onsdag, januari 17, 2007

Dagens - Värt att veta!

Enligt en av mina informatörer härör benämningen Kalasbyxa från en missuppfattning! På förpackningen stod det Pantyhose, men någon jeppe läste fel och vipps hade vi alla kalasbyxor som våra föräldrar alltid lyfte upp oss och skakade ner oss i när de blev lite hängiga i grenen... lycran kom lite senare - vilket vi tackar och lovar för! Detta, rätt skojiga, upplyft-och-nedskakningsmoment är förmodligen något bara vi flickor har minnen av... som ett mini-bungyjump i ribbad knallgul, röd eller grön trikå! Tack Nättchen för ökad visdom!

Etiketter:

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

måste bara komplettera med två saker (ja, vadfan jag HAR ju aspergers!):
1 alla hade kalasbyxor på 60 och 70-talet, inte minst gossar. de hade gosstrosa också!
2 skakningsgrejen måste jag göra _varje_ dag, helst offentligt på jobbet, lycra eller ej (är det mina trinda lår eller mina 40cmsvader som ställer till det?).
"ursäkta, men jag måste..." och så en gnekande och tövlande med persedlarna. förgyller vilket arbetsplatsmöte som helst!

onsdag, januari 17, 2007 11:10:00 fm  
Blogger Maria said...

Ja just ja! Du var ju... vem var det nu din man liknade dig med... med dina otrooooligt trinda vader? Mina vader har minskat i omfång denna vinter, nu kan jag greppa runt dem med mina händer igen! Vet inte vad man tjänar på det direkt... typ nooothing! Jag brukar också syssla med skakgrejjen själv nuförtiden... men det är inte alls lika roligt som när pappa högg tag i mig och svingade mig runt i rummet i resårmidjan samtidigt som man tjöt av skräckblandad förtjusning... ack ack vilka härliga tider, inte utan att man längtar tillbaks!

onsdag, januari 17, 2007 12:18:00 em  
Anonymous Anonym said...

haha, jag kan väl också greppa runt med MINA händer, men det säger mer om händerna än om vaderna.
jag är hon i knallhatten!

onsdag, januari 17, 2007 2:20:00 em  
Blogger Maria said...

Just ja Knallhatten var det... hon den blonda vampgrottkvinnan som släpade Knallhatten i håret... han var ganska ovillig att hänga på henne... vilket jag aldrig förstod, hon var ju en cool kvinna!

onsdag, januari 17, 2007 4:01:00 em  
Anonymous Anonym said...

Du får väl be din man skaka ner dig? *S*

torsdag, januari 17, 2008 4:58:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter