lördag, mars 17, 2007

Min arbetsplats är bortspolad!!!

Fick ett telefonsamtal från Lisabeta...

- "Det är översvämning på jobbet, forsar tydligen vatten efter väggarna... alla 5 våningar verkar ha drabbats... vatten överallt... flera centimeter högt på golvet uppe på plan 6... och alla andra våningar... Stockholms brandkårer är tydligen där och söker efter vattenläckan och de letar vattenpumpar över hela stan... läckan verkar vara på plan 6... rakt ovanför serverrummet... ledningsgruppen är tydligen på plats... det rinner efter väggarna genom elskåp... rubbet... vet inte... hur blir det... ska man... ditt rum ligger i närheten av stället där det är som mest vatten på plan 4... tja, på måndag... eh... det känns konstigt... !"

Ja, det må jag säga... det känns väldigt, väldigt konstigt... har jag ingen arbetsplats kvar... ligger den och guppar ute i Brunnsviken nu... och alla böcker och all annan utrustning... alla gamla klenoder och gamla, gamla böcker... unika... rariteter... oersättliga... och serverrummet... oj då... kära nån... vilken lugn helg det här INTE blev!

Uppdate:
Arbetsplatsen stängd pga allvarlig vattenskada på alla 5 våningsplan!

Raritetskammarens material mer eller mindre skadat!
Sabotage! - Räddningsstyrkan hittade källan till det onda... en toalett där någon har tagit bort röret mellan handfatet och avloppet och lämnat kranarna på för fullt!
Krismöte måndagmorgon kl 9!

11 Comments:

Blogger L8-Lee said...

Böcker & servrar.... sånt som INTE funkar ihop med vatten... verkligen inte !

lördag, mars 17, 2007 5:00:00 em  
Blogger Maria said...

Känns rätt jobbigt faktiskt...vattnet forsar ner efter väggarna på 6 våningsplan - helt galet... och läget var inte alls under kontroll för ngn timme sedan och de är där och försöker rädda materialet i raritetskammaren nu, mycket 1700-tal... Carl von Linné och grabbarna/tjejerna!

lördag, mars 17, 2007 6:35:00 em  
Blogger Ulrica said...

Vad är det för galning som saboterar på bibliotek. Någon som hatar böcker och kulturskatter? Fruktansvärt upprörande. Men efter omständigheterna verkar det gått hyfsat bra. Eller?

söndag, mars 18, 2007 9:32:00 em  
Blogger Maria said...

Jo, det stämmer... såg precis på nyheterna att rariteterna klarat sig med mindre fuktskador, som tur är!!! Men vi kommer att ha stängt och det är mycket som måste saneras... antar att våra arbetsuppgifter kommer att se något annorlunda ut de närmaste dagarna!

Tyvärr är det ju så på bibliotek och museum - en del skummisar som stryker omkring då det är öppna/offentliga lokaler... med skrymslen och vrår!

söndag, mars 18, 2007 9:37:00 em  
Blogger Ulrica said...

Ska du jobba som vanligt eller kommer du vara ledig tills de sanerat klart?

söndag, mars 18, 2007 10:01:00 em  
Blogger Maria said...

Vi får reda på i morgon hur landet ligger... som tur är kan jag jobba hemifrån om det skulle knipa... skriva och fixa med nätbaserade grejer! Annars får man väl gå omkring och shoppa... eller nåt... gå på alla utställningar man planerat att se!

söndag, mars 18, 2007 10:06:00 em  
Blogger Ulrica said...

Kanske tillsammans med nån som är mammaledig...

söndag, mars 18, 2007 10:27:00 em  
Blogger Maria said...

aha - en dold agenda!!! fast nu är den ju inte dold längre...

söndag, mars 18, 2007 10:36:00 em  
Blogger Shadow said...

Nämen, vad hemskt! Någon som hyser agg mot ert bibliotek?

måndag, mars 19, 2007 2:10:00 fm  
Blogger Maria said...

Shadow: Ja. det känns lite lagom kymigt... men det händer saker lite nu och då... sura studenter, bittra doktorander och sjuka forskare... de är inte många men det finns några stycken... för ngt år sedan så bombhotades vi via telefon...

En person öppnade upp kranarna med ngn giftig gas på kemiska inst och någon lattjo jeppe bjöd på en avskedskaka med hash i på botaniska inst. En omtumlande arbetsplats jag arbetar på...

Och så toppas det med några psykiskt sjuka och hemlösa som fördriver sina dagar hos oss...

måndag, mars 19, 2007 7:21:00 fm  
Blogger Shadow said...

Jag tror jag läste om hasch-kakan faktiskt. Synnerligen intressant arbetsplats du jobbar på. Dags för risktillägg även för biblioteksanställda.

måndag, mars 19, 2007 8:46:00 fm  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter