fredag, mars 31, 2006

Neko Case - Södra Teatern!

...som jag väntat, längtat och trängtat... men nu kommer hon (14/5) och JAG har BILJETT!!! Se videon Maby Sparrow här!

Etiketter:

Svart-vita gossar!

Befann mig på libanesisk restaurang igår där en mezetallrik skickades runt med frågan:

- ”Får det lov att vara en bröllopskonfekt av bästa kvalité fröken Brita?”

(frågan framställdes på skorrande småländska)
Denna replik hör till en karaktär i Åsa-Nissefilmerna, den tämligen obehagligt otäcka ”Sjökvistarn”. Det hela tog sådan skruv i sällskapet att vi till slut satt och överröstade varandra med övertygelsen om vilka filmer som verkligen var bäst:

  • Åsa-Nisse
  • Edvard Persson eller
  • Nils Poppe


Jag vidhöll Nils Poppes storhet... åtminstone i detta sammanhang och så har han faktiskt varit med i en av den svenska filmhistoriens största och bästa filmer - Det sjunde inseglet! De andra två jepparna tycker jag mest tillhör vår svenska otäcka filmhistoria…

Jag lägger in mitt veto!

Det har lagts en luguber sordi över hela alltet nu! Det ligger människospillror i stora högar och bara gråter... horribelt... groteskt... vi klarar faktiskt inte mer nu! Det enda vi vill göra är sjunga studentsången, äta sillfrukost, rusa iväg på champagnegalopp och bli lite lagomt salongsberusade tillsammans, mot en fond av scillors blåa färg och dess förljuvande doft som eteriskt ackompangemang!

... vintern rasar... så långt är det rätt - resten är lögn och förbannad dikt!!!

torsdag, mars 30, 2006

Bizarrosamlingen!

Jag har en separat skivsamling i min samling... den går under namnet Bizarrosamlingen... och där, mina vänner, har jag små mumsiga petit-chouer kan jag lova! Känns som en bizarrosamling må inom kort tid brännas på cd samt distribueras till närmast sörjande...
Vilka är närmast sörjande???

Etiketter:

Det börjar verka kärlek...

...banne mig...!

Soundtrack till vårens ankomst:



















...så här låter det hemma hos mig just nu...

  1. Lady of the sea - Seth Lakeman
  2. Hard to love a man - Magnolia electric co
  3. Sundown, sundown - Nancy & Lee
  4. Sommarflicka - Svante Thuresson
  5. Hold on, hold on - Neko Case
  6. If it weren't for the words - Edtih Frost
  7. I'm gona haunt you - Fabienne Delsol
  8. Pop fashion - Michel Legrand
  9. Heaven only knows - The Shangri-Las
  10. I can't talk about it - El perro del mar
  11. Ciudad del mar - Francoiz Breut
  12. My love is like a spaceship - Fabienne Delsol
  13. Moment to moment - Shiny to shiny
  14. The never played symphonies - Morrissey
  15. Return to NY - AK Momo
  16. When the day is short - Martha Wainwright
  17. Change in the weather - The Concretes
  18. It's all me - Holly Golightly
  19. That ain't bad - Rat Cat
  20. The corpse - Pink Industry
  21. I lost my heart/Philippe, Philippe - Paris Motel
  22. La certitude - Francoiz Breut
  23. Den sista valsen - Svante Thuresson

Etiketter:

onsdag, mars 29, 2006

Kausalmagi...








...att genom speciell mental fokusering på ett mål få något att inträffa eller ett tillfälle att uppstå...

Jag provar...

Ahlgrens bilar - nu som glass!

Nu kan jag recensera en av GB's nya glassar!
Förvånad över att det kommit nya glassar, som får trängas med de smått vulgokletiga Magnum, greppade jag ett fint exemplar av Ahlgrens bilar (fast i glassform då naturligtvis). Rodnande över färgvalet - rosa och grönt... som ni alla nog förstått så är jag ystert förtjust i denna färgkombo! Nåväl, själva glassen är ljusgrön med ett sprött strössel i rosa och grönt - som en blommande äppelgren - och innanmätet går i rosa och vitt. Smaken härligt artificiellt fruktig och god ungefär som ahlgrens bilar. Jag kommer att äta många i sommar! Tyvärr fann jag ingen bild på glassajäkeln utan kan endast hänvisa till denna sida!

En dag ringde... Harlan Ellison!

- Hello Maria, it's me Harlan!

- Well hello you old Son of a Gun...!

- Long time...

- Indeed! Vad har du på hjärtat då... jag menar du ringer ju bara när du har kommit på något revolutionerande som du vill dela med dig av...!

- Well, this time it's big, and I mean BIG!!!

- Shoot Man, shoot...

- Ok, listen to this: 32 Pink hearts, 7 yellow moons, 15 orange stars, 4 green clovers, and 1 blue diamond but no, thank god, purple horseshoes!!! What do you say about that!?

- Well Harlan, sometimes even you make me confused!

- Ok, I see... how about if I make a lifesize model in trolldough and send it to you... I'm sure you will see what I mean, and understand the humungusness in this great idea!!!

- Sure Harlan, do a model in trolldeg and send it to me... I will be waiting couriously at my postlåda! Heck Man, I will be sleeping in a sovsäck under mitt brevinkast från och med ikväll!!! Hurry up with the trolldegsmodell Harland, I almost can't wait...!

- Will do! So long Mary-Quite-Contrary!

- So long Harlan!

(Oboy! Och jag som tycker att jag har konstiga idéer...!)

Etiketter:

tisdag, mars 28, 2006

Ökad Dekadens - NU tack!

Dira necessitas!
Jag vill sätta på mig en mustig&krullig klänning och ta mig ett fett brunt rökverk tillverkat av fermenterad tobak och ett glas port i L8-Lee's nyrenoverade bibliotek... I bakgrunden lite soft music (jag hör... Nancy & Lee...) Även om det blir trångt så kan det ju inte bli annat än jäkligt nice!

... och ibland vill man bara sova...

... sova... sova... sova...

måndag, mars 27, 2006

Jag längtar bort...

... det kan inte hjälpas - det bara är så...

Monsieur Poirots öden & äventyr...


Del 1: Monsieur Poirot i New York

Jag tog båten över gölen till det stora landet i väst - och så var jag i New York!
Det var till mångt och mycket utsikten från Empire State Building som lurat i mitt medvetande sedan jag var liten valp... att se på världen lite så där från ovan är stärkande för karaktären har alltid min ömma moder sagt! Så även en rejäl båtresa!

I got a room with a view (so to speak) på 84:e gatan och redan första dagen köpte mig ett flott halsband på Bloomingdales som jag mycket nöjd satt och beundrade utanför New York Public Library tuggandes rostade nötter. Jag rusade runt och jagade karusellen i parken några minuter... sansade mig och gick hem... Dagen efter åt jag en pretzel i Battery Park samtidigt som jag bligade ut mot Statue of Liberty... skulle hon någonsin kasta iväg den där pinnen?! Så gott som varje kväll hängde jag på Rubys Pianobar där jag fann sing-a-long-vännerna Buck och Arnie... trevliga gossar med ett tonartsbyten som fick mina ögon att tåras!
En dag tog jag mig en promenad på Brooklyn Bridge, där var det helt riskfritt att springa efter bilarna då de befann sig en våning under själva gångbanan, men nöden trängde på och jag blev tvungen att göra "Number 2" mitt på bron - shit happens!
Såg den minst sagt spektakulära Matthew Barneys - The Cremaster på Guggenheim museum - blev mållös, jag blev tvungen att ta en "chokamochasoyalatte" på Starbucks efteråt... Sov inte så gott den natten... drömde obehagliga surrealistiska drömmar...
Naturligtvis var jag tvungen att bege mig till Museum of Natural History för att där dregla över dinosaurieben (grrrrr) och resten av tiden softade jag runt med grabbarna i Beastie Boys - hyvens prickar! De gav mig en fin t-shirt - tiden gick fort och min återresa närmade sig...

Buck och Arnie vinkade av mig vid båten, min resa var på väg att ta slut och snart befann jag mig på land i gamla svedala igen...
När jag kom hem somnade jag i min fina t-shirt som jag fått... drömde om de enorma dinosauriebenen som jag gärna tagit med mig hem och grävt ner någonstans... utsikten från Empire State Building var särdeles magnifik och snygg!
Jag somnade med ett leende på mina läppar... nöjd och stärkt i karaktären!

Etiketter: , ,

söndag, mars 26, 2006

I Västerås glömde vi...

- mycket riktigt och som vi sa igår kväll - att ställa om klockan i morse...

Ur led är motivet...


Va...!!!
Är det redan omodernt med floppy-disc...???

Jo...skägget finns där!


...på Willard Grant Conspiracy alltså...

Etiketter:

fredag, mars 24, 2006

Melodislitage!

I morse lyssnade jag på låten Flying Low av Willard Grant Conspiracy 6 gånger innan jag traskade iväg till jobbet... I helgen ska jag lyssna på den nästan jämt och hela tiden...!

Etiketter:

torsdag, mars 23, 2006

Patafysik!


Alfred Jarry (1873–1907) - en schysst snubbe!
Lanserade begreppet patafysik, dvs. de imaginära lösningarnas vetenskap.

Patafysik är en vetenskap som utövas till allmän onytta - den har inga mål att uppnå...!
Skönt va...?
Jag har nog alltid varit patafysiker, och min sanna själ alltid epikuré men det var inte förrän för ca 5 år sedan jag rent teoretiskt upptäckte patafysiken. Patafysik och epikurism hör ihop, det känns som om det ena mynnar ut i det andra... Kan man vara epikuré utan att vara patafysiker och vise versa?

Här kan ni läsa en uppsats om Patafysiken: Mustasch på Mona Lisa av Mattias Heldner!
...och här lite mer på bloggen Qilins' Bibliotek.


Om Patafysik ur NE:
patafysik (franska pataphysique), fiktiv vetenskap, tillämpad i synnerhet inom litteraturen, skapad av den franske författaren Alfred Jarry. Patafysiken, som förebådade såväl surrealismen som absurdismen, sysslar med det enskilda, i motsats till den konventionella vetenskapen som sysslar med det generella, och studerar i metafysikens efterföljd också lagarna som styr undantagen. Jarry använde begreppet första gången 1893 och gav det i den postumt publicerade romanen "Gestes et opinions du docteur Faustroll, pataphysicien" (1911; "Dåd och idéer av doktor Faustroll") en kryptisk definition: "Patafysiken är de imaginära lösningarnas vetenskap, som på det symboliska planet bringar egenskaperna hos föremålen, beskrivna med hjälp av deras verkningskraft, i samklang med deras grunddrag."

Bland patafysikens föregångare brukar räknas François Rabelais och Lewis Carroll; till utövarna hör Jacques Prévert, Raymond Queneau och Boris Vian. År 1949 bildades ett patafysiskt kollegium i Paris. Kollegiet, som har drag av frimureri och hemligt ordenssällskap med en intern hierarki, har infört en kalender med Jarrys födelsedatum, 8 september 1873, som utgångspunkt för tideräkningen.

I enlighet med patafysikens teorier är alla människor patafysiker men ytterst få vet om det. Bland svenska författare som avsiktligt utövar patafysiken märks Claes Hylinger och Magnus Hedlund; Hylinger utgav 1987 antologin "Segla i ett såll", i vilken han sammanfört och kommenterat många centrala patafysiska texter.


Epikuros!


Epikuros (341 fkr- 270 fkr) - en schysst snubbe...

Om Epikuros ur NE:
Epiku´ros, f. 341, d. ca 270 f.Kr., grekisk filosof från Samos, senare verksam i Athen. E. grundade den epikureiska skolan, epikurismen, som kom att bli en mycket inflytelserik åsiktsinriktning inom hellenistisk filosofi. Det grundläggande temat i E:s tänkande är frågan om det rätta sättet att leva. Livets mål är i princip att uppleva lust och undgå smärta, men i praktiken är det ofta klokt att avstå från ögonblickets njutning och att välja något som medför smärta. Sinnesro, ataraxi, är ett viktigt mål för den vise. Lyckligast är en tillbakadragen och behaglig tillvaro samman med goda vänner. Ett liv i lyx och överflöd och sinnesrus är ingenting att trå efter. Den som lever dygdigt lever lyckligt.

Med vissa modifikationer anslöt sig E. till Demokritos materialistiska och atomistiska filosofi. Själen, som består av atomer, kan inte överleva kroppen. Det finns gudar, som också består av atomer, men de befattar sig inte med människornas angelägenheter. Vi behöver alltså inte oroa oss vid tanken på liv efter döden och på gudars straff. Den epikureiska skolan torde ha fortlevt under ett par århundraden e.Kr. Framstående representanter för riktningen var E:s lärjungar Metrodoros från Lampsakos och Hermarchos från Mytilene. Huvudkällan för vår kunskap om epikurismen är diktarfilosofen Lucretius stora lärodikt "De rerum natura" från sista århundradet f.Kr. Vidare har Diogenes Laërtios i sitt filosofihistoriska verks tionde bok, som handlar om E., återgivit tre viktiga lärobrev av denne. Slutligen har man vid utgrävningar i Herculaneum påträffat ett filosofiskt bibliotek av svårt skadade papyrusrullar, huvudsakligen epikureiska skrifter. Flertalet av dessa är författade av Filodemos från Gadara, verksam i Rom under sista århundradet f.Kr. Dessutom ingår delar av E:s filosofiska huvudarbete Om naturen.

I väntans tider... eller... Nästeri-trallala!

Snart är det påsk och ett av mina värsta latenta sug börjar ge sig till känna...
Är det någon sorts stökande och bökande i form av fåglarnas nästande, alltså bobyggande - de är ju synnerligen duktiga på att följa sina naturliga instinkter den här tiden på året... nästan så skäms lite då de är oerhört tydliga i sin frivola vårfrenesi! Nåväl, en av mina naturliga instinkter när solen äntligen börjar värma frostnupna nosar är... att anlägga ett litet vårlandskap i miniatyr! Har till och med köpt fröpåsar med gräsfrön men de har aldrig använts! Jag känner alltså ett sug att så gräs på någon slags bricka och där i gröngräset placera ut små blommor och kycklingar... inte riktigt min stajjlé - men suget ligger där latent likväl! Denna lilla installation har aldrig blivit av... och jag vill igentligen inte ha någon heller ståendes där på bordet symboliserande ett slags bokmärkesvärld... eller vad det nu kan vara!?
Jag har aldrig haft påskris heller, men min mamma har alltid tagit in påskris så länge jag kan minnas... och det är ju lite mustigt&krulligt med traditionella små tecken i tiden...
Igår gick jag på Åhléns och köpte mig några små plastägg som man ska hänga i påskriset - det är på tiden att jag införskaffar mig ett påskris och på detta sätt motar olle i grind och en gång för alla blir av med nästeri-suget!!!

Den lilla fina "Egglings" kan du gå in och titta på här - Boingboing

Etiketter:

onsdag, mars 22, 2006

Japan - Sylvian & Jansen & Karn...

En grupp som jag absolut ohämmat ÄLSKADE när jag var runt 15-16 år var Japan... det var runt 1981. Jag hade affischer även i taket ovanför sängen... och jag var verkligen dödsförälskad i David Sylvian (till vänster)... man var ganska Adolescent så att säga! Snurrade runt och hittade denna bild från 1977. Så sött & sprött på något sätt... Har precis fått reda på att det kommer en samlingsplatta i år och att Mick Karn (basist i Japan, för övrigt en av världens bästa och märkligaste...) släpper en ny skiva och ger sig ut på turné! Lyssna på Mick Karns låt Saviour, Are You With Me?, på skivan Titles från 1982...

Ikväll ska jag lyssna på mina gamla skivor med Japan...

Etiketter:

Haiku till din iPod!


Hittar du på: i.am.large ...

Samtidigt i Japan...

... blommar just nu körsbärsträden...
Körsbärsblommorna
gör även främlingen
till vän
(Issa)

Etiketter:

tisdag, mars 21, 2006

Fotografen Spencer Tunick...

...fotar nakna människor i enormt stora grupper på olika ställen runt om i världen! Märkliga foton se själv!

Vårens första blommor!

I går när jag gick från jobbet så såg jag de första vårblommorna sticka upp med sina frostnupna nosar - gula vintergäck... man blev varm i magen!

Väntar på...

Chassi
Sprillans nya Inspiron-färger i arktiskt silver och alpinvitt
.
(Min nya dator!)

Dagens låttips!

Neko Case - Hold on hold on!
En av de bästa låtarna på länge... eller nej, det har gjorts väldigt många bra låtar det senaste halvåret... och det här är en till!

Etiketter:

måndag, mars 20, 2006

Sol på min bleka nos...

Nu vill jag ut och fånga några fräknar som gärna får matcha mina spisrosor!

Den mest ljuvliga tårtans förljuvande ros...


Då är man hemkommen igen då, efter en fantastisk helg i det vackraste av landskap - Jämtland! Man kan tro att jag kommer från från landskapet eftersom jag ständigt lovsjunger det... och det gör jag i och för sig. Min matriarkala linje härstammar från södra Jämtland på 1500-talet och Klövsjösocken! Men det ÄR verkligen det vackraste landskapet och det grundar sig både i natur, kynne och underbara vänner!!!

Tack kära ni för det fantastisk roliga och trevliga festen!
Att få köra spark över storsjön i goda vänners lag, till ett uppdukat bord på en udde där det vankades stutar, korv, kaffe och bubblande cáva! Och tipspromenad - som jag älskar!
Att sedan få komma till erat varma hem och få njuta god mat, gott vin och härliga vänner med spirituella tal till din ära!

Att jag sedan vann tipspromenaden och en flaska Calvados blev ju bara grädde på moset!

Så min vän!
Tack för att du finns... tack för att jag får komma och gråta hos dig... och tack för att du får mig att skratta! Jämtland är en bit av himlen som ramlat ner i form av den mest förljuvande tårta, och Du min kära, kära vän - DU är dess ros!

Tack för en underbar fest både M & M...

fredag, mars 17, 2006

Kalas!

Ha en trevlig helg, jag sticker på 40-års kalas i Jämtland!

torsdag, mars 16, 2006

Forskningsrapporten om antisemitism i Sverige - eller - Igår ringde SIFO!

Har nu tagit del av det formulär som användes för att undersöka antisemitistiska attityder och föreställningar i Sverige! Måste erkänna att det förvånar mig hur forskarna har formulerat sina frågor för denna stora undersökning... Det skrämmer mig lika mycket som om det nu skulle vara så att hela 40% skulle vara främlingsfientliga i detta land!!! Då vill inte jag bo kvar i Sverige! I min umgängeskrets är det ingen som talar om människor i form av religioner, sexuell läggning eller hudfärg - vi är ju för fanken alla människor, varken mer eller mindre! De som har behov av att dela in människor i olika grupper har själva problem med sin självkänsla, lider av dåligt självförtroende och är i grund och botten oerhört små och rädda människor ! Inte speciellt attraktivt på något sätt faktiskt! Men som sagt, jag förstår inte hur dessa forskare kan ha formulerat så oerhört ensidiga frågeställningar allting verkar existera antingen i svart eller i vitt!!! Verkligt bra forskning hörrni! Ta del av materialet från undersökningen här!

Igår när jag kom hem från jobbet och stod vid mina grytor för att laga middag så ringde telefonen - det var SIFO som undrade om de kunde få ställa några frågor... det fick dom naturligtvis (man vill ju i sin fåfänga var med och styra upp statistiken till det bättre!). Frågorna de ställde var tyvärr inte bättre än de frågor i formuläret från Levande Historia jag berättat om ovan! I mitt fall handlade undersökningen bland annat om Östersjöregionen och politiken kring detta område. Det verkar vara lite grann... "som man frågar får man svar..."

SIFO:
"- Vad är det första du tänker på när jag säger Östersjöområdet?"

Jag:
"-...eh, ja, jag är ju historieintresserad så jag tänker på Sverige under 1600- och 1700-talet då Gustav II Adolf banat väg och intagit i princip hela landområdet kring hela Östersjön..."

SIFO:
"- Tycker du att vi rent politiskt ska sammarbeta mer med länderna kring Östesjöområdet?"

Jag:
"- Ja, det är väl alltid bra att sammarbeta!"

Jag bads även att välja mellan olika begrepp som jag tyckte var typiska för till exempel de Baltiska länderna och Ryssland, de förvalda begreppen jag hade att välja bland var bland annat så skilda som demokrati och kriminalitet... Där är det säkert många som faller i fällan att svara just kriminalitet, eftersom det skrivs mycket om kriminaliteten i dessa länder - MEN betyder det att det är SANT???

Jag inser nu att jag förmodligen bidragit med en statistik som visar att vi svenskar vill ut och kriga till oss mer makt och mer land precis som Gustav II Adolf gjorde på sin tid... Roffa åt oss silverbiblar och andra klenoder, slakta civilbefolkningen, håna andras kulturer och tvinga på andra länder vår kristna syn... Ja, hoppsan i min lilla låda! Där hamnade jag - en transkulturell människa (som jag ser mig själv!) - på fel bakgård helt enkelt, och det beroende på HUR undersökningens frågorna ställts och framför allt VILKA de förutbestämda svarsalternativen var! Det är väl inte så konstigt att det inte hamnar några nobelpris i Sverige!!! Eller vad säger du Ebba Witt-Brattströms Horace!? Läs här så förstår du det putslustiga i den sista piken...

Skärpning forskare, skärpning!!! Och om det inte framgått tydligt nog, så tycker jag VÄLDIGT ILLA om människor som INTE ACCEPTERAR andra människor på grund av religion, hudfärg, kön, klass, sexuell läggning etc etc!!! Varför har ni sådant behov av att döma och förminska andra människor? SKÄRPNING ni också!!!

Baggböleri!

Enligt NE:

baggböleri, ursprungligen olovlig avverkning på kronoskog, antingen som ren stöld eller i form av otillåtna uttag i stockfångstskog, dvs. skog som ger sågtimmer. Ordet syftar på Baggböle sågverk, som beskylldes för att 1842-68 olovligt ha avverkat skog på kronans mark. Numera används baggböleri med betydelserna 'olovlig skogsavverkning på annans mark', 'skogsskövling' och 'att lura timmer eller skog ifrån bönder'. Motsvarande betydelser har verbet baggböla.

Usch - tvi vale!!!

Nu kan du gå ner och läsa nästa inlägg...

Kårbölefesten...

Känner att även jag måste slå ett slag för Kårbölefesten!
Jag härstammar på min patriarkala linje från Hälsingland, där min farfarsfar bodde i närheten av Kårböle på en stor gård i med en bit skog - som något nesligt skogsbolag naturligtvis lurade av honom för 50 riksdalen och några pannor brännvin! Baggböleri (se ovan) - Fy Fanken!!! Min farfarsfars gravsten har saknats så länge jag vet, men i sommras när vi åkte omkring i mina fäders spår så stod den helt plötsligt där - på Kårböle kyrkogård! Hittade även andra släktingars gravar. Man blev glad och varm inombords - mina gamla släktingar!!!
Jag berättar om min matriarkala linje någon annan gång...

onsdag, mars 15, 2006

Vackert & personligt kjolstyg!

Amy Sedaris var med i Letterman för snart ett år sedan... sedan dess har jag gått och tränktat och drömt om den oerhört vackra kjol hon bar vid tillfället... Trots att jag nu visat bilder dels på min kjol och på Amys så är detta absolut INTE en modeblogg - jag tycker modebloggar är tråkiga eftersom de handlar nästan uteslutande om fula, opersonliga och dyra märkeskläder! Nej fram för de vackra och personliga kläderna.... det är dem jag slår ett slag för här!

tisdag, mars 14, 2006

Oäven fundering...

Kan man vara Salongspackad?

Färdigtänkta tankar...

Livet är som en lövhög: dag lagrar sig på dag, multnar och göms under varandra.... och så kommer trädgårdsmästaren och vänder på högen - när den dagen kommer...

Inga ord kvar...

Det känns som om vi behöver fler ord för snö denna vinter - som på Grönland där de har runt 100 ord för denna flyktiga tingest... för jag har faktiskt använt de ord vi har alltför många gånger nu...

fredag, mars 10, 2006

Att borsta smulorna ur skägget..

Äntligen, här är mina 70-tals cowboyboots... som jag fått av min snälle storebrolla! Att jämföra med L8-Lees' sprojjlans nya som du kan se här! Heavenly & Lovely!

Jag gjorde en lista för kanske ett år sedan...

...på sånger jag gick omkring och gnolade på... tänkte att det skulle vara en intressant empirisk studie av mig själv - oerhört vetenskapligt... eller inte!
Subjektivt - ja!
Objektivt - njae!

So, so...

Det svåra i undersökningen var att verkligen komma ihåg att anteckna varje gång man gnolade loss, så att säga, då själva gnolandet sker mer i beta-mode - man märker det inte själv liksom!
Gnoleriet sköter sig vid sidan om, när man står i kassan på konsum, sitter på jobbet framför datorn, när man går till t-banan på mornarna, hänger på katarinavägen och beskådar Stockholm lite så där från ovan... kort sagt man har en liten rullbandare som ständigt är beredd att köra PLAY! Ok, tillbaka till själva undersökningen och dess resultat. Jag försökte verkligen anteckna i två veckor och tänkte att resultatet kommer att visa vem jag verkligen är... och vilken trevlig musiksmak man ändå har... trodde jag!

Först tänkte jag att: "Ja, ja kära nån, alla går ju runt och gnolar på de mest befängda och idiotiska dängor som radio och tv tvingar på oss - fullkomligt normalt..."
Men tiden gick och dag lades till dag... det blev liksom inte bättre och idag önskar jag att jag haft en handledare som med vän hand tagit in mig på sitt rum och där bett mig tänka över frågeställningen igen och kanske till och med byta ämne, institution, lärosäte!

Jag har kastat listan... (det var bäst så!)
Men jag minns att den till störst del bestod av gnolade trudilutter av följande artister:
  • Robert Karl-Oskar Broberg (hans tidiga verk)
  • Magnus Uggla (hans tidiga verk)
  • Siw Malmkvist (hennes tidiga verk)
  • Povel Ramel (de flesta av hans verk)

Ja, ni fattar galoppen!!! Att det är artisternas tidigare verk räddar min nattsömn och förhoppningsvis så räddar Povel mitt anseende...

Jag går in och beskådar min skivsamling för att tvaga mig ren och "komma hem" igen...

onsdag, mars 08, 2006

Igelkotten...

den från i somras... som sprang över min fot... har jag nu på bild!

Hardcorepoetry anno 1986

Ibland när jag är ensam hemma, brukar grannen titta in med en kopp kaffe i en plastpåse.
Då blir jag mycket upprymd och glad, för att det är en mycket trevlig granne.
Han, för ja det är en han, är så gemytlig och pysmysig när han kommer trippande med sin plastpåse. Vi dricker kaffet tillsammans och sen avlägsnar han sig mycket snabbt.
Vi ses så varje dag och det trivs vi med och om han inte funnits så skulle jag sakna honom mycket.

Jaha ja!
Jag har legat hemma i fyra dagar i en osaligt förkylning som sugit musten ur mig...
I tristessen började jag leta i gamla lådor med grejjsimojjs... sånt där som man med lätthet glömt bort att man har i sina ägor... och där hittade jag en lapp med maskinskriven text, denna dikt.
Den är daterad och undertecknad med mitt namn och adressen jag bodde på 1986-09-17.
Varför lägger jag ut denna här då, kan man med sitt estetiska sinne undra?
... och jag har ingen förklaring till detta!

Men Bonniers, ni kan ju höra av er... jag har massor av gammalt material av bästa kvalité liggandes i mina lådor värdig en storsäljande samlingsvolym!

fredag, mars 03, 2006

...jag befinner mig till största delen här:

onsdag, mars 01, 2006

Ebbot...


Det känns tryggt att Ebbot (soundtrack of our lives) finns, nu när Tage Danielsson, Beppe Wolgers och Monica Zetterlund är borta... jag tror att det är Ebbot som har skapat Gud!
Trots detta tänker jag inte gå och se Soundtrack... på Nalen i kväll... Jag går på Dolly Party i stället...

Etiketter:

I morse...

...vaknade jag inte.
Jag gick bara upp som vanligt...

eXTReMe Tracker
website counter