torsdag, december 31, 2009

Gott Nytt År-pussar i pannan på er alla!



Motel-Bambi får stå för elegansen... själv har jag fullt upp med att klappa pilgrimsmusslor, hummer och kungskrabba i rumpan för tillfället!

2010 doftar redan hallon... och lite havtorn i silkeskanten... jooodå... det är en doft av gott...

Mitt nyårslöfte är att åter läsa igenom alla mina böcker av Beppe Wolgers och Tage Danielsson under 2010... så sant som det är sagt... och sagt blev det alldeles här och nu!

Champagnekvittrande slängkyssar till er... här!... här!... och här!

Etiketter:

onsdag, december 30, 2009

Passande musik på Nyårsafton...



De grå tinningarnas charm... en toksvängigt synkroniserad marimbaorkester... en skogscrazy ståbas (vänta till 1:12 så får ni se - håll i hatten!!!) och en lite lätt förvirrad kvinna på maraccas (har hon smyghuttat i logen innan hon greppat sina ärtfyllda kalebasser!? Ja, förmodligen... och förmodligen tillsammans med ståbascrazymannen)...

Detta är det enda som egentligen behövs för en lyckad nyårshippa... jag går igång som attan på detta... och tiden är mogen... det är jag säker på nu...

Etiketter:

Oh la laaaa...



Se här... Le Parfait... vilken otroligt stylish ny mattidning på nätet av Liselott Forslin och Ulrica Ekblom... stylish så man dånar och måste hämta luktsalt... mmmmmm... jag kan tänka mig att den passar sig oändligt förljufvande bra att läsa på min nya (pusspusspuss) snövita DATOR!!!

Etiketter: ,

Nu har den kommit... en ny dator i familjen!!!


Blanca - en sprillans ny HP Pavilion DV6-1341eo i färgen Moonlight..

Gnistrande vit med lite svart insida och silvriga metalldetaljer (i ÄKTA metall!) står den där hemma... hon införskaffades snabbt och resolut igår, efter jobbet... och till ett förmånligt pris till råga på allt!

När jag skulle köpa min förra dator, 2006, så valde jag en vit... men den drogs tillbaka ur sortimenten innan jag fått den då grafikkortet inte fungerade tillfredställande, så jag fick nöja mig med en bättre och tyngre dator till samma pris... muskligare men dock mycket fulare! Det verkar som speldatorer på den tiden skulle se ut som rymdskepp och lysa och flasha... och jag såg visserligen hur bra den passade in på ett spelkonvent för ungdomar på ELMIA... men den passade absolut INTE in hemma hos mig! Men som sagt, det var en rekorderlig och kraftfull speldator...

Nu har det gått tre år och datorerna är mycket stiligare och mer slimmade... och man behöver inte köpa en fjunig tonårskille med bekräftelsebehov till dator längre... så nu har jag min fiiiina krispigt vita dator... så fin... så snäll... så god... så sofistikerad... så charmig... som ett glas champagne - fast dator...

Problemet är windows 7!

Jag är kvar i den lånade macvärlden i vilken jag befunnit mig i några månaders tid nu... svurit... suckat... och framför allt letat och undrat... men det gör inget... jag tänker lära mig windows 7... låta mig absorberas... nya vindar blåser... och jag känner att dofterna som slingrar runt... de luktar gott... windows 7 och jag ska bli riktigt goda vänner... och tillsammans ska vi ta hand om min fiiiina viiiita dator... puss puss... sussa lungt lilla snökristallen Blanca nu när mamma är på jobbet... så ska vi leka sedan när mamma kommer hem daaarling!

Etiketter: ,

tisdag, december 29, 2009

Igår köpte jag mig en sådan här:


Lö kröjsätt, karribbian blöh!

... en stor en jäkel... för det tyckte jag att jag var värd... jag var även tvungen att hitta en gryta som matchade min pastellblå soppslev... naturalement!

Etiketter:

En kort visit i verkligheten...

Jodå jodå, man fick kliva upp okristligt tidigt imorse för att kravla sig iväg till jobbet... men det gick bra, så fort jag bara klev utanför porten. Nu rör jag mig ute på gatorna som en vanlig människa igen... två dagar orkar jag... sen har jag en veckas semester igen - det ser jag fram emot!

Och på lördag är det Björn Ranelids dag på slottet!!!

Hur ska man fördriva tiden fram tills dess... hur... HUR!!!???

Etiketter:

söndag, december 27, 2009

Idag fyller jag år... 43 stycken!





Jag måste genast ut och tokjaga en liten get, preciiis så där som jag gjorde i Hälsingland sommaren 1969 dagen innan natten för månlandningen... hmmm... och jag hoppas, hoppas, hoppas att min bror har en katt på huvudet när han senare idag anlägger visit på mitt kalas där det vankas hederlig hemmagjord glassbomb!

Hurra, hurra, hurra, hela magen är fylld med choklad!

By the way... den där lilla geten... den BAD mig jaga den... den ville det... den tyckte att det var hysteriskt roligt och den tokfnissade heeela tiden! Och den där katten VILLE agera mössa åt min bror... jooohoooodå... han blev tvingad av katten för annars skulle den smutskasta hela vår familj i evinnerlig framtid!!!

Etiketter:

lördag, december 26, 2009

Jag har fått en ny granne!!!


Säg hej till Hund!

En kväll så satt Hund bara där i fönstret på fönsterbräden i lägenheten snett mittemot... och blickade... med lång uppsyn... trånande ut mot parken... en stooor svart hund...



... vem är du Hund... och varför denna molokne uppsyn... detta lååånga ansikte... ?

Jag välkomnar dig härmed till min gata här i stan...
- Hej Hund!

Etiketter: , ,

fredag, december 25, 2009

Hemma hos mig i just nu...



... sker de märkligaste ting... det verkar faktiskt som om Motel-Bambi håller ett litet salongsparty... men själv är jag glatt ovetande om detta då jag befinner mig de mörka bergslagsskogarna...

Etiketter: ,

onsdag, december 23, 2009

Nu så kommer julen, nu är julen här...



... lite mörk och kulen men ändååå sååå kääääär!

Etiketter:

tisdag, december 22, 2009

Vad önskar NI er i julklapp?


Proust och Magritte drömmer om tidsresor... kan Tomten slå in dylika i paket... ?

- Ända sedan vi var nyfödda, så har vi drömt om att vi fått uppleva Thin Lizzys spelning i Avestaparken 1983! Det är det enda vi tänker på hela dagarna... tänk... TÄNK... om vi ändå fått vara med där då! Fatta! Vi har minsan hört att hon, den där rödhåriga och fluriga på dewdropsredaktionen faktiskt VAR DÄR!!! Och vi är sååå avundsjuka! Vi önskar alltså att vi kunde få uppleva den konserten i julklapp... ingenting annat... spar hellre edra penningar och gör något trevligt för egen del om ni inte kan frambringa denna humbla önskan!

Etiketter:

måndag, december 21, 2009

Vad önskar DU dig i julklapp?


Berkley...

- Åååh, jag önskar mig en locktång... jag har så förfärligt raka öron... jag har alltid drömt om att ha lockiga öron... korkskruvsöron... ååååhhh... hoppas, hoppas, hoppas!!!

Etiketter:

Vad önskar NI er i julklapp?


Ärtan, Pärtan och Pirum-Parum väntar godmodigt på tomten...

- Vi önskar oss gosedjur... vi ääälskar gosedjur... verkligen... man kan säga att vi samlar på gosedjur... precis... så är det... på något sätt... man kan inte ha för många skor, tuggben och gosedjur!

Etiketter:

Vad önskar DU dig i julklapp?


Bobo...

- Allt jag önskar till jul är fred... och då menar jag inte lite fred här och där... utan fred över hela jordklotet hela tiden!

Etiketter:

Vad önskar DU dig i julklapp?


Smulan är hoppfull inför jultomtens besök!

- Jag önskar mig en väldigt stilig och elegant handväska! Efter det att jag fick barn så har jag på något sätt lyckas tappa bort mig själv, man hinner inte med att tänka på sitt utseende och att försöka klä sig elegant och snyggt är bara att glömma! Den här väskan jag har nu är mer av det praktiska slaget som ni kan se... men jag hoppas verkligen att tomten nu ger mig en röd och fin Kellyväska... ja, det får gärna ligga ett matchande läppstift och nagellack i väskan också... !

Etiketter:

lördag, december 19, 2009

Ikväll - Eddie Izzard!

I ett halvår har jag fingrat på biljetten... biljetten till Eddie Izzards senaste show Stripped... sex månaders väntan är nu över... äntligen! Jag har sett honom i London, New York och även här i Stockholm när han uppträdde på Cirkus för några år sedan... och är det något som jag är värd i detta nu förutom allt annat så är det att äntligen få höra denna underbara människa berätta de bästa historier man kan få inslingrande i sina människoöron!

Etiketter:

Tiden är nu!

Har kämpat i två dagar ute i verkligheten nu... två svettiga dagar på jobbet... men nu jäklar har jag julsemester tom den 7 januari (förutom två dagar då jag ska in och jobba en skvätt, jeeezus man har faktiskt vissa, med betoning på v i s s a, skyldigheter som bibliotekarie!)...

Snorig och harklig känns som ett permanent tillstånd, men den där skräckvaccineringen jag fick i torsdags har jag knappt märkt av mer än lite ömhet precis där injektionen sprutades in!

Det blåser nya vindar... saker och ting har flytit upp till ytan... man häpnar... och inser det är dags att knäppa kappan efter blåsten och backa några steg samtidit som jag tar ett enormt skutt... iväg... åt sidan!

Etiketter:

torsdag, december 17, 2009

Tidig morgon...

... eftersom jag inte kan sova, då jag ligger och vrider mig i tankar, så kravlar jag mig ur sängen... jag är fortfarande inte helt frisk... skrovlig i halsen... täppt i nosen... obeskrivligt trött... men efter en veckas konvalesens så måste jag gå iväg till jobbet!

Duschar och tänder min oreanga adventsstjärna och lyssnar till plogbilens skrapande ljud utanför... det snöar... och jag har inte varit utanför dörren på en vecka!

Det är vackert där ute... det är det... men är det kallt... kommer jag att svimma av köld när jag väl förpassar min bleka och darriga lekamen ut i kylan... ?

Många ärenden idag... lite för många för att känna att jag orkar en dag som denna... hade jag varit frisk och kry så hade jag endast sett det som roligt att ränna runt som en tok på olika ställen samt att börja dagen med en vaccinering i en annan del av stan...

Men jag är glad över att jag ändå kommit upp ur sängen och att jag är duschad... sedan låtsas jag vara fit for fight så länge som maskeraden håller... sen går jag hem... åååååhhhh vad jag längtar hem just nu...

Etiketter:

tisdag, december 15, 2009

Det har lovats snö...

... och snön singlar så vackert ned från skyn... singlar ned utanför mitt fönster, ned från en vit och öppen himmel... jag måste säga att det är en ynnest att ändock vara sjuk just i detta nu... och få sitta här i lugn och ro och beskåda detta snöfall...

Det har lovats minst 15 centimeter snö här i Stockholmstrakten... och utanför mitt fönster hålls löftet vid liv när stora, vackra snöflingor dansar och jag kan faktiskt både höra och se silfen fnittra!

"Silfen"... ? Säger ni och undrar...
"JA, silfen!", säger jag och ifrågasätter eders Beppe Wolgerskunskap!

I det första snöfallet tror alla
att det bara flingor är som falla.
Men det är fel,
för var tusende flinga
är djuret silf,
fast på det tror väl inga.
Men så småningom blir alla silfer slöa,
och i Mars, så där, så börjar det att töa.

Del ur Okända djur, Beppe Wolgers. 1965

Etiketter:

Julfilmslistan - Best in Show...

Det här har blivit en av Canastaklubbens absoluta favoritfilmer året runt... men för mig är det en av filmerna på min lista över filmer som jag måste se under julledigheten.

Den här filmen har det bästa av två världar: Hundar och människorna bakom
Spinal Tap! Filmen är uppbyggd som en fejkdokumentär på exakt samma sätt som Spinal Tap, men istället för sliriga hårdrockare, spandexbrallor och en miniatyrkopia av Stonehenge i frigolit så man sitt lystmäte tillfredsställt av omedvetna hundar och dess desperata/hysteriska ägare samt en mycket pedagogiskt uppräkning av de flesta nötsorter som finns att tillgå... som exempelvis macadamian nuts!

Etiketter: ,

måndag, december 14, 2009

Jag har väl aldrig varit med om maken...

... till seeeg förkylning!!!

Nog trodde jag att det skulle räcka med att ligga till sängs torsdag till söndag, men icke sa nicke, ännu en dag i sängen är ett faktum... inte så överraskande med tanke på hur många olika baciller som har florerat i luften de senaste månaderna och om alla dessa har umgåtts med varandra i diverse samkväm och sippat cocktails så fattar vem som helst att det blir värsta quel bordel av det hela...

Så... jag ligger här och snörvlar... tittar på film... dricker te och känner mig allmänt förlorad några dagar till verkar det som... men pepparkaks- och starkvinsglöggsdieten kommer att bytas ut tack vare en god vän som agerar god samarit och i mitt ställe får spatsera iväg för proviantering på råttkonsum... ååååhhh... råttkonsum... I miss you!!!

Etiketter:

söndag, december 13, 2009

Vad finns i skafferiet???

Pepparkakor och starkvinsglögg - DET är vad som finns i en rödhårigs skafferi!

Efftersom jag är alldeles för svag och yrslig för att gå till råttkonsum så är min diet ganska enahanda... och inte hann jag hamstra en massa odense nougat, mandelmassa, mozartkulor och ischoklad heller... och inte har jag ingredienser till att koka knäck eller sno ihop en janssons frestelse... det saknas julvört... osten är nästintill endast en skosula... mjölken räcker nog f ö r h o p p n i n g s v i s till en kopp kaffe imorgonbittida...

Jag har endast ca 100 meter till råttkonsum... men hur ska en flurrig och lite lätt febrig rödhårig kunna yrsla iväg dit OCH sedan hitta hem igen... ?... nej, de kommer att finna mig avsvimmad med en krossad tomat i ena framtassen liggandes vid hyllan med Brämhults färskpressade morotsjuice... blek... och med något som skulle kunna misstas för en dålig pandasminkning under ögonen med omatchande tovigt hår!

Nej, pepparkakor och starkvinsglögg är det min kropp får nöja sig med någon dag till - och duger inte det så går det bra att skaffa sig en egen lägenhet och stå för hushållet alldeles själv - det säger jag nu!!!

Etiketter:

Lucia...

Canastaklubben låter hälsa att de inte haft tid med något Luciaknickedick denna gång... de har haft annat för sig av hemligt slag! Men de som ändock vill se fägring och grannlåt och minnas hur det var förra året kan återse de mest frapperande luciakandidater någonsin här... samt även beskåda den lycklige vinnaren här... och själv är jag alldeles på tok för förkyld för att själv tassa ut och lussa... men nog borde vi få till en lucia här på dewdropsredaktionen... va!!!??? Joooo, det tycker jag nog... man borde kunna göra en krona av alla de ihopskrynklade pappersservetter som ligger här hemma på golvet - det vet vi alla vad lite tapetklister, trolldeg, vattenfärg och klarlack kan göra för underverk av vilket skit som helst!!!

- Jooohoooodå... här hoppar inga halta loppor inte!!! (jäklar... jag låter riktigt pigg för att vara grisigt odekadent förkyld!!!) ... och där tog mina krafter slut... snääälla Canastaklubben... kan inte en av er ta och offra er och lussa lite här och nu... bara för att få lite stämning... snäääälla... ni är ju så duktiga på allt möjligt thing-of-a-jigs!!!

... och medan jag sitter här och skriver detta så låter det som om Canastaklubben löpt amok under sängen... en massa tassar som slirar runt på parketten... ett yippande och yappande... några pip... sen blir det helt tyst i säkert en halv minut... sedan hör jag ett fnitter från mörkret under sängen och fram bollas den här lille förvånade figuren... samtidigt som hela Canastaklubben sjunger Lusse lelle i ett alldeles fööörtjuuusande motettliknande arrangemang:

"Lusse lelle, lusse lelle tuuuusen daaaagar före jul... lusse lelle, lusse lelle jaga sorkar det är kuuuul..."

Ja... det är sant - man häääpnar!
Nej... nu måste jag slippra iväg och svimma av en smula...

Etiketter: , ,

lördag, december 12, 2009

En känga åt förkylningsdjävulen och ett litet "Ursäkta en rödhårig, men hur går det med klimatkonferensen i Köpenhamn...?"

I min naiva inställning så trodde jag att jag skulle må bättre idag... eftersom jag var hemma från jobbet både i torsdags och fredags... det borde väl ge med sig snörvlade en rödhårig, nös en tripplettnysning och snöt sig! Men nog fan ser livet till att försänka en vek människa ännu någon förkylningsnivå på en lördag - då jag ändå var ledig... ingen skada skedd... eller! Nog är jag hellre frisk när jag är ledig... och nog hellre hade jag skapat julgötta med vännerna! Men icke, förkylningens belzebub ville något annat... en skvätt feber... ont i örat... skrovlig i halsen... så jävla snorig... och nysningar som gör att soffan glider in i väggen med en bestämd liten duns och grannarna bankar i väggen!

Nå... några medlemmar ur Canastaklubben med särdeles långa och mjuka öron kröp fram under sängen och yippade åt mig att höja volymen och lyssna på den här låten... samtidigt som de värmde en stooor kopp starkvinsglögg åt mig... jag lät dem hållas... ty jag orkar inte annat... och jag blev med ens lite piggare måste jag säga... med betoning på lite!

Det är skrutt med en snorig rödhårig... men The Fiery Furnaces låt Tropical Iceland är motsatsen till skrutt, den är som ett helt fantabulöst och förljufvande äpple fyllt av vitaminer...


Etiketter: , ,

fredag, december 11, 2009

Fredag är Fransk Pop!

Om jag icke vore så vek och förkyld så skulle jag vara extremt sugen på ett litet fräckt och hippt salongsparty med riktigt goda cocktails i snygga glas från ett årtionde i mitten av det förra århundradet... men nu är jag i det vekare tillståndet och nosen droppar lite lätt odekadent samtidigt som pappersnäsdukarna snart översvämmar mitt hemman... ok, denna fredag blev inte så fräck och fryntlig, så jag fokuserar på den franska popen istället... och det är exakt så här den ska låta... le frrrancais pop... a oui, merde sacre ceur... mon dieu!!!



... snörvel... atchooo... prosit - pris froid! Mai dieu était avec moi...

Etiketter: , ,

torsdag, december 10, 2009

Tjong i buljongen...

... så bara står han där, mitt i tv-rutan under Nobelmiddagen, rödhårig och iklädd frack - min vän Peter som jobbar på Nobelmuseet, och blir intervjuad inför pristagarnas tal!

Tänk om vi hade vetat det, då för 10 år sedan när vi båda jobbade och slet på flera olika museer tillsammans här i Stockholm... duktiga Peter i sitt röda rufs nu där i tv-rutan!

Etiketter:

Hurra för vetenskapen och den goda maten!

Min fördunderliga kusin i kurorten Varberg sitter och inmundigar pilgrimsmussla och sippar på champagnen nu så här till nobelmiddagen... men mina pilgrimsmusslor ligger på is i frysen... det känns lite slöseri att inmundiga dessa små mustiga och krulliga tingestar när jag ändock är förkyld!

Men första skålen är utsvingad och jag skålar i te+whisky i väderstrecket mot Varbergsfästing...

- Skål kära kusin, skål!

Etiketter:

onsdag, december 09, 2009

Tyyypisk!

I morgon var det äntligen tänkt att jag skulle vaccinera mig mot den där illvilliga lillgrisen... och vad händer... jo... idag blir jag förkyld!!!

Nu packar jag ihop ränseln, går hem och halsar i mig min bästa whisky och dränker in teet med kubansk rom... och kryper ned i sänghalmen!!!

Adieu...

... aj i huvudet...

Etiketter:

tisdag, december 08, 2009

Tisdag...

... och jag har struttat runt i en underkjol hela dagen... en snygg jäkel i 20-talsstil dessutom!!!

Och vidare har jag tagit ett beslut... tror jag... ett mycket viktigt beslut... och det känns bra!

Etiketter: ,

måndag, december 07, 2009

Jag älskar de där boysen med sågklingan!

De där killarna med cirkelsågen härom dagen... de visade sig vara ofantligt duktiga så här en medelålderns måndag... ty de har här på morgonkvisten rätt skickligt mejat ned alla, och då menar jag ALLA buskar utanför mitt jobbfönster - jag är lycklig... äntligen ser jag det lilla lilla dagsljus som ändå sipprar igenom den där mörkgrå himlen!



Tack... någon... det varde ljus... trots allt!

Etiketter:

Mörka medelmåttiga måndag...

Klockan är halv två mitt på blanka, kranka eftermiddagen... och det börjar redan mörkna! Det känns som förr-i-tiden... som på medelåldern... typ!

Etiketter:

Mumsig Måndag...



... och jag känner att jag behöver spisa ett mumsigt och hett vax till min kära storasyster!

Etiketter: ,

... förlååååt mig...

föööörlååååååååt miiiig... men jag har pimplat glögg och julpimpat mitt hem och legat likt en kobra i givakt på tradera... så jag har inte haft tid att lägga ut små smaksatta bokstäver här på redaktionens anslagstavla... fööööööörrrrlåååååååååt miiiig...

Etiketter:

fredag, december 04, 2009

Fryntlig Fredag... och vi raggar upp en gammal brunbjörn...



... bara för att det passar sig så bra där bak på hans fiiina gröööna vespa!

Etiketter:

Men pappa!!!

Du kan inte sitta uppe och läsa min blogg mitt i nattmössan heller!!!
Klockan 03:13!!!
Skärpning älskade "Oldtimer"!!!

Etiketter:

Kääära nån...

... hur ska man orka??? Det ENDA jag vill är att vara ledig... ledig... leeedig... och inget annat! Ledig permanent... ledig hela jämt... ledig från och med nu och in i evigheternas evighet... jag orkar inte ens vara naturligt fräck och fryntlig... fattar ni läget... min persona är satt ur spel...

Trött...

... trött...

... skittrött... I'm not kidding...

... zzz... zz... zzzzzz...

Etiketter: ,

torsdag, december 03, 2009

Till familjen:

Julklappslapparna skickas idag!
Puss o kram!

Etiketter:

Men vafalls... fälls det buskar!!!???

Nu jäklar ansas det buskage i närheten av mitt fönster!!! Tja, åtminstonde cirka tjugo meter bort... och det kan betyda att de kommer närmare... och kanske, kanske att de tar fram cirkelsågen och går bärsärk alldeles här utanför!

Jag förstår om detta kan tyckas obetydligt för många av er... men för några här i min närhet (mig inräknad) så kan det handla om lika stor skillnad som på natt och dag!!!

Etiketter:

Träden är alldeles kala nu...

... och rimfrosten nyper i dess grånade grenar... men längst ut på kastanjens grenar syns redan nu välinbäddade knoppar... de bara ligger där och sover... snusar lungt... och inväntar en förändring som oundvikligen skall komma...

Etiketter:

tisdag, december 01, 2009

2010...

Tänk om man finge, under ett helt år, slippa höra ett enda främlingsfientligt eller rasistiskt uttalande överhuvudtaget! Det är min humbla önskan inför nästa år...

Etiketter:


eXTReMe Tracker
website counter