torsdag, maj 03, 2007

Why buy shit!?

Då var den här då... Louis Vuittons nya väska... ful som fan, ja den slår alla rekord faktiskt och den är din för stooopid-ynka 322 000 kronor...

Jag skrattar så jag kiknar och kan knappt tro att det finns så jävla korkade människor som är vid sina sinnens fulla bruk och som köper dessa super-ugly och korkat dyra märkesväskor... men det gör ju det... och där stålarna går in går förnuftet och den goda smaken ut! Varför är det så...? Jag blir fan inte klok på skiten... är jag redan en tom och ytlig människa så inte fanken blir jag lycklig i själaroten med en ful och dyr väska... nej... jag fattar faktiskt inte... men det kanske är det enda som är värt något, och någon annan har redan bestämt värdet på väskan - cogito ergo sum!

Ok smaken är som korven - delad, men här handlar det inte längre om god smak utan om penibelt och osmakligt skryt och skrävel... den diskreta charmen existerar liksom inte i den världen... men, och jag ställer mig frågan ofta, varför vill man köpa fula saker om man nu har stålar i överflöd... varför köpa en massa värdelöst shit!?

Well... grattis, må du sova gott om natten med fulväskan under kudden!


Jag tycker att det är bra att den här konsumtionsdebatten kommit igång i tidningarna och på tv, för den hör minst lika mycket samman med miljödebatten och utsugningen av fattiga länder som utsläppen från industri och trafik... ju mer du shoppar desto mer förstör du miljön - sen får marknaden kapsejsa totalt för min del! Det är dagens kommersialism och kapitalism som bär skulden till att moder jord nu snabbt håller på att dö - det är alltså ditt och mitt fel... men jag är rätt nöjd med min lön... den är fanken inte hög, men jag är nöjd och jag är lycklig...

Shit, betyder det här att jag inte får någon löneförhöjning nu... jag vet ju att båda mina chefer läser min blogg...!? Ja, ja whatever... bara jag slipper köpa fula märkesväskor så är jag rätt nöjd med livet faktiskt... och jag skrattar högt, hjärtligt och innerligt minst en gång om dagen - och det är bra för magen!

Den patetiskt, tragiskt, dyra och jävligt fula väskan kan du beskåda i dagens Metro på sidan 19! Jag länkar inte till någon bild i vanlig ordning, det räcker med det horribla konstverket från igår... och jag skulle hellre lägga pengarna på det verket än en Louis Vuitton - greppar ni då vart jag står!?

4 Comments:

Blogger Stina said...

Jag visste faktiskt inte att en väska kunde kosta så mycket. Men om jag hade 300 tusen skulle jag nog köpa en.... Osedd. Jag tror att jag skulle bli riktigt, riktigt glad då. Om jag hade en så fin väska.

torsdag, maj 03, 2007 4:06:00 em  
Blogger Maria said...

Stina: Näe du skojar med mig nu...!? Har du tittat på LV's kollektioner... fint är nog inte min första tanke!

torsdag, maj 03, 2007 4:16:00 em  
Blogger Holly Golightly said...

Osmakligt och tacky är vad jag tycker om LV's väskor! Men det måste väl ändå vara så att han sitter skämtar när han ritar väskorna och så säger hanses kompisar:

"Ja, det är är så fult att ingen vill köpa den, testa så får vi se!"

"Ok, jag testar men jag sätter en extrem prislapp den här gången!"

"Men va i hela fridens namn, det gick att sälja det där skämtet också HA HA HA!"

*Katching*

torsdag, maj 03, 2007 5:57:00 em  
Blogger Maria said...

Jag kan meddela att Stina fick se väskan på bild och blev rätt tyst ett tag... hon vill INTE ha väskan längre!

lördag, maj 05, 2007 9:26:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter