onsdag, augusti 30, 2006

Joan Jett & The Runaways!















The Runaways har en hemsida som får mitt minne och sinne att rumla runt! Jag gick i 6:an och fullkomligen älskade The Runaways, jag var alltså 11 år och tyckte att dessa 15-17 åriga amerikanska tjejjer var det absolut coolaste som fanns... idag verkar det helt obeskrivigt att de själva var så unga - Joan Jett var 15 år när hon skrev låten Cherry Bomb! Cred-cred-cred! Hela väggarna var tapetserade av affischer från tidningen Poster där grupper som Sex Pistols, ABBA, Kiss och Runaways blickade ner på mig. Alla var skithäftiga, men coolast och bäst var just Runaways...
Nu har Joan Jett and The Blackhearts en oerhört snygg hemsida och The Runaways sida är inte fullt så snygg måste jag erkänna. Men det är ändå lite härligt att snurra runt där i minnenas kavalkad!

Länkar till respektive hemsida:
Joan Jett and The Blackhearts
The Runaways

Etiketter:

tisdag, augusti 29, 2006

Mekons - Ghost of American Astronauts

... softad tisdagsförmiddag - med ljuvliga Sally Timms på sång...

Etiketter:

söndag, augusti 27, 2006

En helt vanlig dag i Hagaparken...










.. nästan som vilken annan dag som helst...

lördag, augusti 26, 2006

Semesterersättning!














... oops det blev champagne idag igen... men nu bjöd jag min systerdotter och så tog vi ett glas extra till moules mariné som vi råkade beställa in - man måste ju äta också!
Första veckan på jobbet efter semestern sög musten ur mig, jag är kanske inte gjord för att jobba, och att helt plötsligt bara vara ledig i två dagar känns som om man blir snuvad på något - typ 32 dagar eller något liknande. Men nu visade det sig att de missat att dra mina semesterdagar och enligt mitt senaste lönebesked har jag hela 32 dagars semester kvar att ta ut. Tyvärr blev jag utan semesterersättning, så jag knallade resolut upp till administrationen och meddelade felet. Synd, för jag hade gärna tagit ut massor av semester i höst, men semesterersättningen vill man ju inte vara utan... eller... can it be a win - win situation here!?

fredag, augusti 25, 2006

Polisong-jakt!











Det är tid för polisong-jakt just precis nu... jag ränner från perukshop till perukshop, så får jag vetskap om den absolut bästa affären som finns i denna stad - Smink- & Perukmakar'n ! Det bästa är att den ligger ett stenkast från min bostad! Där finns polisonger både i lösvikt och i färdigstöpt form - bara att välja och vraka! Märklig är världen, tillika underbart förtjusande...

Jag har jagat färdigt nu - polisongerna är nedlagda byten...

onsdag, augusti 23, 2006

Oh la la - Champagne sill vo pläh!

Ja jäklar, tänk vad två glas champagne till tonerna av Edith Piaff och Serge Gainsbourg kan göra för själen... allt är nu liksom mustigt&krulligt i ett rosa töcken - de kostade visserligen 67 kronor styck (inte 55), men ack vilka förljuvande 134 kronor det var att skyffla upp till den vänlige bartendern! Jag känner att jag vill spontansjunga - jag loggar därmed ut!

Berlin - Sthlm - Champagne... så får det bli!













En liten bar i närheten av där jag bor, BerlinSthlm, har "champagnehappyhour"! Fram till kl. 20 får man ett glas champagne av olika märke för 55 kr... det ska bli min nya hobby - slinka in och ta sig ett glas lite titt som tätt... Lovely daaarling, Lovely!

måndag, augusti 21, 2006

Galet skyfall i Stockholm!















Enorma översvämningar samtidigt som blixten slår ut tunnelbanan. En mycket spännande första dag efter semestern! (DN och SvD)

Fönstret mot Japan har öppnats igen...

Tänk så tomt det kan kännas när en blogg man brukar läsa plötsligt avslutas... man känner sig nästan övergiven och sviken - men nu är bloggen som förut hette As it happens... in Japan tillbaka under nytt namn och det känns som någon kommit tillbaka efter en resa och jag blir glad! Bloggen går nu under namnet Nippon Insider... välkommen tillbaka!

söndag, augusti 20, 2006

Det är semesterns sista darrande timmar...


















... och man kan inte undvika det längre... jag misstänker att jag måste knalla iväg till jobbet i morgon, det skulle nog märkas annars - eller!?

Mina sista lediga dagar levde jag som turist i min egen stad, hyrde en cykel och rekade läget inför en fotografering på kungliga djurgården tillsammans med L8-Lee... sen bar det av till Göteborg. Där låg jag och lyssnade på skånsk reggae i en park när "paddan" kom förbi. Jag kände mig som om jag turistade i min egen stad - och rockenrollen kommer visserligen från Götet... men inte jag!
I min roll som moster ringde jag upp min systerson som gärna hängde med mig ut på middag. Sen blev det 40-årsfest i Västra Frölunda, och nu sitter jag här... och vill ha minst 5 veckors semester till - för jag vet att jag skulle kunna fylla dem med massor av lustfyllda ting... suck...

onsdag, augusti 16, 2006

Saker som är "äntligen!"

- "Äntligen får jag äta något som verkligen smakar som björnklister luktar!"

L8-Lee smaskar i sig tofuvaniljglass med massor av körsbärsvin på!

I väntan på (oh la la) franska landsbygden...

... sitter hemma hos en vän som i sin tur står i köket och lagar mat - det doftar gott! Hon bjuder mig på körsbärsvin och jag, jag bara sitter här och längtar till den franska landsbygden - det är dit jag vill just nu... Jag vill inte dit sen - jag vill dit NU! Bara vara där och surra runt i goda vänners lag, fejka att jag kan tala franska, dricka gott vin, äta god mat och skratta så jag får ont i både magen och ryggen. För det är det livet går ut på - att vara på den franska landsbygden utan att kunna språket, men själv tro att man behärskar tungomålet till fullo... det tror i allafall jag...
Så nu sitter jag här med vetskapen om vad livet går ut på och har ångest för att jag ska börja jobba igen på måndag...

... och DET kan ju inte vara meningen med livet...

tisdag, augusti 15, 2006

Trängselskatt i Stockholm!?

JA!

måndag, augusti 14, 2006

Freakwater - Smoking Daddy



Några av mina vänner försöker sluta röka, denna video är till dem...
Go, you mean Girls - I know you can do it!!!

Etiketter:

Ett snyggt konvolut!


Isobella - A 24 Syllable Haiku
Färg och form helt i min smak! Musikmässigt är det lite för mycket slow/softcore för min smak i dagsläget men omslaget... omslaget - mmm I Like It!

Etiketter:

fredag, augusti 11, 2006

... och så glömmer vi inte bort att...


















... nu när världen brinner... för det är väl så att vi alla mår bättre av att älska än att hata - eller har jag missat någonting!?

onsdag, augusti 09, 2006

Some kind of blue...













... vännerna på min vädringsbalkong... miles davis... blåbärskaka... augustinatt... trängtan... havet... billie holiday... himlen...

...allt i en känsla - some kind of blue...

tisdag, augusti 08, 2006

Spenaten!














Livet på landet... iallafall om man bor mitt inne i stan och är lyckligt kolonilottad! Tog med mig L8-Lee och vi fick som alltid, förträffligt hembakat med kaffe och té på Café Torpet! Dagen till ära fick jag mitt té i en Elvismugg - now that's good karma...

Etiketter: ,

Projektarbetsmöte



Häromkvällen så jobbades det friskt på "kontoret- söderomsöder"...

Vi behöver en lokal - "Vi vill bara spela rock'n'roll men vi håller på att dö...". Mentalt befinner vi oss alla i sjuttiotalet just nu... Jo, även du Rudiegirl - Gil Scott!

måndag, augusti 07, 2006

Musik att kramas till Vol. 1


















  1. Jelous Guy - John Lennon
  2. What of Me - Trespassers Williams
  3. On & On - Erykah Badu
  4. Goodbye - Emmylou Harris
  5. Guilty - Billie Holiday
  6. Weed the Garden - Gloria DeLuxe
  7. I am a Rock - Simon & Garfunkel
  8. Luxury Cococure - Maxwell
  9. A Crush in the Ghetto - Jolie Holland
  10. In the Ghetto - Elvis Presley
  11. Shoreline - Anna Ternheim
  12. Stand by Me - Ben E King
  13. Je T'Aime... Moi non plus - Brigitte Bardot
  14. Play - Flunk
  15. Northern Sky - Nick Drake
  16. Gröna små äpplen - Monica Zetterlund
  17. Dance with Me now, My Darling - Hem
  18. Sweet Jane - Cowboy Junkies
  19. Pissed Off - Angie Stone
  20. Little Blue Girl - Janis Joplin
  21. Stay - Kelly Hogan

Då var det fixat - en cd att ha i handväskan! Känner du ett krängande behov av att ha ett ex i din handväska, cykelkorg, skivspelare eller i ditt handskfack...? Hör av dig direkt till skivbolagsdirektör Dear Prudence, så ska vi se vad som kan ordnas på den fronten...

Etiketter: ,

söndag, augusti 06, 2006

Den där känslan...

"Att något ska hända"

Det är konstigt det där med synkronicitet... det talas om samma saker i olika grupperingar av mina vänner! Just nu pratas det om det där med att inte längre känna ett sug efter att det ska hända något!

När man var yngre så kunde man hänga med på precis vad som helst - det kunde ju hända något! Vad exakt kan ingen riktigt svara på... träffa nya människor kanske och de där nya människorna skulle nog helst vara av det motsatta könet... Förmodligen ingick sysselsättningen att kramas lite med de där nya människorna i själva mötet, äh det var nog det som var själva händelsen kanske... Sedan ville man mellan kramarna höra lite ny musik också, bli lite blown away av ett rassligt kasettband med musik man faktiskt inte hört tidigare. Det funkade lika bra om det visade sig att den man nu satt där och kramades med hade samma favoritlåt som en själv och den låten fanns med på det ovan nämnda kasettbandet!

Well, det funkar inte riktigt så idag... eller gör det kanske det, man kanske bara inte tillåter sig själv vara så där naiv och nyfiken längre när man möter nya människor...? Kanske dags att lägga gammeln alternativt latmasken åt sidan och rycka upp sig en aning, för som jag konstaterade häromdagen - om vi så är around 40 så befinner vi oss i ett evigt pubertalt landskap där alla våra upplevda åldrar och år finns med och blottas mer eller mindre lite nu och då!

Ja jäsingen, jag ska banne mig genast spela in en bland-cd att ständigt ha i handväskan - för man vet ju aldrig...

Spam = Word Verification!

Sorry, det är verkligen trist med word verification, men major spam conspiracy tvingar mig till detta... tar bort det om en vecka...

lördag, augusti 05, 2006

Någon vill mig något... eller inte!

Satt på ett tåg härom dagen... och min mobil ringde.
Jag svarade men det var ingen som sa något i andra änden... jag la på!
Efter några sekunder kom ett sms:

"You are very kind"

Jasså tänkte jag, och det vet DU?!
Några minuter senare och ett nytt sms ramlar in från samma nummer:

"Bonjour, Je m'appelle Fetah j'ai 28ans et je suis tunisien. et vous?"

Här varken Bonjouras ellet et vouas det helt utan vidare så där! Herregud människa, bara för att du råkat ringa fel och inte vågat säga pip när jag svarar - give it up sugarbabylove!

Någon timme senare när jag väl kommit hem ringde det i mobilen och det var samma nummer som ovan... klockan var nu ca 23.00!

Om jag svarade - Nej!
Om jag ångrar det - Nej!

Jag är en tråkmåns och är rätt nöjd med det!

Masspsykos...


















... faller en faller alla...

torsdag, augusti 03, 2006

Dumpad mitt i sushin - livet i ett musselskal

Idag blev jag dumpad mitt i en sushimiddag i vasastan... fick några sedlar kastade på bordet med orden:

- "Äh, jag måste gå nu..."

Jahaja... tänkte jag, tuggade vidare på min lilla räkbit och kände att livet var alldeles ljufveligt! Jag fick sitta kvar ensam och hon skulle på date och var skitnervig... tapping on a vibe... kul, intressant och jävligt!

Träffar en annan vän lite senare... nervig även hon ... tapping on a vibe... kul, intressant och jävligt!

Själv tar jag en promenad som får mig att vandra i mina egna fotspår, besöker gamla platser i min stad som gjort avtryck/intryck... vandrar i nya känslomässiga kvarter och är nervig... tapping on a vibe... kul, intressant och jävligt!

Samtidigt är hela livet alldeles förjävligt förtjusande jobbigt... vi går och vandrar i ett evigt adolescentlandskap utan karta, utan GPS och det går inte att ringa taxi som i ett hujj skjutsar en direkt hem till porten. Det blir liksom inte enklare och lättare för att man blir äldre. Livet är en enda lång pubertal livskris helatidenjämt - vi har en rätt schysst lön nuförtiden och får väl trösta oss med det!

Etiketter:

onsdag, augusti 02, 2006

Lunch i jämtland...














... sussilur hemma i stockholm!
Då var min jämtlandsvisit över för denna gång, i vanlig ordning längtar jag redan tillbaka. Det blev en sista dag med god lunch hemma hos Gunilla, där en ytterst lokal tyfon slagit ner några rejäla träd en vecka innan.
Det blev naturligtvis klappning av hästar, får och några rätt speciella katter! Mycket djur blev det denna gång och det är ju alltid trevligt eftersom de lyser med sin frånvaro här hemma i Stock!
Tack kära jämtland och tack kära vänner för att ni finns och förljuvar mitt liv!

tisdag, augusti 01, 2006

Jag sökte ett 7o-tal...














... jag fann ett 80-tal... jag är besviken!

eXTReMe Tracker
website counter