fredag, maj 11, 2007

Ägg Benedictine...



Utanför mitt fönster har jag en gräsmatta... vidare en gångbana... och på andra sidan gångbanan står ett fint gammalt tvåvåningshus med rosa puts och vita fönsterfoder där delar av administrationen sitter. Jag har sett hur en av damerna där inne hängt ut genom ett av fönstren och med yviga armrörelser pekat på ett fågelbo vid stupröret uppe vid taket... två män i blåställ samtalade med damen och bligade upp mot boet... jag anade oråd!

Jag har sett ett duvpar i ständig skytteltrafik... de har flygit upp dit i hörnet med pinnar och mossa... hoppfulla om en varm vår med ungar i bo...
Nu blev det inte så - häromdagen låg boet på marken!
(dumma tanten på administrationen!!!)

5 Comments:

Blogger Frederick said...

Finns det någon förklaring till varför "dumma tanten på administrationen" inte ville ha ett duvbo just där? Inte för att jag tror att det på något som helst vis skulle förlåta själva agerandet, men ändå...

fredag, maj 11, 2007 3:23:00 em  
Blogger Maria said...

Nej... vad skulle det vara? Jag tror inte duvbajset skulle falla i hennes huvud så att säga...

Hon kanske såg boet som en sanitär olägenhet... eller så är hon en bitter människa som inte tål att se ett lyckligt äktenskap... om nu duvor ingår äktenskap OCH är lyckliga...!?

Nu ligger det endast en sorglig hög nedanför tantens fönster, som minner om vad den lilla duvfamiljen en gång hade... ett hem... ett ägg... en framtid!

Jag tycker det är taskigt!

fredag, maj 11, 2007 3:33:00 em  
Blogger Frederick said...

Yep, det är taskigt.

fredag, maj 11, 2007 9:08:00 em  
Blogger Fikatanten said...

Gjordes det sockerkaka på duvägget?

lördag, maj 12, 2007 9:38:00 fm  
Blogger Maria said...

Men kära fikatanten!!!

lördag, maj 12, 2007 1:23:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter