måndag, december 31, 2007

Nein! Du bist Lili Marlene!



... nope, det blir inte alltid som man planerat... jag har spacklat färdigt hela taket nu, så jag byter ut blåstället mot något mer sofistikerat och drar på fest... ajöken fröken!

Etiketter: ,

Gott Nytt År alla NI som förljuvar mitt liv!



2008 blir ett mycket bra år... det känner jag i hela hjärtat och jag tar till mig den vackra sifferkombinationen (8 är min lyckis) med öppna famnen!

Härmed tillkännager jag mina nyårslöften:

* Jag lovar av hela mitt hjärta att dricka mer Champagne... !

* Jag lovar av alla mina taktila tassar att klappa, tövla på och prata med fler hundar
(även hundar jag inte känner)!

*
Jag lovar av hela min hjärna att jag ska ta tag i alla mina projekt av olika konstnärlig art... och avsluta de som jag finner förnöjsamma!

* Jag lovar med hela min naivitet (vilken jag är oerhört stolt över) att forstätta sprida Beppe Wolgers ord till alla som vill ta emot dem!

* Jag lovar av hela min fågelhundsjäl att jag ska bada i sjöar och hav nästa sommar
(det blev liksom inte av sommaren 2007)!

* Jag lovar av hela mitt blivande svandunsdiadem att hålla fler parties här hemma (piece a cake nu när min bibliotekslounge snart ståtar klar)!

* Jag lovar av hela min mage att alltid hålla med svartvinbärsmarmelad (av märket Den Gamle Fabrik) i mitt hushåll!

* Jag lovar av hela min kökshandukssamling att jag ska baka fina bakverk!

* Jag lovar med hela glimten i ögat att verkligen fira nästa nyårsafton (men den här har jag viktigare saker för mig än att festa runt och fira - jag jobbar ju för bövelen!)

* Förövrigt forstätter jag på den inslagna vägen, dvs det jag lovade förra året... jag forstätter med min "fuck-you-attityd"... just simply because it suites me!

Så alla ni raaaringar och daaarlings vilka jag har den stora lyckan att ha i mitt liv på det ena eller andra sättet... här eller där... Gott Nytt År på er alla... jag pussar er lite hastigt i pannan så ni inte får spackel eller färg på er... för ni ska väl ut på partaj ikväll och då ska man vara fiiin... de kan man inte vara fööör fin för, det är ett som är säkert!!!

Chin Chin Daaarlings!

Etiketter: ,

Nyårshoroskop inför 2008


Stenbocken
22 december–20 januari

Kärlek
Det är inte alltid lätt för en Stenbock att kombinera kärleken med arbetet eftersom båda sakerna är lika viktiga, men det finns en liten övervikt åt jobbet. Du kan ha sådan tur att du träffar den stora kärleken på jobbet och det vore ju rätt perfekt. Håll tentaklerna i rörelse och fånga in den som närmar sig. Den femte maj ändrar Saturnus riktning och för med goda nyheter. Nu har du alla chanser att bli nykär igen. Det livar upp både gamla och nya förälskelser.

Hälsa
Stenbocken brukar ibland kallas för Stelbocken eftersom lederna blir just stela och onda när du överanstränger dig och inte håller dig tillräckligt varm. Det välkända ryggskottet slår till då och då, men det är snabbt övergående. Du tillhör zodiakens segaste tecken och det är mycket sällan du blir sjuk – även om du tycker dig ha en del krämpor. Men du är envist aktiv och motverkar problem.

Jobb
Pluto går in i ditt födelsetecken den 26 januari fram till den 14 juni, sedan backar den tillbaka till Skytten ett tag igen. Plutos besök betyder att du får anledning att omvärdera en hel del av de rutiner och vägar du har för att få jobbet gjort. Nu vankas nya tider och du ställs inför faktum att det gamla inte är gångbart i framtiden. Var med på noterna och du kommer att tjäna bra pengar.

***

I vanlig ordning måste man ju fixa sin kratta och i år hittade jag den genom en snabb överläggning med google. Det blir web-blaskan Hennes årshoroskop (första träffen måste man ta, om det är ett regelrätt horoskop vill säga) som härmed får ynnesten att visa mig vägen för 2008!

Etiketter: ,

söndag, december 30, 2007

Ja, va ä dä... ?

... när man spacklar tak och fixar och donar i ett hörn... spacklet är fogligt och skrapan gör som man säger till den... och helt plötsligt utbrister man högt:

- Fy fan vilket snyggt hörn det blev!!!

Vidare spacklar man så tunnt att man måste spackla en gång till i morgon... man har också bestämt sig för att stanna hemma på självaste NYÅRSAFTON... för att spackla och måla en hall...

Är man arbetsskadad då... ?
... nej, förmodligen lider man bara av vanlig hederlig idioti!

- Varsågod... tackar så mycket...

Etiketter:

Brideshead Revisited... Revisited... Revisited...



Bara så ni vet... så köpte jag mig en billig dvd-spelare till mig själv i födelsedagspresent... OCH En Förlorad Värld-boxen!

Jag är härmed världens lyckligaste människa - Sebastian och Charles bor hemma hos mig nu and ever and ever and ever... så nu är det endast dekadens och manlig platonisk kärlek i en tidlös förtjusande dragningskraft som existerar hemma hos mig...

Etiketter:

Att vakna i en annan stadsdel...

I morse vaknade jag i en gustaviansk soffa med stora träd utanför burspråket... jag vaknade i Vasastan!

Efter gårdagens grundmålning av taket i hallen så gick det inte att sova här hemma - jag drog i mig en hel del shit ändå... det känns i lungorna idag...

Där i Vasastan vaknade jag med en Bernadotte till häst som tittade ner på mig där jag låg i soffan... när jag smög in på toaletten tidigt på morgonkvisten så tittade Gustav III och Sofia Magdalena ner på mig... och när jag smög ut igen så blickade Gustav Vasa och någon av hans gemål en av Katarinorna eller så var det Margaretan ner från motsatt vägg...

Ett nysömmat draperi av den rödaste sammet och guldfrans hängde i dörröppningen in mot biblioteket... och dopfunten med kandelabern ingjöt en lätt sakral stämmning för min morgontoilette... det kändes som om jag gjorde en kunglig toilette inför publik med ridå av sammet!

Eller för att citera lägenhetsinnehavarinnan:

- "Fint ska det vara, fast trasorna hänger!!!"

Etiketter: ,

lördag, december 29, 2007

Olé Baby!!!



Det kan vara de giftiga ångorna från takfärgen... men jag har bestämt mig för att köpa ett par castañetas... det är hur coolt som helst med kastanjetter... lyssna på Bryan Ferry och Roxy Music så får ni höra!

Ja, jäklar... här ska klappras, klappas hårt i händerna och stampas i golvet!


Saluförs kastanjetter i reguljära gitarrbutiker... eller måste jag boka en resa till Espanjol för att lägga tassarna på dylika klappriga och dekadenta instrument... ?
Det undrar en rödhårig en dag som denna...

Etiketter:

fredag, december 28, 2007

Ibland undrar man...



... ja... vad jag håller på med, som i detta nu när jag håller på att renovera hallen... det ska ju bli en dekadent bibliotekslounge för hotta och coola katter (läs: hundar!) där mina ledstjärnor är Gene Kelly, Marlene Dietrich, Gene Krupa och Harry Belafonte... coola katter helt enkelt... !

Allra som oftast twistar jag på som om allt var i sin ordning... och framför allt låtsas jag som om allt lite som oftast är C'est Si Bon... vilket det allra som oftast faktiskt är... tror jag... men ibland undrar man...

Äh - what the heck man, ha alltid hallon hemma i frysen så du kan göra mumsiga halloncocktails så ordnar sig resten - C'est Si Bon för bövelen!

Etiketter: ,

Sexy son of a slipmaskin!



... bara för att man firar jul så betyder inte det att man bör ligga på latsidan - här skulle slipas gammal bordskiva innan man drog hemöver till gamla Eken igen... så på med blåstället och kåporna and just blow the shit in the air... yahoo and rock'n'roll baby, buckle up för nu blir det åka av!

... och inget gör en lady så sexig som när hon håller en slipmaskin, borrmaskin eller en polygrip i framtassen... grrrr!

Etiketter: ,

torsdag, december 27, 2007

Ahhh... någon fyller år idag...



... oooh... vem kan det vara månde... ?

AAAAAAIIIIHHH YEAH!!! Det är ju jag!!!
Åååh... grattis på mig... guuud vad roligt!

Oj oj oj... nu kryper det fram massor av hundar, kusar (hästar alltså!) och en hel drös rabbisar från under min säng... de hoppar runt som tokar, yippar, klappar tassarna, ruskar på sina ljufveligt lena öron, frustar och biter mig i rumpan... oj oj oj... här blir det livat idag kan jag lova... !

Oooh, en tååårta har de bakat åt mig också... guuud vad roligt!

Etiketter: , , ,

onsdag, december 26, 2007

Eyeless in Gaza - Veil Like Calm



Julen 1982 (eller om det var 1983) lyssnade jag rätt mycket på den här låten... det är alltså 24 år sedan (shit, gumman - det är länge sedan... i ett annat liv... inte helt olikt det här som du nu känner, men ändå så otroligt långt ifrån... ). Eyless in Gaza har skrivit låtar som alltid fått mig i en otrolig moodswing och den här fick mig nästan att börja gråta... jag tyckte att den var sååå vacker... och det är den, om man låter den vara det... och det har jag inga problem med än idag... det är en stylish song helt enkelt!

I give to you - Eyeless in Gaza... ett otroligt underskattat och undanskymt band... ok, de är rätt minimalistiska och arty-farty... men vem fan bryr sig!?
It's only rock'n'roll... and i like it...

Etiketter:

Hörru du, den här Tanja för 699 spänn... vad är det för något?

Så där ja!
Hemma!
Med på spelplanen igen!

Efter ett tokbesök på IKEA i gurkstaden Västerås så har jag precis langat in mina väskor, påsar och paket... struttat ner till konsum för inköp av färskpressad morotsjuice och sitter nu här i en lagomt kylig lägenhet... jag drog ner temperaturen innan jag åkte, man vill ju spara på miljön och komma hem till lite fräsch luft...

Min julklapp? - en biljett till Kungliga Operans uppsättning av Orpheé!
Oh la la... tries bien...

Inköpen på IKEA blev minst sagt både planerade och oplanerade (som brukligt).
En fantastisk och dekadent men ändå klädsamt modest kristallkrona inhandlades med viss skeptism - ska hänga i min dekadenta bibliotekslounge... men en hundmatta för 189 kr kan man ifrågasätta - jag har väl ingen hund heller... än åtminstone! Aha... jag boar in för en hundvalp... hmmm... love the idea må jag säga! Ja, ja... jag kom i allafall inte hem med något vid det hemlighetsfulla namnet Tanja BR PÅ 2Ö för 699 kr - utan ha det minsta lilla minne av vad det var som inhandlades för denna rätt skabrösa summa i sammanhanget!!! Den fadäsen stod någon annan för!

Oooooh, just ja... jag köpte ju fyra nya kuddar till sängen också... ooooh hur ljufveligt att få sussilura med dessa i natt... jag längtar redan nu! Men först lite färskpressad morotsjuice - det är vad min mage längtar efter just nu!


Tack för en lugn och trivsam jul med massor av skratt och fniss kära familj - jag ääälskar er!!!

tisdag, december 25, 2007

Moi... illy nuit...

Jag är så groteskt nyfiken på vissa sökningar här på bloggen... vulgärt nyfiken... vem, vem, vem... och vad, vad, vad... vem är det du känner i min bekanskapskrets... vem, vem, vem... och hur, hur, hur... ? Fast egentligen så vet jag redan vem, vem, vem... men följdfrågan blir dock densamma: vem, vem, vem... ?

Är mina ord dina nätters månsken... bildar mina ord din nattliga vintergatas Cassiopeia... ord som du slickar i dig som det pudrade sockret från en marshmallow... ? Ja, det hoppas jag naturligtvis... och jag har mitt magiskt glimmande glitter... något jag även beströr de okända med!

Nyfiken är jag... som hundvalpen som precis lärt sig skutta fram... skuttar fram till allt... biter lite lätt med sina vassa valptänder... biter lite för hårt eftersom man inte lärt sig hur vassa tänder man har som valp... man vill ju bara veta lite mer än sekunden innan... lära sig... och stilla sin nyfikenhet... sin hunger...

Själv sitter jag fortfarande i en mörk bergslagsskog... ett halvt dygn till... och längtar hem, hem, hem...

Gemensamma bekanta... det är vår gemensamma nämnare... vi har någon gemensam du och jag... du vet hans namn och jag vet detsamma... frågan är bara vem, vem, vem... är du?

Etiketter:

Jag är som mest förtrollande på hemmaplan...

Kan man längta hem lite för mycket... ?

Jo... så är det nog må jag erkänna... jag är en extrem hemmakatt - eller har blivit kanske är mer korrekt...

Jag har varit en flaxande jeppe i ett ständigt föränderligt landskap... åkt hit och dit och låtit landskap förändras utanför fönstren... åkt buss, tåg och flyg... korsat olika breddgrader... låtit naturen ta mig till sitt sinne - vilket det nu råkat vara...

Men helt plötsligt, fast under en något liten men dock betydelsefull tid, så har jag bara fått nog av att åka runt med en väska i min ena framtass och en stor påse i den andra... jag ääälskar att vara hemma... älskar!

Och jag älskar att jag älskar att vara hemma!

Jag ääälskar min säng... den är stor och lagom mjuk... med två täcken och fyra kuddar - preciiis som jag vill ha det... jag är ju en prinsessan på ärten... får blåmärken i själen om jag ligger obekvämt... jag är svår att behaga... men förtrollar lik väl... precis som jag lätt låter mig förtrollas och förvillas med välbehag...

Men hemma är jag absolutley bedazzeling (ja man får faktiskt hitta på egna ord, det fååår man!)... ja, nuförtiden är jag som ljuvligast när jag är hemma... kom... kom över... kom och hälsa på... jag är snart hemma igen... och då är jag som bäst...

I morgon är jag hemma igen... hemma... och kan krama om mina kuddar och mina täcken... innerligt... tända rökelse och sätta på musik... och krama mina täcken och mina kuddar...

Men alla som jag åker och hälsar på... jag är så tacksam över att jag får komma - och jag ääälskar er innerligt... innerligt älskar jag er!

fredag, december 21, 2007

Med de lenaste öron hälsar jag alla er - mina förtrollande snögubbar av glimmande marsipan...



... från er egen lilla julren... puss i pannan!

torsdag, december 20, 2007

HUNGRIG-HUNGRIG-HUNGRIG!



... tralla la... jag vill ha... ha ha ha... och är sugen... de är fina... fiiina... och säkert skiiitgoda... och snygga... tralla la...

Etiketter: ,

Det är torsdag & klockan är mellan 10 - 12...

... and you know the game by now... jag står här i sjömanskostym både på post och i givakt och morrar i takt med magen som kurrar... jodå... under kostymen finns dock de lenaste hundöron... men ändå... alla andra har lunch...

... OCH JAG ÄR HUNGRIG!!!

Etiketter:

onsdag, december 19, 2007

Sailor, gör din grej!



- Raring... du är inne på Sailors nu alltså!?

- Japp! Sailors med svaggiga ben och den vita lilla mössan så käckt på svaj!

- Jag kan förstå dig... men det där med en flicka i varje hamn... ?

- Äh, det beteendet har jag inget till övers för... jag har alltid varit flickan för en enda famn... det är ju inte själva sailorn man vill åt... det är ju stajlen fattar'u väl!!!

- Det var skönt att höra...

- Fattas bara! Du börjar lägga av dig tror jag visst!

- Ja, kanske det... men även jag har väl rätt att vara vintertrött som alla ni andra... Nu måste jag gå och mocka och kraffsa ihop lite färsk halm... jag är trött... godnatt... sköt om dig... gör inget dumt nu medans jag sover lite grann... en liten, liten stund bara...

- Sure thang... he he he... gooodnatt Motel-Bambi... sov så gott nu och tänk inte på mig... hmmmhmmmm hmmmm... (vissel-vissel)...

Etiketter:

Jag pendlar...

... just nu mellan galenskap och vetenskap...

På t-banan i morse såg jag en gammal man med en mössa där en tråd hängde ner vid sidan... mina ögon tårades och jag ville springa fram och krama om honom... lilla lilla farbrorn med trasig mössa... jag hejdade mig och svalde några gånger med darrande underläpp...

Ta hand om mig... lås in mig - någon!!!

Jag säger: NEJ!

Nu orkar jag snart inte mer... jag orkar inte gå upp i det här mörkret... jag är så trött... trött... trött...

Med tanke på hur vissa av mina vänner agerar för tillfället så borde vi få vara lediga HELA december... ingen är normal för tillfället... vi kommer visserligen till jobbet, men sen är kropp och framför allt huvud totalt avtrubbat! Jag fnissar alternativt gråter om vartannat medan jag fixar frulle, borstar tänderna och struttar till t-banan...
struttar förresten - näe... snarare släpar mig fram...

Man skulle kunna tappa huvudet utan att ens märka det just nu... och det, mina vänner, är faktiskt inte bra... det är på gränsen till farligt!!! Ok, jag ställer upp på den här galenskapen två mornar till - men sen är det stopp!!!

Goodmorning all you lovely ones... om ni ser en tröglori hängandes sovandes i en trädklyka idag - så är det garrrrrranterat jag...

Etiketter:

tisdag, december 18, 2007

Yo! Men... listen up!!!



Så hääär tycker jag att ni ska klä er... varför gör ni inte det???
Åååh... Gene... jag vill skratta, dricka drinkar och dansa med dig!!!

Det här fotot ska jag rama in och hänga i min bibliotekslounge... jajjamensan!!!

Efter en förfriskande lunchpromenad i en engelsk park...

... frostnupen nos... kall om tassen... yrsligt glad över den vackra rimfrosten... har pratat förtroeligt med en fjällko... och fått den lågtstående solen i mina ögon...

Nu vill jag hoppa ner i soffan under en filt och dricka varm choklad med vispgrädde... och titta på filmer där Gene Kelly figurerar friskt, förföriskt och fryntligt!

Jag är en hundvalp... jag är en hundvalp... jag är en hundvalp...

- Nej, du är en 12-årig flicka i en 90-årig tants kropp har vi ju kommit överens om... !

- Men hörru Motel-Bambi... kan du inte låta mig vara en hundvalp åtminstone en enda dag i mitt liv... på riktigt alltså... !?

- Sorry gullet... no can't do!

Etiketter:

... sneaking... sneaking... sneaking...

... no sneaking... nähä!?

måndag, december 17, 2007

Silversun Pickups - Well thought out twinkles



... mmm... det smakar tidigt 90-tal... det smakar gott!

Trummor som man slickar i sig som det godaste godis... en oerhörd teasing-teasing-teasing-gitarr... en ren och tung bas som krullar mitt hår till de ljuvaste lockar... och sång som får mig att vilja tokspringa på en sommaräng och i ren och skär utmattning ramla omkull bland blommorna... med ett stort leende ligga på rygg med armarna rakt ut beskrivandes de molnformationer jag ser...


From me to you before you go to sleep... goodnight!

Etiketter:

Dags att kratta gruset i din mentala trädgård, darling!



- Nu sitter du där och funderar lite lätt gnyende igen... var det inte så att din mojo jobbade jäkligt nice för ett kort tag sedan... ?

- Jo... ja... eller kanske... eller... ?

- Oj oj oj gumman... osäker igen alltså!?

- Ja... eller... ja, alltså... eller inte... ?

- Hmmm... mmm... du är så gullig när du tvinnar ditt hår i osäkerhet... tvinnar och tvinnar... du vet väl att din mamma sagt åt dig minst tusen gånger att du sliter ut ditt röda på det där sättet... !?

- Ursäkta mig Motel-Bambi! Men min ansiktskräm är slut och vet du hur det är att vara vintertorr i fejjan samtidigt som värsta tonårsacnen sprider sig som om jag inte blivit könsmogen förrän vid mina ljuvaste 40!!!???

- Jo, men gumman... lyssna på mig nu! Vi har ju kommit överrens om att du är en 12-årig flicka i en 90-årig tants kropp... eller har du glömt det... !?

- Nej, jag påminns om det varje jäkla dag!!!

- Hm! Då så! Vad är problemet!? Det är precis en vecka kvar till julafton och om fyra dagar har du fri lek och hopp i nästan två veckor... 2008 kommer att bli det bästa året i ditt liv gumman... rädda några laxar och ta det lite soft nu... allt kommer att lösa sig ska du se!

- Åh, Motel-Bambi... kan du lova mig att det verkligen gör det!?

- Ja, gumman... DET kan jag nästan lova dig... lita på det!

- ... hmm... då kan jag sova lugnt i natt...

- Ja, fattas bara annat... jag står ju här och låter mina snöglimmande horn skugga dig i månskenet medans du sover... baby!

Etiketter:

Jag fann en present under min säng i morse...

Jag hörde dem nog i natt... men jag låtsades sova den här gången...

Det kuttrades under sängen och prasslades av silkespapper... små mjuka och lena öron stack upp vid fotänden av sängen... jag smygtittade på dem med täcket som skydd så de inte skulle märka att jag var vaken!

... och i morse när jag tittade efter... så stod det, på en vacker assiette - två förljuvande cupcakes med små tassavtryck i frostingen... precis som Stellapolaris hade förutspått...

Etiketter: ,

Äntligen rimfrost...

Träden står nu helt nakna och gråsvarta...
De kala och rena grenarna tecknar sig mot himlen
likt lövens nervtrådar gjorde på dess blad i somras...

... minns du... ?

Det enda som pryder nu är den glimmande rimfrosten...
Jag är så innerligt trött... och rimfrosten gör mig så oändligt lycklig.

Etiketter:

söndag, december 16, 2007

Renoveringsrapport söndag...



Det ringer och ringer... men jag hinner inte springa upp och ner för stegen för att svara... sorry kära föräldrar... ni verkar oerhört nyfikna över hur det går här i hallen hos mig då ni ringt mig i skift här på förmiddagen...

Men jag svarar så här istället med att visa hur det ser ut i dagsläget. Jag håller på att peta bort färg i taket och har idag förflyttat mig till stora hallen, där det inte är fullt så mycket som lossnar... om man jämför med genomfarten mellan köket och rummet... Tänkte att jag skulle måla ett bindande lager täckgrund innan jul och sedan spackla eländet i mellandagarna... sen är underabetet med taket fix - so to speak!

Jajaja... jag vet nog att ni alla suckar nu:
- Stackars människa - hon verkar inte ha alla indianer i kanoten... inte ha alla hästar i stallet... hjulet snurrar men hamstern är död... ojojoj... det är mycket arbete med att fixa det här hon nu ställt till med!!!

Ja, det tror jag säkert... men what the heck - jag är ju dumglad som den svartaste labradorvalpen med de lenaste och blankaste hundöronen... neeemas probleeemas baby... yip-yip!... det här fixar en rödhårig i ett hujj... jodå... trallalalala mmmhmmm...!



Om någon kunde släntra förbi med en vacker ask med såna här guldflagade sötnosar (för dessa två har jag redan glufsat i mig) skulle jag skvätta iväg en rejäl slängkyss från toppen av min stege och befinna mig på golvet snabbare än kvickt... sån tur att jag är bjuden på glögg-party om två timmar - där lär det väl bjudas på ännu bättre godsaker!!!



Kan meddela att fransk pop från 60-talet är ypperlig "peta-bort-färg-från-taket-musik"...

- Wow... grrr... ye-ye-ye... !

Etiketter: , , ,

lördag, december 15, 2007

En renoveringsrapport!



... en dag blir det manna... men just nu är det puts och färg som ramlar från himlen...

- I'm a working-girl today!

Ett tips från en expert (dvs moi!):

Klättra INTE upp så jäkla högt på stegen samtidigt som du petar puts rakt ner i plytet på dig själv... du blir, som jag, bara chockad över att det grusar till sig i ögonen... och det blir ett väldigt frustande och hostande!

Funderar på om Zarah Leander verkligen är bra renoveringsmusik... ?
Vet inte riktigt... ja, ja... jag sysslar ju för bövelen med en dekandent renovering med ett rum där det ska drickas modesta mängder champagne... det är mest franskt 60-tal här just nu anyway... så en liten skvätt Zarah passar nog bra att bryta av med ändå... känner att Thin Lizzy bör till för att skruva upp farten lite också! Vad trevligt det vore om någon av er kunde vara här och agera lite dj för mig idag... har ni vägarna förbi, så droppa in vet jag!

... och bara för att man är en hard working lady, så bör man inte glömma bort att sova med papiljotter för att få de rätta lockarna på det röda - kära nån... fattas bara annat!

Ta-dah ni ljufvliga människor... vem av er sätter på en kanna te åt mig?

Etiketter:

fredag, december 14, 2007

Fredag... Beppe... Tårar

Läste några dikter av Beppe Wolgers...

Började gråta...

Slutade läsa dikter av Beppe Wolgers...

Grät en skvätt till...

Han skriver så oändligt vackert...


Beppe...

Ingen är som Beppe... var... och jag saknar honom så oändligt...

Etiketter:

Fredag är Fransk Pop!



Oh-la-la... je t'aime Sheila a plus de cent!!!

Etiketter: ,

torsdag, december 13, 2007

Happy Lussebulle!



Kvinnor med bulle i ugnen alternativt bullpåse i famnen bör man gifva plats och företräde åt på t-banan... annars får man faktiskt räkna med att få en handväska svingad rakt i plytet - så det så!!!

Godmorgon på er alla mina marsipangrisar...fira nu Lucia riktigt vördnadsfullt idag!

Etiketter:

onsdag, december 12, 2007

All I want for Christmas...

Stellapolaris snärtade till med sin magiska snöglitterspridare över min himmel och ner singlade de sju vackraste snöflingorna och viskade i mitt öra att jag hade sju önskningar att avslöja...

- "Nå Redhead... What do you want for Christmas you darn girl you... pa-pa-pa-pa!?"

So, here we go...



1. En Hundvalp... av märke bostonterrier eller fransk bulldog!
Pliiiiz, pliiiiz, pliiiiz... jag looovar att gå ut med den varje morgon och kväll... jooooooo jag looooovar!

2. En förljuvande hemlighet... som jag inte ens tänker avslöja...
pa-pa-pa-pa-yohooo-yeah!

3. Att ljuva vindar må smeka över nejden och alla nära och kära nästa år...
zap!

4. Att min hallrenovering kommer att resultera i en mysig bibliotekslounge där många trevliga cocktailparties kommer att hållas...
yo-yo crazy cats!

5. VA!? Har jag inga fler önskningar... no-no-no!

6. Näe... jag hoppas ju så innerligt på 1:an och 2:an och jag är en modest lady... mhmmm-aha-aha!

7. Ooooh... 2:an är ljuuuvlig kan jag lova... grrrr!

Etiketter: , ,

tisdag, december 11, 2007

Ursäkta mig men...

... är det någon av er som lånat min borrmaskin... jag kan fan inte hitta den... och jag kan inte ens komma ihåg var jag hade den sist!!!

Update:
Tack för tipset i kommentaren mamma!

Etiketter:

Misantrop...

Är det bara jag... eller...

Helt plötsligt känner jag enorma aggressioner mot mina medmänniskor i kollektivtrafiken... ja, mer än vanligt alltså... denna hord får som trängs och skuffas... låter högt och pratar en massa skit man vill slippa höra - och då har jag min ipod i öronen varje morgon (japp heeela apparaten inkörd i hörselgången!) så jag borde slippa höra all jävla gojja som människor rapar upp inför oss andra...


Tjong i buljongen - en armbåge i huvudet! (inget "ursäkta!" nej-nej!)

Nej... jag börjar tröttna nu... ett år har gått och allt jag vill just nu är att vara ledig.... leeedig... och bara umgås med väl valda... slippa trängas på mornarna... slippa alla andra... och om jag tänker efter så brukar jag få en släng av misantropi så här till jul... i allafall när jag måste åka tunnelbana eller gå på stan!

Ergo: Strunta i det helt enkelt... ! Alla ni andra ääälskar jag naturligtvis lika mycket som aaalltid... vissa av er till och med lite mer än vanligt...!

Etiketter: , ,

måndag, december 10, 2007

Åååh jag fullkomligen älskar-älskar-äääälskar!!!



Kan man äta ihjäl sig på Anthon Bergs små spritindränkta-bär-med-marsipan-chokladkakor??? Jag har fyra olika paket hemma just nu - jag tänker köra så det ryker!!!

Etiketter: ,

Medusa är ju liksom blaha-blaha i jämförelse!!!

Jag har haft ett "pågång-stopp" i avloppet i duschen/handfatet någon vecka och imorse kom rörmokaren... en kille i 25-årsåldern med en enorm Bajen-tatuering på underarmen...

Han går in i badrummet och kollar läget... hämtar maskiner och annat från bilen och börjar jobba...

Efter ett tag så hör jag att han ropar att han hittat roten till allt ont... en massa rött hår!!!


- "Men hörru människa... vad håller du på med egentligen... !?"
(... säger han samtidigt som han utför en brottningsmatch med sin "göra-rent-guckelimuck-maskin" och en massa... rött hår!)

- "Tja... hörru du... förlåt... det här röda håret ställer till massor av problem för mig... du aaanar inte... förlåt mig!" (hasplar jag ur mig med skyldig min)

- "Nej-nej... men du... det är ju inte ditt fel... det är sånt som händer... det är ok" (säger han som om vi pratade om en tredje person, inte mitt hår som skapat detta stopp och så kämpar han vidare)

Bajenmokarn fixar till stoppet och är mycket nöjd med sitt arbete... jag är nöjd över att stoppet är uppklarat och att vattnet rinner som självaste Niagara ner genom piporna... men jag kan inte sluta undra över hur jag kan ha så jäkla mycket hår kvar på skallen (för det har jag kan jag lova... jag har en ständig pälsmössa i rött på knoppen!) när det fanns material till minst två ruffsiga peruker där nere i mörkret!?

Återigen har mitt röda fått stå i strålkastarljuset... jag misstänker att det lider av den värsta sortens exhibitionism... usch på dej... skärpning... this town isn't big enough for the both of us!

Etiketter:

Thore Skogman...



... är död... det är slut på gök med lök och plättar i laggen... och jag som för bara några veckor sedan vann ett signerat idolkort av ingen mindre än självaste Thore... det känns mycket märkligt allt sammans...

Så... från en rödhårig till en annan... Adieu och tack för alla sånger Thore!

Jag har en vän uppe i medelpad som jag vet sörjer big-time idag... this one's for you!

söndag, december 09, 2007

Och hur mår vi idag nu då... ?



Jo, tackar som frågar... här är det bara Tweedlee Dee! Men för andra i bekantskapskretsen är det allt annat än hunky dory... men så går det när man köper köttfärs på ICA!!! (krya på dig Lizabeta!)

Godmorgon...

... jag är oförtjänt glad och pigg så här på morgonkvisten... kan bero på att dj:n på BerlinSthml spelade jäkligt bra musik igår och Nattes önskan om Joy Division uppfyllde han så snällt och glatt!

- "Det är inte så att jag vill gå hem än... jag menar heller inte att vi ska ta en Berlini till... men den var goood... jag går bara ut och tar en ciggis nu... så kollar du drinklistan!"

Berlini
är BerlinSthlms fantastiskt goda drink gjord på champagne, Creme de Mûre och krossade hallon... mmm-mm! Jag misstänker att det lönar sig att hålla sig borta från tofflor och mular från öst... och här får ni ett levnadsråd som är väl värt att ta till sig:

Beware of the Boogierock and stay away from all green cocktails!

Etiketter:

lördag, december 08, 2007

Berlin...



... Sthlm... Söder... Skåne... Joy Division... Tredje Mannen... Skepparkrans... Dans... Japansk toffla... Mocba mule... Champagne... Natte & Moi... resten får ni drista er till i erat stilla sinne...

Oj... nu måste jag sova middag om nu allt detta ska orkas med... jag drar mitt stora hundöra över mig... så ses vi när vi ses... adieu mon amis!

Etiketter: , ,

fredag, december 07, 2007

Det blåser en sällsam vind ikväll...

Ett rykte har nått mig att massor med kids tänker snoka runt vid BerlinSthlm i morgonkväll med mobilerna i högsta hugg... de tänker youtuba min vän Nättchen slirandes i krokarna... nej, nej inte mig... nej, nej, nej... jag har ju så nära hem att eventuell vobbling och självsvängning inte hinner sätta in förrän den lagom förvandlas till en hederlig gammaldags sängsnurr...

Så... om lördag vakas nobelprisfesten in på BerlinSthlm alltså!
På med tiarorna och hiva upp stålarna och beställ en japansk toffla... en mule från mocba... eller det kanske är säkrare att köra rent... på champagne alltså!?

Om jag får önska musik imorgonkväll.. så vill jag höra Tredje Mannen... är jag en nostalgisk tramsmaja nu... och totalt omöjlig att ha i möblerade rum... !?

Lizard King är min ende vän ikväll...

Etiketter: ,

CajunBaby!

- Hörru gumman... du spinner så skönt nu för tiden... feeling good huh!?

- Well you see Motel-Bambi... I got my Mojo working...

- Ahaaa... ja det är schysst när det kokar spicy in da Gumbo...

Etiketter:

Ska bli spännande att se...

... om det snusar förbi någon nyfiken nos här idag också... det börjar bli rutin nu... jag väntar med spänning!

Att nyttja SL = Vardags-edge!

Det ger onekligen spänning i livet att åka med SL på mornarna... om man tycker att blödande magsår och andra stressrelaterade diagnoser skänker en air av mystik kring sin personlighet - I don't! Men med trevligt sällskap kan man faktiskt stå på Slussen och ha nice i en halvtimme samtidigt som man inväntar nästa tunnelbanetåg... men... man fasar aldrig riktigt in efter en sådan start... får man vända på klacken och gå hem snart!?

Etiketter:

torsdag, december 06, 2007

Ett Herdinne-Porträtt från Rococotiden...



... det är vad som håller mig upptagen för tillfället... det är ingen enkel match att skalda ihop kan jag lova!!

Det är korsetter av val och peruker av får... korsenill-löss till läppfärg och talk med bly... muchar av sammet och munvatten gjort på urin (jojomensan - det är sant!) ... det är balconetter och bajonetter... och det är pauluner och paviljonger... beckasiner och snäckor... och tagelstyvning och panier... det är tyll och det är idyll... det är siden och det är sammet... det är Ulla och det är Roslin... och det är lamm invid en damm... och mitt bland allt detta - en Herdinna!


Så ni förstår... jag har fullt upp mina vänner - fullt upp!

Etiketter:

onsdag, december 05, 2007

Scary Mary!

Etiketter:

Nyfikna nosar...



... snusar förbi... luktar... och nosar... jag undrar så vad det är de söker... de där snusande nosarna... jag till och med hör hur de vädrar - kan det vara min själ de är ute efter... ?

Själv drömmer jag om hundöron stora som täcken... varma... och lena... därunder vill jag ligga... nu... och länge... tja, till april vore helt ok!

Anmäl er för audiens tack...

På mitt skrivbord just nu:


Stora Ukuleleskolan av Thomas Allander...
Någon här på jobbet bär på en hemlig önskan att jag ska börja spela ukulele verkar det som... hmmm... jag är ytterst tveksam... eller i princip 100% säker på att den önskedrömmen inte kommer att slå in...
Jag haaatar ukulele!

Så är det... jag gillar större gitarrer av ädlare märken, tackar så mycket!

Etiketter:

tisdag, december 04, 2007

Cupcakeshysterin är här nu!

I USA har cupcakehysterin varit i hetluften ett tag... och jag misstänker starkt att den är på väg att landa här i gamla Svedala nu - trust me!

Listen Up här nu!
Jag snackar alltså inte om de där vulgära monstermuffinsen, stora som fotbollar, vilka funnits på caféerna i ca ett årtionde... no no no... jag snackelisnackar om de här fantastiskt vackra cupcakesen... något mindre och med den mest frivola och ljufveliga frostingen man kan tänka sig... ta en titt på nedanstående blogg så förstår ni vad jag snackar om:

Cupcakes take the Cake

Idag skall jag spatsera in på det nyöppnade plejset Södervegg på Katarinabangata 27 (ligger oroväckande nära i mina hoods för att jag ska slinka in där VARJE dag!) och köpa med mig två luxuösa cupcakes hem till mig och min vän Åsa... för vi ska ses idag över en kopp te hemma hos mig och så ska hon minsann få inspektera mitt renoveringsobjekt - Les Hall... och det ska hon banne mig göra med en cupcake pyntad med fantaboulus frosting toppad med guldflagor i sin ena framtass - allt annat vore ju fullkomligen urlöjligt!






Fotona på dessa godsaker är lånade från Cupcakes take the cake


Jag tycker nämligen att bakverk ska vara vackra...
inte bara goda... utan även vackra!

Är ni med på tåget?
Det är nämligen jag!

Ja, ja... fast jag susar ju fram i min Volvo P1800 med en vacker konfektyrask i mitt knä... fylld till bredden av de ljuvligaste cupcakesen... som en ask fylld utav Marie-Antoinettes vackraste drömmar... ja, min själ... där har ni mig!

- "Tadaaah raringar, vi ses... jag måste riva av en burnout!"

Etiketter:

För allmän kännedom:

Mandelkubb is the shit!
Mandelkubb is the new black!
Mandelkubb smakar som björnklister luktar!
Mandelkubb rules ok!

De där människorna på sina höga hästar...

Hur tar de sig upp egentligen...?
Och hur kommer det sig att de vill försätta sig i den sadeln... och så ofta med ekande tomma sadelväskor... de fyller sig inte själva, de där sadelväskorna... no no!

Jag misstänker att de är olyckliga... olyckliga med sig själva... och av detta... blott intet... en tomhet...

Etiketter:

Min syrliga vän...

Min vän citerades i dagens DN... kulturdelen sid 4... hon ansågs syrlig...

Puss i pannan för det kära du!
Syyyrliga karameller är gott...

När ni är sena...

... kom ihåg att alltid, ALLTID... ta det långa benet FÖRST!!!
Det gjorde jag idag... det blev en strålande entré på ett stormöte kan jag lova!

Update:

För största möjliga effekt kan man göra om samma entré fyra timmar senare - det gjorde jag... funkade fin-fint! Så går det när man har öppen planlösning!

Etiketter:

måndag, december 03, 2007

Volvo P1800... Amore Baby!

Ett trevligt avbrott mitt i arbetet med att peta bort gammal färg och spackel från väggarna - min bror ringer...

- Tjena... jag ringde fel... skulle ju till andra syrran! Men hur är det med dig då?

... och så blev det en massa snack om volvo P1800...

- "Det finns några till salu på Blocket just nu... jag skickar över länkar... vänta..." , säger han...



1973:a för 120.000 kr


År ej angivet för 115.000 kr


1966:a för 150.000 kr


År ej angivet för 95.000 kr


1961:a för 60.000 kr

Hade jag stålar att lägga på en snygg bil så skulle jag lätt kasta fram 60-papp för den här sista ljufveliga godbiten från 1961 med delad kofångare, snygg grill och bandyklubbslister på sidorna... suck... vad stylish jag skulle vara i den alltså... med
en av mina vackraste vintagehandväskor i högsta hugg... mmmhhhh... oh yeah!

Min brors nya renoveringsobjekt... ?
Den här "otäckingen"... om katten själv, dvs jag, får bestämma:


Lotus Europa S2 1969:a för 55.000 kr

Men jag fick en känsla av att han inte nappade på min idé... bror min... hmmm konstigt... den skulle kunna bli hur läcker som helst juh!

Etiketter: ,

Solo-grönkvist...

Min tillfällige sambo/inneboende, Lillagumman, flyttade ut igår... det känns tomt, men jag visste ju att det var tidsbegränsat...

Jag undrar vad hon gör nu... ja, jag vet att hon bor i Årsta igen... hemma hos Rudiegirl... men jag undrar om hon saknar mig... gör hon det tro... saknar hon Lilla Ponnyn...?

Men det är också så, att man måste klippa banden och låta småttingarna flytta hemifrån... flyg, flyg Lillagumman... upp och prova dina vingar och se åt vilket håll det bär...

Varde ljus...

Mörkret har sänkt sig över nejden... det regnar och är grått... grått... grått...

Jag vill att det snöa nu... snöa och bli vitt... vitt... vitt...

... men just nu är det bara mörkt... mörkt... mörkt...

Jag befinner mig i chocktillstånd!

Kan knappt förstå att jag tömt hela vindsutrymmet på gammal bråte jag släpat på hela mitt liv... och vidare att hallen nu är i full färd att förändras till ett mysigt och användbart rum... jag kan inte fatta... nej... jag kan inte greppa läget ännu...

Hustompten, en trappa upp, kom ner och var lika förvånad han över att vi fixat hela hallen på ynka två och en halv timme...

- "Jääävlar vad ni har jobbat duktig!"

Så nu är det bara finliret kvar... och det är ett rejält jobb det med... men det värsta är gjort och det blev gjort i glada vänners lag!


... och mamma... det är klart att du får komma och hjälpa till med målning och iordningställandet om du vill... men både du och pappa får gärna komma hit utan att behöva arbeta någon gång... som ni ser så fixar "Lillan" det mesta... men det är naturligtvis på grund av att jag i hela mitt liv observerat er och därigenom lärt mig hur ni trixat, fixat och löst allt ni tagit er för!

Tack kära mamma och pappa för allt ni lärt mig... och att ni lärt mig att jag kan göra precis allt själv... med vilje och en hel massa jävlar anamma - och med hjälp av de bästa av vänner naturligtvis!

söndag, december 02, 2007

Hallrenovering 1:a advent 2007



Fem ljuvliga vänner ställer upp första advent...



... två och en halv timme senare är det klart... tapeterna är borta och lös färg i taket bortskapat... tack kära, älskade och ljuvliga ni! Vad vore man utan sina vänner - blott intet!

Etiketter:

Ok - Home Girls & Home Boys...



... LET'S HIT IT... & LET'S HIT IT HARD WHERE IT HURTS!!!

Etiketter: ,

lördag, december 01, 2007

Renovering kräver invigning av pompösa former!

Efter att ha tömt hela hallen på pryttlar och kastat bort halva mitt bohag som var stationerat på vinden, så har Lillagumman och jag tejpat fast papp på golvet och testat olika skrapor och metoder för att få bort tapeten effektivt och snyggt från väggen. En expert boende en trappa upp kom in och sa sitt om hur vi enklast får bort färgen från taket och hur efterarbetet borde läggas upp - min hall kommer snart att vara ett sobert bibliotek kombinerad lounge...

Oh-la-la... tries bien!

Lillagumman hasade sig precis över till soffan där hon nu sitter som ett litet sömnigt pungdjur i en trädklyka... och i morgon kommer resten av possit som ska hjälpa mig att renovera min hall... sen blir det invigninsfest... någon gång mellan jul och midsommar!

Lillagumman, som själv låter renovera sin lägenhet i detta nu, frågar om det kan anses passande att inviga det nya badrummet med mandelkubb... och det tycker den här bloggredaktionen naturligtvis att det är... vi ser fram emot att tugga mandelkubb i det nyrenoverade badrummet samtidigt som vi försöker vissla!

Etiketter:

Lördag förmiddag...

... och ut genom dörren...



... svassade Lillagumman... med kedjan käckt på svaj...



... kvar blev jag... Lilla ponnyn... med en skäppa havre...

eXTReMe Tracker
website counter