tisdag, november 21, 2006

Palmevapnet hittat... eller två finska bröder kanske... eller... nåt...

Polisen bekräftar att det är rätt vapen man nu hittat, alltså vapnet som någon (Christer Pettersson?) mördade Palme med - det sk Mockfjärdsvapnet! Vapnet har rätt serienummer och efter ett privattips så återfanns pickadollen i en sjö utanför Mockfjärd i dalarna och lämnades in till tidningen Expressen. Men... och det är här problematiken uppstår... vapnet kastades ner i sjön (enligt utsago till polisen) 1983, det vill säga tre år innan Palme blev skjuten!

Har man kastat i vapnet efter det postrån den först användes till 1983... för att sedan simma ut och hämta upp den när det var dags att ta Palme av daga...? Långsökt, men kanske det smartaste ställe att förvara ett vapen på - en sjöbotten!? Vapnet stals 1983 vid ett inbrott i Haparanda av ett ökänt finländskt kriminellt brödrapar som senare rånade posten i Mockfjärd, en kund träffades i benet vid rånet och därmed kunde en kula från nämda vapen analyseras. Kulan kunde sedan jämföras med de två kulor som användes vid Palmemordet och de var uppenbart av samma typ!

Ergo - Man har hittat ett vapen som använts av två finska bröder vid ett postrån i Mockfjärd 1983, sedan har detta vapen kastats i en sjö, samma år, senare har detta vapen fiskats upp och använts vid mordet på Palme tre år senare och sedan kastats ner i samma sjö igen... Kulan som använts till vapnet är av samma typ som de kulor som dödade Palme - polisen tillskriver inte att de är identiska, men det kanske framkommer med tiden hur lika kulorna är... Antingen är det helsnurrigt eller oerhört smart! Polisen är i allafall övertygad om att de funnit "rätt vapen" även om Stig Edqvist, Palmegruppens chef, medger att det finns motstridiga uppgifter i utredningen... eeeeh, jahaja... ja, själv är jag i det stadie där jag försöker skilja de båda finska kriminella bröderna från varandra... men det klarnar nog säkert mot kvällningen... eller...

eXTReMe Tracker
website counter