torsdag, maj 07, 2009

What???


Hundratals pojkar som sålts eller rövats bort från Bangladesh för att bli kamelryttare i Mellanöstern kommer att få skadestånd. En delegation från Förenade arabemiraten har under veckan besökt Bangladesh. Med sig hade de en check på motsvarande drygt elva miljoner kronor - som 879 barn ska få dela på, enligt Bangladeshs inrikesminister.
Tusentals pojkar har genom åren förts till länderna vid Persiska viken, där de nyttjats som ryttare i kamelkapplöpningar. Enligt FN:s barnfond Unicef har många råkat ut för olyckor under kapplöpningarna. 2005 slöt emiraten ett avtal med Unicef och lovade stoppa barnrytteriet, som egentligen varit förbjudet sedan 1993.

(Enligt Ekot på SR)

Ibland får jag en känsla av att människan är precis hur jävlig som helst... till och med när de gäller de mest obetydliga eller märkliga saker... här pratar vi inte ens om krig, barnarbete eller sexslaveri - utan tävlingar i kamelrideri!!!

... jag har en sak att säga:

- MEN RID DIN EGEN KAMEL GÖBBJÄVEL!!!

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Johnny said...

"... sålts eller rövats bort för att bli kamelryttare.."

Det låter som en dålig film. :-D

torsdag, maj 07, 2009 10:58:00 fm  
Blogger Maria said...

Johnny: Precis! Stackars små grabbar!!! För jag tror inte att det är som en film för dem... ingen god och snäll film i allafall!

torsdag, maj 07, 2009 12:19:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter