tisdag, juli 04, 2006

Beatles och coversproblematiken...

















Köpte senaste numret av musiktidningen MOJO, då ingick inte mindre än två cd-skivor som båda innehöll Beatlescovers - båda skivorna var rent utsagt skitdåliga, jag försökte lyssna på eländet... men det gick bara inte... Jag VILL inte höra någon annan utföra Norwegian wood, She said, she said, Taxman, And your bird can sing... mfl... Jo, nu drog jag en för häftig slutsats... det finns en underbar variant av Norweigan wood som Sergio Mendez & Brazilian 66 gjort... och den är gjord med både respektlöshet, nyfikenhet, ödjmukhet och integritet... och framför allt så har Sergio gjort den till sin... men annars så vete fanken!

Med vissa artister är det så att covers inte lönar sig - det blir helt enklet inte bra! Varför det blir så är svårt att veta, men kanske är det så att originalen är så bra som det bara går att göra låten... eller är det så att man är så inkörd på hur låten ska vara att man helt enkelt förkastar alla alternativ...!? I don't really know faktiskt! Men visst kan det väl vara så att Beatles gjorde sina låtar så bra det bara gick - och då går det ju inte att göra dem bättre - det kan bara bli sämre!

Etiketter: ,

2 Comments:

Blogger sparris said...

En riktigt udda och bra cover på en i original rätt ruggig låt är Olivia Lufkins version av Totos Africa. :)

Apropå inte så mkt alls...

fredag, juli 07, 2006 3:34:00 em  
Blogger Maria said...

Ja det finns ju faktiskt covers som är bättre än originalet, dock ej bealteslåtar... måste göra en lista över "covers som är bättre än originalet"!

fredag, juli 07, 2006 4:10:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter