måndag, december 04, 2006

Vad Fuglesang tar med sig ut i rymden...









3 days and counting...
... jag trodde nog att han skulle ta med sig ett foto på sin fru, men ack vad fel jag hade!

Fuglesangs personliga minnessaker
Alla astronauter får ta med sig några få minnessaker upp i rymden. Dessa minnessaker går under namnen " Official Flight Kit" och "Special Flight Data File". Under den förstnämnda kategorin kommer Fuglesang ha med sig;

En affisch från Umeå Universitet, en flagga från Stockholms universitet, en svensk flagga, ett tygmärke från Fysiksektionen av Tekniska Högskolans Studentkår på KTH, én guldnål från Kungliga Tekniska Högskolan, en nål från Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, en vimpel från Stockholms Segelsällskap, (som är Fuglesangs hemuniversitet), Stockholms stad vapen (S:t Erik) samt en norsk flagga då hans far är från Norge.

I den senare kategorin ingår en frisbee som Fuglesang designade och hade med sig under Atlantseglingen, en ESA flagga samt en medalj från Stockholm maraton (som han sprungit ett flertal gånger). Med frisbeen är det tänkt att Fuglesang ska utföra en del trick för att visa på nollgravation. En tanke är bland annat att han ska slå världsrekord i att lyckas hålla en frisbee hängande i luften längst.

Så har jag hört honom berätta att han ska ta med sig geléhallon... och det låter ju vettigare än pryttlarna som listats här ovan!
Och dom här två jepparna vill vara på plats och vinka av Fuglesang när han styr kosan mot de yttre atmosfärerna, men de betalar resan dit själva hoppas jag. För som representant för sverige räcker det så oerhört gott med Mr Fuglesang!

eXTReMe Tracker
website counter