torsdag, februari 01, 2007

Uppvaknande!

... jag har märkt... att jag nästan varje morgon vaknar, tummlar runt med diverse morgonstyr... går ut i köket och säger högt:


- "Godmorning Kitchen... and how are we today... oh, lovely darling... oh, good!"

Antingen så är jag begåvad med ett ovanligt gott morgonhumör... eller så har jag inte alla hästar hemma, hör röster och borde kanske inte få bo ensam...

Fast å andra sidan så hittade polisen ett gäng svanar i en liten lägenhet på Kungsholmen igår... en gammal dam hade tydligen fångat in "skadade" svanar, tagit hem dem till sin etta, matat dem och fört loggbok över fjäderfäna... En elektriker skulle dit och fixa med något, ingen öppnade så han kikade in i brevinkastet och där möttes han av ett gäng näbbar som undrade vem som kikade in... Läs om tok-tanten (alltså hon med svanarna) i DN här!

Svanar - bits inte dom...?
Är inte svanar ett av världens farligaste djur!?
Skadade svanar måste ju vara som osäkrade dödsvapen!
Vad exakt är ett sk dödsvapen?
Hur fångar man en svan mitt i Stockholm och bär hem dem, en efter en, utan att någon undrar något... och utan att bli biten!?
Bodde alltså damen tillsammans med detta märkliga gäng?
Hur sover man med svanar i en liten etta...?
Det var inte bara en fågel - det var 11 stycken... och svanar är STORA!
En etta är rätt liten...!
Gäller sambolagen mellan svanar och gamla damer?
Kan svanarna ärva damens lägenhet när hon en gång för alla tutar vidare?
Kan man bli sol-och-vårad av en svan?

Jag misstänker, och detta kan vara ett långskott... men jag misstänker att just de här svanarna är oerhört slipade och de har låtit sig matas en längre tid av damen... låtsats vara lite skadade... någon av svanarna har kanske berättat tårdrypande historier om krashade äktenskap och brustna hjärtan... vidare har någon av dem säkert flirtat upp damen och lovat guld och gröna skogar men deras dolda, hemska och mörka agenda var hela tiden att komma över hennes kontrakt... vi vet ju alla hur galen bostadsmarknaden är i den här stan! Jag kan ha fel... men i det här fallet så tror jag faktiskt att jag har alla rätt!!!

Ok, det finns tydligen andra damer som är mer tjngeli-tjong i kolan än vad jag är... puh! Nu ska jag gå och prata med mitt kök...

Etiketter:

11 Comments:

Blogger Shadow said...

Hehe, undrar om det även kan klassas som djurplågeri, eller lät hon svanarna få simma i badkaret i skift?

torsdag, februari 01, 2007 1:13:00 em  
Blogger Maria said...

I med lite bubbelbad... i med tanten... i med 11 svanar - helmysigt på Kungsholmen! Jag känner att ett filmmanus rinner till...!

torsdag, februari 01, 2007 1:48:00 em  
Anonymous Anonym said...

MYCKET synd att "Långt ner i halsen" redan är en upptagen filmtitel. Den har dessutom inte så mycket med svanar att göra.

Men det finns andra bra förslag, t.ex. "Svanjävlar" eller "Ocean's Eleven Swans"...

fredag, februari 02, 2007 3:16:00 fm  
Blogger Maria said...

Mustafa Stetson: Annars kan jag se en härrrlig sång-o-dansfilm i sann Esther Williams anda... där Damen och svanarna simmar runt i vackra paljett och pärlbeströdda dräkter. Jag ser en överblommad badmössa på damen och små käcka hattar på svanarna i synkroniserat figursim! Och hattar är väl något ni verkar vara mästare på herr Stetson - hattar och film... Jag börjar nedteckna koreografi och ni börjar putsa filmkamerorna och fixa till små hattar till svanarna! Ett gott samarbete som förmodligen kommer att sluta i ett pris på det ena eller andra sättet! Vad tror ni Mr Stetson!?

fredag, februari 02, 2007 8:13:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Det låter ju helt lysande! Jag börjar designa mössor omgående. Kommer du ihåg förresten för några år sen på Kobra (tror jag det var), då fick man följa ett gäng grabbar som lärde sej konstsim och därefter åkte till OS i Aten. Kanske kunde vi göra nåt liknande, och DÄREFTER lansera filmen? En TV-serie där man får följa dom elva svanarna i deras mödosamma kamp mot toppen...givetvis med nån som heter Svan eller Swahn som speaker: Gunde, Lennart eller Jan-Öjvind! Namnförslag på programmet: "Let's swim!"

fredag, februari 02, 2007 11:07:00 fm  
Blogger Maria said...

Jag jobbar med sambon till en av killarna som är/var med i det där crazy konstsimlaget... han kanske kan komma ge några schyssta råd så här i början av koordineringen av dam- och svankroppar... Synd att Lennart Swan inte finns bland oss längre (eller minns jag fel där? När jag tror att någon härlig gammal kändisprofil kilat vidare, så visar det sig ofta att personen i fråga lever och det är någon helt annan kändisprofil som kolat vippen!) Det kanske var Pekka Langer jag tänkte på! Men helt klart ska vi få tag på en Svan/Swan som speaker... och "Let's Swim" låter som ett namn som går hem i stugorna! Jag är PÅ!

fredag, februari 02, 2007 3:33:00 em  
Anonymous Anonym said...

Great! Det kommer att bli en kanonfilm! Jag brukar ha samma dilemma själv vad gäller kändisar som jag tror har dött, sen blir jag alltid mycket förvånad när jag får höra att dom verkligen GJORT det. T.ex. trodde jag länge att Hasse Ekman var död, ända fram tills för två år sen, då jag fick höra på radion att Hasse faktiskt avlidit dagen innan... Men Lennart Swahn finns iallafall fortfarande bland oss, jag var faktiskt tvungen att kolla det för jag blev lite osäker.

(Dessutom kom jag på att jag faktiskt OCKSÅ känner en av dom där simmarna, även fast jag inte träffat honom på säkert tio år...)

fredag, februari 02, 2007 6:53:00 em  
Blogger Maria said...

VA!!! Är Hasse Ekman död??? Jag trodde att det var Sif Ruud!? Nej, nu måste jag köpa mig några sånger av Ernst Rolff på iTunes och sörja en liten skvätt...

fredag, februari 02, 2007 8:06:00 em  
Anonymous Anonym said...

Sif Ruud kan jag inte svara för, men här kommer en liten fem-bästa-lista över Hasses filmer som jag kommer på nu:

1. Flickan från tredje raden
2. Sjunde himlen
3. Fram för lilla Märta
4. Med dej i mina armar
5. Fröken Chic

tisdag, februari 06, 2007 12:29:00 fm  
Blogger Maria said...

God morgon Herr Stetson!

Fröken Chic! Är det i den filmen som sången "Fröken Chic" är med!? Jag har försökt hitta den på nätet då jag finner den mycket tillfredställande att sjunga när jag i köket utför mitt diskande... "titta blott på min figur smärt och smidig eller hur..."!

Mycket trevligt att träffa dig på våran senaste "hippa"! Hoppas på framtida sång och dansnummer tillsammans med er! Nu är det dags att gå ut i köket för dagens rituella daskande med stekspade samt ställa frågan om hur allt står till!

tisdag, februari 06, 2007 7:15:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Imponerande vilka kunskaper ni besitter, min bästa fröken!!! Naturligtvis är det i den filmen som låten förekommer. Sickan Carlsson sjunger den med bensprattel och allt efter att hon vunnit första omgången av 10 000-kronorsfrågan i ämnet "Varietéartister".

Javisst, framtida sång- och dansnummer ska det absolut bli!

tisdag, februari 06, 2007 11:20:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter