söndag, november 30, 2008

Som bibliotekarie kräver jag inte mycket alls...



... några böcker liggandes utspridda lite här och där ... samt några stilfullt twistande män i min närhet - är det för mycket att begära... nej, knappast... det vore ju fullkomligt överfanatiskt fånigt att kräva något mindre!!!

Etiketter:

lördag, november 29, 2008

Åååååhåååhhhåååååå vad söta de vaaar!!!


Japan - 1978

Det var så här David Sylvian såg ut när jag lärde känna Japan... svårt att tro... denne musikens dandyikon... och världens bäste basist - Mick Karn - i rött långt hår... guuuud vad jag älskade dem (nästan över allt annat!)... guuud så han sjöng David och fan så han spelar bas Mick... det hörs inte så väl i den här låten...



Japan - 1981

... men här har han utvecklat sin alldeles egna och speciella stil mycket, mycket väl! Ingen basist efter Mick Karn - så är det!!!

Etiketter:

Don't know about you but...



... men här ska det cocoonas och sovas för två den här helgen, allt för att återhämta eventuella krafter som finns kvar av den här urvattnade människokroppen - Var God Stör Ej!

(en vacker dag kommer jag att återkomma i min forna glans dagar - and that's a promise!!!)

Etiketter:

fredag, november 28, 2008

Nu jävlar!!!

Nu är det julpyntat här på Lizabetans och mitt rum!!!

Etiketter:

Ännu en dag...

... i en människas liv... och inte mycket tid över... mest stress och tandagnisslan... och gråt... jag vet, jag tjatar... men jag säger som min mamma: "Jag känner mig som utskitet äppelmos!"

Etiketter: ,

torsdag, november 27, 2008

Va!? Har hon slutat med lunchpromenaderna...

... till de där hängörade jättekaninerna här borta i nationalstadsparken???

Nja... sist när jag gick dit så... tittade fåren så konstigt på mig... fjällkossan råmade som en mistlur vilken även tjänstgjorde som brandlarm - stötande skriiin som punktmarkerande varningar, kalven hade precis bajsat en rejäl hög som det rykte utav... en snuskhög vilken han stod och blängde glosögt och nyfiket på dock en bekväm bit bort från själva stanken... en kråka satt mitt på den rykande bajshögen och käkade på densamma.. och när jag till slut stod och lutade mitt ansikte ner i kaningården så var det som om vårkänslorna sprungit ut i den fullaste blom och frivolaste form!!!
(ni vet vad jag menar - vissel, vissel, vissel...)

Näe, det var ingen skön känsla som spred sig i min kropp... snarare en skräck... inte helt olik den skräck man kan känna när man tittar på en obehaglig film... men naturen är ingen Disneyfilm!

Stimpan!!!
Ingenting är sig likt sen du försvann!!!

Etiketter:

Don't push me cause I'm close to the edge... I'm trying not to loose my head...


Grandmaster Flash & The Furious Five - The Message

Etiketter:

Ska man ens orka fira jul i år... ?

Har aldrig varit tröttare... allt är skindeep... inget försvar, inget skydd kvar... allt är som sagt inte djupare än en tiondels milimeter... ska det verkligen vara så??? Jag har inte ens barn som måste tvinga upp på morgonen - shasa till dagis, hämta från dagis, laga mat till, stå ut med dess (o)ljud... det är bara jag... och ändå... det är knappt så jag orkar stå på benen längre... orken är slut på både insidan och utsidan... och snart är det jul...

... eller snarare: - OCH SNART ÄR DET JUUUL TACK OCH LOV!!!

Varför tog de bort friåret???
Jag skulle ansöka på störtamente och skita i min ekonomiska situation helt och hållet... bara jag fick vara ledig och ta hand om mig själv ett tag...

Etiketter:

onsdag, november 26, 2008

Min vinterpresent till alla kråkor och skator:

Inför första advent kommer jag att montera in små batteridrivna ljusslingor i era bon... det kommer inte bara att förnöja er mina älskade fjäderfän utan även de små människorna kommer att kunna glädjas av alla illuminerade fågelbon i träden!

Jajjamensan - från mig till er alla!

Etiketter:

tisdag, november 25, 2008

25:e

Hallelujah... prisa gudarna... här kommer skatteåterbäringen!!!

Etiketter:

måndag, november 24, 2008

Det snöar...

... och snöar... och snöar... snöööar... snööööööar... och snöööööööar... det är alldeles för ljufveligt... nästan... och alldeles magiskt... jag älskar det här vädret!!!

Etiketter:

söndag, november 23, 2008

Hur har ni det idag då... ?

lördag, november 22, 2008

Buddy Rich!



Jag är otroligt svag för jazztrummisar... de är ena coola katter... crazy med tok hela dagarna!

Etiketter: ,

Första riktiga snön...



Jag vaknade... sa några väl valda ord till mig själv... rumlade ur sängen... tände en massa ljus... drog upp gardinen... och där... där ute... där var det alldeles vitt...

... den första riktiga snön...

Det finns nästan inget mysigare än det här... jag blir inte riktigt lika yster som när jag var barn och det första snötäcket låg som fetvadd utanför fönstret... men nästan... på ett lugnare och mer kontemplativt sätt...

Äntligen får den lilla människan vila... vila i ett lager av fetvadd som både värmer och skyddar någonting inne i kroppen... hjärtat kanske, eller hjärnan... strunt samma!

Snön yrslar ner i stora flingor just nu... och jag tänker lägga mig i soffan och titta på en film...

Etiketter:

fredag, november 21, 2008

Dagens citat!



Jag: - "Grisar är ju söta... "

Lizabeta: - "Näe! "

Jag: - "Jo... smågrisar... dom är ju skitsöta..."

Lizabeta: - "Men dom ser ju inte alls ut som människor!!!"

Jag: - "Eeeehhh... nej... just det!?"

Etiketter: , ,

torsdag, november 20, 2008

Stekt vs kokt turban



Stella föreslog en stekt turbobanan... och helt plötsligt som utskjuten ur en kanon dök den oefterhärmliga Fikatanten upp efter en lång frånvaro! Fikatanten kontrade Stellas stekta turban och svischade snabbt och elegant fram det framför allt bortglömda receptet på kokt turban ur rockärmen... för att sedan chocka oss alla med att INTE dela med sig av receptet på kokt banan, vilket i och för sig var tur, då varken Stella eller jag är speciellt förtjusta i det lilla bäret/grönsaken/frukten/barnmaten/apmaten - BANAN (med några få undantag precis som livet självt vilket alltid är helt absolutament ok)!

Jag vet att det låter som fantasier... men allt är absolut sant och ingenting annat! Varför skulle man ljuga om en sådan sak som recept??? Det verkar ju helt och hållet sannslöst korkat och fullkomligen skrattretande!

Etiketter: , , ,

onsdag, november 19, 2008

Hm, nu börjar snart The Tudors på TV!!!



Hmmmm... mmmmmm. hmmm... hmmmm... trallala... hmmmm... mmmm...

Jag vet... och jag skäms inte ens för det!!!

Etiketter:

Aaaah jaaa tååål han int!



Ayatollah Khomeini!
Det var inte igår som ni tänkte på honom, eller hur... mmmm... nu blev ni tagna lite på sängen tror jag bestämt... !!!

Etiketter: ,

Fly Me Not!!!


Hey Niki darrrling... what's NOT cooking!!!???


Ok... det råder en finansiell kris... kjollängden åker ner... folk slutar shoppa (vilket är bra!), Sterling går i konken... och vips så racear Niki Lauda in, direkt från Monaco Grand Prix, gör ett satans rejält bredställ... en härrrligt rivig och osig burnout... och slajdar till sist in och hugger till sig gamla underbara Sterlings plats i universum!

Men om man nu, som gamla kära Niki... levt med snabba Ferraris, champagne och förmodligen mången tumlad natt i Monacos fiiinare kvarter... så borde väl hans ääärlajnslågga vara bra mycket snyggare... eller... snygg... eller jag menar... INTE SÅ JÄVLA FUUUL!!!

För det kan jag erkänna - JAG vill INTE åka med Flyniki... det är ett som är säkert... vilket är synd... fan, Niki Lauda var ju en cool katt... då... åtminstone 1973...


Hey Nikibaby... what's cooking!!!???

Etiketter: ,

tisdag, november 18, 2008

Men jeeeeepers!!!

November... ska det verkligen vara så här... ?
Novembre... derniers doivent-il vraiment en être ainsi?

Hmmm... gick tillbaka i mitt minne och kom ihåg att jag kännt något liknande... förut... och tänkte att jag förmodligen skrivit detsamma någon annan november... sökte... och fann... men det var inte i november som jag skrev om det förra gången...
det var nämligen i... ick!!!


AAARRRGGGHHH!!!

Nej, nej, nej... ack nej!

Non non non ... oh non!

Jag skulle verkligen behöva tövla på Mr. Darcys lååånga mjuuuka öron just nu...

´

... åååååhhhh... Mr. Daaarcys lååånga mjuuuka ööörooonnn... mmmm...

Etiketter: ,

Livet... !!?

... ska det vara så här... !?

Etiketter:

Hade något bra på tungan...

... imorse... men glömde bort'et... ni vet... det gör så ibland... försvinner saker i ett svart hål...

Etiketter:

Hann int' skriva något igår...

... ni vet... livet... det kom som emellan... det gör det ibland...

Etiketter:

söndag, november 16, 2008

Hur har ni det idag då... ?



... själv har jag lackbetsat ett bord, ätit glass, släntrat fram och tillbaka till Wirströms Järn bara för att köpa 6 stycken skruvar, tittat på film, tvättat, smygit på en granne, lurat in nyss nämnda granne iklädd vita mjukisbyxor i min lägenhet, dragit i några skruvar med en av mina skruvdragare, inte diskat, inte bäddat sängen, hypnotiserat en boakonstriktor, fått ovan nämnda granne att lyfta en åra med en hypnotiserad boakonstriktor, fotat hela mankemanget med granne lyftandes åra med överhängande hyptnotiserad boakonstriktor och lagt ut sjolamentet här på bloggen!

Så det så!

Etiketter:

lördag, november 15, 2008

Någon fyller år...

... och jag ska på vinylfest utanför tullarna... tefelånplan... nättchen... stefan... nu kommer jag!

- Om en halvtimme! Hej!

Etiketter: ,

Kan inte rå för det...


Moi - anno 1967

... men jag tycker att kalasbyxor RULES BIG TIME... och jag har alltid varit en glad skit - So sue me!

Etiketter: ,

fredag, november 14, 2008

Mitt senaste fynd:



Här är den... pallen jag köpte i helgen... av märket Vilax och 50 cm bred! En perfekt puff för en lyxbohem med egen salong... man kommer att sitta både elegant och bekvämt! Nu blev den kvar hos min bror för att bli omklädd i fårskinn och klädda fårskinnsknappar som jag själv fick göra i brollans coola knappgörarmaskin!

Igår kväll blev mamma och brollan klar med den... så nu är den lurvig och grå, redo för att bli klappad i rumpan och fraktas hem till gamla eken och salongen här hemma!

Update:
Skickade ett mejl till Vilax för att höra när pallen tillverkades! Jag skickade med fotot och de blev glada över att se pallen helt i originalskick med alla knappar kvar. Pallen tillverkades mellan åren 1965-1970 och företaget låg i Malmö.

Etiketter: ,

onsdag, november 12, 2008

The coolest MOFO in my hoods!



Jag vet inte hur det är för er... men de fåglar jag träffar på - pratar!!!
Den här coola killen ser jag nästan varje morgon på balkongen på huset mittemot...

Etiketter:

Songs of the Night


Novembermånen i de mörka bergslagsskogarna...


In the flowing crowds
The moon-born clouds
Cast their light shade
O'er stairs of jade;
And all the moonlit ways are one,
Shining in silver unison.
Yet who can read aright
The mystery of night?


L. Cranmer-Byng

Etiketter:

Ibland kan man tro...

... att jag svimmat av... det tror till och med jag i de bästa av fall... men i de bästa av stunder har jag bara kullrat ikull och ligger på en divan inmundigandes en massa goda chokladpraliner som måste sköljas ned av en skänk portvin...

Jag önskar bara att de bästa av stunder inföll lite oftare... och gärna på vardagarna... men hur skulle det se ut... om jag låg i strutsplymstofflorna och smaskade chokladpraliner och som smöret på moset i en snurrig salongsförpackning... ???


Nej, det är nog tur att det finns en måndag... en tisdag... en onsdag... en torsdag... och en fredag där emellan... för annars fick man ju inte längta och trängta till en dag i pyjamas i soffan med en silkesinslagen chokladask i famnen!

Etiketter:

tisdag, november 11, 2008

Sidensvansar samtalar & funderar...

Vinterns första snö...

måndag, november 10, 2008

En cool katt är borta...


Miriam Makeba - Pata Pata

Etiketter: ,

söndag, november 09, 2008

Jag ääälskar min älskade Antikaffär här på bystan!!!

Har jag återigen gjort ett stadigt fynd i min favoritantikaffär tror ni???

Jappsamente, det har jag...

... jag säger bara: Vilax... Vilax... Vilax... offentligt 60-tal?.. 500 spänn!... och jag är lycklig som en silkeslen barnrumpa på självaste julaftonsmorgonen!!! Bort med den vita gallonen och sen ska min mamma klä om den med grått fårskinn och några klädda knappar... mmmmm... mm... mmmmm... baaaby!

Ja, ja... jag får äta stekt gröt resten av månaden... men det gööör inget... för man kommer att få sitta fint på mina cocktailparties... det kommer man att få göööra... lita på det, mon amis!

Etiketter: ,

Smaragdbröllop!

Igår firades ett smargagdbröllop! Mina föräldrar har nämligen varit gifta i 55 år... FEMTIOFEM ÅR!!!

Hipp Hipp Hurra för det!

Senare på kvällen vann min bror Spank the Monkey... grattis... säger jag surt... men räknar med en rematch ikväll!!!

Jodå, sen har min mamma sytt en ståtlig rysk fårskinnsmössa och en fårskinnsmuff som jag ska ha på mig när jag ska spatsera ut till Djurgården i vinter för att dricka varm choklad. Vidare har det har rensats ut en hel del av mitt tidigare liv! Hmmm... en och annan mardröm har yppat sitt hemska tryne också... inatt... men den skiten behåller jag för mig själv...

Imorgon ska det putsas och lackbetsas bordsskiva... och eventuellt inköpas en stor sittpall i stylish 60-tals-skobutiksinrednings-tjolahejsan... som sedan skall kläs i fårskinn... kanske... jag måste få sova på saken!


Nu - Mot köket och grytorna!!!

Etiketter: ,

fredag, november 07, 2008

Oj då...

... ännu en dag har förflutit... men nu är det fyra dagars semester...
MOT DE MÖRKA BERGSLAGSSKOOOGARNAAAAA!!!!

Vad står att finna denna gång?

Med spänning ser jag fram emot att fixa iordning ett gammalt bord som min pappa snickrade ihop på 60-talet efter svensk design... (som jag också ska bära hem sen... på tåget, ja!)

Det är tydligen snö där hemma också... det ska bli spännande att beskåda!

Vidare tänker jag tvinga min systerson att spela spel med mig... jag har gått sta' och köpt Spank The Monkey... och nu vill jag spela det med honom!!! Så det så!!!


Hmmm... ska det hinnas med någon biltur till Huggnora pappa???
Joooo, det finns alltid tid över för en biltur till Huggnora!!!

Etiketter:

torsdag, november 06, 2008

Senaste från The Raveonettes... (den här dedikerar jag till Maivor!)


The Raveonettes - Young and Beautiful

Jeeezus... hade jag hört det här när jag var 16 år så hade jag svimmat av!!! Jag hade sprungit till den lokala skivaffären och bett den så otroligt musikintresserade innehavaren Maivor att genast importera skivan åt mig... hon är en av de mest ödmjuka skivaffärsinnehavare jag någonsin träffat! Hon var så otroligt hjälpsam och en gång sa hon: "Det är så kul med dig Maria, var hittar du all musik... jag trodde att jag hade full koll på allt som ges ut... men du verkar hitta det mesta före mig... hur gör du!?"

Vi blev rätt goda vänner jag och Maivor. Jag brukade släntra in efter skolan och för att prata lite med henne... och hon spelade upp det senaste hon köpt in och det hon trodde att jag skulle gilla! Men det var jag som såg till att Maivor köpte in Depeche Modes första LP Speak & Spell, efter att jag läst om dem i en engelsk musiktidning precis innan de slog igenom med buller och bång med låten Just can't get enough.

Nu när jag lyssnade på Raveonettes senaste EP så kastades jag tillbaka ca 25 år tillbaka i tiden och insåg att Maivor kunde ha spelat upp Young and Beautiful strax efter Love will tear us apart med Joy Division... och sedan inväntat min reaktion... och jag skulle ha sagt: "Hörru Maivor, jag tar båda!" och Maivor skulle ha svarat med ett leende på läpparna: "Maria, jag anade att du skulle gilla det här!"

Etiketter: ,

Inte så mycket som en fet chans!



Näe... det fanns inte ens en sekund över idag - endast denna! Men nog fasiken ska man väl hinna klämma en Gustav II Adolfbakelse idag iallafall!!!??? Jag snedsteppar in på Gunnarssons på vägen hem så får vi se om det finns någon liten smula kvar...

- Om Gunnarssons alltså - Hej!

(obs! det sista är det bara Nättchen som förstår)

Etiketter:

onsdag, november 05, 2008

Dom är bara för jävla söta!!!


Those Dancing Days - Home Sweet Home

Som de godaste karameller... som de lenaste hundöronen... som de vackraste daggdropparna och de ljuvligaste och mest glittrande snöflingorna - Those Dancing Days!!! Det här är den näst bästa låten från deras debutalbum... den allra bästa heter Actionman - men det fanns ingen video till den!

Etiketter:

Idag vaknade jag upp...



... och fick uppleva att världen ter sig otroligt mycket mer intelligentare och smartare än på många år!!!

Etiketter: ,

tisdag, november 04, 2008

Men vänta lite nu...

... ska JAG få vara med på canastaklubbens nästa fest!!!??? Har jag uppfattat det hela rätt???

Etiketter:

Totalt meningslöst, men...



... Google har aldrig varit sötare!!!

Sarah Palins barn!

Jag fick mig ett vykort hemskickat igår!



Hej Frk Maria!

Du kanske undrar varför det är så tyst under sängen just nu? Joooohooo, vi är inte hemma just nu! Nä... vi är på konvalement eller vad det heter, konsulevent... konvent... eller ja nej... en workshop kan man säga... en workshop för mimartister i ulvakläder damned suiting for jyckar och kusar med livsuppgiften att spela hedern av varandra med vanliga spelkort och blanda cocktails så svansaluringarna knorrar till sig likt ett ärtskott! Hela jäkla canastaklubben har dragit ner till den vitsminkade huvudstaden för att prova ut nya handskar, dra i osynliga rep samt att voffa utan att det hörs samtidigt som vi låtsas vara instängda i osynliga kuber!!!

Vooooofffff!!! Det är sååååå kuuuul!!! Vi äääärrrr i Parrrriiiiis!!!

Nästa fest i canastaklubbens regi kommer att slå alla festivitetsrekord som står att finna - fatta du rödhåriga människa!!! DU är inbjuden att skåda detta spektakulära spektakel! Hrmfff jo, vi rumstrerar ju om i DITT leasurecabinett så vi har enhälligt bestämt att du får bli vår mascot från och med nu! Med många blöta nosar och sammetslena mular mot din panna!

/Canastaklubben

Etiketter:

Ibland undrar man...

... det gör man... och så börjar man undra om man verkligen bör undra överhuvud taget... eller ska man helt sonika bara låta bli... ?

Etiketter:

måndag, november 03, 2008

Vaniljmolnen...

... sveper förbi på himlen... hösthimlen... det börjar bli kallt och elementen har äntligen blivit varma i lägenheten... (det skedde i helgen)...

... lovar ny årstid... en kall sådan... den som vi faktiskt längtar efter, även om få vill erkänna det... nej, det är så mycket normalare att längta efter sommar... men jag tycker att sommaren är lättköpt...

... viskar om vintern... vintern där vi hittar oss själva igen... man får ro att tänka... tid att kura skymning... att hitta tillbaka både till oss själva och till varandra...

... kysser min panna och lämnar ett ljust rosavitt avtryck... jag tackar och kysser vaniljmolnet i flykten... vintern är i antågande... och det gör mig glad...

Etiketter:

söndag, november 02, 2008

Hur har ni det idag då... ?

lördag, november 01, 2008

Alla helgons dag




... och jag gick i vanlig ordning upp till minneslunden vid Katarina Kyrka och tände fyra ljus...

Etiketter:

Se där!!!


(Det går att klicka på bilden från 1970 för att se de fina, fina detaljerna)

När man rotar i det gamla så finner man det nya!
Jo, jo... ni minns Hemrullen... se här... här på diabilden finns en storasyster, en mamma och en liten, liten rödhårig i kalasbyxor... och på bänken står - ett dubbelpack HEMRULLE!!!

Livet är fantastiskt... livet är lika litet som det är stort... jag häpnar nästan varje dag över hur underbart och fantastiskt livet är... och vilken tur vi har... vilken otrolig tur vi har - många av oss... och ingenting bör tas för givet... så kom ihåg att krama dagen, för imorgon är den borta...

Etiketter: , , ,

Min storebror...



... fyller år idag!

Jag hoppas att du inte bara sitter i sitt sadelmakeri och jobbar, utan att du blir bjuden på tårta också! Jag kommer och äter tårta med dig nästa helg kära bror!

Grattis - det är DIN dag idag! Kram!

Etiketter: , ,


eXTReMe Tracker
website counter