torsdag, mars 16, 2006

Forskningsrapporten om antisemitism i Sverige - eller - Igår ringde SIFO!

Har nu tagit del av det formulär som användes för att undersöka antisemitistiska attityder och föreställningar i Sverige! Måste erkänna att det förvånar mig hur forskarna har formulerat sina frågor för denna stora undersökning... Det skrämmer mig lika mycket som om det nu skulle vara så att hela 40% skulle vara främlingsfientliga i detta land!!! Då vill inte jag bo kvar i Sverige! I min umgängeskrets är det ingen som talar om människor i form av religioner, sexuell läggning eller hudfärg - vi är ju för fanken alla människor, varken mer eller mindre! De som har behov av att dela in människor i olika grupper har själva problem med sin självkänsla, lider av dåligt självförtroende och är i grund och botten oerhört små och rädda människor ! Inte speciellt attraktivt på något sätt faktiskt! Men som sagt, jag förstår inte hur dessa forskare kan ha formulerat så oerhört ensidiga frågeställningar allting verkar existera antingen i svart eller i vitt!!! Verkligt bra forskning hörrni! Ta del av materialet från undersökningen här!

Igår när jag kom hem från jobbet och stod vid mina grytor för att laga middag så ringde telefonen - det var SIFO som undrade om de kunde få ställa några frågor... det fick dom naturligtvis (man vill ju i sin fåfänga var med och styra upp statistiken till det bättre!). Frågorna de ställde var tyvärr inte bättre än de frågor i formuläret från Levande Historia jag berättat om ovan! I mitt fall handlade undersökningen bland annat om Östersjöregionen och politiken kring detta område. Det verkar vara lite grann... "som man frågar får man svar..."

SIFO:
"- Vad är det första du tänker på när jag säger Östersjöområdet?"

Jag:
"-...eh, ja, jag är ju historieintresserad så jag tänker på Sverige under 1600- och 1700-talet då Gustav II Adolf banat väg och intagit i princip hela landområdet kring hela Östersjön..."

SIFO:
"- Tycker du att vi rent politiskt ska sammarbeta mer med länderna kring Östesjöområdet?"

Jag:
"- Ja, det är väl alltid bra att sammarbeta!"

Jag bads även att välja mellan olika begrepp som jag tyckte var typiska för till exempel de Baltiska länderna och Ryssland, de förvalda begreppen jag hade att välja bland var bland annat så skilda som demokrati och kriminalitet... Där är det säkert många som faller i fällan att svara just kriminalitet, eftersom det skrivs mycket om kriminaliteten i dessa länder - MEN betyder det att det är SANT???

Jag inser nu att jag förmodligen bidragit med en statistik som visar att vi svenskar vill ut och kriga till oss mer makt och mer land precis som Gustav II Adolf gjorde på sin tid... Roffa åt oss silverbiblar och andra klenoder, slakta civilbefolkningen, håna andras kulturer och tvinga på andra länder vår kristna syn... Ja, hoppsan i min lilla låda! Där hamnade jag - en transkulturell människa (som jag ser mig själv!) - på fel bakgård helt enkelt, och det beroende på HUR undersökningens frågorna ställts och framför allt VILKA de förutbestämda svarsalternativen var! Det är väl inte så konstigt att det inte hamnar några nobelpris i Sverige!!! Eller vad säger du Ebba Witt-Brattströms Horace!? Läs här så förstår du det putslustiga i den sista piken...

Skärpning forskare, skärpning!!! Och om det inte framgått tydligt nog, så tycker jag VÄLDIGT ILLA om människor som INTE ACCEPTERAR andra människor på grund av religion, hudfärg, kön, klass, sexuell läggning etc etc!!! Varför har ni sådant behov av att döma och förminska andra människor? SKÄRPNING ni också!!!


eXTReMe Tracker
website counter