torsdag, april 30, 2009

DÄR tog mitt liv en ny vändning!!!



Eddie Izzard kommer till Stockholm den 19 december!!!

Hans förra stora show, Sexie, såg jag och Ulrica i London den 22 december 2006, om jag inte minns fel!!!

Ulrica bokar biljetter till oss i detta NU!!!

Jag ska åter se mitt livs stora kärlek (obesvarad naturligtvis, men endast pga att HAN inte vet om det!!!)

Mitt liv är värt att leva igen!!!

Åhåååhåååååå... så ljufveligt det är att leva... är det fågelkvitter jag hör i handväskan... ja!

Etiketter: ,

DÄR tog allt slut!



Igårkväll nådde jag sista nivån på spelet Zuma... bara så där... totalt oväntat... och nu känner jag mig alldeles tom... och ledsen...

Hela mitt liv de senaste veckorna har gått ut på att spela Zuma på ipoden... vad i hela friden ska jag göra nu då???

Jag måste alltså skaffa mig en ny hobby!!!

Etiketter:

onsdag, april 29, 2009

Den här grissjukan som kreti och pleti skanderar om...

... är det verkligen något att oroa sig för... egentligen... ? Jooo, jag vet att du vaknar mitt i nattmössan, badande i svett, Stimpan, samtidigt som du lägger till "grissjuka" på din lista för stora orosmoment i din omedelbara närhet (vilket jag finner oerhört rörande)... men själv vägrar jag acceptera grissjukan tillika de där fåniga blåa munskydden som snabbt åker fram på hela befolkningar så fort någon nyser... och jag vill bara tillägga att jag vägrar blå munskydd lika mycket som jag vägrar gå runt med plasttossor på lägenhetsvisningar!!!

Jag säger NEJ till grissjukan helt enkelt - inget att snacka om, och lägenhetsvisningar är inget jag ens sysslar med för tillfället! Sen tycker jag att det är så urbota idiotiskt korkat att köttindustrin, vilken jag själv anser vara Belzebub-himselfs påfund, är missnöjda med namnet på flunsan... ("det påååverkar deras anseende neeegatiiivt!") nu är det tyvärr så att detta är grisarnas variant av vinterkräksjukan - jeeezus, låt dem åtminstone få vara sjuka med hedern i behåll!!! (punkt!)

GRISAR!!! I LOOOVE YOU!!!

Etiketter:

Otålig, otålig... otålig!

Rastlös...

Vill ha semester...

Vill åka bort...

Vill sy... allt möjligt...

Vill röra ihop degar och smetar i mina fina margreteskålar och baka fabulösa bakverk iklädd ett diadem med hängande fejkhundöron...

Vill rulla upp hundöron på papiljotter...

Vill kamma kossornas luggar i snedbena och sjunga Danziglåtar i deras öron...

Vill med bladguld förgylla kossornas horn...

Vill ut på ett kalhygge och plocka murklor...

Vill köpa fler von Wrightfåglar...

Vill ligga i en hängmatta och läsa en bok... eller gärna flera...

Vill sitta i den ljumma sommarkvällen och äta en långsam middag...

Vill strosa i en ädelost... nej, ädelskog ska det vara... (hur skulle det se ut att spatsera runt i en ädelost... och vilken sorts ädelost skulle det vara... grön... blå... hård... mjuk... ?)

Vill sitta och dippa baktassarna i en sjö, alternativt ett hav... i vilket fall som helst en pöl av något slag...

Vill dricka gott vin, bli lite smålullig och fnissa så jag tappar balansen och ramlar in i en buske...

Vill så jäkla mycket just nu...

Etiketter:

Coraline...



Den 15 maj... har den premiär... och dvdn är redan bokad!!!

Etiketter: ,

tisdag, april 28, 2009

Ok kids! Nu rockenrollar vi tillsammans!!!

Längtar... längtar... LÄNGTAR... efter Coraline!



Coraline är den där animerade 3D-filmen som jag precis fick nys om... och jag föll som en gammal redwoodfura!!! Ja, tack vare Coraline kastades jag ut i det eviga längtandet och trängtandet efter små cirkusmöss som med skrämmande precision utför sina excentriska konster! Men under tiden man väntar och trängtar på att filmen ska gå upp här hemma i gamla Svedala, så kan man gå in på den ursnygga hemsidan och exempelvis be cirkusmössen forma sitt namn... eller så kan man designa sin egen blomma, som den här som jag precis fick av Liza-Beta:

Etiketter:

måndag, april 27, 2009

Jooodå...



... jag törs blogga utan virusskydd!!!

Etiketter:

Snyggt...



Det är så snyggt att det är fullkomligt skrattretande!!!

Etiketter:

Det doftar honung...



... passa på att njuta lilla människa - det är lönnen som blommar!

Etiketter:

MEN...



... jag är jääävligt duktig på att ta fram ett litet gäng kattungar ur handväskan... och jonglera med dem... och det mina vänner, det är min tröst!!!

Etiketter:

Och det värsta är:

... att man måste vara uppkopplad på sin lilla grisdator hemma när man kontaktar lilla norton... eftersom man bara kan chatta... eller ringa på ett telefonnummer man får när man fyllt i en liten blankett via deras hemsida - i realtid alltså!!! Allt jag vill göra är att skicka iväg ett litet mejl och fråga vad jag ska göra... och sen har jag glömt plånboken hemma idag... näe... jag ork int...

Jag blir fullkomligt toookig!!! På riktigt alltså!!!

Etiketter:

Outcast!

... jag försöker uppdatera mitt jävla nortonantivirus på datorhelvetet hemma!!!

HUR DET GÅR???!!!

ÅT HELVETE!!!

VAD ÄR PROBLEMET???

Jag har betalat!!!
Det skulle ta ca två veckor, sen skulle jag få ett installeringsmejl!!!
Det har GÅTT TVÅ VECKOR NU!!!
VAR ÄR MEJLET???

JAG SAKNAR SKYYYDD!!!
WHAT TO DOOO???

Vill inte använda datorn då den är helt oskyddad!!!
För det är väl farligt... va???
Skitfarligt!!!
Så fort du sätter på datorn så - TJONG - är värsta pandemin stationerad på min dator... med grisinfluensan eller vad den nu heter... OCH DET VILL INTE JAG!!!

... eller är det så att man helt enkelt är skrämd från vettet när det gäller virusar... bara för att alla antivirusföretag ska få sälja sina program... ???

Om det nu är så... så erkänner jag att jag tillhör den skaran som är skrämd intill dödsdöden för datorvirusar!!!

... rossligt och rassligt skriker Lemmy ständigt i mina öron Killed by DEATH!!!


Etiketter: , , , , ,

fredag, april 24, 2009

En cool katt...


Steve McQueen

Etiketter: ,

Sir Steven McQueen pratar på om sin favoritartikel på apoteket:


Sir Steven McQueen med välpomerad nos!

- Jag är väldigt förtjust i apotekets utbud... tops... morrhårsvax och hårpomada är sådant jag införskaffar när jag vill festa till det lite... och måste jag välja EN artikel, så blir det hårpomadan! Jag lider av sådan flurrig päls förstår du, men det kan apotekets lavendelpomada råda bot på... sanna mina ord! Det är endast naturliga nötoljor, fruktvaxer och lavendel specialimporterrad från Prrråvance av ingen annan än Lena Linderholm och som en liten extra karamell får man med ett sånghäfte med Gösta Linderholms låtar!

Jag bara tar en klutt pomada mellan mina framtassar och gnider in det i ansiktet... och resultatet ser ni ju - elegant som Cary Grant om jag själv får säga! På minussidan får man räkna med att monokeln lätt glider iväg...

Kom ihåg att topsa öronen regelbundet och lyssna på jazz... cool jazz... jag snackar Be-Bop mina vänner! Adieu!

Etiketter:

torsdag, april 23, 2009

JAPP, JAG SKRIVER PÅ!!!

Uppropet gäller en landsomfattande namninsamling för humanare handläggning av de sjukskrivna samt mer professionella utredningar och bedömningar.

Jag har själv sett på nära håll hur illa det hela sköts idag, vilket VERKLIGEN inte ska behövas! Är man sjuk så har man fullt upp med att bli frisk, man ska inte behöva kämpa livet ur sig för att ärendet sköts dåligt eller för att man tvingas ut i arbetslivet trots att man inte är kapabel!

Jag betalar skatt med glädje och jag är beredd att betala ännu mer skatt, men då ska det gå till de som behöver - inte till de som redan har!!!

Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov


Här skriver ni på namninsamlingen!!!

Etiketter:

onsdag, april 22, 2009

Fiskblöterskor



Redan i 1500-talets svenska köpstäder har tydligen torrfisk saluförts i blötat skick. Man kan anta detta på grund av att de privilegierade fiskmånglarna, som vanligen var kvinnor, bar yrkestiteln "fiskblöterskor", resp. "fiskblötare". Huruvida även lutad fisk ingick bland deras varor vet man inte med säkerhet, men det är sannolikt. Stiftelsen Helga Lekamens gille hade 1519 en lutbalja stående i sin badstuga. När Bellman ett par århundraden senare i Fredmans epistel nr 69 skriver om Mollberg, dansmästaren : "Nu sprang lian över disken bums i en så, där krögarmor har fisken. Himmel, ack se på hur luten droppar av syrtuten" visar detta att man på hans tid i huvudstaden sålde lutfisk till avhämtning på krogarna. Eljest köpte man den hos fiskblöterskoma vid Kornhamnstorg.

Etiketter:

tisdag, april 21, 2009

Shakti Spikmatta!



Ok... jag har köpt en jag också... kunde inte låta bli efter att jag provade Mallans i helgen... blev beroende på störtamente!!! Hooked on a feeling!!! Längtar hem... och funderar på att sy en liten specialdesignad väska till den... för jag misstänker att jag kommer att bli tvungen att ta med den på resor... annars kommer abstinensen att bli för stor...

Endorfiner - Let's Rock'n'
Roll!!!

Etiketter: ,

måndag, april 20, 2009

Ansökan om medlemskap i Canastaklubben!


Frau Dr. Scheuer-Karpin med katter

Det låg ett brev på min hallmatta igår när jag kom hem... det var Frau Dr. Scheuer-Karpin som skickade en ansökan, skriven under rigorös Preusisk ordning, där hon ansöker om medlemskap i Canastaklubben för sina katters räkning! Som merit nämner den käre Frauen att hon råkar vara sambo med Friedrich Wilhelm II von Preussen och att han är en jäkel på att gjuta marzipanfigurer i små konfektyrformar samt att gjuta olja på vågorna!


Friedrich Wilhelm II von Preussen

Canastaklubben hade pow-pow igårkväll hemma under vardagsrumsbordet... efter en häpnadsväckande lång stunds tystnad under bordet kom man fram till att ansökan avslages!

Etiketter:

söndag, april 19, 2009

Konstprojektet - Books Words Letters!



Leanders Antikvariat i Västerås tvingas göra sig av med sitt boklager... och ett konstprojekt växer fram! Projektet består av 6 konstverk av bland andra Peter Stormare och Bob Hansson. Den sistnämnde tänker skapa världens längsta bok... dvs i en workshop får man klippa och klistra vilt ur boklagret i några dagar för att skapa egna texter vilka tejpas samman till ett enda verk - en helt ny och väldigt lååång bok! Jag och Mallan var där idag och vi tejpade och tejpade och tejpade och sammanfogade själv några egenhändigt "skrivna" odödliga fraser. På torsdag är det vernissage för ett oändligt verk... och det skall erkännas - det var skönt att klippa sönder en massa böcker!!!

Etiketter:

Mistel...



... finns det massor av... i Västerås!

Etiketter:

fredag, april 17, 2009

Ibland ringer den stora IT-avdelningen till Liza-Beta

"... vad ska jag göra mer än att få frasen uppläst i örat: "frasen är nu sparad"... göra en hällristning eller... !?"

Liza-Beta om att våran telefonsvarare inte fungerar som den ska, dvs att den inte sparar de inlästa meddelanden som hon så elegant pratar in och att den stora IT-avdelningen ringer och förklarar hur landet ligger till! Ju mer jag tänker på det, desto mer angelägnare blir jag - det är ingen dum idé alls!!! Du bör nog göra just precis det - en hällristning!!! Det finns de som inte har varken internet eller telefon!!!



"Hej och välkommen till ABC-landet! Var god och parkera räserälgarna till vänster om ingången och tag av er skorna. Väl inne på vårat etablissemang - var god tag nummerlapp och bilda kö med gravida kvinnor i mitten samt jag-svaga personer mot slutet. Våra öppettider är måndag till fredag 10-18, lördag till söndag 11-15. Väl mött!"

Etiketter:

Han har sjungit nu... Koltrasten!



Jag hade totalt glömt bort det när min pappa frågade mig igår kväll via telefon:

"Har han sjunigt än?"

Vem då, frågade jag...

"Koltrasten!"

Jaaa! Han sjöng i tisdags... när jag gick hem från jobbet... han lät glad!

Etiketter:

torsdag, april 16, 2009

Hardy Amies...



"A man should look as if he had bought his clothes with intelligence, put them on with care and then forgotten all about them."

Etiketter:

Yo, människa - listen up!!!

Om du går omkring en hel dag med känslan av att kalasbyxan sitter ut-och-in... och det till och med SER UT som om kalasbyxan sitter ut-och-in - så GÖR kalasbyxan förmodligen det!!!

... jeeezus människa... det är inte första gången du går omkring med kläder på sniskan, upp-och-ner, ut-och-in, hit-och-dit - SKÄRPNING!!!

Etiketter:

onsdag, april 15, 2009

Det blev en... magisk onsdag!



... tillsammans med Salvador Dali, kan allting hända!

Etiketter:

Aaah... en ny dag randas...



... och den kan inte annat än att bli... alldeles... magisk... allt annat vore fullkomligt oacceptabelt!

Etiketter:

tisdag, april 14, 2009

Holy fuckin' smoke!!!


Johnny Cash visar vart skåpet skall stå!!!

VILKEN DAG - man blir ju riktigt FOLKILSK!!!
Nu går jag hem och bäddar in mig i ett hett grötomslag - tack för idag!!!

Etiketter:

Påsktraumatisk stress???

Jeeezus vad folk är otrevliga idag... jag trodde att alla varit lediga och laddat batterierna... men så verkar absolut icke vara fallet!!!

Me do NOT like it!!!

Etiketter:

Postpåskiska tankar en tisdagsmorgon:

... glömde jag rollonna mig under armarna imorse??? Det känns så... men jag kan inte förmå mig att minnas...

... jag tycker att det är tråkigt att mina föräldrar inte bor närmare... ok 17 mil är inte så långt bort... och det tar endast en och en halv timme med tåg... men ändå... det vore trevligt att bara kika in efter jobbet ibland... ta en kopp kaffe och spela ett parti kort...

... jeeezus vad mitt hår har blivit risigt... när hände det... i natt???

... ensam på rummet... Liza-Beta, Stimpan och Pepper är på tjänsteresa till Växjö... trist... men Limpan är på plats och vi har en lunchdate!!!

... tänk att man inte kan vara borta från gamla eken i mer än tre till fyra dagar utan att det fullkommligen exploderar i grenverken!!! Bladen håller på att spricka ut för fullt på kastanjeträden och häggen är på G... här gör det inte ens ont när knoppar brister - det verkar inte finnas tid för det!!!

... jord och gödsel skall kollektivt beställas till kolonilotten... boooring att räkna ut hur mycket man behöver... men bra att man slipper köra skiten själv!!!

... är det verkligen tisdag idag... det känns som måndag...

... jäklar... jag glömde bort att påskpynta hemma i år... inte ett miniatyrlandskap med påskharar målandes ägg så långt ögat nådde... inga flörtkulekycklingar som stod och undrade vad de höll på med... inget påskris... inga påskkärringar av piprensare och knäckformar!!!


... skönt... inget påskpynt att städa undan...

... von Wright... jag längtar ut i stadens antikvariat för att leta von Wright... ack du lilla sumphöna... hur vacker är inte du... men jag vill ha fler fåglar... nu, nu, NU!!!

... holy smoke vilket dravel jag håller på med här...

... over and out!

Etiketter:

måndag, april 13, 2009

Tillskott i familjen!!!


Småfläckig Sumphöna (Porzana Porzana) - Wilhelm von Wright

... och jakten går vidare: Beckasin... Morkulla... Spovsnäppa... Rödspov... Grönbena... Rödbena och Vattenrall... de är ju så förtjuuusande de där snäppfåglarna!!! En enkel brun ram och en passepartou, så var det klart!

Etiketter:

fredag, april 10, 2009

Glad Påsk på er!!!



Jag har precis klivit upp och klätt mig i påskharekostymen och ska snart måla ägg med hela familjen i de mörka bergslagsskogarna... ägglikören är redan urdrucken till hälften och jag tänker whippa min systersons ass i spelet Ticket to Ride!!! Tyvärr har jag råkat få... inte musarm, för det kräver att man sitter framför datorn med en gammal hederlig mus, men ipodarm! Jag råååkade köpa spelet Zuma till min ipod innan jag stack iväg till tåget... och det är ett beroendeframkallande spel kan jag dyrt och heligt lova!!! Jag spelade så ögonen började tåras... jag märkte att jag halvskrek högt när det sket sig... och som sagt, min högra arm är sig inte riktigt lik... men måla ägg ska jag nog klara av!

Oj då... Zuma finns att ladda ner gratis till datorn också... hmmm... jag måste nog klä av mig påskharedräkten nu... fick helt plötsligt en annan prioriteringsordning här borta... nu måste jag mura in mig i ett kristyrägg... adjö!

Etiketter: ,

onsdag, april 08, 2009

Vill återigen slå ett slag för:



Glenn Danzig - the man, the myth, the snedlugg... och stundtals även the mustigaste och krulligaste pollisonger!!!

... det är så himla lätt att glömma bort honom ibland... men nu har jag tänkt på honom i flera veckor och det är dags att ni gör detsamma! Glenn låter hälsa att han pussar er i pannan för besväret!

(själv petar jag snabbt bort eventuell lugg i min panna och inväntar ystert pussen!!!)

Etiketter:

Oj då!!!



... Audreys bortsprungna harpalt... har kommit tillbaka!
Jag tror det är bäst att vi håller Audrey ovetandes om detta... vi säger helt enkelt att harpalten har flyttat utomlands!!!

Etiketter:

tisdag, april 07, 2009

Audreys harpaltar..



... två av dem... målar pastellägg så svetten lackar mot påsk!
Men var... vaaar är den försvunna harpalten... ???

Etiketter:

måndag, april 06, 2009

Åh nej... åh nej... åh nej!!!



Audrey låter meddela att en av harpaltarna har rymt från korgen... och det är jättemånga ägg kvar att måla!!! Hur ska de andra små paltarna hinna??? Var har han tagit vägen??? Audrey är utom sig... och de andra små krakarna i korgen känner pressen och målar ägg för brinnande livet!!!

Etiketter:

Ägganatomi:

Etiketter:

söndag, april 05, 2009

Audrey pyntar för påsk!



... och i en liten korg har hon samlat ihop ett glatt och fnittrande gäng energiska harpaltar som sitter och målar ägg...

Lite väl tidigt tycker ni...!

Det skall målas i tid det som brokigt skall bli, menar Audrey, lala di jajaja lala di wowowow!

Etiketter:

fredag, april 03, 2009

Chico!



Chico wears a jacket that says TROUBLE on the back!
His neighbourhood's a jungle, so he travels with the pack!
When folk say he's bad, well they always do, I get all mad cause I know him really and true and I should know... cause I'm Chicos girl!
Chico runs a common, so he dont' get pushed around,
cause he grow up the hard way, in the toughest part of town!
Now he tries to show as tough as can be, but he aint so and nobody knows it but me... no one knows the tender side... Chico hides from the world, a sad man shows just to me... cause I'm Chicos girl!

Etiketter:

torsdag, april 02, 2009

Sorry...

... nej... helt tomt i huvudet... jag minns absolut ingenting! Ni får fylla i färgerna själva - det är bara att följa siffrorna och ta ur respektive färgbytta!

Etiketter:

onsdag, april 01, 2009

Inte är det väl så...

... att det är fredag imorgon heller... nej, jag anade väl att det var för bra för att vara sant!!!

Etiketter:

Where the action is:

... om inte hemma hos mig... så uppenbarligen här!

Etiketter:


eXTReMe Tracker
website counter