måndag, maj 07, 2007

... blev fångad mitt i ett sommarregn...

... vilket fick mig att fundera... jag smög in och ställde mig i en port på Götgatan medan regnet ökade i styrka... det var ett sånt där härligt kraftigt men mjukt regn... stora droppar... droppar som bildar stora bubblor när de träffar asfalten... strida strömmar färskt regnvatten rinner utefter trottoarkanten...

Jag får en chans att stå några minuter i en port... beskådar människors beteende i hällregn... många utan paraply... bara vissa av dem går fort... de flesta med paraply går långsamt... några håller en tidning över huvudet... de springer jättefort... en blind man verkar till synes helt oberörd av regnet... med hjälp av sin käpp går mannen raskt över den trafikerade vägen och försvinner bort... en hundvalp står med sin matte vid övergånggstället... det är röd gubbe och valpen höjer en bekymrad blick mot sin matte... försöker ruska av sig regnvattnet... ruskar och ruskar igen... flera gånger... tittar på sin matte och undrar... varför står vi här när jag blir blöt?

Sommarregn...

Sommarregn är nästan alltid ljuvliga... kanske inte alltid precis när man står precis mitt i det... ibland är de som härligast efteråt... när man blöt i håret äntligen lyckats ta sig inomhus... kläderna är genomblöta och regnvattnet kittlar när det rinner i håret... man kränger av sig de våta kläderna... fryser lite och huttrar till... hoppar i raggsockorna, mysbyxorna och en torr mjuk tröjja... räddad!

... och när man äntligen kommit inomhus... så slutar det regna och solen kikar fram...

eXTReMe Tracker
website counter