onsdag, januari 03, 2007

Saker som ibland slår mig!

Jag har läst Egyptologi - ja, på universitetet alltså... tagit studielån... för att läsa egyptologi... arbetsmarknaden för egyptologer är väl sissådär måste erkännas!

Hur tänkte jag där egentligen?
Kan alltid vara bra att kunna rabbla alla faraoner och dynastier... att i minsta detalj beskriva en balsamering och hur specifika organ ska förvaras i rätt kanop (urna) - värsta partytricket liksom!

Fast sanningen ligger mer i att jag ville bli arkeolog, så jag läste även några kurser i Antikens kultur- och samhällsliv - ville åka ner till medelhavet och jobba som arkeolog... trodde jag... (oops där gjorde en ofärdig c-uppsats sig påminnd, men också minnet av att jag fick vara med och beskriva en liten afroditestatyett i en utställningskatalog till Medelhavsmuseets utställning om Zorn och hans grekiska, romeska och egyptiska samlingar)

Måste i erkännandets stund gå ut med att jag verkligen har installerat ett nytt strategispel på datorn... och ja - jag har ont i min högra axel på grund av det! Det är ingen barrnlek att i realtid bygga upp ett imperium samtidigt som man måste försvara sig mot diverse horribla typer...

Men gissa om jag vet hur man på bästa sätt skyddar sig mot och dödar Anubis! Jojo, jag visste att jag en dag skulle ha nytta av de där obskyra kurserna jag läste under min tid i Uppsala för 15 år sedan!

4 Comments:

Blogger Shadow said...

Kan du rekommendera något spel som passar för en som har läst skogsvård och pappersförädling som biämne?

onsdag, januari 03, 2007 4:43:00 em  
Blogger Maria said...

... måste ju nästan bli "Age of Lumberjacks" då... skogsavverkning, flytta runt på älgar, råddjur, grävlingar och harpaltar, bygga brädgårdar, finansiera massafabriker, forska på vattenstämplar och när du väl kan bygga sedeltryckeriet och lyckats spendera din första sedel då jäklar har du klarat alla levels! Bakgrundsmusiken är naturligtvis Monthy Python - "I'm a lumberjack and i'm ok..."

onsdag, januari 03, 2007 7:31:00 em  
Blogger Shadow said...

Hehe, otroligt att det finns ett sådant spel. Låter ganska kul.

torsdag, januari 04, 2007 3:26:00 fm  
Blogger Maria said...

... tja finns och finns... om jag snabbar mig och ringer mina it- och spelkontakter och skickar upp detta som utkast så hinner de kanske konstruera spelet och kränga ut det på marknaden lagom till du knallar in på närmsta butik för att tjacka ett ex!

torsdag, januari 04, 2007 10:23:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter