måndag, januari 29, 2007

Ytlighet... et tu Maria!

Det är en decimeter snö ute... det är minusgrader... det är vackert och gnistrande och alldeles förljuvande... jag köper långa halsband med vita stenar och pärlor... i morse grävde jag fram en mjuk och skön - vit - angorakofta ur mina djupaste gömmor... vinter... vinter... vinter... jag besjunger den... jag yrar om den... jag insuper den med alla mina sinnen just nu! Jag älskar allt som är vitt... vitt... vitt... Vem behöver trösta sig med ytligheter som shopping när sinnena matas med dylika ljuvligheter?

I lördags gick jag ändå en tur på stan, efter mitt inköp av tre flaskor palestinsk jungfruelig olivolja, då jag är på jakt efter en snygg handväska för tillfället. Men vad är det jag köper... jo, ett par enorma solglasögon... någon längtar nog lite till våren ändå, stå med nosen mot solen och invänta nya fräknar... eller så var de bara snygga - solglasögonen alltså!

Åååh... jag vill stå mot en husvägg i solen som mamma alltid gjorde på vårvintern när jag var liten - jag tyckte hon såg så oerhört cool ut när hon stod där lutad mot vårat hus som en italiensk filmstjärna i sitt kolsvarta hår... iklädd en kappa, stora solglarror vilka täckte halva ansiktet och en smak av sicilianska apelsiner i form av en orangefärgad basker... suktandes efter värme och lapandes vårvinterns stärkande solstrålar! Jag minns att jag stod och kikade på henne och tänkte... - Så där ska jag också stå och lapa sol när jag blir äldre... så sprang jag vidare...

Idag tänker jag i allafall gå och införskaffa mig en matchande handväska, för jag tror jag har hittat den... handväskan med stort D (eller stort H... det beror på hur duktig man är på sitt alfabet!)! Men det är svårt eftersom väskor tydligen ska vara fula nu förtiden - är jag så svår att behaga...!? Ja... jag är tydligen inte mer deep and profound than that...! Men jag lovar... jag ska aldrig mer skriva något om väskor och solglasögon... I may be consuming... men skriva om det... det ska jag försöka låta bli!

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Kusin Vitamin! Satt och rensade i min mailbox och där ploppade du upp! Just det ja! Din sida skulle jag ju kolla in. Det har jag gjort nu. Hela januari har lästs. Upplyftande är ordet! Kalasbyxinformationen har jag redan delgivit mina kollegor. Kunde inte ens vänta till fikat. Så himla festligt!
Oj vad är klockan egentligen? halvfyra ... Då har vi tydligen hoppat övet fikat idag. Ibland är vi så effektiva att vi missar det. En dödssynd! Det skall inte upprepas. Inte heller ska jag missa att läsa din blogg. verkligen roligt. Jag brukar, när tid finnes, läsa Bodil Malmstens och Ensamma Pappans, men nu har pappan viktigare sysslor för sig än bloggande, så då kan du ju få ta hans plats! man får begränsa sig (jag läser ju faktiskt på arbetstid ...). kram Maria!
Från Kusin Elisabet i Vackra Varberg!

måndag, januari 29, 2007 3:37:00 em  
Blogger Maria said...

Åh hej kära kusin! Kul att höra ifrån dig... och ja, jag är ju en outtömlig källa av onödig information! Vilken uppfriskande situation att fylla ett par manliga skor... Jag måste väl inte skriva om att snyta snoriga barn, skrapa bort torkade cornflakes och att vabba hoppas jag...!? Det ligger liksom inte för mig riktigt... Jag ska verkligen ta mig i kragen och komma ner till Varberg i sommar...!

Kramar till dig kära kusin och hälsa tjocka släkten där nere!

måndag, januari 29, 2007 4:19:00 em  
Blogger We've Agreed To Get Together said...

Åå du skriver så fint! Jag gillar att vi har så skilda åsikter angående vintern. Ta gärna en titt förbi min blogg, nu är jag i full gång med att skriva!

tisdag, januari 30, 2007 12:04:00 fm  
Blogger Maria said...

Hej Annika! Tack för de fina orden och då dristar jag mig till att du inte gillar vintern då!? Am I right or am I right? Kul att du kommit igång med din blogg... jag kikar in på direkten!

tisdag, januari 30, 2007 10:15:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter