söndag, oktober 22, 2006

Förkylt också!

Jag gick åstad och blev ur-förkyld igår... fast det känns... jag misstänker... eller är nästan ganska tvärsäker på att jag fått tbc! Det är en hemsk hosta som jag gör allt för att undvika, eftersom det känns som ett rivjärn är med i själva proceduren, och det där onda sitter inte i halsen utan i övre delen av lungorna! Visst - jag har klarat mig hela hösten medan mina två rumskollegor på jobbet gått i förkylningsskift sedan september... Nu stapplar jag runt i min lägenhet, hostar, ackar-och-vear, raffsar runt i värktablett-träsket, vacklande med en hand mot min panna utropandes "min gud, min gud varför har du övergivit mig", lutar mig mot varenda dörrpost jag går förbi, när jag befinner mig i min lilla mellanfoajé så kan jag luta mig vekt-anemiskt-halvsvimmande mot 4 stycken, inräknat toalettdörrposten... samtidigt hör jag Händels Messiaskör... men det kanske bara är inne i mitt huvud...!?

/Maria the dramaqueen - in need of Florence Nightingale!

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Krya på dig hoppas du kom hem helskinnad igår från alla morden

söndag, oktober 22, 2006 10:35:00 fm  
Blogger Maria said...

Det gick så bra så! Taxichaufförerna i Västerås är ena gentila gentlemen!

söndag, oktober 22, 2006 12:06:00 em  
Blogger Whoa said...

Chicken soup for you!

söndag, oktober 22, 2006 3:44:00 em  
Blogger Maria said...

Åååh tack snälla! Tänk om du verkligen var här med soppan... det vore en förljuvande syn - jag däremot - en något oskön syn!

söndag, oktober 22, 2006 8:17:00 em  
Blogger Whoa said...

Är dock osäker på om kycklingsoppa verkligen funkar. Whisky-te brukar däremot aldrig slå fel.

måndag, oktober 23, 2006 9:12:00 fm  
Blogger Maria said...

Ja!!! Jag fick ett helt oslagbart recept av en vän från Irland för säkert 20 år sedan - "Hot Whisky" där man blandar hett vatten, whisky, citronsaft, hela nejlikor och lite farinsocker - man blev mjuk och fin, glad och rosig om kinderna... och faktiskt frisk rätt snabbt! Det ska jag genast röra samman! Tack för att du påminnde mig!

måndag, oktober 23, 2006 9:32:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter