fredag, augusti 17, 2007

Happy-mondays-hängarsle-grannen fyller 25 år idag!

Jodå, han lät sätta upp en lapp nere i porten där han deklamerade sin 25-årshippa... han försäkrade att han tänker försöka ta det piano och om det är så att man störs så är det bara att säga till... ok, lillgrabben... sure!

Jag brukar gå bakom honom till tunnelbanan ibland på mornarna... han har en ful marinblå midjekort jacka, stripit fult hår och ett par happy-mondayjeans som sitter för långt ner och som han hela tiden måste dra i eftersom de åker ner under arslet hela tiden - ni vet förmodligen vad jag menar då detta mode sitter på var och varannan selfmade cool södermalmstjomme! (det ser inte bra och coolt ut på något vis - snarare debilt och nervöst idiotiskt). Det finns naturligt coola människor och så finns det såna som happy-mondays-hängarsle-grannen - loosers! Loosers för mig är människor som inte lärt sig vara ödmjuka och som saknar självdistans... Och som om detta inte vore nog så har han ett jävligt fult arsle! Jag bryr mig inte vanligtvis om mäns arseln (jag tittar på ögon och händer samt söker intellekt och humor) men på 25-åriga grannens arsle blir jag jävligt irriterad! Han har katter också, grannen, som han förut lät springa fritt ute i trapphuset för de skulle själva ha tillgång till vår gård... No good eftersom det finns allergiker i huset, vi har problem med råttor ute på gården som vi inte vill ha in i huset och dessutom pissade kattjäklarna lite här och där... och det var nog snarare så att de tuffa stadsråttorna gav de magra och framavlade katterna på käften om det bullades upp till fajt! Nå, nu har styrelsen sagt åt honom ett antal gånger angående det oerhört olämpliga att ha katterna springande fritt i trapphuset och till slut ramlade myntet tydligen ner!

Ja, ni greppar läget va... happy-mondays-hängarsle-grannen och jag är verkligen inte a good match made in heaven... Han hälsar inte när man träffas på i trapphuset, det gör alla andra här i huset, och han tycker att han är jäkligt cool... men att vara cool i min värld kräver hjärna... det saknar happy-mondays-häng-arsle-grannen garanterat! Jag skulle inte bli förvånad alls om han jobbar med någon slags media!

Ok, nu fyller lillplutten 25 och då har han värsta hippan med öppna fönster och högsta volymen på stereon samtidigt som han spelar, ja vad trodde ni, skitmusik! Nej, jag tänker inte gå ner och knacka på för att be honom sänka ljudet... någon annan här på gatan hängde nyss ut genom fönstet och skrek - "HÅLL KÄFTEN!!!"... det får faktiskt räcka... Men jag kan ju meddela alla att hans aktier sjunkit rakt genom golvet och ner till Kina och jag tänker stoppa ner bajs i hans brevlåda varje kväll hädanefter - det är inte mer än rätt... han får faktiskt skylla sig själv... och nu är det no more mister nice guy med happy-mondays-hängarsle-grannen!


- "FULL FIGHT!"

Update:
Det var fullt ös nere hos grannen fram till två-bläcket inatt, med öppna fönster och skrik, skrål och musik... samt en hel drös pinsamma samtal om "hur attraktiv man blir när man skaffar tjej! Helt plötsligt så vill alla brudar ha en... det är liksom bara att plocka... inte för att jag vill skryta men... så är det... fan va synd det är att det är så!" Det är så att allt ljud studsar väldigt bra här på gatan, vilket gjorde att jag där jag låg i min säng och försökte sova hade privilegiet att följa detta samtal!

Etiketter: , ,

9 Comments:

Anonymous Anonym said...

En empirisk studie visar att grannarna i din kåk håller koll på dewdropsbloggen...

(Btw, vi har träffats har jag kommit fram till. Jag ringde på hos dig och frågade huruvida du också upplevde dåligt tryck i badrummets vattenkranar)

fredag, augusti 17, 2007 11:16:00 em  
Blogger Maria said...

David: Aha, där ser man... då åker jag väl på däng snart då... med tanke på grannen längst ner - JAG BLIR GAAALEN på honom nu!!!

Jaha, du har luskat ut att jag bor under dig!? Jag såg ett foto på din blogg där du står på balkongen och kände igen stupröret... och tänkte: jeeezus, det är bara ett golv/tak emellan oss... Lova att säga till om jag någonsin stör dig på något sätt!!!
Jag har tyvärr glömt bort att du kom ner och ringde på, men nu när du säger det så klickar en liten lampa igång och jag har för mig att jag svarade att jag inte upplevede att jag har så dåligt tryck, men jag misstänker att jag vant mig då vänner som bor här ibland har påpekat att det faktiskt är dåligt tryck!

Jag är en dålig, dålig granne som klagar på de längst ner och inte bryr mig om vattentrycket hos de längst upp!

Bot och bättring!
... eller inte mot happy-mondays-häng-arsle-grannen - nej, han få faktiskt skylla sig själv för HAN är en dålig granne!

lördag, augusti 18, 2007 12:32:00 fm  
Blogger duelago said...

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

lördag, augusti 18, 2007 11:22:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Du kan vara lugn. Har alltid gillat att bo här eftersom jag har så lugna och skötsamma grannar. Är inte i Stockholm, så jag missade oljudet från hängbrallefesten.

Ja, vi har dåligt vattentryck och jag som bor högst upp har sämst.

lördag, augusti 18, 2007 11:23:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Äh, det där är väl ingenting! På Studentvägen i Uppsala på den gamla goda tiden vaknade en vän till mej en natt av ljudet då pickupnålen träffade LP-skivan hos grannen ovanpå. Hur det lät några sekunder senare kan nog knappast beskrivas!

Och när jag själv hade inflyttningsfest i min första lägenhet lutade sej en illamående gäst ut från tredje våningen och lämnade ett omisskännligt spår av spya på samtliga fönster nedanför. Det var på vintern så det stelnade omedelbart och blev som cement, vilket jag svor åtskilligt över när jag dagen efter knackade på hos mina grannar för att rengöra deras fönster...

lördag, augusti 18, 2007 12:46:00 em  
Anonymous Anonym said...

CHEAP monday! CHEAP! CHEAP! SHEEP!

lördag, augusti 18, 2007 2:49:00 em  
Blogger Maria said...

Mustafa: Frysta wombats låter inte så roligt att tvätta bort! Utgår från att vi snackar ca 25-30 år tillbaka i tiden...?

Näää-bäää-äätchen:
Damn those cheap jeans - blääähäää!

lördag, augusti 18, 2007 4:00:00 em  
Anonymous Anonym said...

Bra gissat, Maria! Närmare bestämt nyårsdagen 1984. Till historien hör att i en av lägenheterna där jag klev bakfull in med hink och mopp bodde vicevärden och hans fru. Dom stod båda med armarna i kors och betraktade mej medan jag halkade runt på balkongen och försökte få bort dom stenhårda resterna. Det tog flera månader innan vicevärden hejade på mej efter detta, men framåt sommaren hade han tinat upp och jag fick till och med en förfrågan om jag ville bli kassör i bostadsrättsföreningen!

söndag, augusti 19, 2007 1:12:00 fm  
Blogger Maria said...

Mustafa: Huvudsaken är att man är av god rot alltså! Du städade upp eländet... istället för att låtsas som ingenting... sånt gillas!

söndag, augusti 19, 2007 7:22:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter