fredag, mars 10, 2006

Jag gjorde en lista för kanske ett år sedan...

...på sånger jag gick omkring och gnolade på... tänkte att det skulle vara en intressant empirisk studie av mig själv - oerhört vetenskapligt... eller inte!
Subjektivt - ja!
Objektivt - njae!

So, so...

Det svåra i undersökningen var att verkligen komma ihåg att anteckna varje gång man gnolade loss, så att säga, då själva gnolandet sker mer i beta-mode - man märker det inte själv liksom!
Gnoleriet sköter sig vid sidan om, när man står i kassan på konsum, sitter på jobbet framför datorn, när man går till t-banan på mornarna, hänger på katarinavägen och beskådar Stockholm lite så där från ovan... kort sagt man har en liten rullbandare som ständigt är beredd att köra PLAY! Ok, tillbaka till själva undersökningen och dess resultat. Jag försökte verkligen anteckna i två veckor och tänkte att resultatet kommer att visa vem jag verkligen är... och vilken trevlig musiksmak man ändå har... trodde jag!

Först tänkte jag att: "Ja, ja kära nån, alla går ju runt och gnolar på de mest befängda och idiotiska dängor som radio och tv tvingar på oss - fullkomligt normalt..."
Men tiden gick och dag lades till dag... det blev liksom inte bättre och idag önskar jag att jag haft en handledare som med vän hand tagit in mig på sitt rum och där bett mig tänka över frågeställningen igen och kanske till och med byta ämne, institution, lärosäte!

Jag har kastat listan... (det var bäst så!)
Men jag minns att den till störst del bestod av gnolade trudilutter av följande artister:
  • Robert Karl-Oskar Broberg (hans tidiga verk)
  • Magnus Uggla (hans tidiga verk)
  • Siw Malmkvist (hennes tidiga verk)
  • Povel Ramel (de flesta av hans verk)

Ja, ni fattar galoppen!!! Att det är artisternas tidigare verk räddar min nattsömn och förhoppningsvis så räddar Povel mitt anseende...

Jag går in och beskådar min skivsamling för att tvaga mig ren och "komma hem" igen...


eXTReMe Tracker
website counter