måndag, april 03, 2006

Den sköna konsten att spankulera...


Att spankulera på korrekt sätt kräver att man är påläst och har råg i ryggen, man kan inte bara tassa omkring helt utan mål och mening! Jag besökte min kolonilott i lördags för att just spankulera omkring, beskåda våra 200 kvadratmetrar, sparka lite lätt på staketpinnarna för att se hur de hållt formen efter vintern och det viktigaste av allt - att inmundiga en rejäl FIKA! Själva spankuleringen går till så att man med stadig blick frammåt knallar lätt och fridfullt omkring antingen med händerna på ryggen eller ett stadigt hållande i handväska om sådan nu tillhör friluftsoutfitten (och det gör den ju!). Man tittar runt sina ägor och med skarp blick letar man efter sådant som kan uppfattas som skador vilka uppstått under snömassors tyngd eller om man kan se sköra blommors bleka nosar som dristat sig söka solens strålar... Det sistnämnda var inte ens påtånkt ute på lotten kan jag säga, då snötäcket fortfarande låg kvar med sina stadiga 10-20 cm! Finns hästar i närheten tas äpplen med till dessa och gallonbyxor till alla barn! Nu fanns endast ett barn med i sällskapet och det var inte ens mitt, men gallonbyxorna satt där dom skulle på unge gunstige herrn! Fikat var i vanlig ordning alldeles utmärkt och flera spontanoden hyllandes det hembakade uttrycktes... Tack underbara Café Torpet för erat goda goda fikabröd!

Nu är det tyvärr måndag igen och godsägarfasonerna må läggas på hyllan, om nu bara våren kunde komma någon gång så man finge gräva åstad!!!

Lästips: Hans Alfredsson, En liten bok om att bränna löv, ris, kvistar och annat avfall i ett hörn av trädgården, Bonniers 1965.

Etiketter:

6 Comments:

Blogger Unknown said...

haha.. de här va kul :)
googlade på "spankulera"

fredag, mars 23, 2007 12:29:00 em  
Blogger Maria said...

Trevlig att man förnöjer...

fredag, mars 23, 2007 12:30:00 em  
Anonymous Anonym said...

Kände inte ordet spankulera. Du har roligt språkbruk!

lördag, maj 05, 2007 6:56:00 em  
Blogger Maria said...

Tackar för det Theodor! Jag gillar ord...

lördag, maj 05, 2007 7:06:00 em  
Anonymous Anonym said...

hahahaaa, vi googlade ocksa pa spankulera och haller m forste talaren ake. dessutom blir man ju sugen pa bade kolonilott, fika och galonklatt barn! :)

måndag, juni 09, 2008 10:00:00 em  
Blogger Maria said...

m&i: Hejsan hejsan! Men äpplen till hästamularna blev ni inte sugna på...

måndag, juni 09, 2008 10:05:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter