onsdag, juni 03, 2009

Med tanke på den illaluktande trångsynthet som frodas lite här och lite där...

... var är humanisten Tage Danielsson när vi som mest behöver honom!!!???Tankar om nyanser

Om man tittar grovt och slarvigt så ser man bara något gult i största allmänhet där det ligger en guldklimp.

Om man lyssnar grovt och slarvigt så hör man bara att folkpensionerna ska höjas även när någon säger i TV att vi ska slå ihjäl er i morgon.

Om man doftar grovt och slarvigt så doftar en pudel precis som en tax. Men fråga pudeln så får ni höra att så är det inte.

Det är så grovt och nyanslöst runtomkring oss. Alla högermän är ju inte fullt utbildade fascister, och alla vänsterradikaler är ju inte fosterlandsförrädare, och om man nu ska se allting från den negativa sidan och betrakta alla människor som skurkar och banditer så måste man i alla fall erkänna att även i knölarnas värld finns det knölar av olika form och storlek, som i ett vanligt potatisland.

Leve nyanserna!

Allting går inte att få in i allmänna storformuleringar. För den rene är allting rent, säger man till exempel, men då står allt den rene en bra bit bort och tittar. Går han närmare så finner han säkert att det är lite småskitigt här och där i alla fall.

Leve nyanserna!

Se, hör och känn där du går omkring! Life is a many-splendoured thing! Flickor är vackra både fram och bak. Livet är en mångfasetterad sak! Synen är noll på de långa distanserna! På nära håll finns de många nyanserna!

Etiketter:

3 Comments:

Blogger Gudrun said...

Åh, Tage...Det finns inte så många som du.
Leve nyanserna! Å humanismen!

onsdag, juni 03, 2009 3:43:00 em  
Blogger Gudrun said...

Å skulle jag få en son skulle jag gärna döpa honom till Tage eller Åke eller Folke - så fina folkhemsnamn med någon slags inneboende humanism.

onsdag, juni 03, 2009 3:45:00 em  
Blogger Maria said...

Gudrun: ... och jag skulle förhoppningsvis få en rödhårig, precis som Tage... och då skulle han få heta Beppe!

onsdag, juni 03, 2009 3:57:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter