymeriet i grönt och rött... också den går på Stockholms stadsteater. Gå & Se!

En midsommarnattsdröm på Stockholms stadsteater

Ska gå på "En midsommarnattsdröm" på Stockholms stadsteater på fredag. För några veckor sedan såg jag "Det finns ett liv där borta i Vällingby" av Kristina Lugn, en föreställning med massor at tänkvärda ord som tyvärr inte fastnade i min minnesbank - en alltför vanlig företeelse nu för tiden... Dekor och kostym var underbart minimalistiska i färg där nästan allt var i grönt och rött (se ovan). En midsommarnattsdröm är redan en favorit i sitt original och hur underbar verkar den inte i Alexander Mørk-Eidens version med Rikard Wolff som Puck:

En folkpark djupt inne i skogen. Dansband. Hembränt. Fullmåne. Och hela långa sommaren framför oss. En perfekt spelplats för drömmen om den stora kärleken. Framtidstro och du och jag för alltid. Tillbaka till tider när ordet one-night stand inte fanns. Men du och jag för alltid? När berusningen slår till i den lena sommarnatten. I det heta minglet vid dansbanan. I den sugande doften från skogen.
En midsommarnattsdröm är en hyllning till fantasin, leken, intrigerna, förälskelsen och begäret. Och till en varm korv och en öl på vägen hem i gryningen. Till sagan om sommarnatten.

Kul att stoppa in Shakespears historia i det svenska 60-talet, med folkparkernas välkända och något druckna förväntansfulla drömmande...

onsdag, februari 01, 2006

Monochrome Set, Magazine och XTC!

Hur förljuvande är inte detta!!!
En video,
Jacobs Ladder , med ett av världens bästa band - Monochrome Set...!?
This one is for you Micke!!!

Skruva upp ljudet på din Marshall till 11 och njut...
Och om man är sugen på Magazine's Shot by both sides, så går även det för sig!
Tillika XTC med Making plans for Nigel.

Man blir glad...

eXTReMe Tracker
website counter