måndag, februari 05, 2007

Getty Up Baby!

Jag har en bunt skator här utanför fönstret på jobbet. De knatar runt på gräsmattan och det ser faktiskt ut som om de spatserar omkring med händerna på ryggen... visslandes... låtsas som ingenting... de döljer någonting - helt uppenbart!

Har ni hört skatmammor prata med sina små skatbarn...? Uppmärksamma det lite längre fram på vårkanten så ska ni få se och höra något riktigt gulligt och ljuvligt, det är är väldigt lågmält och rörande och förmodligen något som man lätt missar då en skata är en skata är en skata - men ta och kolla upp det i vår, jag lovar... det är rörande underbart!

Annars så har de mest burit runt på små kvistar idag - lustfyllt och helt ogenerat! Det byggs bo... det nästas... och våren ligger någonstans där i framkanten... jo jo man anar vad som är på gång... och man rodnar!

Etiketter:

3 Comments:

Blogger Shadow said...

Skat-romantik på högsta nivå. Generas du lätt Maria?

måndag, februari 05, 2007 3:55:00 em  
Blogger Maria said...

Jag rodnar så ofta jag bara kan eftersom jag anser att rosa kinder klär mig! Men generas lätt - nej det ska mycket till måste jag nog erkänna! Fast de där djuren - de är ju så oerhört tydliga så man häpnar... och jag gillar att häpna, att rodna och att bli lite frostnupen! Var det svar på din fråga...? Förmodligen inte... mest en massa prat om en massa annat - i vanlig ordning!

måndag, februari 05, 2007 4:31:00 em  
Anonymous Anonym said...

Skator är helt underbara att sitta och kika på vi har ett par som bor på våran gård. Kollar in dom ofta. Nu när man matar småfåglarna och just har fyllt på fågelstugorna kommer dom och sprätter med fröna så det bara yr (det gillar jag inte) ekorren kommer också ibland och hänger i krokig arm för att få sig en mumsbit bara han ger f..n i fåglarna
Kram

tisdag, februari 06, 2007 11:01:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter