onsdag, juni 27, 2007

Flankerad av The Shins...

Det regnar i Stockholm... ett sånt där melankoliskt sommarregn... finns inte en suck att det ska komma lite solsken på hela dagen, det känner man!

Det regnar... och jag flankeras av The Shins... de har länge gått vid min sida... men de senaste åren har de befunnit sig lite i den blinda vinkeln. Senast de punktmarkerade mina fotsteg var en sommar i New York för typ 4 år sedan... och det var Micke som pekade på en skiva i sin samling och sa:

- "Den här måste du bränna av!"


Jag brände av den och traskade avenyer och gator upp och ned... åkte hem... och tog med mig en bit av New Yorks gator i form av The Shins skiva Oh! Inverted World... och så föll de i glömska tills jag såg filmen The Garden State av och med Zach Braff... sen vek de av på en sidogata i min hjärnas virrvarr igen...

För några veckor sedan dök de upp i mitt liv igen... när Gabriel tog fram sitt skivcase och pekade på en skiva och sa:

- "Dom här är bra!"


Just ja... The Shins... ja dom är faktiskt otroligt bra...
Kommer ihåg att jag läste alldeles formidabla recentioner av deras senaste skiva vilken kom tidigare i år... såg en bild på grabbarna och tänkte:
Jäklar vad trevliga och smarta de ser ut de där Oregon-killarna..."



Nu har jag köpt de bästa låtarna från deras senaste skiva Wincing the Night Away... och det är riktigt, riktigt bra låtar... några av de bästa jag hört... och hela kroppen älskar dem... varenda cell avgudar deras musikaliska små resor... och snygga skivkonvolut - jag vill ha skapat dem!

Åh... jag kan inte leva utan dem nu... de ackompanjerar mig så bra... grabbarna iThe Shins...



The Shins snygga, snygga
webplats
The Shins myspace

Etiketter:


eXTReMe Tracker
website counter