måndag, februari 19, 2007

Fastan är inledd!

Igår var det fastlagssöndagen - ni har säkert större koll på era dolda agendor än vad jag har... för jag kom på det idag först! Detta innebär att jag har syndat... jag har ätit både på restaurang och hemma... frukostar och luncher och middagar... jag får reprimera mig själv när jag kommer hem!

Eller hur funkar det egentligen med fastan... jag måste kolla upp - un moment!

...

Ok, vänner... så här ligger det till:
Fastlagssöndag, blåmåndag och fettisdagen...
Fram till och med i lördags var det den sk förfastan... (det missade jag)... då fastar man lite mjukt och fint. Från och med fastlagssöndagen, som var igår, äter man galet i tre dagar. I morgon, på fettisdagen, avslutar man frossandet med en saftig och fin semla med myyycket mandelmassa och en aningens överdåd med grädde på toppen (det har jag inga problem med whatsoever!). Sen efter detta så fastar man hardcorestyle i 40 dagar (här börjar problemen för min del - eller stockar sig rättare sagt! jag har fastat en gång i mitt liv och det enda jag gjorde var att missbruka kokböcker och längta efter chips... det kan inte vara bra att fasta ... man blir galen!). Jag brukar tänja på gränserna lite här och fortsätta äta semlor i ca en vecka... men det är mitt sätt att fasta på... man bör göra så som man själv finner bäst och värdigast utan att tumma på regelverket!

Enligt gamla seder och bruk var man ledig på blåmåndagen (idag alltså) men det har någon tydligen strukit i almanackan, för den är inte rödmarkerad i min filofax!!!
Men jag är inte den som är den... anser jag att traditionen är av yttersta vikt, så följer jag byäldstens råd! Jag går hem för dagen! Blåmåndagen är nämligen en av årets viktigaste helgdagar... för mig i allafall... helgdag är helgdag även om den är blå... hej då så länge!

Förresten - var det alltså denna dag, blåmåndagen, som New Order sjunger så fint om i låten med samma namn - Blue Monday...? Tänk att de sjunger om fastan... det hade jag aldrig gissat när jag dansade som mest till låten 1983...

eXTReMe Tracker
website counter