tisdag, september 12, 2006

Nationens anda!

I morse såg jag George W Bush i ännu ett osmakligt tal om kriget mot terrorismen. Det var väl nödvändigt med tanke på att det var 11/9. Han uttrycker sin övertygelse om att kriget mot terrorismen är nödvändigt och vidare om den fantastiska nationens anda (USA:s alltså!).

Zappade vidare till kanalen +4 som varje morgon visar det amerikanska och läskigt ofattbara programmet "The Mom Show". Meningen är nog att detta ska vara ett frigjort och jämnställt program! I studion sitter ett gäng typiska amerikanska kvinnor (rich, beautiful and caucasian, med något enstaka undantag för PC) och pratar om mamma- och kvinnorollen... Det finns en man med i studion också, han ger expertsvar på kommunikativa brister mellan könen och berättar skämtsamt hur män kan uppleva saker och ting inom äktenskapets gyllene dörrar! Det är mycket vita tänder, skratt och kast med blanka välkammade frisyrer...

I detta "frigjorda" program får vi veta att många män "Like to wear the pants!" och att de minsann aldrig skulle gå på en date med en kvinna som tjänade mer än dem! Vidare får vi veta att det finns "Sexy furniture slipover" vilka skyddar dina möbler från fläckar och barnens tuschpennor! Om olyckan ändå är framme så får vi även veta att "The stainremovers and bleach are very effective today!". Som människa kan jag inte i mitt liv förstå hur krig kan rättfärdigas i NÅGONS namn, tillika förstå hur "furniture slipover" kan vara "sexy"!? Men jag kanske inte tar min människoroll på allvar... eller!?

Nationens anda... nationens anda... nationens anda...

(Låttips: Pants! I Wear Them av Gloria Deluxe)

eXTReMe Tracker
website counter