måndag, februari 06, 2006

En midsommarnattsdröm på Stockholms stadsteater

Ska gå på "En midsommarnattsdröm" på Stockholms stadsteater på fredag. För några veckor sedan såg jag "Det finns ett liv där borta i Vällingby" av Kristina Lugn, en föreställning med massor at tänkvärda ord som tyvärr inte fastnade i min minnesbank - en alltför vanlig företeelse nu för tiden... Dekor och kostym var underbart minimalistiska i färg där nästan allt var i grönt och rött (se ovan). En midsommarnattsdröm är redan en favorit i sitt original och hur underbar verkar den inte i Alexander Mørk-Eidens version med Rikard Wolff som Puck:

En folkpark djupt inne i skogen. Dansband. Hembränt. Fullmåne. Och hela långa sommaren framför oss. En perfekt spelplats för drömmen om den stora kärleken. Framtidstro och du och jag för alltid. Tillbaka till tider när ordet one-night stand inte fanns. Men du och jag för alltid? När berusningen slår till i den lena sommarnatten. I det heta minglet vid dansbanan. I den sugande doften från skogen.
En midsommarnattsdröm är en hyllning till fantasin, leken, intrigerna, förälskelsen och begäret. Och till en varm korv och en öl på vägen hem i gryningen. Till sagan om sommarnatten.

Kul att stoppa in Shakespears historia i det svenska 60-talet, med folkparkernas välkända och något druckna förväntansfulla drömmande...

2 Comments:

Blogger Lotta said...

Kultur-Hysterika där!

måndag, februari 06, 2006 2:35:00 em  
Blogger Maria said...

Gå och se denna pjäs om ni kan - den var oerhört rolig!

tisdag, februari 14, 2006 9:17:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter