lördag, april 29, 2006

Det är inte många som vet om det men...

Paul Newman är en bajjenfan - hardcorestyle!

fredag, april 28, 2006

Nu éunka... i min yuppienalle!

Jag hittade ett osänt sms i min mobil vilket löd:

"Nu éunka..."

Jäklar vad jag undrar vad det betyder... och framförallt vem som skulle få reda på att "Nu éunka...". Någon som vet vad jag snackar om och framför allt kan svara på mitt osända sms!?

torsdag, april 27, 2006

Ogissbart!

En vän till mig ringde ett samtal och personen i andra luren svarade och sa:

- Hej, hör du vad jag gör...?

- Eh, nej!

- Ok, vänta lite då... (sade personen i andra luren och lade ifrån sig densamma)

Min vän fick då höra en kyrkorgel bröla i luren... Helt klart ogissbart!

Det ryktas om att någon fyller år snart...


...eeeh... grattis... eller...?

Etiketter:

Viktigt att ofta byta bytta!


















Nu har jag fått gehör från minst tre vänner, att man INTE kan ha FÖR många Margrethe skålar... Det är viktigt att byta byttor ofta... precis som med skor, som en av vännerna så intelligent påpekade:

...du måste ha många skor, så du kan byta ofta... och det är precis likadant med byttor, byt ofta så de inte blir repiga och snuskiga...!

Tänk vilka underbart kloka och visa människor man omger sig av!
Nu kan jag utan omsvep köpa upp mig på de andra härliga pastellfärgerna också... (de tre andra Margarethe skålar jag har sedan innan är i en tråkigt dala-blå färg)

Tack kära ni! Jag bjussar på afternoon-tea inom kort med massor av bakelser och sandvikare, allt ihopvispat i de mest förljuvande pastellskålar man kan tänka sig designande av en greve!

onsdag, april 26, 2006

Man kan inte ha FÖR många... Margrethe skålar!


















... så nu har jag köpt en 1.5 liters i pastellrosa! Jag känner mig mycket yster och vill gärna röra ihop något mustigt&krulligt till afternoon-tea inom kort!

tisdag, april 25, 2006

Sånt är livet...

Spatserade från t-banan till jobbet alldeles nyss och stötte på vårens första humla! Det gjorde mig varm och glad då jag ÄLSKAR humlor! Den var inte så pigg och allert direkt, men verkade nyfiken på livet om än i beta-mode... En minut senare ser jag en skata som pickar och drar i något grått och luddigt - en björkstrast! Björktrasten levde fortfarande och mitt hjärta smärtade till ett par sekunder... men jag gick vidare och kände att där fick naturen ha sin gilla gång... jag gick vidare... men tänker fortfarande på incidenten med samma smärta i hjärtat...

söndag, april 23, 2006

Dressy Bessy - Electrified... skönt att börja en söndag med!

lördag, april 22, 2006

A' vevou...?

...så blev det alltå... JAG förlorade i monopol...!? Kan det bero på a' vevou? Jag skyller på det i allafall!

Frågorna som absolut inte involverar mitt tyckande längre:

... vems är strykjärnet?
... men det är väl ändå lite pengar i sammanhanget...?
... det spelar liksom inte någon roll längre...!

Själv är jag redan ute ur spelet så jag lägger mig inte i, men kan jag rå för att mina herrbyxor beter sig som en flanellograf som små monopolpengar gärna hänger sig fast vid? Ok - jag gick i grundskolan på 70-talet och ringade in element i Hej Matematik hela dagarna, men ska jag behöva straffas för det även i dagsläget - I don't think so!
Grattis till den som vinner, jag agerar dj istället!

fredag, april 21, 2006

Med påmålad mustasch...


... och en ordbok tar jag emot ett speciellt gäng vänner i morgon... ny konstellation - spännande i gröna timmen... lite Belle epoque över det hela...

Karlskrona - nästan som Venedig!

Jag har varit i Karlskrona där vi diskuterat saker som participation literacy, hybrid- och kollektiv intelligens och wise crowds... Härligt, synd bara att man måste åka ända ner dit för att göra det. Men det gav mig även en chans att besöka det sista landskap som jag ännu ej besökt i vårat vackra land - Blekinge...

Inte visste jag att Karlskrona låg som på en liten ö - fick nästan samma känsla som när jag besökte Venedig för några år sedan... men ändå inte... det saknades en del tex hela den byzantinska kulturen, den italienska maten, glassen och gondoljärerna. Historiens vingslag gav inte riktigt lika kraftiga vibrationer om man säger så... Men jag fick mig en dos vetenskaplig diskussion och då kan man låtsas att man är med "and making history" i det lilla...

onsdag, april 19, 2006

Skivbolagsdirektören säger - You Dogs Rock!


















Jag har sedan länge ett eget hemligt skivbolag och det skall så förbli! Men jag kan ju ändå berätta om mitt senaste projekt, nämligen att ge ut lämpliga samlingar för olika typer av hundar. Självklart lyssnar olika typer av hundar på olika sorters musik - det säger ju sig självt! Därav avser jag att tjäna profit på att kränga dessa samlingar till jyckarna som hänger nere vid konsum i mitt gathörn...

Först ut i denna serie är "Music for Pugs". Det blir en fryntlig samling dansant ska och gammal oi-punk - det fethajjar vem som helst att mopsar diggar denna musik stenhårt!

Etiketter: ,

tisdag, april 18, 2006

Äggvästprototyp!

Här har jag nu fnulat ihop en idé till en äggväst inför påskmiddagen 2007! Det är en grå tubtop av ribbstickat mjukt och behagligt garn, med färgglada filtapplikationer i festliga påskmönster. Tänk er en långkjol eller ett par gammal herrkostymbyxor till detta... vilken fryntlig ensamble! Beställningar emottages med glatt humör på jourtelefonen!

Obs! Paint är himla bra och väldigt hightech!

Resumé över påsken - eller Jakten på de försvunna äggvästarna!

Holy-moly vad den påsken gick fort!

Har äntligen fått min nya dator men det inte blev den vackra, det blev den extrema spelditon istället - inte så snygg men jäkligt bra. Tack Mats för att du dämpat min ångest med din expertsupport! Så nu har jag byggt om hela min lägenhet till en Bi-Pod!

Påskaftonsmiddagen i Årsta var ett diskuterandets mecka där ägglikören övergick i Asti Martini vidare till öl, snapps, Vinho Verde, Rosé D'Anjou och slutligen några flaskor rött. Inget lämnades åt slumpen! Ägglikören tillämpades med traditionsenligt äggmåleri där det visade sig att våra egon stod som motiv om än i mer sublimt återbildande... intressant!

I söndagens soliga glans hamnade jag på en båttur över till Hammarbysjöstad, med tillhörande sjösjuka... det behövs inte mer än tre minuters båtåkande för att jag ska börja må illa nu för tiden... måste erkänna att även mornarnas t-banetur till jobbet brukar få min simblåsa att fundera över vad som är upp respektive ner... man skulle ha en egen chaufför... och butler...
Nåväl, väl utanför tullarna i nybyggda Hammarbysjöstad spankulerades det friskt denna vackra vårdag, men vi blev hungriga och tog båten hem till söder igen för en underbar indisk måltid på restaurang Ghandi på Katarina Bangata.

Sedan kånkades det gammal fåtölj upp till vinden, eftersom jag dagen innan drabbats av städjävulen och rensat ut mitt hem på 6 kassar skräp! Feeling good! Kastade bland annat fyra tunga mappar med stenciler och häften från min första kurs jag läste på universitetet i Uppsala hösten 1989... massor med intressanta synpunkter om de sju sköna konsterna från Baudelaire, Nietzsche, Coleridge, Platon och grabbarna. Dessa luntor har jag alltså släpat på från lägenhet till lägenhet, från stad till stad i nära nog 16 år - säg nu för guds skull att jag gjorde rätt!!!

Hittade ett spelkort på gatan - hjärter ess - bra att ha i rockärmen...!

Ja min själ, detta var påsken i kort version, men äggvästarna lyste med sin frånvaro - nästa år ska jag göra några i tubtyg, brodera ägg och kycklingar på dessa så har vi fina överdelar till kjolarna på påskmidddagen 2007 - anyone against that!? Just what I suspected...

Etiketter:

fredag, april 14, 2006

Lååångfredag...

... lång... men nu är den slut om 3 minuter!

onsdag, april 12, 2006

Hästkören från Högafflahage!

Så vacker, så vacker och ögontårande skönsång... lyssna här! (Du måste sätta igång hästarna själv!)

Puss i påsk önskar eder påskhare...


















till kära, kära familjen och kära, kära vänner!

Etiketter:

Eddie i ägget...















Här finns ett litet påskägg från mig till er... min favorit är "Flags"...

Etiketter:

tisdag, april 11, 2006

Viva Italia!














Kom igen nu Italien, använd demokratin och ta bort makten från Slusk-Silvio! Jag älskar erat land, er mat, era filmer, er kultur och historia (med några bruna undantag)... Ge mig nu en chans att gilla er politik också!!!

(Bilden: Ur Amarcord av Federico Fellini)

... I'd do better with a fortune cookie...

Dear Madame Maenad, in answer to your ad
I enclose a cheque for eleven pound, ten
My time of birth is nine twenty-three a.m.

Dear Madame be clear
Will I be rich next year
Please send me my birth chart in the s.a.e.
And I'll allow fourteen days for delivery.

Up above Venus is in my house
I'm in love with an Aquarius
In the sky, Mars is in retrograde
I'd be richer if that cheque wasn't paid.

Dear Miss Rosa Lee
Tell me my destiny
I enclose my vibes with a print of my palm
I’d like the full works, plus the box of assorted charms.

Dear Rosa, don't stall
Look in your crystal ball
Please send the tea cup back, as it's part of a set
It's wrapped in cellophane, near the gris-gris and amulet.

Up above, Venus is in my house
I'm in love with an Aquarius
In the sky, the moon is in perigee
I'd do better with a fortune cookie.

Up above, Venus is in my house
I'm in love with an Aquarius In the sky,
Mars is in retrograde
I'd be richer if that cheque wasn't paid.

Monochrome set - I'll Scry Instead (den heter faktiskt så, det står fel hos AMG!)

Etiketter:

måndag, april 10, 2006

Passionstiden!

















Ja mina vänner, det är passionstid, de två veckor som avslutar fastetiden, och vi ska ägna vår tanke åt Kristi lidanen... Jag är själv icke troende men älskar likväl den sakrala kyrkoarkitekturen och kyrkomusiken. Har privatforskat lite kring det här med helgonreliker också, mycket spännande!

En påsk för några år sedan, när jag var på påskvisit hemmavid, tog jag och min mamma en promenad bort till kyrkan för att ta en flukt. Då fick vi se att altartavlan var täckt med ett svart sorgeflor och jag frågade prästen som irrade runt i kyrkan varför det var så... Vi fick reda på att sorgefloret tas ned med buller och bång på påskaftonsnatten klockan 12 och då är det fest! Det kändes som en hyvens ritual! Det är för lite mystik i vår svenska kyrka... tacka vet jag rökelsen, guldprylarna och hokus-pokuset i de katolska kyrkorna... där är det lite show över det hela - om man nu ska gå till kyrkan...

Kring påsk lyssnar jag alltid på Pergolesis fantastiska verk om Maria den lidande modern, Stabat Mater, och den inspelning som är allra bäst är den med sång av Andreas Scholl och Barbara Bonney. Lyssna lite här och ni kommer att för höra något av den vackraste musik som någonsin skrivits - promise!

Etiketter: ,

... åh nej...

...spontansången har loopat!

Måndagmorgonens spontansång:

Med musche kan man komma långt,
med skäggväxt kan man komma längre,
med trimmade polisonger därtill kommer man så lång man vill!

(Melodi: Med käckhet kan man komma långt)

Etiketter:

fredag, april 07, 2006

Pollen!

...små bönor... eller... små djur... eller... huvudfotingar...

Maria anno 1985...

Hittade ett foto på mig som 18-åring från 1985 - blek om nosen, hår med blekta rötter, rött och svart i resten, allmänt svår (fråga Micke!) och hårt kvasi. Lyssnade på Magazine, Monochrome set, XTC, Japan, Beatles, Indians in Moscow och Pink Industry. Jobbade på bibliotek, ville bli arkeolog och konstnär, längtade till London och Uppsala! Tanken som nu kom för mig var:

"gud vad tiden går... och vad mycket man varit med om sen bilden togs... blev jag den människa jag trodde och hoppades på... "

Tittar mig i spegeln...
  • rött hår med blekta slingor i luggen...
  • inte alls svår...
  • mjukt kvasi...
  • gått en 2-årig estetisk utbildning på folkhögskola...
  • läst bla egyptologi, antikens kultur, estetik, etnologi och kulturantropologi i Uppsala...
  • utbildad bibliotekarie...
  • rest en hel del - bland annat till London
  • lyssnade ju faktiskt på Japan för någon vecka sedan...

...same, same but different - bra att fundera på och summera så här på vårkanten... det blev ganska så bra faktiskt...

Etiketter:

torsdag, april 06, 2006

Holly Golightly - på Debaser!


Kära nån, kära nån... de musikaliska favoriterna bara strömmar in i landet för att spela med sina orkestrar...
Holly Golightly kommer till Debaser den 16/4. Synd bara att jag är en trött, trött, trött typ som knappt kan hålla ögonen öppna efter klockan 20 på kvällarna, men jag gör allt i min makt för att släntra iväg... Problemet är väl även att jag vill sitta bekvämt, gärna i en fåtölj, och att ljudet inte är allt för högt... man har blivit gammal och bekväm helt enkelt! Tur att man har goda kamrater som lika ofta hänger med och tar med en på konsert, lika ofta som man gärna ställer in i sista sekunden för att sitta hemma och inmundiga en god middag och ett glas vin istället...

Etiketter:

onsdag, april 05, 2006

Bara för...

att man kan... så betyder inte det att man ska...

tisdag, april 04, 2006

Reclaim the apt!

Jag har reclaimat min lägenhet! Äntligen!
I vanliga fall brukar jag reclaima en rondell i Östersund vid tolvslaget på nyårsafton... det är en fryntlig ritual fylld med mustig&krullig kamratskap och en önskan om högre etik och moral i samhället! Men i helgen reclaimade jag på helt egen hand min lägenhet...
Jag har i månader gått omkring med märkliga aningar om att någon annan person rumstrerar omkring där hemma när jag själv befinner mig på jobbet! Denne någon stökar ner med en massa disk, kastar runt smutstvätt över hela lägenheten och inhyser en ansenlig och åtråvärd samling dammråttor (för den som är lagd åt det hållet)! Men nu har jag alltså städat och plockat undan all bråte och skräp... och du kanske borde se dig omkring i din egen lägenhet... är det stökigt hemma hos dig just nu... då kanske denne någon har flyttat in hos dig!

måndag, april 03, 2006

Lars Bygdén på Landet!


Det är vår... och äntligen vill man gå på konserter igen!
På onsdag är det TrailorLandet och Lars Bygdén spelar - jäkligt trevligt!

Country på Landet första onsdagen varje månaden. Trailor ger dig lift genom det
amerikanska landkapet från hurtiga hillbillys till stillsamma
singer/songwriters.

Etiketter:

Den sköna konsten att spankulera...


Att spankulera på korrekt sätt kräver att man är påläst och har råg i ryggen, man kan inte bara tassa omkring helt utan mål och mening! Jag besökte min kolonilott i lördags för att just spankulera omkring, beskåda våra 200 kvadratmetrar, sparka lite lätt på staketpinnarna för att se hur de hållt formen efter vintern och det viktigaste av allt - att inmundiga en rejäl FIKA! Själva spankuleringen går till så att man med stadig blick frammåt knallar lätt och fridfullt omkring antingen med händerna på ryggen eller ett stadigt hållande i handväska om sådan nu tillhör friluftsoutfitten (och det gör den ju!). Man tittar runt sina ägor och med skarp blick letar man efter sådant som kan uppfattas som skador vilka uppstått under snömassors tyngd eller om man kan se sköra blommors bleka nosar som dristat sig söka solens strålar... Det sistnämnda var inte ens påtånkt ute på lotten kan jag säga, då snötäcket fortfarande låg kvar med sina stadiga 10-20 cm! Finns hästar i närheten tas äpplen med till dessa och gallonbyxor till alla barn! Nu fanns endast ett barn med i sällskapet och det var inte ens mitt, men gallonbyxorna satt där dom skulle på unge gunstige herrn! Fikat var i vanlig ordning alldeles utmärkt och flera spontanoden hyllandes det hembakade uttrycktes... Tack underbara Café Torpet för erat goda goda fikabröd!

Nu är det tyvärr måndag igen och godsägarfasonerna må läggas på hyllan, om nu bara våren kunde komma någon gång så man finge gräva åstad!!!

Lästips: Hans Alfredsson, En liten bok om att bränna löv, ris, kvistar och annat avfall i ett hörn av trädgården, Bonniers 1965.

Etiketter:


eXTReMe Tracker
website counter