tisdag, januari 16, 2007

Just nu önskar jag...

... att jag var 25 år och inte hade en halv miljon i studieskulder... då skulle jag... och lyssna på det här... jag vill läsa allt...:


Välkommen till Sektionen för teknokultur, humaniora och samhällsbyggnad, där ord, bild och digital teknik förenas i spännande utbildningsprogram och forskningsområden!

TEKNOKULTUR
är ett samlingsnamn för grundutbildning inom området medieteknik och digitala spel, samt forskning med inriktning mot teknovetenskaplig genusforskning. Forskningens syfte är att utveckla komplexa förståelser och praktiker av informations- och kommunikationsteknik som verklighetsproducerande teknik och som del i dominerande transformationer.
Programmet Medieteknik finns i gränssnittet mellan samtid och framtid; mellan avancerad digital teknik och estetisk gestaltning. Här kan du ge form och uttryck åt egna idéer och känslor och söka tekniska lösningar, som förstärker det du vill uttrycka.Programmet E-government och e-demokrati är samtida begrepp som hör framtiden till. Med ny informationsteknologi förändras dialogen mellan myndigheter och medborgare; mellan politiker och kommuninvånare.


HUMANIORA
Kurserna i Humaniora vidgar din horisont och ger dig hjälp att orientera i en föränderlig värld. Reflektion över språk och litterära texter liksom över samhällets värdegrund och kulturella traditioner står här i fokus.
Programmet Litteratur, kultur och digitala medier är ett unikt tvärvetenskapligt kandidatprogram som kombinerar studier av språk, kultur och litteratur med digitala medier. Nu när digitala tekniker mer och mer genomsyrar vårt samhälle, börjar man studera de nya digitala medieformerna, t. ex. hypertext och dataspel. Programmet betonar föreningen av praktisk kunskap och teori; användning av digital teknik är hela tiden i centrum.


SAMHÄLLSBYGGNAD
Programmet Fysisk planering är en i Sverige unik planerarutbildning med sin inriktning på praktisk, gestaltande planering av fysisk miljö, sin breda förankring i vetenskap och professionellt kunnande på planeringsområdet.


Programmet European Spatial Planning and Regional Development är ett magisterprogram på engelska med fokus på planering och regional utveckling på Europeisk nivå. Studenterna studerar praktiska exempel på planering och samarbetsprojekt i Europa i kombination med teorier om Europas utveckling och integration. Programmet utgår från tre ämnesområden med tydlig påverkan på Europeisk utveckling och planering - hållbar utveckling, ekonomisk och social sammanhållning, samt innovation.

Blekinge Tekniska Högskola

eXTReMe Tracker
website counter