fredag, mars 21, 2008

Lååångfredag...

... en låååång fredag alltså... långa klänningssläp... dramatiska rörelser... finkordinerad handkoreografi... sotade ögon... svart strutsplym i coiffuren... jag ska hasa mig ner tíll de centrala torget i det lilla brukssamhället... kavat knata in på antikbutiken... hälsa likt Greta Garbo och lååångsamt hala fram portmonäään... "vi har visst en affär att reda upp du och jag"... trasselsudda upp några tusingar ur ovan nämnda portmonä... fråga om certifikat som icke finns... skruva isär ett bord... tacka bocka och buga åå det mest dramatiska sätt jag någonsin kan...

- " Säg mig ni underbara människa som sälja detta fantaaastiskt snyggt designade bord med tillhörande stolar till mig, säg... lyssnar ni på Pergoelsis Stabat Mater denna så förgrymmt märkliga helg... denna helg av lidande och dramatik... död och uppståndelse... och ägglikör?!"

- "Javisst gör jag fäll an det... lyss på Pergolesi en helg som denna... det är endast denna helg man göre sig det underbara besväret... det går ju inte för sig någon annan tid på varken dygnet, året, kärleken, döden eller Baronessan... !"


Hmmm... och där inser vi, antikbutikinnehavaren och jag... att vi båda är förtjusta i Pergolesis Stabat Mater... den gamla italienska tv-serien Baronessan, kärleken och döden (vilken utspelade sig i San Marino och visades på svensk tv någon gång under den senare delen av 70-talet) samt ägglikör... och det är med såna människor man ska göra affärer... om man nu ska göra några över huvudtaget en helg som denna - fast det tycker ju jag!!!

Mer ägglikör och strutsplymer åt folket!!!

Etiketter: ,

3 Comments:

Blogger stella sweden said...

Besökte San Marino under sent sjuttiotal...så jag är säääker på att jag var med i filmen samt drack mängder av egglikör! Joohooda! Och ifall det inte skulle räcka så har jag visiterat en kyrka och lyssnat, njutit...dååånat och gråtit till Stabat Mater live...

fredag, mars 21, 2008 1:33:00 em  
Blogger Maria said...

Stella: Ooooh, mina föräldrar var i San Marino 1976... måååste lägga ut ett foto därifrån bara för det... nu när jag sitter omringad av diabilder och de ligger faktist alldeles här bredvid - sååå fiiina! Japp så får det bli!

fredag, mars 21, 2008 6:11:00 em  
Blogger Maria said...

... och Stabat Mater är riktig gråååt, dåååån och dimp-musik... vackrast i världen!

fredag, mars 21, 2008 6:12:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter