Skomakarlåda
- 4 skivor ryggbiff
- 1 pkt bacon
- 1 gul lök
- salt och grovt malen svartpeppar
- 1/2 kg skalad och kokt potatis
- smör, mjölk, salt, malen vitpeppar, muskotnöt och en nypa socker
- 1/2 gul lök
- 1/4 rotselleri
- 1 morot
- 1 vitlöksklyfta (låter snålt tycker jag - ta 3!)
- persiljekvistar
- 1 baconskiva
- sockerkulör
- 1 halvpanna rött vin
- 1 msk tomatpuré
- 3 msk smör
- 3 msk mjöl
- köttbuljong, salt och malen svartpeppar
Skala och hacka lök, morot, selleri och vitlök lite grovt. Bryn på i en gryta med smör. Tillsätt strimlad bacon och tomatpuré. Pudra över mjölet och rör om ordentligt.
Häll i rödvin samt persilja och låt koka ihop något, tillsätt sedan buljongen och sockerkulören (såsen ska bli svart). Låt koka i ca 10 minuter och sila sedan bort grönsakerna och häll tillbaka såsen i grytan. Låt såsen koka upp och smaka av med salt och peppar. Montera i en klick smör och blanka av såsen.
Skala och skär löken i båtar, strimla bacon och bryn detta ordentligt. Stek biffen i smör, salt och peppar.
Vid servering lägger man biffen på ett fat och skedar lök- och baconblandningen över samt avslutar med att ringla rödvinssåsen över det hela...
Très bien! (I hope!)
Etiketter: Recept
1 Comments:
... just det - va fanken är sockerkulör, glömde bort att avsluta med den frågan. Minns något otäckt från hemkunskapslektionerna, som någon slags soja men utan smak - bara svart och trögflytande som smakade motorolja!
Skicka en kommentar
<< Home