tisdag, augusti 07, 2007

Oh lala... Suédois mon amour!







Efter en solig och het dag ute på den jämtländska bystan med färska jordgubbar, glass och nupna och näpna bad i en jämtländsk sjö, så stod turen att laga middag på min lott när vi kom hem.

Det hade tinats älgfärs under dagen och i mina tankar hade jag min kvarterskrog Pelikans fantaboluösa köttbullar i sinnet så jag valde att tillreda stora jäkla köttbullar! Eftersom jag är en etisk köttätare och därtill äter kött väldigt sällan så visste jag inte hur mina köttbullekunskaper stod sig... men jag gjorde stora och pepparstarka bullar med lite svampbuljong, grädde och persilja i - och tänk det gick hem i stugan! Tillbehören bestod av mandelpotatis, gräddsås, saltgurka och snabbt ihopslängda rårörda lingon... och ett glas Lindemans till det... Det blev succé! Jag är helt enkelt en jävel på att laga älgköttbullar...

Nå!
Nu ska vi iväg för ett kvällsdopp i storsjön... vi må svalka våra själar i den jämtländska sommarkvällningen... tänk om ni ändå vore här...

Etiketter:

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag blev sugen på fiske när jag såg bilden av stor rödingen ( 10,6kg )som togs av en kille i Orrviken.Erik,Mamma och jag sticker om en par timmar till A-tjärnen. Greger satt ut öring och regnbågar där förra veckan dom kanske nappr idag.
Kramar från oss

onsdag, augusti 08, 2007 5:22:00 fm  
Blogger Maria said...

Åååh, jag vill också fiska!!! Jag kommer hem om några helger och då måste vi åka till Abborrtjärn och fiska en hel dag med välpackad picnickorg!!! God fiskelycka idag då kära ni... och hälsa alla där hemma!

Puss o kram från Lillan

onsdag, augusti 08, 2007 11:04:00 fm  
Anonymous Anonym said...

V.P Malin

Å nu är dom allra sista smulorna av dom Fantastiska bullarna i våra magar. Dom höll och smakade läääänge!! Såvitt jag minns bör Pelikans köttbullar rodna skamset och besegrat vid jämförelsen.
Du är en äkta champinjon och mästare på området!!

fredag, augusti 10, 2007 12:27:00 em  
Blogger Maria said...

Malin: Äsch... rodnaden infinner sig just nu på mina kinder...

fredag, augusti 10, 2007 12:35:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter