onsdag, oktober 18, 2006

Krisen i Nordkorea!










... det börjar bli riktigt obehagligt nu... vad ska vi göra - vad kan vi göra!?

Där sitter en riktigt galen människa med totalitär makt och ett helt land i sitt våld...
Världen har knapp insyn och en hel befolkning är utan chans att ta ställning till vad som sker! Om man jämför med mellanösternkrisen och Irakkriget är Nordkorea en staliniststat och här saknas, så vitt jag kan förstå, någon som helst intern motståndrörelse eller intelligentsia med mer öppen syn som kan påverka det egna folket... Oerhört farligt!

Nu har även Nordkoreas gamla bundsförvant Kina gått med på FN-sanktionerna... och sätter för säkerhets skull upp taggtråd mot gränsen för att redan från start hindra kommande massflyktingströmmar från Nordkorea - förhindra det Nordkoreanska folket en chans att fly samtidigt som en hel värld kommer att bomba det lilla landet! För det är väl där vi hamnar till slut...!?

Kim Jong-Il säger att han vill ha fred men är redo för krig samtidigt som han påpekar att FN-sanktionerna är en ren krigsförklaring! USA:s spionsatelliter har sett rörelser som kan tyda på förberedelser för en ny provsprängning samtidigt som folket i Nordkorea igår firade 80-års jubileet av "Unionen mot imperialism"...

What to do... WHAT to do...???

3 Comments:

Blogger Maria said...

... ja, på det ena eller andra sättet har de väl det nu!

onsdag, oktober 18, 2006 1:17:00 em  
Blogger Whoa said...

Ja, det är verkligen sorgligt att befolkningen inte kan jämföra med andra länder och veta hur dåligt de egentligen har det.

torsdag, oktober 19, 2006 11:13:00 fm  
Blogger Maria said...

... och det känns så oerhört jobbigt att vi bara kan sitta och titta på...

torsdag, oktober 19, 2006 1:35:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter