tisdag, juli 31, 2007

Den förljuvande och älskvärda rock'n'rollen...


Ramones - Rock'n'roll Highschool

Är det lämpligt att starta ett band när man fyllt 40...?

Ja, jag tycker nog det! Fast det saknas ju en trummis och en basist - eller hur det nu var... men jag ska äntligen få spela tamburin!



- "Jag är inte bara bibliotekarie, jag är rock'n'roll-tamburist också! Hey ho, let's go!"

Etiketter:

Cigarrklubben



Örtmarinerat lamm... cognac... och två Davidoff-cigarrer... denna gång någonstans i ett kylslaget Närke...

Etiketter: ,

Nej, jag har inte gått och blivit morsa!!!

Men det förklarade jag ju i samma inlägg... jeeezus vad somliga är lättförledda!

Skärpning!

Ingmar...



... är borta... finns inget att säga... inget att skriva... alla andra har redan gjort det medans jag har varit borta och rökt cigarr i en mellansvensk stad... jag hedrar honom genom att döpa min ur-snygga röda och vitprickiga slips till Ingmar! Passar bra tycker jag, då slirren är inköpt i en herrekiperingsaffär med just namnet Ingmar...

Tack för filmerna, pjäserna, dramatiken, dina ord, din integritet. Den första filmen jag såg var Viskningar och rop när den visades på tv någon gång på 70-talet... jag blev oerhört tagen och mycket mycket rädd - det var så mycket jag inte förstod men den berörde mig på det största allvar och djup och har stannat kvar i mitt medvetande sedan dess! Annars är Smultronstället och Det sjunde inseglet mina favoriter...

Tack... extra, extra mycket för din fantastiska uppsättning av Trollflöjten från 1974 - den gjorde mig fullkomligt upp över öronen kär i Håkan Hagegård som Pappageno i gröna tajts och panflöjt i högsta hugg... jag var 7 år gammal...

Tack för allt Ingmar och välkommen i mitt liv Ingmar!

Etiketter:

lördag, juli 28, 2007

Equipment!



... puh... jag hittade den - cigarrsnopparen... !
Köpte den, när jag och några vänner var och vandrade i Pyrenéerna för tre år sedan, i Aïnhoa på gränsen mellan Spanien och Frankrike. Den är snygg och enkel i borstat stål, inga krusiduller för min del tack! Nu har jag köpt två, enligt expertis, goda DavidoffcigarrerBrobergs som ska avnjutas enligt rigorösa former av cigarrklubben på hemlig ort någon av de närmaste dagarna!

Etiketter: ,

Hanna och Jag... because we rock!


Hold your horses mister - har jag gått och blivit morsa...?

Ok, listen up all you boys and girls out there!
Hanna och jag har verkligen hookat upp med varandra och vi förstår varandra utan att behöva använda ord... vi tittar på varanda, jag gör en crazy-min och Hanna skrattar, ni greppar läget va!!! Hon är också inne i en rosa period och när vi såg dessa härligt rosa scootrar av för mig okänt märke (Bastian) så var vi otroligt nära att sno dem... men Hanna hade lite problem med själva aktionen och hängde mest som en liten trasa på fotstödet medan jag hade hunnit knipsat kedjan, tjyvkopplat och börjat burna på asfalten! Hade hon bara varit några år äldre (typ 40!) så hade vi alldeles fluriga i frippen och luddiga i konturerna susat ner till Italien nu med varsin cigarr i mungipan och Iron Maidens Bring Your Daughter to the Slaughter på högsta volym... och då snackar jag inte om att ratta in 10 på förstärkaren utan om att ratta i botten, dvs till 11!
... well it's one louder isn't it!!!

...

fredag, juli 27, 2007

6 laxajäklar i en läskig ask!



Iiiiiih färger och en flarra Vinho Verde!!!
Ja min ära, det var gott... och jag känner att tillfället kräver en skål - för natten och dagen!

torsdag, juli 26, 2007

Min granne David...

... som jag alls inte känner och vi har heller aldrig träffats, har hört mig spela Webstrarna högt på stereon... först skrev han om det på sin blogg... och sedan hittade han hit, läste om min Moln på marken loop jag hamnade i häromdagen och kommenterade incidenten... och som av en händelse så visade det sig att han känner Ola, trummisen i Webstrarna!
... så kan det gå när man hookar på en låt!

Etiketter:

Lars Forssell...

Ännu en svensk idol är borta... Lars Forssell...
DN beskriver honom med de stora epitet han förtjänar: nationalpoet, författare, dramatiker, visdiktare, estradör och akademiledamot... jag har nog inte riktigt förstått hur mycket han stått i under alla dessa år... hans namn har oftast dykt upp bland mina andra idoler - Hasse o Tage, Beppe och gänget... fast jag har läst hans poesi, och den är mycket mycket nära och jag gillar det han skriver... själv beskriver han poesin på följande sätt:
"Jag upplever poesin som ett föremål. Någonting man kan vända i handen. Någonting sensuellt, användbart. Passioner, sentimentalitet, vulgaritet - det är en styrka när allting är med."
Hej då Lars och tack för alla ord du givit mig...


Jag älskar Hälleberget

Vad som föll i god jord
Blev aldrig till ord

Helst ville jag sova med Hälleberget
Under mitt huvud

Hårt
Lika lycklig som vid sidan av dig

Och alla barn skall växa
Som lav på hälleberget

God jord
Är aldrig god nog

Lars Forssell ur En Kärleksdikt, 1960

Etiketter:

Nya tider!


Motörhead - Killed by Death

Jag tror att jag är så gott som fri från min tjuriga sommarförkyling... eller digerdöden som jag misstänker att det var men vilken jag otroligt nog klarade mig undan! Halva semestern har gått och här har jag tofflat runt och mest tyckt synd om mig själv och inte har batterierna laddats speciellt mycket heller, eller så har de laddats bara genom att man inte behövt gå till jobbet!?

Återstoden av semestern blir från och med i morgon den värsta sociala formel 1-tävlingen för min del tillsammans med flera gamla goda och ljuvliga vänner. Det blir skrattfulla (skrattFYLLDA!) middagar, ciggarklubb, islandshästar ska ridas i augustimånens sken och hundar ska klias bakom örat, calvados och vinho verde ska drickas på nattakröken... och så är det Manchester moon 2007 sista helgen på semestern där det ska spelas skivor! Jag som blir flåsig av att gå ner för trapporna efter denna konvalesens...

Men jag jobbar stenhårt med att få upp konditionen igen genom att lyssna på Girlschool, Motörhead, The Donnas, The Runaways, Iron Maiden, Judas Priest och Dirtbombs - då går det inte att sitta still... man måste upp och moova omkring och göra djävulstecknet med högerhanden!


Kom ihåg: Att köpa goda cigarrer, sy upp de nya kritstrecksrandiga byxorna och köpa en röd slips med vita små prickar!!! Visst blir det snyggt med en svart eller vit skjorta till det... och en håruppsättning med svart hårband... japp, så får det bli när det ska ätas lamm och rökas cigarr i cigarrklubben...

Etiketter: , , ,

onsdag, juli 25, 2007

Som ett moln på marken...


Webstrarna - Moln på marken

Åh... vilken gudomlig liten pop-pärlepralin med roliga och trevliga killar från min tid i Uppsala... tack Micke för att du äntligen skickade låten! Jag har så många glada minnen till den här gosiga brylépuddingen till sång... tyvärr har jag tappat bort skivan och sedan dess har jag haft sorg och tårarna har strömmat ner för mina kinder... oförtröstlig... Jag blir som en yrslig hundvalp när jag hör låten... jag vill bara dansa... dansa... dansa... och sjunga jätte-jätte högt... KOM HIT... SKVIMPLA COCTAILS OCH DANSA MED MIG!!!

Etiketter:

tisdag, juli 24, 2007

Anglofilen biter ifrån!

Det är sommar... ergo - tv frossar i engelska deckare... men visst har de blivit sämre... mer ointressanta... eller är det bara jag som inte vet att uppskatta det ljuvligt morbida och brittiska längre...? Jag har alltid varit svårflörtad, vad gäller det mesta... men brittiska tv-serier har nästan alltid slunkit ner som ljuvaste nektar!

Var ska detta sluta... ?
Vad finns kvar att förgylla mitt liv... ?

Har jag gått och blivit helt blasé... ?
Bör jag hänge mig åt mainstream - alla kategorier... ?
Ska jag ge upp... ?
Är det dags att knyta upp alla knutar, säga adjö till allt och alla...lätta ankar, flytta och börja ett nytt liv för att få lite nya perspektiv...?
Är det svaret på min fråga... eller bör jag stanna kvar och kämpa...!?


Jag tror jag brygger mig en kanna te och spår i mina teblad... men, ska ni veta, jag är även öppen för förslag och synpunkter! Shortbreads... anyone?

Update onsdagmorgon 25 juli: Personen som under några månader trakasserat min blogg har återigen börjat lämna otrevliga och för mig helt verklighetsfrämmande kommentarer! Denna gång tänker jag låta hennes kommentarer ligga kvar! Jag svarar endast här och nu... och jag ber dig ÅTERIGEN att SLUTA besöka min blogg, SLUTA lämna dessa sjuka kommentarer och låt mig vara ifred!!!

måndag, juli 23, 2007

Elva semesterdagar av 14...

... har jag nu varit förkyld... jag har faktiskt aldrig varit med om maken till skittrist och seg energivampyr till förkylning! Vaknar helt tömd på energi varje morgon, med de tröttaste ögon och de mörkaste ringarna under mina skogsgröna... nope, det är absolut ingen vacker syn! Min undran är om jag någonsin ska bli riktigt frisk igen...?

Som katarsis rensar jag ut gammal shit... jag har massor av kartonger fyllda med gammalt bråte som jag absolut inte längre behöver. Jag har alltid varit något av en samlare, men mina vänner, det är faktiskt slut på det nu! Jag spänner till och med ner mina oljemålningar och rullar ihop dem istället, det tar mindre plats... oljemålningarna är från ett tidigare liv... det mellan 1987-1994! Jag målar inte idag... kommer jag någonsin mer att måla... jo, det tror jag nog...

Det positiva i detta evigt snoriga elände är att jag inte hade bokat in något förra veckan, jag hade tänkt renovera hallen, så jag behövde inte ställa in någon resa åtminstone - det gör mig glad!

hmmm... gurkskivor ska vara bra mot svullna ögon va...!?

söndag, juli 22, 2007

Goodnight Girls!



... och må vi ses snart igen...

In my arms you will be safe and firm...

Earlybird - frk Maria!
... den unga killen som bor i huset mittemot hade karaokekväll med sina killkompisar och fönstret på vid gavel... och vid två-tiden gick jag till slut och lade mig till de höga tonerna av sweet child o'mine och ett högt yyylande och falsksjungande killgäng ... jag är trött idag, men jag är uppe och låtsas vara i mint condition och fit for fight!

Ok, nu över till drömmen jag hade i natt...


Jag kördes runt i bil här i stock av min äldsta barndomsvän som jag förövrigt inte haft kontakt med på säkert 15-20 år. Hon försökte lösa mina känslomässiga problem genom att köra som en dåre runt i slussens virrvarr, slajdandes förbi människor och bussar samtidigt som hon pratade oavbrutet om det än det andra - hon hade nämligen svar på alla mina problem vilket hon så frikostigt delade med sig av samtidigt som hon rattade vilt och galet i hög hastighet...

Mina mest akuta problem i denna dröm var av praktisk art...
Jag hade glömt min handväska på en buss... och av någon anledning var mina glasögon helt söndervridna... Ergo - vi jagade en buss samtidigt som jag försökte bryta till mina glarror... ja medans min vän oförtrutet tjatade på om mina känslomässiga problem... min pojkvän var otrogen och hon hade minsann sett honom hångla med massor av tjejer på diverse ställen i stan... och det bästa vore om jag lämnade honom... han är ingenting att ha, inget att hålla i när det blåser upp till storm, inget att hänga upp i julgranen! (herregud, inte ens som singel får man slippa dylika problem och man har lust att förskjuta sitt undermedvetna ibland!!!)


Tillbaks till verkligheten: Jag äger handväskor och jag var på väg in till optikern här om dagen för att böja till mina bågar en aning vilket man gör då och då... men den där otrogna pojkvännen lyser tack och lov med sin frånvaro...

Nå! Vilken härlig dag det är idag hörrni... solen skiner och baksmällan är så gott som botad tack vare ett indiskt restaurangbesök och några timmar senare ett dito på en japansk med dumlings, grönt té och skrattande förljuvande vänner... aldrig mer raki... eller åtminstone inte på ett tag.... eller finns det ett godare alternativ kanske!?

Nä! Nu ska vi ut till kolonilotten... vi ska ha picnic och jag har lovat att ta med en ghettoblaster och gamla kassettband och de andra ska ta med lite... raki!

lördag, juli 21, 2007

Electronica i de mörka bergslagsskogarna!



Norbergsfestival 2007
Lite electronica i gammal gruvmiljö - coolt och så gott som hemma i mina föräldrars vardagsrum!

Etiketter:

Buying some weed...








Rock Follies



Natte!

Här har du Rock Follies... de där tuffa tjejerna i den engelska tv-serien från 1976-77 som jag följde med stooor beundran och hängivenhet!

Vitt vin... rött vin... raki...

... ja, idag ångrar jag det där sista!

Etiketter: , ,

fredag, juli 20, 2007

Marshmellow



Allt jag köper eller klär mig i just nu går i tonerna hallon - rosa... tjejigt och sockrigt så det förslår... jag blir sån ibland och just nu är det väldigt mycket pretty in pink, rosa och truligt... det verkar vara min melodi för tillfället... hey babe... what's up with the sweet & sour face... I don't know... sorry... my friends are parked outside my door and they're honking the horn... gotta go...

Etiketter: ,

torsdag, juli 19, 2007

Hålet som gav mig en intensiv stund med Bryan Ferry!



De håller på att bygga om gamla härliga Svaj till en vietnamesisk restaurang... det är dock några år sedan Svaj flyttade från mitt kvarter, men jag saknar dem fortfarande... Svaj var ett musikcafé med jäkligt bra dj:er till kaffet! Musiken strömmade upp fyra våningar och rakt in i min lägenhet på sommrarna när de hade dörren öppen in till cafét... härligt!

Efter Svaj kom en usel nudelrestaurang med riktigt äcklig mat - ok, jag provade dem aldrig själv, men min vän Åsa som bor på våningen under mig gjorde tyvärr det och hon kastade faktiskt bort maten - den gick inte att äta! Men nu är det alltså dags för en vietnamesisk restaurang att efter ombyggnationen öppna upp sina portar för hungriga människor... och då behövs en rejäl fläktanordning! Hålet borrades idag av Betongborrar'n AB, ja det var i allafall vad det stod på bilen som stod parkerad bredvid hela possit... possi och possi... det var en man med hörselkåpor och ett jäkla borrschabrak som väsnades i exakt samma läge under ungefär 3-4 timmar mitt på dagen idag!

Enerverande... skadligt för nerverna... psykosvarning... minst sagt!!!

Jag var seriöst på väg ner för att strypa karln ett okänt antal gånger... men min logiska kroppshalva hindrade mig - dear god, han gör ju bara sitt jobb och klart att restaurangen måste ha en fläkt! Jag gjorde till slut det enda rätta - jag sjappade... drog på rotmos! Med en bok och min ipod styrde jag kosan mot Katarina kyrka och den härligt lummiga och sköna gräsmatta hon erbjuder - Katarina - min favoritkyrka i stan...
Boken blev liggande kvar i min väska eftersom Bryan Ferry dök upp i mina hörlurar... han har en röst man inte stänger av... man vill bara ha mer... mer... mer Bryan...

Repeatade en låt, I'm with the "In" Crowd, från hans första soloskiva med eget material - Another Time, Another Place från 1974. Jag blev undrande varför jag inte brytt mig om den skivan förut... ok, de andra låtarna är inte så bra, men I'm with the "In" Crowd är en otroligt sammanhållen och suggestiv låt med ren och snygg inramning av monotona gitarriff, fingerknäpp och kastanjetter... kastanjetter - bara Bryan Ferry!!! I år har Bryan släppt ett coveralbum med Dylanlåtar, Dylanesque, där några av mina Dylanfavoriter är med på skivan och jag måste säga att han gör dem bra, min käre Bryan... Positively 4th Street och Gates of Eden! Jo, det görs nog en hel del bra covers när jag tänker efter! Nästa onsdag 25:e juli kl 22.35 visar svt 1 musikdokumentären Dylanesque där Bryan berättar om sitt förhållande till Bob Dylands musik vilket blandas med livemusik från scen och studio - INTE MISSA!!!

Det slog mig också, när bland annat Same old scene med Roxy Music strömmade ur ipoden, vilket fantastiskt radarpar de var Bryan Ferry och Brian Eno... men även varandras totala motpoler: Bryan - världens vackraste dandy och Brian - i en stripig hockeyfrilla och en kostym gjord av människohår men ack så härlig ändå!!! Så olika, men ändå så lika... som två poler av en och samma människa!

Ååååh Bryian Ferryeno - jag älskar dig!!!


Brian längst till vänster... och Bryan i mitten...

Etiketter: ,

onsdag, juli 18, 2007

Manchester moon 2007



Det dags för dj Heavenly (dvs moi!) att vända plattor tillsammans med dj LSD (hihihi)...

Our Lips Are Sealed

Micke och jag diskuterade The Go-Go's förra veckan eftersom jag börjat lyssna på dem igen... vi kom fram till att om man har deras två första skivor The Beauty and the Beat (1981) och Vacation (1982) så är man hemma! Belinda Carlisle och Jane Wiedlings solohistorier klarar man sig faktiskt helfint utan (ja, fast man har dem ju ändå i vinylbackarna - herregud, man är/var väl en samlare!!!)

The Go-Go's största hit är nog Our Lips Are Sealed... och visst är det en otroligt bra låt... och det är många som spelat in en cover på låten. Ofta bör covers på favoritlåtar få stanna i replokalen för det blir sällan särskilt bra, men jag kan tänka mig att suget efter att få spela in den där låten blir ibland för svårt att stå emot och så har man istället tuggat sönder en redan fantaboulus låt!



The Go-Go's

Ok, Our Lips Are Sealed är redan en bra låt - men i detta fall finns det en cover på låten som faktiskt är ett litet strå vassare än originalet! Visst, vi tycker alla olika... men nog gör Fun Boy Three något magiskt med låten (1983)... de lyfter den en liten bit till och vips är en redan bra låt fulländad! Jag kanske är lite partisk här, eftersom jag var väldigt förtjust i den buttre och aldrig leende Terry Hall på den tiden!


Fun Boy Three & Bananarama

I och med detta startar jag äntligen en label jag länge gått och sugit på - Cover kontra Original, självklart i mustigt&krulligt samarbete med Musikredaktionen svammlar!



Bonusmaterial: Gullig remake på Fun Boy Three videon av Ryszard Crooks!

Etiketter: ,

Ett meddelande till alla Honky-Tonkers...

Engelbert Humperdinck och Groucho har anordnat en liten konsert på Honky-Tonkersredaktionen nu på fredag! Rabbithead gör en liten exklusiv spelning och medlemmar får vid detta tillfälle ta med sig två vänner var... uppvisande av medlemskort sker i vanlig ordning via brevinkastet!

Etiketter:

tisdag, juli 17, 2007

Les parapluies de Cherbourg



Oooh la la... denna franska karamell till film... den går på svt 2 just nu... och jag hyrde den för precis ett år sedan... Själv älskar jag estetiken i denna film i allmänhet och Catherine Deneuve i synnerhet... Färgerna, inredningen, tapeterna, kläderna, frisyrerna och den mustiga&krulliga tangorabatten 2.38 in i klippet... oooh oui! Minns också en urtjusig scen vid en bensinmack med snöflingor som sakta och sorgligt singlande ner över Cahterines vackra håruppsättning... där hon en sista gång inser att hon gift sig med fel man...

Igenkänningsfaktorn gällande estetik och bensinmack är hög för mig i den här filmen, det är ett som är säkert! Det är bara en hake med denna gudomliga pastellfärgade kristyrmarängstårta från 1964 - alla repliker sjungs hela filmen igenom... Paraplyerna i Chergourgh beskrivs som en musikal, men jag ser det mer som en vanlig film där skådespelarna är så inne i romantiken att de måste sjunga fram replikerna! Jag har lite svårt för musikaler i stort - och speciellt i detta fall tycker jag att det är synd på så otroligt rara ärter!

Etiketter: ,

Jag är en puma!



Helt plötsligt så slog det mig: Jag är en puma! En puma i hallonrött med rosa stripe, yeah baby... jag är hallonmousse! Så jag struttade iväg till Sneakersnstuff och slog till på de där hallonröda pumapjucken!

... och jag som älskar hallon...

Tack Rudiegirl för gympapjucksupport - you're the girl!

Etiketter: ,

Jag älskar... älskar... och älskar...



Ja, det är så mycket och så många som jag verkligen älskar!
Jag är också mycket noga med att berätta det för dem det berör, livet är kort och en vacker dag är man borta... så är det, hur mycket man än duktigt försöker förtränga det!

Idag vill jag säga det med lite extra eftertryck - Att jag älskar mina föräldrar så himla-himla-himla mycket! Jag säger det extra mycket idag, men ni vet att det gäller 24-7! Jag är så lättad-lättad-lättad av det positiva beskedet du/vi fick idag pappa, och vi pustar äntligen ut ordentligt och firar om än på olika håll... men ändå tillsammans!


En miljon-miljon-miljon pussar och kramar från lillan!

Etiketter: ,

I morse kom jag på...

... något ovanligt smart/bright och intelligent/intellektuellt som jag tänkte skriva om här idag... men mitt minne har börjat svika mig under de senaste åren... jag verkar bara komma ihåg saker som hände mig under mina barndomsår och tonår nu för tiden... allt annat är som bortblåst inom en sekund... punkt slut ekar det tomt i mitt huvud... hallå-hallå!... kära nån så tragiskt... jag ÄR verkligen en 12-åring som är fånge i en 90-årig tants hjärna och kropp!!!

... och räddningen har aldrig varit längre bort...

måndag, juli 16, 2007

Yo! Förkylning - Listen Up!!!


Med min silkeshandske daskar jag till dig på kinden och utmanar dig!!!
Cause you see baby... this town ain't big enough for the both of us...


By the way... när bröderna Mael huserade på hitlistorna under mitten av 70-talet så var jag, då ca 8-10 år gammal, kär i dem båda... den ena hade det underbart lockiga håret... den andra hade den stiliga skjortan med slips, backslick och de vackra ögonen... tyvärr ingick också en mycket, mycket märklig mustasch!

Etiketter:

söndag, juli 15, 2007

Prosit!



Det är inte roligare än så här hemma hos mig just nu... jag nyser och prositar mig själv mest hela tiden... inte ens håret är med på noterna för tillfället... det strävar åt håll som knappt borde vara möjligt!

Försöker hålla humöret uppe... och jag är ju en rätt glad typ vilket gör att det går ganska bra...

Önskar ändå sprida mina baciller över detta avlånga land! Bestämde därför träff idag med min vän Natte för en psykedelikafika på Blå Lotus... Hon var på språng upp till Gnarp och dit vill jag gärna att mina baciller sprider och förökar sig... nu återstår att se hur det går!

Lägg märke till hur jag matchar färgen på mina två axelband med den på väggen och ljusslingan med pioner! Ofta slår jag mig själv med häpnad - mina estetiska sinnen vilar aldrig - aldrig - inte ens när jag är sjuk!

(Johnny - här får du mer ofokuserad diffus glöd utan den minsta lilla kontur! Fast i detta fall är det förkylningen som gör'et... det är liksom så här jag ser ut just nu!)

lördag, juli 14, 2007

Un petit förkyld...

Jag har klarat mig hela våren från alla förkylningar som verkar drabbat alla andra i min omgivning... vissa har det tagit om på hur många gånger som helst medan andra gått omkring och hostat och harklat i veckor, ja till och med månader... medan jag har stått pall... ända fram till nu, nu kastade jag in den berömda handduken - det känns ändå stoiskt tycker jag!

Det började kännas i halsen i förrgår, när jag fick besök alltså... vi satt på ett café och jag tog en kopp te för att bli av med den där torra känslan i halsen - men det blev bara värre... och nu har jag snörvlat och hostat och varit vek och svag sedan dess... att vara förkyld mitt i sommaren är ingen höjdare... undrar vem jag fick den av... umgicks ju med en liten kille på 5 månader för några dagar sedan... kan det vara kid-baciller!?

Nå... det var väl min tur helt enkelt... men kul är det inte... jag har fått för mig att Calvados är mycket, mycket bra mot förkylningar... och glass (men det är ju förövrigt ett super-duper universalmedel)! Så - där har ni mitt sällskap ikväll... i soffan... nysandes under en filt i värmen!

Etiketter:

torsdag, juli 12, 2007

- "Ok, nu ser vi gulliga ut allihopa...!"



Jag och mina syskonbarn och syskonbarnbarn... jojo, jag är både moster och gammelmoster!

Etiketter:

onsdag, juli 11, 2007

Manchesterpopsgrillning i Jakan...


Wolfmother - Love Train


Huuuhhh...!
Bästa hårdrocken just nu!
Ännu bättre låt med Wolfmother fast utan ett schysst Huuuhhh...! är låten Woman!

Etiketter:

tisdag, juli 10, 2007

Vad man kan göra när man har semester...

... packa pyjamasen, några flarror vin, en binge skivor och ta pendeltåget en bit norrut och sova över hos kompisarna som också har semester... där i spenaten finns en mysig trädgård, ett kök och en stereoanläggning!

Ja, det gäller att passa på att skriva nonsens när jag till slut lyckades aktivera titelfältet!
... ok... jag har semester... det skrivs inte så mycket här... men det är väl så det blir... när man har semester - det känns helt overkligt!

... ok... blogger strular... det går inte att skriva i titelfältet... men det är väl så det är... när det är semester... det börjar kännas mer som regel än undantag!

söndag, juli 08, 2007

Den här killen...



... väcker mig varje morgon där han sitter på antennen på huset på andra sidan gatan... nu börjar han inte så där okristligt tidigt längre (typ klockan tre på morgonen!) utan något senare - när det ändå är dags att vakna...

Godnatt kära koltrast, var du nu sitter tyst och inväntar morgonkvisten... vi ses till frukost!

lördag, juli 07, 2007

Inte ett ljud över mina läppar...



... luffsar suckandes runt här med långkjol i brun plysch, t-shirt och ruffsigt hår... det blev sent igår... det blev liksom morgonkvist... och ett plan till Berlin som skulle hinnas med... 6 anekdoter av 10 avklarades... livet är så där skönt-konstigt-rätt just nu... det är min första semesterdag och ännu har ingen semesterdepression intagit min kropp - den kanske uteblir i år... jag tror nästan det!

Det stora fånget vita liljor doftar mig berusad... med otroligt bra bakgrundsmusik och vackra försynta åsyftningar som ekar tyst i min lägenhet...

fredag, juli 06, 2007

I'm still GRINDING!!!

Aaaaaaaaahhhhhhhh!
Iiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhh!
Jag hinner inte!!!!
HJÄLP!

Hit me with some strong drinks darlings!

torsdag, juli 05, 2007

HERREGUUUUD!!!!

LÅTER JAG HYSTERISK!?!?!?!?
NEJ DÅ!!!

JAG HAR JU SNART SEMESTER JUH!!!
MEN IN I DET SISTA KÄMPAR JAG MOT KLOCKAN!!!
IIIIIIIIIIIIIHHHHHHH!!!!


... ok... ett djuuupt andetag nu gumman...

Jag hinner faktiskt (ni läser förhoppningsvis-kanske) göra klart det jag ska i morgon... eller...?
Mitt privatliv ligger på is den här veckan... men nu är det bara en dag kvar att jobba... vad mer kan gå fel...? Och i morgon har jag ju bjudit hem trevliga människor... långhåriga blondiner och brunetter... och korthåriga brunetter med fräknar... Uppsalamannen med skägg och värsta-bästa-favorit-indiepopkillen... och kulturarbetaren Habermas (om han minns det överhuvudtaget!?)... ett bra sätt att avsluta sista veckan och att inleda semestern på... sen barkar jag in i djupaste semesterdepressionen på lördag... jag känner mig själv så väl... jodå, det kommer att kännas som ett tomt vacum omkring mig ett par dagar innan jag landar och äntligen kan börja varva ner... och dra fötterna efter mig i fem hela veckor!

... och bara för det så måste jag städa nu... ok... ett djuuupt andetag till...

onsdag, juli 04, 2007

Simpson-me!


Före sommaren...


... och nu... (tack Johnny!)

Det senaste alla sitter och trixar med nu på semestern... nu de sista dagarna på jobbet före semestern... eller som jag så här på kvällskvisten istället för att äta middag och titta på engelsk deckare på tv! Jag såg det först hos Johnny - en simpson-avatar!

Jag är mer en kjol och klänningstyp, men det tillvalet fanns inte och så var det lite svårt med frippen, men jag tycker nog att jag fick till den till slut... min senaste sommarbuk syns inte så väl här på bilden, ja ni vet den där som helt plötsligt har börjat puta ut lite väl mycket den senaste tiden (vete sjutton vad det beror på!) så ni får lägga till en liten och lagom mjuk skogaholmslimpa längst ner under t-shirten så blir det så gott som porträttlikt! Fast jag borde ha ett tryck på tröjan också... hunden med renhornen... måste fixa det! Så där ja!!!

Har ni missat detta...?


Gör en egen här!

Aaah... de där fransoserna!


Försvarets hudsalva - trendriktigt i Frankrike

- "Vi kommer hem nästa torsdag... hoppas jag!"

... sa hon och pekade på stället där jag skulle gömma nyckeln...

- "Hon har varit i Frankrike i ett år... och nu, och lagom till att hon ska åka hem igen, så går hon och blir kär i en fransman!!! Vi går bara och hoppas att hon verkligen följer med hem och inte säger att hon tänker stanna kvar... och jobba på McDonalds!!!"

Så... idag var det sista kvällen jag fick njuta av blommor, blader, vattenvy och att äta solvarma smultron och jordgubbar direkt från plantorna... för i morgon kommer de hem igen... med en baguette under armen och förhoppningsvis en dotter i bagaget... det återstår att se...

3



Tre dagar kvar... sen är det fri lek i fem veckor...
Trodde att det skulle infinna sig ett glittrigt skimmer av mys och lugn de här sista dagarna på jobbet... så blev det alltså inte...

Kaos på jobbet på grund av orsaker jag inte tänker gå in på här och nu... men jag kan säga att vi återigen har värmefläktar som susar och brusar och driver oss till vansinne... och så har jag andra saker som bara måste bli färdigt innan jag försvinner över sommaren... tja ni go'vänner, den här veckan blev liksom inte en sån där mysig förflackning in det semestersofta lullull-landet som jag hade hoppats på... men jag är en obotlig optimist - både vad det gäller livet och framför allt tiden!

måndag, juli 02, 2007

Du som skriver dessa sjuka och obehagliga kommentarer här på min blogg...

Snälla, sluta kommentera, snälla sluta läs min blogg, snälla sluta trakassera mig då jag börjar bli oerhört arg och trött på dina förföljelser!
Jag tänker faktiskt kontakta polisen för att få slut på de här trakasserierna som du sysslar med!
Ja, jag har tagit bort dina kommentarer eftersom du inte verkar ha en riktigt bra verklighetsbild, det du skriver känns sjukt och hotfullt! Vi känner inte varandra, har aldrig känt varandra och vi har ingenting med varandra att göra. Jag läser inte din blogg alls, jag har aldrig länkat till din blogg vilket du skrev häromdagen! Det bästa vore om DU tog bort mig från dina readers (bloglines och nyligen/favoriter) och slutade besöka min blogg!

1



En vecka kvar till semestern... EN... och jag blir flurig i pälsen och blank om nosen av lycka när jag inser att det snart är fem veckors ledighet...

En vecka kvar till semestern... EN... och jag har smyckat mig med en rosa ros i frippen dagen till ära...

En vecka kvar till semestern... EN... det känns dessutom som en mycket bra vecka!

Patriarkatet var väl ingen bra idé från början, va!!!

Läser i dagens Metro att sexköpare tidigare kunnat välja att dölja sina förehavanden genom att få post vilken meddelar delgivning om brott och kallelser till annan adress än hemadressen - allt för att dölja för den egna familjen vad partnern/maken haft för sig...

Detta ter sig i mina ögon helt för jävligt underligt!!!

Vem har kommit på denna idén från början???

Hur kommer det sig att man tagit hänsyn till dessa brottslingar, men inte andra???
Varför sysslar kriminalvården med sånt jävla shit-beteende???
Varför har inte dessa kvinnor rätt att veta vilka jävla skitmän de gift sig med???
Varför ska dessa sunkiga män skyddas???
Helt fucking unbelivable!!!
Something smells rotten in Denmark!!!
(sorry Danmark... Shakespeare you know!)

Nå - de har beslutat sig för att sluta upp med detta nu och de män som begår dessa brottsliga handlingar står nu lika andra brottslingar, breven skickas hem så fruarna kan öppna och läsa skiten - tack och lov!!! Jag skiter fullkomligt i tabun kring detta - det är utnyttjande av andra människor... människohandel... människor som handelsvaror... Det är synd att det tog så lång tid att lägga det brottsliga ansvaret på torskjävlarna!!!

Sunkiga män med dålig kvinnosyn - NEJ TACK!!!

Vilket brott man än begår så får man fan ta konsekvenserna för skiten - och speciellt när man utnyttjar andra människor i svaga positioner... ja ni vet redan vad jag tycker om porr och sexuellt utnyttjande vilket jag skrev om
här - mitt viktigaste inlägg på den här bloggen!

Åååååh.... detta ämne gör mig så jävla förbannad... tur att jag har turen att omge mig med så underbara människor... annars skulle jag drabbas av en depressionspsykos dagligen i resten av mitt liv när man börjar tänka på hur världen ser ut!

En vecka kvar till semestern... yeah... here we go... jag är på hugget!

Update:
Ber om ursäkt för det ofina språket, och som min pappa kommenterar: "Det osar svavel...", men jag blir urförbannad på denna dubbelmoral och detta beskyddande av fel människor, så det blev lite mycket svordommar här... men som min pappa fortsatte i sin kommentar:
"Du har rätt!".

Tack pappa!

Etiketter:

söndag, juli 01, 2007

The Saint!



Oh lala... The Man... The Car... The Theme...

2

På den tiden kände jag en häst
en älsklig häst som gav mig bruna blickar
under en lugg av moln och ekar.

Han bar mig bort till sig.
Såg du oss då en morgon
under en lugg av moln och ekar?


Beppe Wolgers
del 2 av dikten Mimmi ur Jag sjunger i skon. 1953

Etiketter:


eXTReMe Tracker
website counter