torsdag, november 06, 2008

Senaste från The Raveonettes... (den här dedikerar jag till Maivor!)


The Raveonettes - Young and Beautiful

Jeeezus... hade jag hört det här när jag var 16 år så hade jag svimmat av!!! Jag hade sprungit till den lokala skivaffären och bett den så otroligt musikintresserade innehavaren Maivor att genast importera skivan åt mig... hon är en av de mest ödmjuka skivaffärsinnehavare jag någonsin träffat! Hon var så otroligt hjälpsam och en gång sa hon: "Det är så kul med dig Maria, var hittar du all musik... jag trodde att jag hade full koll på allt som ges ut... men du verkar hitta det mesta före mig... hur gör du!?"

Vi blev rätt goda vänner jag och Maivor. Jag brukade släntra in efter skolan och för att prata lite med henne... och hon spelade upp det senaste hon köpt in och det hon trodde att jag skulle gilla! Men det var jag som såg till att Maivor köpte in Depeche Modes första LP Speak & Spell, efter att jag läst om dem i en engelsk musiktidning precis innan de slog igenom med buller och bång med låten Just can't get enough.

Nu när jag lyssnade på Raveonettes senaste EP så kastades jag tillbaka ca 25 år tillbaka i tiden och insåg att Maivor kunde ha spelat upp Young and Beautiful strax efter Love will tear us apart med Joy Division... och sedan inväntat min reaktion... och jag skulle ha sagt: "Hörru Maivor, jag tar båda!" och Maivor skulle ha svarat med ett leende på läpparna: "Maria, jag anade att du skulle gilla det här!"

Etiketter: ,

6 Comments:

Blogger stella sweden said...

Åhhh vicken tur hon Majvor hade som fick råka på dig! Lever hon än, finns hennes affär än? Vi hade bara eeen skivaffär i denhärlillajävlabyn o där satt jag titt som tätt i ett bås med hörlurar o var besvärlig för jag ville lyssna inte bara på en eller två eller treee skivor...näää de fick nästan slänga ut mig o de gjorde de..när jag inte köpte nått så fick de sura miner så jag brukade sloka iväg...

torsdag, november 06, 2008 10:33:00 em  
Blogger Maria said...

Stella: Och vilken tur att jag fick råka på Maivor!!! Jag misstänker att hon lever än, men skivaffären slog igen för många, många år sedan... det gick inte att vara specialiserad på att endast sälja skivor i en sån där liten stad. Jag minns att jag träffade henne när hon tagit beslutet att slå igen och att hon var hemskt ledsen över det, men då hade jag flyttat därifrån...

fredag, november 07, 2008 6:01:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Känner jag igen henne? välkommen hem.
Puss & Kram

fredag, november 07, 2008 10:21:00 fm  
Blogger Maria said...

Pappa: Jag vet inte om du shoppade hos henne (Playman)... vi får snacka om det ikväll! Puss o kram, vi ses om några timmar... om ni ser mig på perrongen alltså!!!

fredag, november 07, 2008 2:38:00 em  
Blogger annalena said...

Playman... ja jösses! Tänk vad nära du hade från din lilla lya på torget!
Ha en riktigt skön helg uppe i skogarna och hälsa allihop! Efter vad jag har hört står min snögubbe fortfarande kvar så du kan ju hälsa till honom också. Han hänger mest på Andra sidan.
kram

fredag, november 07, 2008 2:56:00 em  
Blogger Maria said...

Annalena: Ja, i den lilla lyan hände ju både det ena och det andra vill jag både minnas och glömma bort!!! Centralare kunde man inte bo! Kram!

fredag, november 07, 2008 3:17:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter