torsdag, maj 31, 2007

I am an Astronaut!



Det finns några få låtar som jag inte fått tag på ännu... annars har jag lyckats leta reda på nästan alla låtar jag någosin letat efter... men med några få och små undantag då alltså!

Men en låt som jag inte lyckats hitta ännu, men jag har i och för sig just precis börjat leta efter den igen... är I am an Astronaut, ni vet den med Kim Wildes lillebrorsa... nej, INTE Oscar Wilde utan Ricky Wilde och den spelades in 1973!
Sen gjordes väl en svensk variant av den också med någon av sönerna i den mycket annoying familjen Wahlgren... Linus om jag inte missminner mig här... Jag har hittat en nyinspelad version av Snow Patrol - jättefin naturligtvis, men... men... jag vill ha den engelska originalvarianten med Kimpans lillebrolla Rick alltså!



Är det någon som har den som en mp3:a som man kanske kan få sig tillskickad... ?
... kanske... kanske inte...

Etiketter:

Men ååååååh...

... vad jag är uttråkad... till och med en limmerick skulle vara en pulshöjare just nu...

31 maj...


Blind Melon - No Rain

... vårens sista darrande dag... det har inte darrats så mycket... mest doftat gott... med lite regn, lite sol, lite kyla, lite värme... men darrat har det inte gjort... eller har det... ?

Jag tycker mest att jag darrar för jämnan och för allt mest hela tiden... allt är värt min uppmärksamhet - stort som smått... fast mest smått... det där som är så lätt att missa - det gillar jag... något kul, något hemskt, något fantastiskt, något ur-tråkigt... Jag finner en viss entusiasm i att ligga och ha tråkigt på en filt en sommardag... att regna inne i ett sommarregn... att titta på en gammal tråkig svensk film... att ha tråkigt är en konstform i sig, men det gäller att se det roliga i att ha tråkigt... och det kan jag! Det kanske hänger ihop med att jag har så infernaliskt roligt med mina vänner för det mesta att jag även kan njuta av att ha tråkigt tillsammans med mig själv... det är förmodligen så det är...

Denna vår har jag varit otroligt närvarande... öppnat stora famnen inför och insupit allt till fullo... rakt av... oavkortat... och visst har det doftat och varit alldeles, alldeles förljuvande... men nu när man för en gångs skull hängt med i vårens frivola skeende så känner jag mig lätt blasé... och är det något som jag inte vill så är det just att utveckla detta beteende - att bli blasé och stängd inför de små tingen... det som är av verkligt värde...

Jag tror att jag ska sy mig en humlekostym... jag gillar humlor... älskar humlor... om jag går omkring i min humlekostym så kan jag ju inte bli blasé heller... det måste motverka min lätt blanka inställning just nu - så får det bli - jag sätter på mig min humlekostym och ringer till mina humlekompisar och föreslår en dans på en sommaräng...

Etiketter: , ,

onsdag, maj 30, 2007

Antiklimax...

Då kommer vi dit... till företagshälsovården... Stina och jag... och så blir vi motade i dörren av en sköterska med orden:

- "Hej hej... tyvärr är vaccinet slut!

Både Stina och jag står som två dumma får och tittar på sköterskan... hon tycker förmodligen att vi ser så jäkla dumma ut - som två fågelholkar ungefär... Hon tittar på oss och inser att varken jag eller Stina kommer oss för ta första steget här och svara henne eftersom vi bara står och dum-glor... hon fortsätter:

- "Ja ni förstår, vaccinet har alltså tagit slut så ni kan inte få någon vaccinering här idag... men ni kan åka in till mottagningen vid sergelstorg, där finns det kvar... eller så ringer ni i morgon så bokar vi in en tid när vi vet att vi har fått in nytt vaccin...!"

Vi står fortfarande och väntar med holkarn öppna och hummar dumt i total brist på handlingskraft... ja, så där som det kan bli när man hamnar mitt i ett antiklimax...

- "Eeeeeh... ok... då... ringer vi i morgon då... hej då'rå..."

... hasplar vi ur oss och med handväskorna slappt hängande traskar vi ner för trappan och ut på gatan igen... och efter detta oerhörda antiklimax var vi tvungna att gå på konditori för att dricka cappuccino och äta glass och återhämta oss från chocken att vi inte fick några sprutor denna gång! Stina säger att en ny mobilisering måste ske... eller så inbillar vi oss att vi redan fått våra sprutor och lever lyckliga ever after... det är faktistk ett alternativ som inte känns mer än rätt just nu!

Nu ska jag snart...



... gå till farbror doktorn och få mig en spruta vaccin mot TBE... börjar bli lite nervös faktiskt... men det kommer nog att gå bra... eller... inte kännas det minsta... eller... sprutorna är så små och fina idag så... eller... tur att Stina följer med och tar sig ett shot hon med... eller... hon verkar mer rädd än jag... eller...

Nå... hör ni inte ifrån mig mer idag... så vet ni att jag ligger avsimmad hos farbror doktorn i Mörby!

... får man ett klistermärke eller nåt...?

Lend me my ear...





















Australiensaren Stelarc är en så kallad vävnadskonstnär... jo... vävnad som i tissue... kroppsvävnad... nu har han tillsammans med Tissue Culture & Arts skapat en öronprotes. En öronprotes som gjutits av hans egna öra och vidare har denna protes odlats fram av levande vävnad för att opereras in under huden på konstnärens ena arm! Har jag förstått saken rätt så tänker han fixa till ett extra öra framför ett av sitt ordinarie öra också...
Stelarc använder sig av medicinska intrument, proteser, olika robotar, VR-system och Internet när han skapar sin alternativ-intima kroppskonst (eller vad man ska kalla denna konstform). Han har tidigare gjort 25 ingrepp där olika kroppsdelar förändrats eller lagts till under huden på liknande sätt...

Jag gillar kreativa människor... och jag undrar vad som driver fram vissa projekt... operationer för nöjes skull... näe tack... men jag blir onekligen otroligt nyfiken på denne man... det gör jag... fast det kanske är polisongerna som spökar...!



Dödliga sjukdomar... blodstanning och kannibalism...

Hatar hatar hatar... fästingar!
Nu ska det blir av - vaccineringen mot tbe!
Eftersom jag tänkt mig en saltstänkt sommar ute i skärgården lite titt som tätt denna sommar så måste jag krypa till korset och ta spruta nummer 1... av 3...

Hatar blodiglar också... men dem behöver man väl ändå inte vaccinera sig mot... där gäller det bara att hålla sig undan gyttjiga gölar - och det är jag rätt skicklig på!

Och så hatar jag spanska skogssniglar som äter upp varandra... det är äckligt, men inget man heller behöver vaccinera sig mot, bara undvika!

Annars är allt hunky-dory, tip-top, prima... tackar som frågar!

tisdag, maj 29, 2007

I min plånbok just nu!



... nej jag kan inte förmå mig att fixa ny legitimation... då måste jag ju åka till Paris och fota mig igen... och det vill jag inte... jag var ju så nöjd med fotot... well-well... när var du nöjd med fotot på ditt leg sist? Näe... just det!
Hmmm... jag kanske kan ta fotot här nedanför...?

Fullblods-eken-tjinonan Nättchen...



... har glömt vilket lag hon håller på... var det fyllbultarna i Bajjen... slagskämparna i AIK... eller råpuckona i Djurgården...?
Det kan ju inte jag hålla koll på heller... jag vet bara att jag själv håller på Leif "Honken" Holmqvist... och BARA på honom alltså!

Etiketter:

USB Turntable!



Jepp!
Nu har jag hittat den... tack vare Perka som hittat den via Firebox!
En usb-skivspelare som dunkar in vinylskiten rakt in på datorn...
Jag har länge tänkt föra över mina vinylskivor på cd, men dragit ut på det i den längsta långbänken någonsin... eftersom jag inte orkar sitta och föra över i realtid och sedan fixa med ljudet efteråt...

Det finns även en usb-lösning för kassettbanden - samma där... jag har flera kilo kassettband som jag tänkt kasta vid varje flytt... men det är gamla inspelningar från radio... Ny våg, Lilla Bommen, Blod, Fullblod mm mm... massor av bra gammal punk och new wave-musik från min ungdoms glada vårar - inte kan man kasta sånt heller!

Man kan tro att jag inte jobbar... bara bloggar...

Men det är helt fel förstår ni... jag hamnar i extrema energirus och då jobbar min hjärna för högtryck och jag jobbar som den värsta dual coren liksom - precis som nu!

Jag har faktiskt knäckt en kod till en plattform som jag surat över jättelänge och då kunde jag liksom stoppa in hela kursmaterialet där det ska vara i ett huj - klart liksom! Nu är det bara lite pill kvar och några tilläggsfrågor - HEVREKA!

... och energin räcker och blir över till bloggande också... jag är en skapande själ... och som sådan kan jag inte framtvinga något men heller inte stoppa det extrema flödet när det väl kommer... och resultatet blir nästan alltid - topp!

- "Man må ta det onde med det gode..." säger jag, ritar ett kors i luften och gör djävulstecknet med min högra hand och blåser en tuggummibubbla! Nu jävlar är jag på G!

Rabarbersaft...


Detta är ett hardcore-recept på rårörd rabarbersaft... jag gillar allt som är rårört... som rårörda lingon... kokta grejjer diggas lite, lite mindre... fast bara lite! Denna saft brukar jag göra en egen komponerad sommarcocktail på... en cocktail som kräver att bli serverad i ett trevligt gammalt glas... vidare sällskap av mustiga&krulliga vänner... humlor som surrar runt i sin randig pälskostym... kulörta lampor och ett pärlband av exempelvis Monica Zetterlunds låtar... Ok, here we go... hit it all you saftkokers out there, let's koka some saft everybody!


3 liter rabarber i cm stora bitar
2 citroner i bitar
40 gr vinsyra
2 liter vatten
1,5 – 2 kg socker

Lägg rabarber, citron och vinsyra i en skål. Koka upp vattnet och häll över. Täck över skålen och låt stå i ett dygn, sila därefter av saften och rör ner socker. Mängden socker efter smak…
Frys in saften i mindre plastflaskor då hållbarheten är kort men naggande god!


Receptet på min fantabolous sommarcocktail kommer när jag hittat receptet... om inte annat får ni komma förbi min kolonilott när det är party där ute...

Etiketter:

Namedropping!

Fann mig själv på namedrop.se... via någon som sökt på ordet gnid och hamnat mitt i min rastaman goatcurry vilken skulle gnidas in med en rätt aningslös liten lime! Ja, tänk... det är så mycket man inte vet om sig själv...

Nättchen sa mig ett sanningens ord...

- "Alla hammarbyare är fyllon, alla AIKare är våldsamma och alla djurgårdare är idioter punkt!"

Tack för den upplyftande kommentaren käre vän!!!
Jag fnissar gott här borta... lite norr om där du befinner dig...

Testosteronstinna idioter!

Tyvärr var det fotbollsderby här i Eken igår... det slutar nästan alltid med att ett gäng testosteronstinna killar med intryckt pannben inte har något vettigare att göra än att dra fram som en hord amöbor och krossa det mesta i sin väg... och misshandla någon spontant utvald...

Jag undrar var deras föräldrar var igårkväll?

Jag är så jävla trött på de här gängen av idioter som drar fram på gatorna och bara förstör... jag längtar till att de blir vuxna och inser att deras skattepengar går till att återställa allt ett sådant beteende förstör!!! Hoppas att de får ett lågavlönat skitjobb också!!!
Förmodligen så är det väl det de får... och jävliga ungar och en skittråkig partner...

Ha ha ha!!!

En fråga till Nättchen!

Någon har sökt på Trim-in och Gnarp!
Vad har du att säga om det...!?

Vädret just nu...

- "... och här ser ni att nästan hela landet är täckt av åskceller med syrligt regn..."

No no no no no!
Jag diggar inte att han sa syrligt regn, det känns som om han glömde bort sig, han vädermannen... syrligt regn låter som något de skämtar om på väderavdelningens personalfester... något som de absolut inte får säga på tv... syrligt regn är med på listan över begrepp man inte svänger sig med annat än i slutna sällskap...

Eller är det det där växthusprojektet som spökar och gör regnet jävligt surt och giftigt = syrligt!?

Men när det är syrligt regn så får man stanna hemma från jobbet va... eller... jo, så måste det ju vara... eller hur... jooo...!?

måndag, maj 28, 2007

Diskret Google humor!

Hur man tar sig från New York till London... men ta en specifik titt på #21 innan du startar din resa!

(LibraryCrunch)

Pojkbandstrenden...



Vart tog de vägen... Backstreet Boys... NSYNC... Boyzone... East 17... New Kids on the Block... Take That och Westlife... hallå... hallå... näe... det ekar tomt där ute... de växte upp, iklädde sig nya kostymer... hamnade i nya konstellationer... borstade smulorna ut den fjuniga mustaschen och vattenkammade luggen... ett mentalt status quo...

lördag, maj 26, 2007

Grattis till världens bästa & coolaste mamma!



Min mamma fyller år i morgon på mors dag!
Tänk vilken tur att jag fick dig som mamma... hur hade det annars gått för en rödhårig...?
Du har alltid stöttat och hjälpt... kramat och tröstat... skrattat och bitit ihop och ändå trott på mig - vad jag än sagt och vad jag än gjort... tack för att du sagt ifrån och hindrat mig ibland och tack för att du släppt taget... med de där nyttiga orden:

- "Det där kan bara du lösa... det får du fixa själv...jag vet inte, du får försöka själv... det fixar du!"

... du har gjort mig orädd för att testa det mesta!



Mamma ser lite rädd ut och jag ser lite sur och ledsen ut... förmodligen fick jag inte gå så nära vattenfallet som jag ville... och i dylika scenarier är jag glad att du hindrade mig... verkligen!

Tack kära... snälla... vackra... roliga... fantastiska och underbara mamma - jag älskar dig!

Etiketter:

Vaken... på väg!

Hur kommer det sig att jag masar (masa - vilket ord... använder man uttrycket i Dalarna tro...?) mig ur sängen så här tidigt en lördagsmorgon... flurig i frippen... fortfarande trött... men jag ids inte ligga kvar... jag ska iväg och fira min älskade mamma i helgen och jag har lite projekt och saker jag måste fixa med först... skära lite papper... stoppa in i plastfickor... fixa med lite musik... kanske också plocka undan lite grann här hemma så det är snyggt när jag kommer tillbaka i morgon igen...

Nåja, jag är naturligtvis inte den enda early birden som är vaken, uppe och oerhört pigg i denna arla morgonstund... nejdå... det kvittras av allla möjliga sorter här utanför... och en som jag aldrig hört förut... det är en lite moloken fågel som inte har det vackraste av läten... tuut, tuut... tuut, tuut... utan klang och finess... men även fåglar måste väl få vara lite trötta på morgonen, det kan ju ta ett tag för vissa att sjunga upp... och med den kaskad av fågelsång så kan det vara lätt att tappa modet, det gäller att ta i för kung och fosterland om man ska tränga igenom allt galet kvitter! Koltrasten lyser med sin frånvaro denna morgon - jag har väl inte klättrat upp i kastanjen och strypt den i sömnen!?

Det har varit en bra vecka... en rätt intensiv vecka... och naturligtvis har jag glömt bort lite saker jag borde gjort - men allt har ordnat sig i sista sekunden! Ni som inte hört av mig... sorry... det har inte funnits tid
den senaste veckan... men nu har jag ordning på torpet, saker under kontroll, solen skiner och allt doftar gott... man vill ta en drink på en vacker plats... fri lek står på schemat, jag är öppen för allt!

Vi höres och synes mon amis!

Etiketter:

fredag, maj 25, 2007

Grattis käre storebror...



... till ditt nya jobb...
Du sätter ut den odlade firren som jag ska dra upp sen!

Darn good deal!

Etiketter:

torsdag, maj 24, 2007

Ständigt denne Bourdieu...



... han förföljer mig... och det är onekligen intressant!

Det ekonomiska kapitalet är värdelöst i sig själv... därför måste det tjata och smickra... uppvakta och wooza... allt för att få en dejt med den förtjusande, innehållstyngda och värdefulla kulturen...

Men det kultutrella kapitalet är svårflörtat... faller inte för det ytliga och innehållslösa... och vägrar gå med på det lättköpta... är noga med integriteten... tjurigt envist...

Båda klappar mjukt och smeker medhårs... smyger runt och inväntar att rätt svaghet hos den andre ska blottas... den ene har något som den andre behöver...

Emma Stenström från Handelshögskolan föreläser och forskar om ekonomi och all hennes undervisning sker via skönlitteratur, teater och övrig kultur... hon har förstått vilka filter som är viktiga att beskåda världen genom... tur att hon arbetar på Handels...

onsdag, maj 23, 2007

Branschdagar!


Jodå, jag kan vara lika rolig som Steve Martin under sina glansdagar... om jag vill!

Jo, även inom mitt gebit träffas hela branschen i dagarna två för att gå igenom det senaste... eller vad man ska säga... träffas... prata... näta... surra... äta... och gå på olika seminarium... det betyder att ni får klara er utan mina små livsviktiga anekdoter i dagarna två - jag ska branscha!
Det ingår en baluns på Nalen i morgonkväll... och visst har jag anmält mig till kalaset... men jag vet att jag under dagen kommer att längta hem till kvällningen å det starkaste... jag är sån när det kommer till samkväm på vardagarna... jag menar... jag är en tröttis och det är ju så myyysigt hemma... varför vara någon annanstans då... Det är ju inte så att jag inte gillar att gå ut på happenings... det är bara det att när det är vardagskvällar då längtar jag hem - ja, även om det för det mesta brukar bli oerhört trevligt när man väl är där... på balunset alltså!!!
... som sagt... vi får se... i morgon... jag kanske är på värsta partyhumöret... kanske får jag en enorm önskan att dra en massa skämt, spela banjo, trolla fram en massa ballongdjur och skvimpla drinkar med både kreti och pleti... eller inte!

Bamboo Music!


Bamboo Music - David Sylvian & Ryuichi Sakamoto, 1982

Någon sökte på "uppsats om david sylvian"... och hamnade här hos mig, vilket betyder att jag bara måååste berätta en sak!

Nej, jag har aldrig skrivit någon uppsats om just David Sylvian... MEN jag HAR skrivit ihop ett litet arbete under gymnasietiden (typ ca 1982) i ämnet musik som handlade om gruppen Japan (vilken David Sylvian var sångare i) kontra den traditionella japanska musiken! Jo jo, jag var mycket deep and profound på den tiden! Eftersom Japan hämtade mycket inspiration i den japanska musiken och de samarbetade ofta med japanska elektronmusiker som exempelvis Ryuichi Sakamoto, så kände jag att jag ville gräva lite djupare i denna ljuva dimma...

Jag minns inte alls vad jag kom fram till... men jag minns att jag spelade upp musik både av Japan och japansk traditionell musik... vår musiklärarinna från Tjeckoslovakien var mäkta imponerad och jag fick högsta betyg på arbetet och en 4:a i ämnet musik!

Mr Flower Power fyller 300 år i dag!



En man som systematiserat hela vår växtvärld - Carl von Linné!
Respect!
Linnéjubileet 2007

Kom ihåg!

Kaffe kaffe kaffe kaffe!
Kaffet är slut!
Köp kaffe!
Det blir såna dramatiska och tragiska scéner i morgonbitti om jag inte - KÖPER KAFFE IDAG!

tisdag, maj 22, 2007

Ungulates...



Det är märkligt det där med djur och människor... antinen ser man djur som människor... eller så ser man människor som djur... jag antar att vi har ett behov av att projicera våra tillkortakommanden så vi inte känner oss så dumma... eller åtminstone inte dummare än djuren! Själv diggar jag djur stenhårt, men jag har även väldigt lätt att se mig själv i djuren... och tvärtom för den delen! I många fall är djuren bra mycket smartare än oss i mångt och mycket depraverade människor måste jag erkänna... You animals ROCK!
Många böcker passerar mina händer och blick och en av de märkligaste barnböckerna måste nog ändå vara Latawnya, the Naughty horse, Learns to Say "No" to Drugs av Sylvia Scott Gibson. 1991. Tyvärr har den inte passerat min händer i praktiken, jag har bara läst om den på nätet och letat efter den på diverse ställen... och den har funnits på Amazon i begagnat skick för 138 dollar...


Tuffa kusar som röker ciggisar...

Jag blev naturligtvis nyfiken på det här med droger, grupptryck och hästar... de är ju trots allt rätt präglade flockdjur, så jag passade på att intervjua två hästar inskrivna på
The Betty Ford Clinic for Ungulates using Drugs placerat i ett outforskat hörn av nordvästra Dalarna.


Yrhättan och Minora på The Betty Ford Clinic for Ungulates using Drugs

- "Hej på er Yrhättan och Minora, har ni lust att berätta lite kort om hur ni hamnade här...?"

- "Visst... det är ingen vacker historia... och inget jag är direkt stolt över... men jag försöker verkligen ta mig ur skiten en gång för alla! För mig började det med att vi stod bakom ridskolestallet och tjyvrökte när vi var i de yngre tonåren...
(Yrhättan)

- "Ja, det var en av de unga vallackerna som hade snott sin morsas ciggisar och tatt med sig... ja och bjussade oss på... det var väl ett sätt att verka tuff och våga ta kontakt liksom... (Minora)

- "Man ville väl verka lite cool och världsvan... så man tog emot ciggen och låtsades som om man visste vad man gjorde... drog några bloss och sen blev det halsbloss och sen var man fast!" (Yrhättan)

- "Det värsta är att man då inte hade någon susning om att det skulle leda till tyngre droger och kriminlitet för vissa av polarna... det är en dyrköpt läxa vi lärt oss... " (Minora)


- "Nu ska vi inte måla fan på väggen här, Minora... vi klarade oss rätt bra du och jag! (Yrhättan)

- "Jo, du har rätt... det gick desto värre för Sirocco och Knutte... dom hamnade i Stockholm... på plattan dom... för att sluta i det djupaste av träsk... heroiiiin!!!" (Minora)

- "Mmmm... men glöm inte bort att man kan lyckas och bli rik ändå... ja, som Bugatti Hilltop, hon bor i Beverly Hills idag och är filmstjärna! Hon gick direkt från Blend Mint över till Commerce... Commerce guld... och efter några veckor testade hon kokain för första gången!" (Yrhättan)

- "Ja... det var nog tur att vi inte började med heroiiiin... vi höll oss till kokain istället... (Minora)

- "Vi ville bara vara lite coola och glamorösa... som Hoorse Horsi Horse - han rapstjärnan... " (Yrhättan)

- "Ja han är fan cool! Jag har köpt hans nya skiva! Den är skitbra... och cool!" (Minora)

- "Nä, nu måste vi gå in och käka käk... hej då'rå!" (Yrhättan)

- "Just det... käka... hej då!" (Minora)

Ja, det var vad jag fick ut av intervjun med Yrhättan och Minora innan de skrittade iväg mot middagen bestående av smörslungad havre och melasskanderade morötter. Men den säger ändå en hel del om att människor och djur är rätt lika varandra... frågan är bara vem som är lik vem...?

Iggy-Piggy-Pop!



Elijah Wood, eller... jag menar Frodo, ska spela Iggy Pop i den kommande filmen Passanger... och jag som trodde att Jahn Teigen var det enda självklara valet... han är ju som klippt och skuren... likad och bärad - det bevisade jag ju för en månad sen - här!

Update: Rigg har forskat lite mer och tagit fram ett foto på unge herr Iggy Pop för att jämföra med Elijah... och där ser man nog allt en viss likhet ändå... ögonen... stora och mörka som skogstjärnar!

Vem ska då spela Ian Curtis i filmen om Joy Division... Daniel Radcliffe... eller, jag menar Harry Potter!?

Etiketter:

måndag, maj 21, 2007

Six feet under - Six feet behind!



Jag är inte bara obotlig tidsoptimist... jag är gravt disträ och envis också!
För en vecka sedan dog Nate i tv-serien Six feet under... förövrigt en av de få serier jag följer på tv... det kom oväntat men han har dött en gång tidigare i serien och överlevt, då det hela bara var en dröm eller hur det nu var med den saken... Nå, jag fäste mig inte mer vid detta då jag lever efter devisen "den som ropar på vargen... blaha blaha blaha..." så jag antog att Nate skulle fixa även denna lilla situation...
Men tydligen inte!!!
Nu är han död och begravd och jag börjar inse att en av de mer intelligenta och suveränt bra tv-serierna är på väg att ta slut... over... done... never more... men detta mynt har inte ramlat ner i jukeboxen förrän nu! Det är slut alltså!? På riktigt!? Never more!? Jag som älskade Nate... på riktigt alltså... vem ska jag älska nu då...!?
Jag säger Nej! Jag vägrar acceptera detta! Spelar ingen roll vad ni säger, jag kommer att ligga där i soffan med tre kuddar och en filt varje söndag kl 21.20 och invänta ännu en episod i resten av mitt liv - så det så!

Den galna tränktan...

Min favorit bland de skönsjungande fåglarna, alltså den som sjunger vackrast och vemodigast, är utan tvekan Koltrasten... jag älskar våren när sången börjar höras lite smått i skymningen och jag registrerar alltid när jag hör den första koltrastserenaden varje vår! Sedan börjar man även höra sången på morgonen... man hör någon enstaka fågel sittande sjungandes sin vemodiga visa... en visa som alltid slutar med en liten mustig&krullig fråga... en undran om det finns någon annan koltrast i närheten... som är lika ensam och romantiskt teatral..

Ja, det är verkligen både förtjusande och förljuvande å min ära...


... men så kommer slutet på maj... klockan är 03.30 på morgonen och mitt i min djupaste sömn... jag är mitt i en fantastisk dröm... så hör jag någonstans en koltrast sjunga... eller sjunga och sjunga förresten - gala är snarare en mer korrekt beskrivning av sången i detta nu! Jag blir brutalt, jo - brutalt är rätt benämning här, väckt av en galen koltrast som sitter i kastanjen utanför och skriker och tutar sig själv berusad av sin egen sång... shit... jag blir gaaalen... och man börjar tröttna på det här nu... fan, ta dig själv i kragen och ragga upp någon trevlig hona som är villig att bli på smällen med din avkomma... herregud hur svårt kan det vara om du nu så gärna vill det och lägger manken till!!!???

Jag försöker somna om... det är inte dags för min morgontoilette ännu... någon timme till... pliiiiiiiiis... och samtidigt som jag tvingar mig själv ner i sömnen igen, hör jag koltrasten sjunga en gladtokig men ändå oerhört sentimental sång utanför mitt fönster... misstänker att han lyssnat mycket på grupper som Ingenting och Dungen... och jag känner att den här killen faktiskt är på rätt spår...

- "Tutu tutu... släpp in solen... tutu tutu... släpp in solen... tutu tutu... släpp in solen... skaka av dig dina sorger och bekymmer... hela himlen är blå... hela mitt hjärta skall du få... tutu tutu... släpp in mig..."

Etiketter: ,

söndag, maj 20, 2007

Målhults FF!



Äntligen... som jag har väntat!
Nu kan vi äntligen läsa allt vi någonsin undrat om Målhults FF... och jag som inte ens är intresserad av fotboll... Rodolfo Stetson (hemmahörande hos Bröderna Stetson) har sammanställt fakta och historik om detta fantastiska fotbollslag... ta en titt på grabbarna man vill bjuda hem på en grillkväll med flintastek och valfri dryck. Flintasteken snittar man naturalement INTE svålen på då man vill att steken formar sig till en skål av kött vilken man serverar bernaisesåsen i... och som efterätt bjuds det naturligtvis på - ostkaka!

Min favoritspelare, känner jag med det samma, är Lennart "Kisen" Jämmerdahl - spelare nr 4... men det är nog lokalpatrioten i mig som talar... i tungor... och så gillar jag afrofrippen!

Här hittar ni Målhults FF kalasfina sida!
Och mig hittar ni med ett kokt papper med en sträng senap i nypan på Målhult FF's alla matcher i sommar!!!

My morninghoods...


Det byggs... och byggs... på andra sidan kanalen...


Kanalen...


Danvikstull... till höger direkt efter bron ligger det mycket trevliga "Boule & Berså"... till vänster liggen hon - "Eken"... Stockholm... rakt fram ser man Djurgården... och längre ut till höger finns skärgården... därefter ligger världen öppen...


... solen värmer även en gammal mans nos..


... avundsjukt boende... här vill jag också bo ju... mitt i Vitabergsparken...


... som på bystan.. men mitt i stan...


... som uppklädda sommarflickor i väntan på skolsavslutning och sommarlov...


Jag gillar att man låter Vitabergsparken vara lite vild...


... och mitt i parken tronar Sofiakyrka...


... hemma igen...


... dags att äta frulle och sen ut till kolonilotten!

lördag, maj 19, 2007

Saker man sällan ser...



... en näverlur...

fredag, maj 18, 2007

Finns inte att köpa på mitt konsum...



... men det är ju bra att det är "one size fits all" och "no dripping"... som ett kaffefilter eller en jättemuffinsform... undrar om de använder Mr.Coffin i Six feet under!?

Etiketter:

En mycket, mycket, mycket dålig idé!

Det ska framföras Shakespeare... Romeo och Julia... och det är ju nästan alltid trevligt! Men denna gång ska det framföras av en clownuppsättning... japp, du hörde rätt - en clownuppsättning!!!
Hur tänker man då?
Clowner är jävligt obehagliga... jag vet att vi är många som tycker det... det finns till och med en medicinsk term för detta - Coulorfobi!

"2 timmar och 20 minuter våld, sex och kärlek inkl paus" utlovar Scalateatern...
"Romeo & Julias story kan ni nog. Men nu kommer ni att höra replikerna uttalas på ett sätt som ni aldrig hört förut, tolkat av en clownhjärna, spelat med en innerlighet som verkligen får oss att ta Romeo och Julia till oss. Vad var det egentligen som hände i Verona?"

2 timmar och 20 minuter våld, sex, kärlek OCH clowner... jag säger:
- "Nej Tack, jag vill inget veta!!!"

torsdag, maj 17, 2007

Gulligt just nu...

... ejdrar som lyfter till ytan efter inmundigande av musslor på ishavets botten... de måste skynda på innan strömmen kommer tillbaka... med indragna vingar tätt-tätt mot kroppen och de små tassarna (eller vad heter fågelfötter med simhud?) utåtstpretande tillhör det något av det gulligaste jag sett...

Det är BBC's påkostade serie Planet Earth, från pol till pol som går på svt 1, avsnittet handlar just nu om Antarktis. Det finns berg på Antarktis... bergstopparna sticker upp en liten bit under det två kilometer tjocka islagret... två kilometer tjockt... två kilometer is!

Det är ett fantastiskt foto... man får se en isbjörn simma under vattnet, fotat uppifrån luften och under vattenytan, i ett kallt och klart vatten - magiskt! Och de där märkliga kungspingvinerna som kämpar i minus 60 grader med ett ägg under en skinnflärp ovanpå sina tassar (eller vad heter pingvinernas kloliknande fötter?). Honorna föder fram ägget och hanarna får ruva - jämlikt. Synd bara att inte hanarna kan föda fram det där ägget också!

Man tror att en isbjörn är stor... men en valross är större och isbjörnen rår inte på valrosshonan... däremot skadas isbjörnen svårt av deras betar och nästan utsvulten och skadad lägger sig isbjörnshannen till slut ner att dö...

Ett extremt klimat... men inte ens det hjälper mot växthuseffekten... isen håller på att smälta på grund av vårat sätt att leva... jag blir ledsen... nej, det är inte värt det... VEM tycker att det är värt det!? Jag ska verkligen försöka bättra mig och dra ner på allt som kostar på miljön så mycket jag bara kan... japp, det ska jag! Nästan 3 jordklot gör jag av med i dagsläget genom att leva som jag gör... det känns skit... verkligen... och då ligger jag ändå under det svenska snittet!!!

Grabbarna i familjen...



... flera av dem fyller år under maj-månad... Wille och Massun har redan fyllt år och Ecke fyller 16 år idag! Så grattis grabbar... pussar och kramar till er!

Etiketter:

Españolaspop... hola!


(Niza)

Jodå, det finns faktiskt väldigt bra indie-electropop/rock från exempelvis Spanien och andra spansk- och portugistalande länder...
Sí sí - gustoso!
Ta tillfället i akt att lyssna på exempelvis följande små förtjusande orkestrar vilka flera av dem ligger på bolaget
Elefant Records:
Niza har två myspacesidor och den bästa låten ligger här: Niza (San Sebastian?)
Viva Maestro! (Barcelona)
Entre Ríos (Argentina)
Portonovo (Madrid?)
Juniper Moon (Valencia)
Vacaciones eller Vacaciones (?)
Les Très Bien Ensemble (Barcelona)
La Monja Enana (Madrid/Barcelona) De har gjort en cover på Helen Loves låt Joey Ramoney - bara det är värt att uppmärksammas, Helen Loves version är mycket bättre... men det är inte det viktiga här...!
Bonde do role (Brasilien) Men dem känner ni förmodligen redan till va...!?

Varsågoda... och allt är garanterat tjurfäktningsfritt!
Recubrir con par rallado...

Etiketter:

Morgonluft...

Tänk att en storstad kan dofta så här gott och vara så vacker!
... hägg... kastanj... syrén... äppelblom... körsbärsblom... nyutslagna små späda blad... hav... träbåtar...

Tog mig en morgonpromenad... skanstull... längs kanalen... danvikstull... vitabergsparken... och hem igen... det tog 45 minuter... trekvart fyllda av alla dessa dofter ackompanjerat av koltrastarnas morgonserenader...


... man tackar ödjmjukast för att man får bo här...

Nu är jag mest hungrig och svimfärdig... svimfärdig för att jag är så hungrig alltså... kära nån en liten morgonpromenad klarar man väl av...!

Etiketter:

onsdag, maj 16, 2007

Peter, Dennis, Zappa, brollan & jag!


What Classic Movie Are You?
personality tests by similarminds.com

Hi hi hi - jag är Easy Rider... coolt!
Hittade ännu ett test, denna gången hos Johnny... (det verkar som om vi alla sitter och testar oss själva hela dagarna... vilken självkännedom det måste vara som växer fram bland oss alla!). Kommer ihåg att jag var jäkligt imponerad av filmen Easy Rider när den kom... jo, jag var nog lite ung när den kom 1969, men min 10 år äldre bror hade affischen på sin vägg och jag tyckte att de såg så coola ut i sina paisleymönstrade skjortor på sina tuffa motorcyklar, på väg till Mardi Gras-festivalen i New Orleans... bra musik är det i filmen också... tja, jag känner mig nästan som hemma faktiskt!



Undrar om jag skulle bli Frank Zappa i ett liknande test som visar vilken rockmusiker man är... min bror hade nämligen även den affischen på väggen... den som visar Zappa sittandes naken på toaletten! Jag tyckte faktiskt även att denne långhårige man med märklig ansiktsbehåring var rätt cool han med... han verkade ha humor... även om jag var för ung för förstå så greppade jag ändå det!



Mer snygga psykedeliska affischer (jag är lite svag för just detta) finns
här!

Beppisen i knasluvan!



På lördag klockan 20 visar svt 1 en dokumentär om Beppe Wolgers (min stora husgud!) - inte missa! Man kan få en bild av att Beppe var en glad och lycklig människa, men efter jag läst hans memoarer så förstod jag att han förutom sin stora varma humor brottades med dåligt självförtroende och ständiga motgångar och påhopp! Själv älskar jag hans ord, hans alldeles, alldeles underbara poesi, hans humor och värme, hans nära-nära-nära tankar... hans idéer och hans stora ödmjukhet i det han skapade... hans skägg och den närheten han hade till barnet i sig och jag tror att vi skulle ha haft mycket roligt tillsammans om vi hade träffats... Beppe och jag...

Förövrigt så känner jag en plötslig saknad efter Margaretha Krook...

tisdag, maj 15, 2007

Jag höll ner deleate-knappen och blundade...

... och efter ett tag släppte jag på knappen... det som nu är borta - är borta... jag kan meddela att jag i detta nu endast har 173 objekt i min inbox!!!

Jag boxar till mig på ena axeln och säger "bra jobbat gumman!"

Det kom en propå!

"Det är dags att rensa era mailboxar, de tar väldigt stort utrymme på vår server!"

Ok, jag rensade lite igår... tog bort stora filer och annat skröfs... men jag tog en blick på siffran på min inbox - 1622 st!!! Det är en hel del att rensa bort, jag är en slarver... jag borde kasta sånt som jag inte behöver ha kvar så fort jag läst dem... men det gör jag uppenbarligen inte!

Så... hur gör man nu då för att enklast och smidigast ta bort alla de mejl man inte behöver spara - utan att kasta de man vill ha kvar...?

Går igenom alla 1622 stycken innan semestern eller...

Det bästa vore om jag gjorde om misstaget att deleata hela inboxen när jag trodde att jag deleatade kastatboxen - det var nog den effektivaste rensning jag någonsin gjort... men också den mest ångestframkallande... jag pep iväg ett litet ynkligt mejl till någon på it med den något humbla frågan (lägg på en ynklig min och väldigt vän stämma här):

- "hej... det är jag... jag har råkat deleata hela inboxen... lite dumt... jag vet... ett misstag... men... kan det vara så att innehållet ligger kvar någonstans och skvalpar... någonstans... ja kanske i källaren liksom... nehej... inte det... nej... ja... jag håller med... hej då... tack snälla!"

Så... finns det fortfarande någon därute som väntar på mejl... så vet ni nu varför jag aldrig svarade!

Sånt som är vackert...

På vintern... Snö på kala trädgrenar...
På sommaren... Skuggorna som bildas på marken och husväggar när solen lyser genom trädens bladverk...

... det är sånt som är vackert!

måndag, maj 14, 2007

Chad Vader - episod 8



Episod 1-7 hittar du här...

Etiketter:

Jag har sagt det förr!

Jag fnissar som om hälften vore nog åt denna blogg!

Jag är sjuk i ögonfransen!



Jag har haft mina misstankar några dagar nu - känns inte mina ögonfransar på mitt vänstra öga lite kortare än vanligt... lite kortare om man jämför med de på mitt högra öga...!?

- "Nej... ditt öga ser ut som vanligt Maria..." (...får jag höra, men det tror jag inte på!)

Helt plötsligt tycker jag att det kliar oroväckande i mitt vänstra öga... jag kopplar samman det med att längden på ovan nämda fransar förkortats en aningens aning... jag är sjuk... sjuk i ögonfransen! Naturligtvis är det en obotlig sjukdom... en mycket obehaglig och obotlig sjukdom... förmodligen kommer mitt vänstra öga att ramla ut efter det att alla ögonfransarna lossnat... fransarna kommer att trilla bort en dag när jag nyser - jo, bombsäkert!!! Sen finns det inget som håller själva ögat tillbaka... då poppar det ut när jag nyser nästa gång... jo jo, sanna mina ord!

Det är så många i min omgivning som varit dunderförkylda den sista tiden - men inte jag, jag har klarat mig... det betyder att jag snart kommer jag att åka dit jag också... och så kommer jag att nysa... och då frasar det bara till när ögonfransarna lossnar och faller ner som en bukett spindelben på golvet... jag vet - för jag har googlat på det!

Här...

Hur förklarar man annars att fransarna helt plötsligt blivit kortare på mitt ena öga... !?

Senaste skvallret om Svan-tanten!



Jodå... jag har hört att hon flyttat till London där hon anmält sitt intresse för en utlyst tjänst som Kunglig Svan-räknare inom det oerhört traditionstyngda Swan Upping - å min ära!
Så sant som det är sagt... jojjomensan!

Peaches rockar fett!





Det måste bero på våren... eller ... i vilket fall som helst så florerar det tester på alla bloggar man besöker just nu... har vi inget att göra på våra arbeten...? Ok, what ever... här kommer nästa test...
Har du en manlig eller kvinnlig hjärna?
Ett lite seriösare test från engelska BBC...
Det visade sig att min hjärna fungerar som 75% kvinnlig och 25% manlig... så istället för att raka benen så putsar jag på skägget i stället... och så levde hon lyckligt i alla sina dagar i fin harmoni med båda sina sidor!

Den där kärleken...

Man går omkring i sin lilla värld... fixar och donar... kroppen sköter sig själv tack vare den där underbara autopiloten som man har - tackar-tackar! Tänk om man inte hade den...

Allt känns så där mjukt och skönt... man går omkring och småler... glad i tanken... glad i magen... varm... man undrar vad som händer där borta... där borta hos den andra... hur ser vädret ut... är det glatt eller ledsamt... tänks det på mig måhända...?

Jag vill inte vara påträngande heller... ringa... nej... jag tar fram fotona jag har... tittar... undrar och ler...

... åååååååh... jag känner det mjuka under min hand... kommer ihåg hur våra ögon möttes... och vi log båda två... du doftade så gott... jag ville nästan bita lite grann i dina öron... nästa gång vi ses kommer allt att vara annorlunda... du kommer att vara lite större!

... åååååååååååh Alice!!!! Jag längtar efter dig!!!!

söndag, maj 13, 2007

1 mil från Stockholm...



Ni vet hur det är... man säger:
- "Vi måste ses... nu är det länge sedan... du måste komma hit... vi kan väl gå och ta en fika någon dag efter jobbet..."
Och vipps så går det något år... även om man finns i samma stad så är det svårt att få till det... men nu fick vi till det! Jag tog t-bana och buss och klev av vid en perfekt gammal milstolpe - jag var precis en mil hemifrån... jag kände mig som hemma och där bodde P, J och lilla Alice - en rottweilervalp på 2 månader... hos P och J har hon bott precis en vecka... och något sötare får man leta med ljus och lykta efter... i många år!!!
Ett sånt fint hus de köpt... och vad fint de har återställt det... en perfekt harmoni av 1920-tal och idag... inget onödigt tjaffs... bara fint... enkelt och skönt - ett mycket harmoniskt hem som man kände sig hemma i! Inget skryt och skrävel - det fick tydligen vissa grannar stå för istället och diskussionen kom naturligtvis in på vad de verkliga och eviga värdena i livet är... och det är så skönt att alla mina vänner fungerar på samma sätt - alla är grundade och nöjda här och nu med det enkla och lilla utan denna hysteriskt innehållslösa och patetiska statusjakt som pågår! Som P sa om någon i grannskapet:

- "Man känner ångesten i hela huset... i hela trädgården... det köps nytt och kastas ständigt... och varje år står en container utanför deras hus och de kastar bort allt de köpte förra året för att köpa nytt... nytt kök... nya utemöbler... alltid något nytt man kan köpa för att dämpa ångesten för det liv man egentligen inte har...!"

Människor handlar för att dämpa sin ångest... och för att imponera på andra... själv blir jag inte det minsta imponerad... jag känner däremot äckel och ser en enorm tomhet istället - förmodligen INTE vad personerna i fråga tänkt sig... men de syns inte funderas vidare på det... för de utgår från att alla imponeras... alla vill ha det så som de har det... vi andra som ifrågasätter är nog bara avundsjuka på dem och deras prylar... jorden snurrar sina varv... livet har sin gilla gång... och ingenting är som man tror...

P's
och J's hus kostade en del... vi har en hysterisk bostadsmarknad som ser ut som den gör pga spekulationer och roffarmentalitet! Det är den fina och humanistiska marknaden som bestämt priserna på bostäder och vill man bo får man lov att leka i samma gyttjiga, giftiga damm och hosta upp kosingen någonstans ifrån... vi är många som har studielån och bostadslån att betala av resten av våra liv...och fler lär vi bli då de kommunala hyresfastigheterna snart är ett minne blott i denna stad! Vissa saker bör ägas av staten, det är min mening!

Jag älskar att vara hemma, men hemma är också hos mina vänner... jag är en riktig hemmakatt... fast egentligen... eftersom jag inte gillar katter... så är jag nog snarare en hemmahund... ja, en sån som Alice... med mjuk mage!
Tack kära P och J... för en mycket förtjusande dag... erat sällskap... en fantastiskt god middag... era roliga och kloka tankar och tack för att jag fick tövla så mycket på Alice!

Alice!



Så mjuk päls... så mjuk mage... så vassa tänder...!!!
Det var oerhört nära att lilla Alice följde med mig hem i handväskan... hon sa att hon verkligen ville det... jo, jag lovar!!!

Ååååååh Alice...


fredag, maj 11, 2007

Ägg i skivor!



Hittade en liten märklig manick här om dagen... och jag samlar på gamla kokböcker och gamla kakformar... så denna lilla pryl kunde jag bara inte låta bli!
Jag finner stor njutning och humor i de gamla husmodersböckerna med recept lika omöjliga som oförståeliga! Det är många recept som man idag inte har en chans att klara av... det tar för lång tid, man skulle behöva ta semester minst en vecka för många av de maträtter som finns med i exempelvis Prinsessornas kokbok! Där finns beskrivet hur du spinner ditt eget socker med hjälp av två vanliga köksstolar och en träslev... vem har tid att spinna sitt socker idag!?
Nåväl... jag hittade alltså ovan nämnda lilla pryl och jag har aldrig ägt en dylik förut då jag sällan äter kokta ägg och därmed alltså inte behöver en äggskivare - jag är mer en scrambled-eggtyp...
Den lilla äggskivaren är ett svenskt patent med det passande namnet - Pullan!

Bizzi... bizzi... lilla sommarbi...

... sorry... jag önskar verkligen att jag hann skriva något här... men nej... inte nu heller...

Ägg Benedictine...



Utanför mitt fönster har jag en gräsmatta... vidare en gångbana... och på andra sidan gångbanan står ett fint gammalt tvåvåningshus med rosa puts och vita fönsterfoder där delar av administrationen sitter. Jag har sett hur en av damerna där inne hängt ut genom ett av fönstren och med yviga armrörelser pekat på ett fågelbo vid stupröret uppe vid taket... två män i blåställ samtalade med damen och bligade upp mot boet... jag anade oråd!

Jag har sett ett duvpar i ständig skytteltrafik... de har flygit upp dit i hörnet med pinnar och mossa... hoppfulla om en varm vår med ungar i bo...
Nu blev det inte så - häromdagen låg boet på marken!
(dumma tanten på administrationen!!!)

eXTReMe Tracker
website counter