torsdag, juni 21, 2007

Schwedishe Midsommar!



Midsommar... för mig är det slut på fester ute i någon stuga någonstans med massor av människor jag inte känner... kallt och regnigt... utedass... gemensam mat - dåligt planerad... fulla typer som börjar bråka och härja... fulla typer... som inte kan sköta sig... fulla typer som beter sig... man blir sur... man blir blöt... man får ligga på ett golv... på ett liggunderlag... på en fuktig kudde...
eeeeh... näe... usch... never more...

Nu måste jag erkänna att det säkert är kanske tjugo år sedan det hände sist - men jag minns och jag ryser... det slutade faktiskt med att vårat gäng samlade ihop oss i två bilar och drog därifrån... till ett föräldrahem som stod tomt och till vårat förfogande... det blev god mat och vin... salongsberusning och jäkligt trevligt istället... men det var då!

Nu vill jag helst fira midsommar under ordnade föhållanden, minutiöst planerad mat om än inget direkt fancy... men bra mat, gott vin och trevliga människor omkring mig... salongsberusning och skratt i den ljusa sommarnatten...

Jag ska ju åka "hem" och fira med släkten och det ska bli så trevligt och roligt!

Hittade bilden på en tysk sida om Schwedishe midsommarfirande... och varför blir jag inte förvånad över att det som avbildas är ett nudistiskt midsommarfirande... tock-tock-tock - de där tyskarna! De är ju helt galna i vårat vackra land, våran natur och våra röda stugor... då borde väl även midsommarfirandet i folkdräkter vara med exotiskt än en nudistpolka... eller...!?
Själv har jag faktiskt haft folkdräkt på mig på vissa midsommaraftnar när jag var liten... en dräkt från Härjedalen - en mashup kan man säga... misstänker att min mormor vävde tyget...
Det blir ingen folkdräkt i år... något mer bekvämt uppskattas för min del, något som inte kliar så förbaskat...
Nå!
Ha en mysig midsommar nu allihopa... ni som är kvar i Eken, ni som sitter ute på Mörkö utan internääät, ni som drar till Värmland och Hälsingland... sorry Östersund och Bryssel... jag kommer inte över helgen... men kära, älskade Östersundsvänner och Göteborgsvänner - jag kommer till er lite senare i sommar! Systerdotter - ta det piano på Sandhamn...

En stor midsommarkram till er alla, med doft av färska jasminblommor bakom ena örat...

Glad Midsommar!

Etiketter:

11 Comments:

Blogger stationsvakt@gmail.com said...

Glad midsommar själv. Fan, nu blev jag sugen på att ha en folkdräkt.

torsdag, juni 21, 2007 11:41:00 fm  
Blogger Maria said...

Johnny: Som Hi-Tech-Webnorna så kan ju jag väva lite tyg och fixa till en dräkt åt dig! Vilken socken vill du att dräkten ska vara ifrån!?

torsdag, juni 21, 2007 11:45:00 fm  
Blogger stationsvakt@gmail.com said...

Blogge socken (ligger i blogghärad).

torsdag, juni 21, 2007 12:13:00 em  
Blogger Maria said...

Ok, jag fixar det! Knätofs inågr naturligtvis!

torsdag, juni 21, 2007 1:25:00 em  
Blogger stationsvakt@gmail.com said...

Det räknar jag med. Men det ska vara knätofs 2.0.
(Förresten skulle knätofsarna kunna vara tillval, i form av widgets).

torsdag, juni 21, 2007 1:36:00 em  
Blogger Maria said...

Spamfilter under armarna och i grenen ingår naturligtvis också! Antivirusprogram väver jag in i västen!

torsdag, juni 21, 2007 1:51:00 em  
Anonymous Anonym said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

torsdag, juni 21, 2007 2:47:00 em  
Blogger stationsvakt@gmail.com said...

Skum kommentar av "Rodrigo" här ovan. Men jag hjälper dig. Översätter portugisiska till engelska, och engelska till svenska:

"Oi I funnen din blog för google brunnen som intresserar en gillade jag, denna postar till dig. When är att ge sig av den som passeras av min blog, på personifierade t-shirts, visar stegvis om skapar en väl personifierad t-shirt långt. Till mer."

Glad midsommar.

torsdag, juni 21, 2007 3:03:00 em  
Anonymous Anonym said...

Glad midsommar kära vän! Hälsa mor och far och övriga släkten! Hoppas vi ses senare i sommar! Här på västkusten ska det tydligen regna hejdlöst (surprise..!!) så det blir till att halka runt i det blöta gräset runt midsommarstången i gummistövlar och sydväst!

torsdag, juni 21, 2007 3:33:00 em  
Blogger Maria said...

Johnny: Tack för hjälpen, det känns fint det där med att man kan vinna en tirsa om man simmar förbi bloggen... eller hur det nu var...

Anna-Lena: Sorry för det korta och tråkiga mejlet, men jag hör av mig efter midsommar... stress, stress! Jag ska hälsa hela familjen och jag är stupsäker på att de hälsar tillbaka!
Kram kära vän!

torsdag, juni 21, 2007 4:37:00 em  
Anonymous Anonym said...

Glad midsommar själv Anna-Lena!

torsdag, juni 21, 2007 10:51:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter