lördag, januari 30, 2010

Vive le Revolution!

”Idag firar jag minnet av franska revolutionens utbrott – stormningen av Bastiljen. Lägenheten har jag dekorerat med girlander i de franska färgerna: rött, gult och grönt. För full hals skrålar jag La Petite Vals och gång på gång stormar jag en barrikad som jag uppfört framför spisen. Jag skriver hemliga meddelande, s...om jag sedan äter upp, jag dansar och jag berusar mig på likörpraliner.”

Etiketter:

fredag, januari 29, 2010

Koreografi...

"I dag var jag uppe i ottan och dansade så svetten lackade. Mina djur tittade på mig. Jag skuttade omkring värre än någonsin och lyfte benet som den vigaste hund, hoppade som en get och studsade som en boll. Naturligtvis kollade jag samtliga mina rörelser i speglarna. Jag började dagen med Charlie Norman och fortsatte med Rawics och Landauer i känd stil."

Etiketter:

torsdag, januari 28, 2010

Liebe...

”Det regnade så dystert på mina rutor i morse. Det har knappt varit läsljust på hela dagen. Spisen ryker in. Mina kor såg så dystra ut, så jag gav dem friheten ”Gån vart I viljen!” sade jag till dem och omfamnade deras kloka huvuden. Men de började gråta, och så mycket älskar de mig att icke en enda av dem har lämnat mig, fast jag löst deras bojor och låtit ladugårdsdörren stå på glänt. De stannar, men nu som fria varelser, ej som slavar!”

Etiketter:

Gån!

"Här ute i havsbandet måste vi i brist på länsmän ta lagen i egna händer. Jag ansåg att förmildrande omständigheter förelåg, men kunde inte underlåta att landsförvisa Ture Winter. Han vadade ut i vattnet åt Ålandshållet. Jag gick till sängs, ett rov för stridiga känslor."

Etiketter:

onsdag, januari 27, 2010

Ja, fortsätt!

"Jag nickade förstående mot honom, rörde om i brasan, klappade honom på handen, hällde i mer te, släppte ut katten, lyfte på ögonbrynet, lade det ena benet över det andra, lutade mig lätt framåt, drog ett bloss på min cigarrett, tog ett djupt andetag, kastade en blick på armbandsuret, gjorde en avvärjande gest, brummade fryntligt, polerade tankspritt mina naglar, vände mig småleende om och mumlade igenkännande."

Etiketter:

tisdag, januari 26, 2010

Hä dämp'...

"Jag klädde mig helt i skinn. Kaninkalsonger, nertzskjorta, bisamslips, sälskinnsbyxor, strumpor av ruppad utter, pannofixkavaj, katthatt och klockrem av persian. Så tog jag minkhinken i handen och gick ut i stormen för att ta lite snö att koka te på. Där ute stod en gubbe och frös. Han hade knackat på dörren sa han, men det hade inte hörts något. Och det berodde nog på att han hade så tjocka vantar på sig."

Etiketter:

söndag, januari 24, 2010

... shit vad jag vill...

... dansa med sångaren i det här bandet!!! Jag blir skooogstoookig av kärlek när jag ser hans mumsiga moooves... åååååhhhhh... kom hit och dansa med mig du tooookiga karl!!!

Etiketter: , ,

torsdag, januari 21, 2010

Maud Olofsson samlar på mortlar...

... jag dör av tristess!!!

Etiketter:

Det var något som brast i Liza-Betas bronker:

- "Det är liksom långt nere i bringan som det låter!"

Etiketter:

En gång...




... för länge, länge sedan... det var under min tid i Uppsala... när man gick under epitetet "Kandidaaaten"... och året var förmodligen ca 1990... då, mina vänner, då åt jag en sådan vidunderligt god sauerkrautsoppa vid ett bord dukat i ett källarvalv i en gammal arbetarlänga från 1700-talet... och det var, hör och häpna - i det nu så famösa Knutby...

Är det till denna plats jag nu sitter och längtar... fast problemet med det lilla upplägget är... att jag redan varit där!


Caligula till vänster... och Kandidaaaten till höger.

Bara för att klargöra hur landet ligger:
Det etablissemanget jag där besökte hade ingenting med en viss pastor eller brud att göra, det var ett synnerligen ystert och alternativt kollektiv!

Etiketter:

Hmmmm... man börjar längta bort...

... bort... någon annanstans... helst till ett ställe där jag aldrig varit...

... var finns denna plats...

Etiketter:

onsdag, januari 20, 2010

... och idag vänstrar jag med...

... mitt andra jobb och befinner mig på Kungsholmen... onsdagarna är nu mer en krydda i tillvaron... heeela onsdagarna... inte bara halva... mycket vill ha mer...

Etiketter:

tisdag, januari 19, 2010

No no no no no...

... jag är fortfarande chockad över att råttkonsum sålde semlor redan 21 oktober... och att kapitalismen sprider sina påskfjädrar redan nu... jag är nere för räkning alltså... ber så hemskt mycket om ursäkt... och sedan vänstrar jag med facebook... något alldeles förskräckligt alltså!

Etiketter:

måndag, januari 18, 2010

Första påskriset MED ystra fjärdrar i polykroma färger siktade i butik:

FÖRRA FREDAGEN!!!

(SKÄRPNING, SÅ HÄR KAN VI INTE HA DET!!!)

Etiketter:

Jag är blott en sladdrig mollusk!

Dags att plocka ned ett fotoredigeringsprogram... legalt alltså... och gratis förståss... jeeezus, vem tar ni mig för!?

What to chooose... what to choooooose!!!???

Kollade upp de bästa alternativen på PC Für Alle stax innan jul... men nu har jag glömt bort allt... jag har till och med glömt bort vad det var jag sökte på för att få fram testerna...

Etiketter:

söndag, januari 17, 2010

Fööööörlåååååt miiiig...

... men jag har sooovit hela dagen... blev helt slut av att nattbaka!

Etiketter:

lördag, januari 16, 2010

Jag satte mig en rejäl surdeg igår kväll... glad i hågen!

Deghelvetet skall nu jäsa till klockan 22... och under den tiden även vikas fyra gånger... och då, klockan 22 skall åbäket vräkas ut på en plåt för att pysa och jäsa en timme och sedan skjutsas in i ugnen vid 23-tiden för att ligga där inne i värmen ca 40 minuter... och om du som jag räknat ihop det sammaslagna klockslaget för när brödhelvetet är färdigt så borde jag få gå och lägga någon gång mitt i nattmössan!!!

Ok... jag läste inte hela receptet innan jag började baka det där jävla surdegsbrödet jag fixat med min egen tillverkade vildjäst... ergo - jag får skylla mig själv!

Etiketter:

fredag, januari 15, 2010

Fredag är Fransk Pop!



Nu är man så trött att man somnar där man står... eller så hänger man som en trasa över sin skrivbordsstol som är extremt bakåtlutad att till och med Liza-Beta undrar hur det står till! Funderar på om det är ok att rulla ut sig i korridoren... ja kanske till och med rulla ut sig i själva blubblioteket... och fråga om man kan vara till någon sorts hjälp... vilket man naturalement INTE kan i det här läget... hade jag bara haft en droppställning så hade jag åtminstone kunnat rigga upp armen på något spektakulärt sätt och peka ut en riktning... om någon behöver hjälp med en rikting vill säga... men det kanske det inte är en fredag som denna i mitten av januari då påskhararna börjar tycka extra mycket om varandra...

Hallå... när går taxin hem från det här etablissemanget??? Jag bara undrar!!!

Etiketter: ,

torsdag, januari 14, 2010

Torsdag!

Brallorna är tajta som satan i gatan... och det beror inte helt och hållet på all mat och konfektyr som en rödhårig och flurig jänta proppat i sig under ledigheterna... nej... det är värmekuddar som skall kokas och stoppas i vantarna... det är rödbetor som skall kokas och ätas... det är tv-program som det skall somnas i soffan framför... det är en dator som behöver daltas och gullas med... det är DN som skall efterläsas... det är disk i diskhon som det skall stå och blängas surt på för att sedan ignoreras... det är både gamla och nya surdegar som skall matas och vispas runt i skålar...

Kort sagt mina vänner - byxorna är tajta som på en ung Tommy Körberg just nu! Det är bara att lägga sig ner, talka magen och försöka dra upp dragkedjan utan att få den fast i skinnet!

Etiketter:

onsdag, januari 13, 2010

Nu höjer vi tempot en aaaning... det är ju onsdag för böfvelen!!!

tisdag, januari 12, 2010

Jag är också en sådan som...

... tycker om att rulla upp mina öron på papiljotter... så nu är de alldeles röda, svullna och dunkar varmt...

Etiketter:

måndag, januari 11, 2010

Jag är en sådan där som tycker om...



... att gå på anställningsintervju... idag gjorde jag det... det var mycket tillfredställande!

- Men har inte du ett jobb... (säger ni då...)

Jo, det har jag... men jag vill ha ett till!!!

Etiketter:

söndag, januari 10, 2010

Jaha ja... vad händer här hemma då... ?



Jodå... här blåser vi bubblor och Gene Krupa, som står som fast akt i min Marlene Dietrichsalong, kör en sju helsikens drum boogie! Allt är som det kan tänkas förväntas här hemma en helt vanlig söndag i januari när snön glimmar och stjärnorna vandrar som allra vackrast på den svarta natthimlen... och det är en tid att samla glimmer...


Etiketter: , ,

torsdag, januari 07, 2010

Mad Men... Wonderful Women...


Där står jag... i mitten - såååå stylish!!!

Äntligen börjar säsong tre av Mad Men på 9:an... äntligen!!!

Snygga kläder, snygga frisyer och härligt rundade kroppar... så som man önskar att det skulle se ut idag... men det är lätt att kvävas av den då så självklara manschauvinismen... männen beter sig som grisar med en självklar otrohetsaxel att själva snurra kring... så jävla tröttsamt och unket att man storknar... men det är en bra och snygg tv-serie... det är det!!!

Och kläderna... ooohhhooohooooo... kläderna... det är så det skall se ut... oooh la la... och på
Shop Mad Men kan man shoppa efter avsnitt eller efter favoritfigur... och som redhead behöver det väl inte förtydligas att min favorit i serien är readheadet Joan Harris... trés chick!

Om man vill MadMenYourself (vilket man naturalement vill!!!) så gör man det i den här loungen med lite småtrevlig bakgrundsmusik..

.
Moi på Sterling Cooper...


... och där står han... grissnygga Don... så snygg att jag blir fullkomligt skogstoookig, svimmar och måste hämta luktsaltet!!!

Etiketter: ,

onsdag, januari 06, 2010

Jaha ja...


Jobb, jobb och åter jobb... I was made to do this!

... det är väl bara att bita hårt i den nu ihoptorkade marzipanlimpan och strutta iväg till jobbet imorgon då... för jag har väl inte någon rödhårig stand-in som kan tänka sig att släntra iväg i mitt ställe... nehej... inte det... dålig stil tycker jag!

Jag avslutar denna ledighet med ett glas... grön chartreuse... nehej... inte det... det fanns ingen sådan flacon i mitt leasurecabinette... är det så här vi ska ha det nu???... jag bara undrar... för då tycker jag att jag nog gjort ett NEDKÖP!!!

Etiketter:

tisdag, januari 05, 2010

Hör upp, hör upp!



Jag behöver en FEZ!!!

(... fast vem behöver INTE en fez!?)

Etiketter:

Kamelhårsulster...

... pantalonger... det är vad jag behöver! Vilken boutique tillhandahåller dylika persedlar? Jag går genast ut på jakt! Adieu!

Etiketter:

Mose Allison - en cool katt med stiligt anlagd rabatt!

måndag, januari 04, 2010

Dags att...



... packa ihop julen va... !?

Etiketter:

lördag, januari 02, 2010

Nyårsaftonens blekvackra efterhet...



Så där ja... nu var disken i princip fixad... det får ta ett dygn att mocka efter en trevlig tillställning... men nu är snart det sista thebebesticket diskat och torkat... champagneglasen står i sitt leasurecabinett bland de andra glasen... jag ska äta frukost för att sedan sticka iväg till centralen för att möta en gammal vän som kommer till gamla eken över dagen... sen ska det drickas en cocktail på Berlin/Sthlm med en annan vän för att fira våra tio år tillsammans!

Lina! Jag fann en röd spelmarken under duken... den hör till ditt spel... och hörrni, vi missade att de små smällkaramellerna innehöll små visdomsord... jag fann de små ihopvikta papperslapparna när jag städade!!!

Lyckans fjäril sätter sig på den som har tid att vänta...

Etiketter:


eXTReMe Tracker
website counter