måndag, mars 12, 2007

Diagnos - Nej Tack!



I natt drömde jag något väldigt märkligt...

Jag var på jobbet... och gick in till min vän Lisabeta... jag hade fått en stor fästing på insidan av mitt lår, den var säkert 1 cm och på fästingen satt det två små fästingar... Ruggigt så det förslår, men vänta tills ni får höra det här... - Jag var spritt språngande naken!!!


Lisabeta tyckte väl att det var lite märkligt men gjorde inga större krumbukter av att jag var i bara mässingen... och den där läbbiga fästingen kunde hon visst hjälpa till med... det var bara att säga till när det var dags, så skulle hon assistera!

En stund senare springer jag ner i korridoren, på väg till mitt rum, fortfarande in the flesh, varpå min chef sticker ut huvudet från sitt rum ropandes:

- "Jag var tvungen att se efter om jag såg rätt!!!"

Fortsatt springandes ner genom korridoren med armar och ben vilt och galet fladdrandes åt olika håll, ropar jag honom till svar:

- "Jodå! Du såg rätt!!!"

... sen vaknade jag... (tack och lov!)

...

Så, Dr Freud, Dr Freud - hjälp mig!!!
Fast jag gillar inte Freud, jag fattar precis vilken diagnos den gubben skulle ställa, så jag omformulerar mitt rop på hjälp:

Dr Jung, Dr Jung - hjälp mig... har jag tappat förståndet!!!?

17 Comments:

Anonymous Anonym said...

Nein, du bist bara ein hüsterisk nümpfhomán... du bist ok!

måndag, mars 12, 2007 1:40:00 em  
Anonymous Anonym said...

Who das du nicht gegillen mich, ich kannst dich gehelpen... nich das skäggische gubbe Dr Jung, das man ist nich geklochen, bara skratten und titten på stiernenbilden hele dagen, eller nachten menade ich!

måndag, mars 12, 2007 1:44:00 em  
Blogger Maria said...

Eh... och jag ångrar att jag överhuvudtaget ropade på eran hjälp!!! Shas-shas... go away!!!

måndag, mars 12, 2007 1:53:00 em  
Blogger Shadow said...

Våren kanske?

måndag, mars 12, 2007 3:44:00 em  
Blogger Maria said...

Om vårträngtan börjar så här... vad ska då ske fram till maj-juni...!?

måndag, mars 12, 2007 4:05:00 em  
Blogger Lotta said...

Då kommer fästingarna på riktigt ....

måndag, mars 12, 2007 8:14:00 em  
Anonymous Anonym said...

Alla kloka människor kommer nån gång till en punkt då man inser att man förlorat förståndet.

Och det kommer aldrig tillbaka!

Välkommen i klubben.

måndag, mars 12, 2007 9:15:00 em  
Blogger Maria said...

L8-Lee: NEJ! Jag hatar fästingar!!!Har aldrig haft någon som bitit sig fast i mig och den ordningen tänker jag hålla!!!

Dr Stetson: Tack för att du finns med dina klarsynta analyser...
Då utgår jag från att jag är i gott sällskap! När är nästa kafferep, filosofiska afton, studiebesök, styrelsesammanträde, bussresa och årsfest?

måndag, mars 12, 2007 10:49:00 em  
Blogger Dragspelarn said...

Jag skulle kanske vara i behov av en analys av något slag och du rekomenderar alltså Jung istället för Freud?

tisdag, mars 13, 2007 1:26:00 em  
Blogger Maria said...

Dragspelarn: Dr Freud vet vi väl alla hur han resonerar... det mesta bottnar i våra kön och kvinnorna såg han i stort som hysterikor vilka han behandlade med hypnos istället för samtal, men han kommer visserligen fram till att det fungerade bättre att samtala än att hypnotisera... men han fokuserar lite väl mycket på det könsbundna måste jag erkänna...

Dr Jung däremot känns lite mer holistisk, men som student till Freud och ett barn av sin tid så finns det självklart även brister i Jungs analytiska förmåga!
Men Jung verkade ändå vara en lattjo jeppe med intresse för symboler, alkemi och inte minst astrologi, vilket gör honom lite lagom spännande och tokig för att falla i min smak... kan hända att jag svamlar i nattmössan - men det är snarare en regel än ett undantag! God eftermiddag min herre!

tisdag, mars 13, 2007 1:46:00 em  
Anonymous Anonym said...

Hoppas nästa kafferep, filosofiska afton, studiebesök, styrelse-sammanträde, bussresa och årsfest blir SNART!

Apropå fästingar har jag f.ö. hjälpt till att rensa bort sådana djur på DROMEDARER under min vistelse i Marocko...det gjorde att jag tycker inte det är så farligt om jag själv får nån...dom svenska är nämligen rätt små och söta i jämförelse!

onsdag, mars 14, 2007 7:14:00 em  
Blogger Maria said...

Men Dr Stetson, då kanske du ska borsta smulorna ur skägget och komma till Stockholm då, och ta med den där presenten jag så härligt vann (Rönnskär i en liten ask alltså!)

Såg du att "Moln över Hellesta" gick på tv igår, men mitt på dagen så man missade godsaken... fast det kanske var Natte och jag som pratade om den filmen uppe i Gnarp...

De Marockanska fästingarna vill jag inte ens tänka på... oj, nu blev jag illamående igen... fästingar och blodiglar är bland det värsta jag vet - allt annat går bra - ALLT! Men just fästingar och blodiglar får mig att skrika gällt, klättra upp på bordet och vifta patetiskt med armarna på äkta girlie-vis!

onsdag, mars 14, 2007 8:03:00 em  
Anonymous Anonym said...

Bra idé, att komma till Stockholm alltså...nån av dom närmaste helgerna ska det väl kunna bli av, tänker jag!

"Moln över Hellesta" finns faktiskt här i huset på video, jag ger den faktiskt inte mer än två och en halv hatt. Däremot har jag nyligen avnjutit "Kullamannen", en stor filmupplevelse! "Kråkguldet" var också bra, men inte riktigt i samma klass...

Just ja, presenten! Hmmm...ska väl klura ut nåt!

onsdag, mars 14, 2007 11:35:00 em  
Blogger Maria said...

Men egentligen har jag redan fått en present i form av en LongPlay sist vi sågs... jag fick presenten i förväg kan vi säga!

Jag minns inte riktigt Kullamannen... minns att den var lite skrämmande... får ta mig en titt senare. Minns, ärligt talat, inte heller Moln över Hellesta, men ibland blir längtan efter det gamla Sverige stor och då kan en klassisk deckargåta i herrgårdsmiljö vara det man behöver för att återställa vätskornas balans i kroppen!

Trevligt att du kommer ner... över påskhelgen ska jag hem några dagar (to-lö) och kramas med föräldrar och syskon, annars är jag på plats i Stock!

torsdag, mars 15, 2007 10:43:00 fm  
Anonymous Anonym said...

Ja, jag funderar nog på att komma ner nåt i påskkrokarna eftersom jag kommer att ha påsklov en vecka, ska bli synnerligen TREVLIGT!!!

"Moln över Hellesta" såg jag på televischan på den gamla goda tiden då dom emellanåt visade äldre svenska filmer på bästa sändningstid. DÅ tyckte jag den var ruggig, men den håller tyvärr INTE idag. Det gör däremot "Kullamannen", trots att den i första hand är en barnserie. Suggestiv musik, fina miljöer, mycket vackert foto (i svartvitt)och en mycket bra historia!

Jag har inte haft anledning att ångra inköpet av en tocken däringa modern dvd-spelare, di kallart!

torsdag, mars 15, 2007 5:55:00 em  
Blogger Maria said...

Ser fram emot att ses igen!

Du menar att jag borde lägga två strån i kors och gå sta' te å köpe meg en tocken adäringa mackapär alltså...?

Det kanske skulle bli mer filmtittande då, för nu ser jag film endast på bio!

fredag, mars 16, 2007 12:56:00 em  
Anonymous Anonym said...

Ja, visserligen kan man inte hålla ordning på alla dessa mackapärer som ungdomen roar sej med nuförtiden, men en del av dom är faktiskt inte värdelöst skräp. Nej, den här dvd-spelaren gör att jag faktiskt kan titta på dom där underliga platta filmerna som inte funkar i videobandspelarn!

fredag, mars 16, 2007 11:24:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter