söndag, maj 06, 2007

En dag på kolonilotten...



Hur kommer det sig att det är så roligt att påta i jorden...?
De år vi haft vår kolonilott har jag haft olika teman för det estetiska intrycket på lotten. Förra året var temat Det Romerska riket och den Hellenistiska konsten vilket jag skrev om här... och idag, kort efter jag kom ut i spenaten, så kände jag nästan genast att temat var självklart - Marockansk Folkpark... Varför...? Jo, det marockanska har varit på gång nu i två år och för lika många år sedan köpte jag ett litet gäng små kulörta ljuslyktor som aldrig packats upp, men som skulle ut till lotten... jag brukar vidare konservera marockanska citroner på sommaren och den svenska folkparkskulturen ligger mig varmt om hjärtat!

Detta innebär många kulörta lyktor vid sittplatsen... marmor incitament... kuddar och kameler... kakelplattor och mosaik samt en hel jäkla dragspelsorkester! Ja ja, dragspelsorkestern får vi väl hushålla lite med och endast ta dit när vi ska ha picknickmiddagar med vin där ute... men förstå vad mysigt det kommer att bli i år... någon som vill bli utbjuden...?


(obs! för att bli utbjuden på middag med vin, kvinnor , en man och sång så krävs det alltid en motprestation i form av lite ogräsrensning och vattning...)

Etiketter:

7 Comments:

Blogger stationsvakt@gmail.com said...

Jag kommer att tänka på det här när jag ser bilderna.

söndag, maj 06, 2007 9:30:00 em  
Blogger Maria said...

Johnny: Åh Time Team med Baldrick! Går det fortfarande på BBC?

Förutom att vi hittade en gammal, gammal punkkonsert vilken vi daterade till sent 1970-tal så fann vi även en hel medeltida stad under det blivande potatislandet idag... vi fick schakta bort bra mycket av toppskiktet först och en hel del benbitar lurade oss att tro att det var en gammal indiansk begravningsplats... men precis innan vi tänkte ge upp så fann vi en helt bevarad kyrka invid en köckenmödding. Kyrkan visade sig efter både kol 14-metoden och dendrokronologi vara från tidigt 1200-tal... vi är lyckliga och mycket, mycket nödja!

måndag, maj 07, 2007 5:43:00 fm  
Blogger stationsvakt@gmail.com said...

Gräv inte för djupt. Ni kan stöta på en av helvetets sju portar. Den ska ligga nånstans därnere, har jag hört.

måndag, maj 07, 2007 9:14:00 fm  
Blogger Maria said...

Huvva... tvi-tvi-tvi... (kast med vigvatten)... det vill vi helst slippa!

måndag, maj 07, 2007 9:56:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Marockansk folkpark, det låter nåt det! Jag kräver att få bli inbjuden directamente. Tyvärr har jag dock aldrig hört några dragspelare (varken kvinnliga eller manliga) i Marocko. Däremot spelas det hej vilt på ett annat av våra klassiska svenska instrument, nämligen fiolen.

måndag, maj 07, 2007 4:59:00 em  
Blogger Maria said...

Mustafa: Det Marockanska myspyset kommer att blandas med svensk dragspelsmusik samt korvgubbe med låda på magen...

Nu när du säger det så har jag för mig att jag sett en släkting till dig drabba samman med ett bälgaspel tillsammans med Dr Phez...!?

måndag, maj 07, 2007 6:49:00 em  
Anonymous Anonym said...

Så sant, så sant!

måndag, maj 07, 2007 11:40:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter