måndag, november 30, 2009

Hemma!

... och jag kysser dig du lägenhet som väntat mig så troget! Nu drar jag till med en djärv gissning - att du, min kära älskade lägenhet, längtat efter lite musik!

- En kuplett Maestro!!!


Etiketter: ,

Mulen Måndag...


... och det är dags att packa väskan och bege sig hemöver - från hallandskusten och hem till gamla eken igen... en vecka i sällskap av min alldeles ypperligt underbara kusin (jag älskar dig!) är över för denna gång...

Med mig hem tar jag massor av skratt lite huller om buller tillsammans med en liten uggla i keramik gjord av favoriten Mari Simmulson, thebebestick, nysilverljusstakar, en helt fantabulös julduk från 60-talet och teakskålar... bland annat... vidare tar jag med mig nya minnen i sällskap av kusinerna och deras barn... men mest av allt tar jag med mig mitt besök hos min gamla underbara faster... hon kommer nog inte ihåg att jag varit där, men jag kommer att bära med mig minnet i resten av mitt liv - puss i pannan på er alla och på återseende!

Etiketter:

söndag, november 29, 2009

Min kusin inser helt plötsligt och utan förvarning:

- "Du går som en gammal filmstjärna... som Greta Garbo... eller snarare som Ingrid Bergman med långa svängiga steg...!"

Etiketter:

torsdag, november 26, 2009

Helgen alldeles innan advent bör konsumeras i samkväm med min kusin följande:

  • Struvor och punch med frysta björnbär lite så där på kvällskvisten.
  • Vol-au-vent med champagne med väl val kuplett i bakgrunden!
  • Tiramisu lite så där eljest!

Obs!
Allt bör ej inmundigas på ett och samma tillfälle, men gärna inom en och samma tidsrymd och där får man gå lite grann, likt Jan-Öijvin Swan, på magkänslan!

Etiketter:

Gamigt värre!!!

Det var därför det var så svårt att få tag på coops Stig "Stickan" "Limpan" Lindbergs "Fallande löv"!!! Jeeezus... skulle aldrig falla mig in att börja köpslå för nytillverkade och i detta sammanhang simpla kopior!!! Nej, jag känner mig plötsligt oerhört lycklig att jag inte har några överhuvudtaget!!!

Här kan ni beskåda värsta "
gamhyllan"!!!

Etiketter:

Någon slags Eriksgata... jo... det kan man nog kalla det!

Eftersom det är jag och INTE Torsten Ehrenmark som skrivit de böcker som det står Torsten Ehrenmark på, så har jag nu börjat köpa upp dessa litterära stordåd för att ändra namnen på hela kånkarånget! Här i Varberg finnes det mången trevlig butik vilkens absoluta uppgift i lifvet voro att försälja saker och ting i det antikare skicket! Jag har under loppet utav en dag köpt upp mig på två litterära Ehrenmark verk för endast EN KRONA per stycket!!! Jo jo, en krona... det är mycket pengar det... och nu sitter jag här med tippex och gnuggbokstäver... och snart är författarfadäsen endast ett minne blott... hmmmm... nu när jag tänker på det så kanske det hade varit enklare om jag bestämde mig för att skriva under pseudonymet Torsten Ehrenmark... eller kanske Hatte Furuhagen... men jag är av den starka åsikten att man bör ära den som äras bör!

Etiketter:

måndag, november 23, 2009

Jag vill ha ett stormande hav i mitt hår!

Därför återvänder jag nu till kurorten Varberg, där jag har min förtjusande kusin, hon som likt mig älskar kupletter och champagne... och under tiden får någon annan får bo i min lägenhet ett tag för ty även mitt hemman måste få lite nya perspektiv, någon annan som knallar runt och sjunger andra små melodier som får huden att knottras och tapeten att knollras!

Adieu på ett litet tag mon amis... när jag återvänder gamla eken skall jag försöka vara lite mer eljest... så som jag var förr! Men under tiden kan väl ni berätta för mig vad ni håller på med... så jag vet när jag väl kikar in igen...

Etiketter:

söndag, november 22, 2009

Au contraire my friends!


Johoooodå... muffen passar även när man ska på gammal ädel kurort, det kan jag lova! Jeeezus, bara för att man skall bada, så betyder väl inte det att man icke bör tvaga sig med elegans!

Alla ni som likt mig blivit beroende av Stadsmissionens små värmekuddar för 25 kr stycket... stoppa in dem i den eleganta skinnmuffen, som jag bara uuutgååår från att ni har i er ägo likt en lady... gör som jag - träd på er muffen (med värmekuddarna uti) på framtassarna när ni tittar på engelska deckare på tv... det både ser bra ut och gör gott för leder och blodcirkulation!
Sedan blir det lite stökigt och bökigt emellanåt när ni ska smutta på portvinet... men det är smällar man får ta när man är en ladylike lyxbohem!

Etiketter: ,

En gång för länge, länge sedan... pluggade jag humaniora i Uppsala...

... då hängde vi på Barowiak...
och jag bad ofta min kära vän Micke, när han stod i dj-båset, att spela Curve... jag tyckte sångerskan Toni Halliday var oerhört snygg och cool... och det tycker jag fortfarande när jag tittar på det här:



Etiketter: ,

När färgerna tappat sin smak...



Söndag... söndag... november... och regn...
Jag städar mitt inre och rannsakar mig själv... eller... det har pågått en tid nu... och jag vet att det är dags för förändring... jag har stått vid vägskäl förut och jag har rätt bra kontakt med mitt inre... så jag vet att det är dags för förändring... det är väldigt klart - och jag lyssnar på min inre röst... lyssnar och lyder! Det känns både bra och lite osäkert... men jag gillar ju det där osäkra... att inte riktigt veta... att inte riktig ha kontroll... släppa taget och se varthän det blåser... spännande... Mina sinnen dunklas när jag inte kommer till min rätt... när saker och ting går i stå... mina sinnen degraderas och blir simpla... udden är borta... dofterna är inte intensiva längre... färgerna är daskiga och smakerna känns simpla! Det är inte jag... inte jag alls... och jag blir ledsen av det! Det finns de som kan leva utan intensitet... utan glöd... men det är många som inte kan leva förutan... och jag kan det definitivt icke!

Alla fåglar viskar samma sak när jag går förbi: "Det är dags nu Redhead, det är dags..."

Alla snöflingor som singlar ned denna vinter kommer jag att se som helt nya världar som alla ger mig en invit att träda in i något nytt... något vackert... något spännande... där ingenting är som det varit... nya oskrivna blad... där jag får något nytt att lära mig för varje andetag jag tar...

Jag vet... jag är hundraprocentigt säker... jag har stått vid detta vägskäl förut och försakat något som ger säkerhet och trygghet... hoppat... och man kan se det som dumt, men jag ser det som sunt!
Säkerheten finns inuti mig, den behöver jag inte ha här på utsidan... för då begränsar jag mig... då lever jag snålt... och livet är kort...

Denna gång har jag inget i bakfickan och det känns lite ovant... jag brukar alltid ha något annat i bakfickan! Ännu ett tecken på att jag legat och gosat lite för säkert i några år! Dålig strategi Redhead, skitdålig strategi!
Skärpning å det allra bryskaste!!!

Jag vill känna nya dofter stryka förbi min nos... dofter som lockar fram det bästa i mig!

Jag vill känna nya känslor... känslor som får min mage att värmas... mina kinder att rosas... mina ögon att glöda... och mitt fniss att brisera... och jag vill känna mig stolt... jag vill att andra ska känna stolthet... och jag vill komma framåt... framåt, inte bakåt... jag vill inte halvsova... jag vill vara helvaken... och alert... inte bädda in mig i fetvadd och släcka ned min förmåga... nej... det är när det händer som jag vet att det är dags att gå vidare... att leta mig bort från fetvaddsvärmen och ut i kylan och låta nosen vädra nya dofter... den här smakpaletten är slut, over and done... jag vill ha en ny!

... jag är redan på väg... och livet känns genast så mycket mer intensivt igen!

Etiketter:

fredag, november 20, 2009

Ett fynd på Tradera en dag som denna:



Klippdocka - Tage Danielsson!

Etiketter:

Fryntlig Fredag... och vi bjuder snygga och väluppfostrade karlar på tårta!


You know you like it...

Cary Grant har fått en stooor bit tårta... och han tyckte om det... så... vem står på tur!?

Etiketter:

Throw me a bone!



Jag är redo att hugga på första bästa!!!
Dags för förnyelse... vad har ni för spännande saker att kasta i min väg???

Se så - testa nu... vad är jag beredd på att göra!!!???

Uuutmaaana mig för böfvelen!!!

Etiketter:

torsdag, november 19, 2009

Jag blir riktigt förvånad...

... över vilka som läser det jag skriver... japp... jag pratar om just precis dig... som smög in här nu kl 16:52! Fann du något mustigt att lapa i dig likt daggdroppar på en sommaräng en arla morgon... ?

Man undrar verkligen... det gör man... vad du söker här!

Etiketter:

Vägskäl...



- Babydarlin'... hej...

- Motel-Bambi... heeej!!!

- Long time...

- Ja... looong time... var har du varit!!!

- Jag har hela tiden gått vid din sida ska du veta... men jag har inte velat lägga mig i... ibland måste man ströva fritt för att hitta rätt...

- Ja... ströva fritt för att hitta rätt... det har varit kringelikrokar sedan sist...

- Jag vet babydarlin'... jag vet... och du verkar nu stå inför ett vägskäl... visst?

- Ja... vägskäl... jag har stått här ett tag nu... men nu är jag färdig...

- Ja, babydarlin'... du är färdig nu... det vet jag... du är färdig och du vet vilken väg du skall ta...

- Ja... jag vet... vilken väg jag skall ta...

- Vilken väg blir det då babydarlin'... ?

- Det blir en helt ny väg...

- En ny och okänd väg... bra!?

- Ja, Motel-Bambi... en ny och okänd väg!

- Bra babydarlin'... det blir bäst så... det vet jag!

- Ja... det finns inget alternativ längre...

- Nej... du har så rätt... dags att gå vidare och söka nytt!

- Ja... ALLT annat än det gamla är ett alternativ... så är det...

- Hur känns det... ?

- Det känns bra... mycket bra...

- Det förstår jag... och jag är lättad för din skull...

- Men hur lång tid tar saker och ting Motel-Bambi... huuur lååång tid tar saker och ting... ?

- Babydarlin'... saker och ting tar den tid de behöver på sig för att puttra ihop sig till rätt konsistens... det kan man inte ändra på...

- Mmmmm... så är det...

- Japp babydarlin'... så är det!

Etiketter:

onsdag, november 18, 2009

Daaarlings!

Redheads och Betor... Bettor och Nättor... Åsor och Gåsor... Mammor och pappor... Brödrar och Systror... Lottor och pottor... Kreti och Pleti... Mums och filibabba... Trumslagare och Tamburister... Hundar och Jyckar... Kusar och annat smått och gott...

Jag ääälskar er... bara för att!!!

Etiketter:

tisdag, november 17, 2009

Mina litterära äventyrsverk i urval:

-Utan avbrott för skivspelning (1966)
-I fel kläder (1968)
-Mannen i sjömanskostymen (1970)
-En smörgåsätares bekännelser (1970)
-"...men glad jag är ändå (1971)
-Mina halvfranska år (1979)
-Pytten är serverad (1984)
-Älgar, fonder och röda näckrosor (1985)
-Med sås på slipsen (1986)
-Mina osvenska år (1987)
-Pubar, golvdrag och en kopp te (1988)
-Till bärkassens lov (1995)

Jo jo... vissa skulle nog envisas med att hävda att författaren till dessa verk egentligen heter Torsten Ehrenmark... men enligt min vän Nättchen så är han och jag samma person, så hädanefter anser jag dessa litterära verk vara skrifna av undertecknad och de är alla biografier!

(Själv vill jag nog hävda att jag och Hatte Furuhagen är en och samma person... men det håller jag lite för mig själv... )

Etiketter:

måndag, november 16, 2009

Liza-Beta har tröttnat:

- "Fy fan... jag är så jääävla trött på internet alltså!"

Etiketter:

Tystnaden är bruten!

Dewdropsredaktionens telefonväxel har blifvigt öfverbelastad då folk och fä ringt i skift för att ta reda på vad en rödhårig haft för sig då inte ett ljud sluppit över mina läppar på fleeera dagar nu...

Se så, sansa sig nu... även en rödhårig måste få lite semester... eller hur!?

Men för att lugna edra sinnen så ni kan sova lugnt i natt så kan jag avsölja att hela lördagen gick åt för en exkursion ut i spenaten till Gustavsbergs porslinsfabrik... jo jo... självaste Stig "Stickan" "Limpan" Lindbergland minsan!!! Det var alldeles fantaaastiskt där ute i bushen må ni tro... och i en antikbutik stod en sååå trefvlig kvinna som vi samtalade långt och länge med... hon var faaantastisk... och så köpte jag en mycket fin teakskål och en porslinstavla av Sven Jonson i turkost och silver föreställande självaste Gustavsberg och dess porslinsfabrik i stram och charmig presentation... vidare införskaffades de mest förtjuuusande raggsockor, två par i rosa och grått... samt fyra nya tallrikar av märket Swedish Grace!

Söndagen gick åt numer sedvanlig simning inklusive ångbastu, sushi och sedan klämmdes en matiné på eftermiddagen. Och har ni inte varit och beksådat Pixars senaste animerade långfilm "UP", så måste ni banne mig ta och göra det inom en snar framtid - den var så jävla förljuvande att jag nästan gick sönder!


Så, där har ni mig!
Och vad har ni sötnosar haft för er i helgen då???

Etiketter: ,

fredag, november 13, 2009

Ta mig fan!

Det verkar som om det där glöggkalaset jag var tvungen att tacka nej till verkar kunna flytta på sig en vecka... så att en rödhårig kan vara med!

- NU ÄR MARSIPANAGOTT ATT VARA!!!

Etiketter:

Det har slackat på redaktionen!



Oj... jag har varit lite upptagen... med att bevista små forskningsbibliotek... samt bestämt mig för att resa till Göteborg, Varberg samt Nice! Ni greppar läget va!? Det har varit lite multikulti här borta... vidare har jag haft en inneoboende i Marlene Dietrichsalongen i natt...

Det doftar vinter utomhus och tända ljus inomhus... jag har kastat av mig ett ok och gått vidare... livet är för kort för att tillåta sig hämmas i ett och samma läge... nu går jag vidare så får kreti och pleti sköta sitt!

Fredag... och det doftar några dagar ledigt nu... och hemma har det doftat pistage - jag håller på att återerövra mitt kök... jag äääälskar mat... matlagning... matätning... mat... köksutensilier allt som ser ut som maräng...

Snöbären på buskarna utanför mitt fönster lovar jul... och första glögginviten har ramlat in bland breven... tyvärr var jag tvungen att tacka nej då jag befinner mig på kurort den helgen...

Jag drar in nya dofter i min nos... och försöker hitta mitt rätta läge...

... det söker sig slingriga nya dofter av nytt kring min nos, jag andas in så länge jag bara kan... och en förnöjsam löneförhöjning TVINGAR mig att genast boka en resa till Franska Rivieran!

... det doftar äntligen "NU"... och "DÅ" blev helt plötsligt ett minne blott!

Etiketter: , ,

onsdag, november 11, 2009

Onsdag...



... och vi undrar själva vad vi sysslat och pysslat med under dagen... !?

Etiketter: ,

tisdag, november 10, 2009

Varför...

... heter torkade plommon just katrinplommon... borde de inte heta enbart torkade plommon... vem är denna Katrin som ständigt sammankopplas med denna torkade variant av frukten... undrar en rödhårig så här mitt på tisdagseftermiddagen!?

Etiketter:

Julgran...

... det är dags att börja fundera på om man ska ha julgran eller inte... jag har inte bestämt mig än... men snart... kanske...

Etiketter:

Min tisdag... so far...



... och endast halva dagen har gått...

Etiketter:

måndag, november 09, 2009

Min lunchpromenad:

Idag har jag ropat till en fjällko:

- Kom... kom... jag älskar dig... koooom...

... fjällkossan kom!

Några minuter senare ropade jag till en svanfamilj:

- Heeeej... kooom... jag vill hälsa på er...

... svanfamiljen kom!

Ytteligare några minuter senare ropade jag på en gammal nordsvensk häst:


- Hallå där borta... kom så jag hälsa på dig... snääälla... kooom hiiit...

... och nordsvensken kom och jag fick mata honom med ekollon... det tyckte han var gott!

Till sist hängde jag över staketet till ett stolligt gäng franska vädurskaniner... de verkar inte ha alla indianer i kanoten, om man säger så...

-Hej edra tokjeppar! Får man känna lite granna på er mjuka päls... släntra över hitåt vetja...

... och jag fick känna på dem lite grann innan de helt planlöst hoppade vidare lite hipp som happ... de är sååå lättfotade de där fyrfotingarna - och jag älskar dem för det!!!

Etiketter:

söndag, november 08, 2009

Fars Dag!

Puss och kram till världens bästa Pappa!!!
I Love You... här får du en skvätt Johnny Cash att lyssna till idag:



Puss och kram till mamma också...

Etiketter:

fredag, november 06, 2009

Fryntlig Fredag... och vi bygger en opiumhåla i gabberåben...



... och i ren fryntlighetsyrsel bygger vi opiumpipor av några metspön, snören från gamla knäppkängor, mikroskopiska delar av ett paraply, en gammal kornisch och ett dragspel! Kan det bli mysigare... ?

Etiketter:

I'm in love!

Det har kommit en ny storlek på Margretheskålen... när jag trodde att toppen var nådd... såg den igår... den går under det ovärdiga och odekadenta namnet "Supebowl" och är en enorm balja med något lägre kant än de andra - man kan ligga som en kringla iden, om man håller riktigt hårt om knäna!

Jag smög runt skålen... strök den med ett finger... långsamt... jag blev tokförälskad... jag ville bjuda hem skålen på middag... och den hade banne mig fått sova över!!!

Etiketter:

torsdag, november 05, 2009

Torsdagscigarren...



... och ni glömmer väl inte bort att unna eder en välförtjänt kvalitativ cigarr!? Ty, i morgon är det fredag igen sötnosar - toodilooo!!!

Etiketter: , , ,

Och DÄR klockar vi in vintern på riktigt!

Massor av yrsla små nätta snöflingor singlar runt utanför mitt fönster... Kung Bore har gjort sin entré!

- Var är mina pantalonger... min fårskinnsmuff... mina pampusher och min kälke!? Se upp i baaacken - tusen hål i naaacken!!!

Etiketter:

Lyssna på mig nu!

Det GÅR att koka sin morgongröt på Saltåkvarns Dinkelmüsli... det blir inte så gott... men det GÅR! Vidare kan jag rekomendera att tuta i en rejäl skvätt portvin och en liten klutt god mögelost i Karljohansvampsoppan... det får den uslaste pulversoppa att bli en fantastique supé på kvällskvisten när energin är låg!

Memo to self: Kom för faaan ihåg att köpa Saltåkvarns Dinkelgröt idag för att undvika tandagnissel och gråt i morgonbitti!!!

Etiketter:

onsdag, november 04, 2009

Onsdag... och så ont om tid!

Jag er insnead påo öystfråntén... men nu går jag hem!

Etiketter:

tisdag, november 03, 2009

Här på dewdropsredaktionen har vi visioner...



... stooora visioner... visioner som ingen annan har... eller ens kommer i närheten utav... ni skulle häpna om ni visste!

Etiketter: , ,

En fråga till min käre bror och mor:

Kan man ta en/flera sådana här (alltså om jag köper en enkel träbänk):

... och med eran hjälp, transformera den till en, typ, sådan här:


... alternativt en sådan här:


... skulle det vara möjligt???
Det är sittplatser till min Marlene Dietrichsalong som är på G igen!!!

Etiketter: ,

Nu har vi ny tunnelbananskötare...

... och jag har sett fram emot detta som ett ystert barn dagen före julafton! Den här tunnelbananen vi har här i huvudstaden har väl sköts om lite si-så-där... kan vi väl alla hålla med om va!? Man har haft tur varje dag man faktiskt kommit fram till jobbet... och sedan hem igen!

Men nu är det alltså en ny ägare och det har lovats guld och gröna skogar!


Jag är en sådan där person... som gärna tycker att vett och etikett är något att tillämpa i de flesta situationer när man umgås med både folk och fä, kreti och pleti... och vidare att saker och ting inte bör lindas in i ett ständigt gulligull med floskler och ursäkter! Nej, rakt på sak och helst var sak på sin plats... men... med en massa bohemiskt rassel-och-tassel... myrra och rökelse... flamberade cognacsmaträtter och hallondoftande myspys i ett oändligt virrvarr av strutsplymer och talcfärgade silkesklännigar med tunga guldmöbler och kinesisk ornamentik likt en opiumhåla på det fryntliga tjugotalet - japp, där har du mig! Det ena utesluter alltså icke det andra, nej, det handlar om att ständigt likt en blanksvettig dressyrhäst, utan att låtsas om det, lätt och ledigt flanera sin spatserande lekamen i världens flora och fauna! Är ni med?

Nu här i morse så lyckades den lille uuunderbaaare tunnelbananechauffören visa en sida av verkligheten som verkligen är i stil med den där inledande delen här ovan som kan liknas vid en viss preussisk ordning av vettet och etiketten... han hade en alldeles förtjuuusande och oefterhärmelig stil när han skötte sina utrop inför varje tunnelbananestation... helt utan att be om ursäkt och utan det sedvanliga mjäkiga kristyrverket! Men en härligt tjärv och onyanserad form ropade han ut all information på ett sätt som gjorde att jag småfnissade i mitt huvud... så torrt... och så... enkelt... oerhört välartikulerad som i den bästa gamla Gösta Ekman-den äldre-rulle, utan minsta frasering och tonartsbyte och med exakt korrekt antal sekunder mellan varje informationsfras lät han sin stämma ljuda i högtalarsystemet så att vi utan tvekan skulle veta vad som gällde utan att ens blinka iväg en undran:

- MOT MÖRBY!

- SE UPP FÖR DÖRRARNA!

- DÖRRARNA STÄNGS!

- STADION!

Ååååhhh... så underbaaart otramsigt, torrt och korrekt... och nästan lite barskt... jo jo!!!
Kan det bli bättre... !?

Helt plötsligt känns månadskortet oerhört väl värt sina spanjolas må jag säga - högsta betyg so far till de nya tunnelbananeskötarna... jag ser i fortsättnigen verkligen fram emot varje resa jag tar mig för med vårat nya prudentliga tunnelbananesystem!!!

Nu ska vi se om de får lite ordning och reda på de där kretinerna som står och stampar mitt i dörröppningarna och helst ska trava IN i tunnelbananevagnen INNAN de som ska kliva av fått kliva ur... !

Etiketter:

måndag, november 02, 2009

Le pig!

Jag hade en släng av... grisen... i fredags... tror jag... så jag behöver nog inte oroa mig för den längre! Helt plötsligt, vid 21-tiden så slog den till... jag fick frossa och ledvärk i hela kroppen... låg och huttrade under två täcken i ca två timmar - sen blev jag frisk igen!

Nej... grisen är helt klart överskattad - om du frågar mig!

Etiketter: , ,


eXTReMe Tracker
website counter