torsdag, augusti 14, 2008

Igår på lunchpromenaden såg jag...

... fyra vädurskaniner (kliade en av dem mellan öronen), tre hästar, flera kalle-ankor, några sothöns, en svanmamma med 6 barn och en häger... och idag har jag sett tre getter, tre killingar, några vädurskaniner, tre hästar, en katt, några kalle-ankor, tre sothöns och samma häger... det är så härligt att bo i en storstad!

5 Comments:

Blogger Peace in mind said...

Hur många hägrar finns det i stan? Eller tänk om, tänk om det är samma häger vi gullat med? Jag är inte ens en hobbyornitolog, så jag blev själaglad att jag kände igen honom, som jag tror är en häger...

torsdag, augusti 14, 2008 5:44:00 em  
Blogger Maria said...

Anna: Jag tror att det finns två hägrar i stan... min har ett par gråa kalasbyxor och ett par svarta träskor på sig - inget mer! Vad har din?

fredag, augusti 15, 2008 9:26:00 fm  
Blogger Peace in mind said...

Kalasbyxor absolut, men finskor till det. Typ lackskor med slejf!

fredag, augusti 15, 2008 9:50:00 fm  
Blogger Gudrun said...

Hm... (saxat från wikipedia - eftersom jag inte har tillgång till några riktiga uppslagsverk på nätet som säkerligen ni bibliotekarier har):
"En hallucination är en sinnesvilla bestående av en (väsentligen) utan yttre intryck uppkommen subjektiv sinnesbild med starkare eller svagare sken av yttre verklighet. Hallucinationer uppkommer bland annat under schizofrena tillstånd, sömnbrist, sömnparalys och under inflytande av hallucinogena droger. Hallucinationer kan också framkallas genom hypnos."

Jag har för mig att hallucinationer också kan uppstå vid "brist" på intryck, något jag genast sätter i samband med att semestern är slut för i år.

Kram från Gudrun

fredag, augusti 15, 2008 11:00:00 fm  
Blogger Maria said...

Anna: Då har vi lyckats få varsin häger i kalasbyxa!!!

Gudrun: Men jag jobbar ju mitt i nationalstadsparken: http://www.nationalstadsparken.org/
och här finns alla dessa djur plus en stor mängd till... så det är absolut ingen hallis kan jag lova!
/kram

fredag, augusti 15, 2008 11:22:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter