onsdag, juli 18, 2007

Our Lips Are Sealed

Micke och jag diskuterade The Go-Go's förra veckan eftersom jag börjat lyssna på dem igen... vi kom fram till att om man har deras två första skivor The Beauty and the Beat (1981) och Vacation (1982) så är man hemma! Belinda Carlisle och Jane Wiedlings solohistorier klarar man sig faktiskt helfint utan (ja, fast man har dem ju ändå i vinylbackarna - herregud, man är/var väl en samlare!!!)

The Go-Go's största hit är nog Our Lips Are Sealed... och visst är det en otroligt bra låt... och det är många som spelat in en cover på låten. Ofta bör covers på favoritlåtar få stanna i replokalen för det blir sällan särskilt bra, men jag kan tänka mig att suget efter att få spela in den där låten blir ibland för svårt att stå emot och så har man istället tuggat sönder en redan fantaboulus låt!



The Go-Go's

Ok, Our Lips Are Sealed är redan en bra låt - men i detta fall finns det en cover på låten som faktiskt är ett litet strå vassare än originalet! Visst, vi tycker alla olika... men nog gör Fun Boy Three något magiskt med låten (1983)... de lyfter den en liten bit till och vips är en redan bra låt fulländad! Jag kanske är lite partisk här, eftersom jag var väldigt förtjust i den buttre och aldrig leende Terry Hall på den tiden!


Fun Boy Three & Bananarama

I och med detta startar jag äntligen en label jag länge gått och sugit på - Cover kontra Original, självklart i mustigt&krulligt samarbete med Musikredaktionen svammlar!



Bonusmaterial: Gullig remake på Fun Boy Three videon av Ryszard Crooks!

Etiketter: ,

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Bananarama skall spela på Pride festivalen såg jag. Vore kul att se?

onsdag, juli 18, 2007 5:24:00 em  
Blogger Maria said...

VA??? Hoppas att de ser ut som i början av sin karriär då!!! Gulliga och ruffsiga med hängselbyxor!!!

onsdag, juli 18, 2007 5:28:00 em  
Blogger stella sweden said...

Hej!
Fun Boy gör "nåt" med den låten!

Nu har jag snokat runt lite här (första gången) och blev ju helt tagen ;)

Kul, spännande och intressant det du skriver.
Gör en copycat...länkar dig!

onsdag, juli 18, 2007 11:05:00 em  
Blogger Maria said...

Stellapolaris: Hej, välkommen och kul!!! Visst lyfter låten och mycket fuzzigt tjaffs är borta i fb3's version... och mörka körer som hummar i bakgrunden är bara grädde på moset!

onsdag, juli 18, 2007 11:39:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home


eXTReMe Tracker
website counter