torsdag, oktober 11, 2007

Echo & The Bunnymen - Lips Like sugar



Oj, kära nån... vad guuullig har var... Ian McCulloch... mannen med körsbärsmunnen... och så ung han var på den tiden! Låten har en otroligt pojkaktig tramsighet över sig när den beskriver det eviga kyssandets väsen... jo, det är fjantromanstiskt så det förslår - men vem är jag att döma... jag - fjantromantikernas okrönta drottning och själv användandes beskrivningar i stil med "nysskyssta apelsinblomshonungsdroppande rosenrosa läppar"...?

Lips Like Sugar når inte alls den höghet som låten Killing Moon - mitt första breathtakingmöte med de fluriga, mustiga&krulliga Kaninmännen 1984! Med körsbärsmun och flurigt tuperad frippe likt Reid-bröderna fast med ögon likt de mörkast glittrande skogstjärnar lullade han runt i alldeles för stora rockar - oh, så förunderligt förtjusande och jag minns det som igår!

Jag misstänker att det är sina egna rosenröda han besjunger höviskt korrekt i Lips Like Sugar lullandes i sitt helt egna universum, Ian... och det är i mina ögon helt rätt i detta fall... herregud hur skulle han någonsin kunnat låta bli - han har ju de mest nysskyssta apelsinblomshonungsdroppande körsbärsläppar!!!

Uppdate:
För er som läser denna otroooligt spirituellt förljuvande text för andra gången och känner att det faktiskt inte är samma text denna gång - ni har fullkomligt rätt! Man kan inte gå ner i samma flod två gånger... och blogger fungerar lite på samma sätt! Ska man gå in och ändra något i texten så händer det lite titt som tätt att hela lilla texten liksom raderas! Kvar gapar ett tomt fönster på skärmen... och i magen isar en kyla till... en kyla som jag med åren lärt mig att snabbt kasta ut med badvattnet... ibland går det bra... ibland inte... ibland tror jag bestämt att det är bra... och ibland vet jag att det inte är det! (angst, angst!)

Update II:
Och inför en andra update så ändrar jag till nysskyssta! Inte okyssta och absolut inte nykyssta, utan nysskyssta!

Etiketter:

3 Comments:

Blogger Fikatanten said...

Själv väntar jag på ett gottgottigottgott recept på en körsbärspaj som Ulrica lovat mig!

torsdag, oktober 11, 2007 7:00:00 em  
Blogger stella sweden said...

Själv föredrar jag nog skäggstubbssölsdoftandeoblommiga läppar...och det är jag väldigt tacksam över!

torsdag, oktober 11, 2007 7:46:00 em  
Blogger Maria said...

Fikatanten: Jag tror jag vet vilket recept du pratar om och det vill jag också gärna ta del av!

Stellapolaris: Ja, det lät lite väl tvåldoftande det där... och det duger ju inte... ändring har skett till det bättre!

torsdag, oktober 11, 2007 10:19:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter