fredag, februari 29, 2008

Nu ska jag berätta något för er...

... medan ni sitter där hemma och myser med middag och vin... klätt upp er till tänder med dräkten så fiiin... då sitter Lizabeta och då sitter jag... här uppå jobbet med klistrade fliiin...

Till nio ikväll ska vi sitta och tjattra... på jobbet och tjäna er kunskap och chatta...

Så hör av er nu era vetgiriga gullgrisar - vi svarar på alla era frågor från och med nu och i fyra timmar!!!

(jag vet att det sista inte rimmade - men det var inte meningen heller!!!)

Strutt... vipp... strutt... vipp... strutt...



I morse fick jag se en stilig taxherre struttande längs t-baneperongen och han hade de mest förtjusande och vippande öron jag någonsin sett!


Passa på att beskåda taxarnas stjärt- och öronföring bakifrån så fort som tillfälle ges... helst så fort som möjligt... du kommer att stå där och le som en riktig fåntratt till idiot - om du är slightly lagd åt mitt håll... oooh... om jag bara finge bita lite... bara lite... lite... längst ut på det vippande lilla örat på den struttande lille taxherren...

Etiketter:

torsdag, februari 28, 2008

Today is Maria-Day!



Maria... Maria... Maria... idag får alla som heter Maria whippa some serious asses... Maria, Maria, Maria - red, sweet and slippery like a cherrys bare red ass!!!

Etiketter:

onsdag, februari 27, 2008

Stofilblogg!



Åååh, jag ääälskar stofiler... och här är ännu en härlig källa helt i stil med mina spirituella samarbetspartners Bröderna Stetson:


Här talas det seriöst om livsviktigt elexcir som Ernst Rolf, Karl-Gerhard och sjömansvisor... sånt som gör livet elegant och extravagant helt enkelt... jag har hittat hem... igen!

tisdag, februari 26, 2008

Slemmig musikvideo från 80-talet...

Jag blev utamanad av Johnny att vara med och kora den slemmigaste musikvideon från 80-talet... idén kommer från Mymlan.

Läget är otroooligt svårt då 80-talet bjöd på så oootroooligt mycket dålig musik med de mest gräsliga producenterna bakom mixerborden... (under 80-talet kom även mycket av creme-de-la-creme inom den alternativa musikscenen, men det var absolut inte det vi skulle prata om här och nu!)

Ok... svårt, svårt, svårt... jag bad Lizabeta om hjälp, hon brukar sjunga på de mest horribla sångerna från ovan nämnda årtionde... och hon föreslog Sabrina med valpkullslåten Boys, Boys, Boys... ja, den är minst sagt slemmig... och Johnnys val är minst sagt slemmigt... och vidare låtar som Steve Wonders I just call to say I love you... isch!... infantilt!!! Men Riggs låtval måste jag erkänna att jag gillar en liten skvätt ändå...

Nej... mitt val i denna utmaning blir således följande låt med motiveringen: Men jeeeezzzzus... inte ens modern till sångaren i Fancy kan tycka att det här är bra... Slice me nice?... Slice?... Nice?... /I'm like a cake that wants to be baked/?... /I'm ready for action cut me in half/???... hur tänkte de med scenen där tjejen studsar upp och ned och hennes huvud hoppar omkring framför sångarens fagra nuna i bild... hur tänkte man med denna location?... och dessa tveksamma symboler man valt att strössla med... eeeeh... jag säger - NEJ TACK, JAG FÅR MARDRÖMMAR!!!



Fancy - Slice me Nice

Så, vilken låt tycker du är slemmigast från det hemska 80-talet???

Etiketter: ,

Jag ääälskar er...

... mina kära och älskade vänner både här och där... ruffsiga och tuffsiga, lena och mjuka... ni som stått mig bi i min senaste emotionella berg&dalbana ner och upp ur i ett svart hål: glad-ledsen-glad-ledsen-glaaad-leeedsen-dålig sömn-ledsen-glad-ledsen-leeedsen.... ja, ni vet hur det har varit... gråt och skratt om vartannat... ja ibland till och med samtidigt... och där har ni stått... i vått och i torrt... på fastlandet i norr och här mittemellan och ute i havet på en ö... !

Oj vad jag undrar hur det gått till... att få såna vänner... ja, att ni finns till! Jag lovar dyrt och heligt att alltid stå er bi... ja, när ni behöver... då ropar jag - Si!!!


I looooove yoooouuuu!!! Dagarnas fågelkvitter tillägnas härmed er... puss!

Etiketter: ,

måndag, februari 25, 2008

Oui - Oui - Oui!!!

Jag ska åka till Paris... !

söndag, februari 24, 2008

Min hjärna smääälter... !!!



Jag vet stooora, stoooooora och määärkliga sanningar om hundar och kossor... men när ska jag hinna berätta dessa historier undrar jag lite uppgivet... !?

Jag behöver semester... men i dagsläget är det inte ens att tänka på... då slår det mig: Jag har sammanlagt druckit två stora glas proviva skogsbär, 1 stort glas iskaffe samt 1,5 liter pärondryck med granatäpple idag på eftermiddagen men jag är fortfarande hur törstig som helst... jag hade inte en sjukdag förra hösten... jag tog två dagars semester kring jul och nyår (det var alltså den enda semester jag tog på hela hösten och vintern)... jag har inte varit utomlands på jääättelääänge... inte undra på att det i min hjärna blinkar enorma neonskyltar med texten:

"VARNING - HÄRDSMÄLTA"

Ce Moi!



Fick en snilleblixt igår... jag tänkte gå på Nationalmuseum för att beskåda den stora Henri de Toulouse-Lautrecutställningen... och sedan spatsera över lilla bron till Skeppsholmen för lite popkonst av den store Andy Warhol på Moderna museet! Problemet är att jag känner mig totalt utvsulten på god, eller snarare intressant konst... ja, jag börjar till och med känna mig lätt desperat och funderar på att flytta utomlands för att få delta i ett bättre kulturklimat än här i sega och samtidigt sååå pretentiösa gamla eken... suck!

Ååååh jag längtar till Louisiana - mitt favoritmuseum, beläget så vackert vid havet i Humlebaek där nere i Danmark. Där har de en stor utställning med Giacometti och Cézanne i detta nu...

Ok, back to Sweden!
Problemet med min plan var att hela Stockholms befolkning OCH halva Kinas värkt fram exakt samma ide... vilket gjorde det hela till en smått klaustrofobisk upplevelse... så det blev en svassande liten tur in i foajéerna med en lite nosande sväng i NM's museibutik och samma snabba ingång med utgång på MM's dito!


Istället blev det en promenad ut på Kastellholmen för lite lapande av vårsol samtidigt som virvelvindarna tog tag i coiffuren och gjorde sitt bästa för att få in mig i nya tankebanor... och efter ett tags hummande och nickande så hade jag övertalat mig själv till att ta tag i morgondagen... och alla dess dagar därefter...

Jag kan inte rå för att jag jag har en motorcykel i min själ, problemet är att jag fullkomligen sluuukar bensin och den där jävla bensinen kostar kosing baby... !

Etiketter: , ,

lördag, februari 23, 2008

Cast a Long Shadow



Well, I woke up in the mornin' with a Stetson on my head
Ride, ride 'em down...
Had a saddle for my pillow and a prairie for my bed
Ride, ride 'em...
I am a cowboy, I ride all night long
And I sleep under the stars above

Well, I'm standin' at the station with a saddle in my hand
Ride, ride 'em down...
Got a bullwhip for my true man and a bullet for the ma'm
Ride, ride 'em...
I am a cowboy, I ride all night long
And I dream under the stars above

Pa-pa-pa-pa-pa-papapa-papapa!
Pa-pa-pa-pa-pa-papapa-papapa!

Well, I'm riding from the jailhouse to a grave that's dug for three
Ride, ride 'em down..
There's a preacher reading gospel underneath that hangin' tree
Ride, ride 'em...
I am a cowboy, I ride all night long
And I swing under the stars above

Det är lördag...



... det är dags att skaffa sig ett nytt grepp om läget... it's time to regroup... and start to shoot from the hip!

fredag, februari 22, 2008

Det doftar sol och vind...

Friska och solkyssta, opakfärgade leende vågor tumlade härligt gnaffsande kring i vattnet mellan södermalm och gamla stan när jag åkte över bron med t-banan i morse...

De gav yrsliga löften om en ny tid... och ett vemodets sträng slog an en ton om att lämna... gå vidare... och att börja om...

Etiketter:

Spectacular View...

... see the stars, where the birds build their nests, looking down at us...

torsdag, februari 21, 2008

Att hoppa in i livets limbo och komma helskinnad därifrån...

Jajjamensan, det kan du fethajja!!!

Jag är till och med så dum att jag gör ett nytt hopp imorgon!!!

Ibland blir jag avundsjuk på:

Hundar!

De kan bara sitta där och glo... och smaska lite förstrött och trött...
Det enda problem de kan råka ut för är att överläppen råkar fastna på ena hörntanden... och inte ens den dumma uppsynen de uttrycker vid dessa tillfällen verkar skapa några större trauman i deras liv...

Troubled Youth...

Les enfants terrible...
Dagens ungdom...

Det är Elvis fel alltihopa! Den där förbannat syndfulla och förföriska höftrullningen!!
Näe, jag röstar på Kd i nästa val och passar på att förstora brösten i samma veva!!!

Monorock...


Polyrock - Romantic Me

... eller när den bittra sanningen återkommer och visar sig vara söt som spunnet socker - då kan jag faktiskt inte bli annat än jävligt (skade)glad... jag skäms lite, men bara försvinnande lite och nära nog obefintligt!


Ljudeffekter ni får lägga till själva: Hårt och taktfast handklapp

Etiketter: ,

onsdag, februari 20, 2008

Grrrrr - voff!!!



I'm a total BLAM-BLAM,
oh yes I'm a vulcano...
so don't you fucking mess with me this freakin' fullmoon,
WHAM-BAM-THANK-YOU-MA'M!!!


Elvis has definetly NOT left THIS building - HA!!!

Etiketter:

Åååååhhhååå...

Jag äro med er igen... mitt internääät fungerar igen tack vare ett hönsnät som skickades mig av en lurvig och flurig frisyr vid namn Stella Sweden - tack kära kära du... tänk vad lite hönsanät kan göra för att livet ska livas upp en aningens för en annan flurig firsyrägarinna i rött! Jag skiiiter blanka fan i internääätet och kör raka rör med hönsanääätet i 1000 knyck från och med nu!

Jag tror jag måste göra en humörsväng och skriva något bitigt igen... se nästa inlägg i debatten... dvs inlägget jag gör här ovan i nästa lilla utbrott!

Ååååhååå vad jag är glad... men tyvärr har jag lite annat som jag är lite sorgmodig över... så - jag måste skriva något bitigt... också... mest bara för att det måste ut någonting någonstans just nu... !

Humörsvängningar...

... det är min melodi... näe, sanningen är den att jag blir så snabbt uttråkad... på mig själv och mitt humör så jag byter till ett annat istället!

I förrgårkvällerikvällskvisten...

... lyste stjärnorna så vackert klart och tydligt här i gamla eken... de brukar inte synas så bra här i den illuminerade storstan - det är trist... och det är något jag saknar från min uppväxt "på landet"!

Hmmm... jag blir alltid lite sorgmoden i hjärteroten när jag tittar på stjärnorna... men jag kan inte låta bli... att bliga på de där sötnosarna där uppe på himlavalvet... de är så vackra... och de ställer allt i ett perspektiv... och man börjar längta... ja, min själ... man börjar längta...


... efter allt!

Etiketter:

ComHem... kom hem till mig!!!

Den är för underbar... comhems telefonsupport!!!
... ha ha ha ha ha ha ha... !
(skogstokigt skratt på bristningsgränsen)


Mmmmmm... det är så härligt att få vänta i en telefonkö med köplats 42... och när man är nr 2 så kickas man ur kön och linjen är stendöd....

Mmmmmm... det är så härligt att kväll efter kväll stå i telefonkö... vänta och vänta... och till slut få komma fram till någon Henrik... eller Mats... eller Anders... som säger åt en att bara byta ut modemet så kommer internet att fungera igen...


Mmmmmm... det är så härligt när det inte fungerade att byta ut modemet... jag är fortfarande inte ute och seglar på böljan den blå bland er andra... nädå... det är fortfarande no connection to internet hemma hos mig... och jag är ingen duvunge när det gäller teknisk apparatur - jag är snarare en jävel på dylik sammankoppling och inkoppling...

Mmmmmm... det är så härligt när man efter ofantlig kötid på prata med en ny jeppe på supporten som säger åt mig att stänga av modemet och invänta att han ska ringa upp mig då vi kommer att brytas när modemet stängs av (jag har precis flyttat över telefonen till comhem)...

Mmmmmm... det är sååå härrrrligt att den där jeppen ALDRIG ringde upp mig igen!!!

JAG ÄR FÖRBANNAD!!!
JAG ÄR SKITFÖRBANNAD PÅ COMHEMS SUPPORT!!!

JAG HÅLLER PÅ ATT BLI TOOOKIG - PÅ RIKTIGT DEN HÄR GÅNGEN!!!
HISPAN... HERE I COME!!!

(... det här kan vara det sista ni hör från mig... synd... på så rara ärter... kan jag tycka!!!)

Etiketter: , ,

tisdag, februari 19, 2008

No nät - No time!

Hemma har jag inget nääät för tillfället...
På jobbet har jag ingen tiiid för tillfället...

- Inte ens en kafferast... ?

Nähäääe du!

måndag, februari 18, 2008

Jag vill bara dansa!!!

Måndagmorgon och jag går upp ur t-banan...

... och högst upp i det vinternakna trädet sitter en skata och solar sin mjuka risgrynsvita lilla mage i den vårvinterkalla solens morgonsken... solens värmande, dock fortfarande rätt tunna och transparenta händer smeker skatans lilla mage... jag ser att skatan ler uppskattande...

Etiketter: ,

söndag, februari 17, 2008

Buy or Die!

Strutsplym!

I helgen har jag:

Träffat vän med hund...

Suktat över antika lampor i art noveau- och art decostil...

Tittat med stora ögon på änglar med kupor i sina framtassar...

Tittat med stora ögon på ugglor med lysande röda ögon...

Bligat på näckrosor...

Köpt hallonmacroner på Riddarbageriet...

Druckit en kopp te på Gallerian, av alla ställen, eftersom man får ta med hunden in i himlen där...

Träffat annan vän utan hund...

Sammanvigt en laxajäkel med en massa snygga rotsaker och frivola örter...

Gått på konsert... jodå, jodå... nu har jag minsann sett KINSKI...

Pratat med annan vän via telefon...

Tänkt åka ut till kolonilotten med några helt andra vänner...

Inte åkt ut till kolonilotten, men kära nån - fiket öppnar inte förrän 1 mars så vad ska man dit och göra då kan man undra...

Tvättat...

Tappat bort en strumpa...

Irroterat mig un grande på ett värdelöst torkskåp...

Irroterat mig till bristningsgränsen på photoshop...

Bett photoshop om förlåtelse för min stupiditet...

Skrivit ett lååångt brev och skickat det till en ö...

Lyssnat på Neil Young...

... ja, så har jag haft det och nu funderar jag på om jag ska avsluta denna helg med att spackla lite grann... ååååh, spackla... det är det bästa jag vet!!!

Ursäkta mig så jääävla mycket!!!

Vi skickade iväg både hundar och apor ut i rymden och människor till månen redan på 60-talet... men att år 2008 konstruera ett torkskåp som verkligen torkar tvätten inom bestämd tid - och att den verkligen är TORR... verkar vara stört jävla omöjligt!!!

Etiketter:

Soundtrack för en söndag i februari...


Ultravox - Hiroshima mon amour

Idag ska jag ta det piano när jag kokar mitt kaffe... jag har köpt röd paprika... de skrammlande äggen ska vispas med en smekande rörelse... och jag tänker inte lämna spisen en sekund!!! I bakgrunden ska denna låt få invagga mig i en lugn och harmonisk känsla för feeling... och allt kommer att bli alldeles, alldeles... underbaaart!

Etiketter:

lördag, februari 16, 2008

Frukoststängt!



Jag mal kaffebönor... kokar mjölk... skrammlar ägg... pressar saften och livet ur morötter... och nyper blåbär, hallon, björnbär, jordgubbar och tranbär i sina små runda magar - bara för att de ska släppa ifrån sig sin ljuvaste nektar till mig, mig, mig... jag - egocentrisk... tja, kan hända, men bara på ett bra sätt!!!

... ursäkta mig jag måste kolla till spisen...

Jag bränner vid äggen som skrammlar i en kastrull... jag råkar knuffa till espressobryggaren så allt kaffe rinner ut på spisen... jag inser att jag inte har något paprika... jag - egocentrisk... tja, kan hända, men på ett klumpigt sätt!!!

... tur att man man älska sig själv ändå...

fredag, februari 15, 2008

Äntligen!!!



Nu är
mina vänner äntligen färdiga med sin bok på det egna förlaget stoorsthlm - Köttjuven!!!
Så fint... så gulligt... så duktigt... så härrrligt!!!
Grattis!!!

Etiketter:

Lär mig stava någon!!!

Ja ja ja... ibland skriver jag så jävla fort att inte ens kungen hinner köra ikapp mig!!!
Några av er har tur och får läsa mina kråkfötter - INNAN jag hinner rätta dem... grattis till en skrattstund - jag njuter av dem själv faktiskt!!!

Ooohooo lala mon amour...


Tapeten Folie ur serien Boheme...

Jag vet att ni är nyfikna... som små nosande kossor med stooora ögon trippar ni runt på frosty-pink-lackade klövar och undrar... fundrar... och längtar... (detta är ingen förolämpning - jag ääälskar koar!)

Hur kommer det att bli där i Marlene Dietrich-salongen... vilka färger... vilka tapeter... temat vet vi ju... men resten... ??? Ååååh jag är sååå nyfiken i en struuut... och öppnar man struten så tittar någon ut!!!

Nå, mina älskade små lammungar - här har ni tapeten som jag tänker importera från england... jo, det är sant... i england kan de minsan göra snygga tapeter... och det kostar inte mer än att köpa svensktillverkat... i samma kaliber vill säga!

Det fantastiska företaget heter Osbourne & Little och serien med de underbart dekadenta tapeterna heter Boheme... och mitt val av tapet heter
Folie (efter Les Folies Bergére i Paris)!
Passar mig som hand i handske... kola i papper... ekorre i judas priest-tisha... tårta i mage... hundöra på manlig byxbak... ja ni fethajjar greppet - DEN TAPETEN ÄR JAAAG!!! Sen blir det röda sammetsdrapperier som strössel på kanelen...

... åååh... det ska bli så trevligt när ni kommer och hälsar på sen när det är klart... någon gång i mars... då blir det PARTY!!!

Etiketter: ,

torsdag, februari 14, 2008

Ploink!

Nu, när jag slagit knut på mig själv... repat upp den... och äntligen hittat rätsida på trådhelvetet... så får någon gärna slå an en sträng - varsågod så mycket!

Etiketter:

Nytt från Alga!



Det verkar florera så mycket tråkiga sällskapsspel nu för tiden... annat var det FÖRR när man kunde spela Monopol... Risk... och icke att förglömma Nya Bondespelet hela sommarlovet utan att tröttna... jag förstod aldrig riktigt varför det hette NYA Bondespelet... för det Gamla Bondespelet har jag aldrig sett röken utav... !?

Men nu har Alga fattat galoppen och tillsammans med sitt systerbolag Zombco har de äntligen utvecklat ett spel som skulle få mig att tokspela bort hela semestern - det här spelet, från 8 år och uppåt, kommer att bli en svårslagen succé... sanna mina ord!!!

Etiketter:

Vilka stooora ögon du har... ?!



- Det är bara för att jag ska kunna se dig bättre... !!!

Ibland tror man att man inte får någonting - nada - nooothing... men i själva verket så får man otroligt mycket ändå, det är bara det att man får efter bästa förmåga... man vet bara inte om det eftersom man är så upptagen med att vilja ha ALLT, plenty, the whole shalabaloooom-hit-me-with-everything-right-now-no-not-later-because-that's-to-late-and-i'm-going-going-gone!!!

Det är nog så att vissa av oss måste vara utrustade med lite extra-skit-mycket tålamod... och finnas kvar, kvar, kvar... trots att man tror att man inte får någonting - nada - nooothing... för sanningen kan vara helt och hållet annorlunda...


Man får efter bästa förmåga helt enkelt... och det är ju värt otroooligt mycket det... jappsamensan, sååå är det - alla kan inte vara som jag... !!!

... allt the girls are sittin on a pile of gold... and the boys, you know, they want it... they want it...

Today I REALLY hate this!!!

Varför måste vissa människor ENVISAS med att ta upp extra mycket plats genom att läsa tidningen i värsta morgontrafiken på t-banan... att de sedan måste breda ut sig över två stycken "hålla-i-sig-stolpar" gör SAKEN ÄNNU VÄRRE... det betyder att vi andra får försöka kränga in våra lååånga armar runt andras kroppar för att få en fingerspets att åtminstone NUDDA en "hålla-i-sig-stolpe" för att i görligaste mån klara av balansakten i den ryckiga trafiken gör saken ÄNNU VÄRRE!!!

So, all you fuckin' tidningsmarodörer/stolpskott - på mornarna så haaaatar jag er!!!

Etiketter:

onsdag, februari 13, 2008

Det är så härligt att baka!!!

... bara för att man får sitta med en sked och skrapa bunken efteråt... och man lämnar alltid - ALLTID - ett tjockt lager smet kvar, annars kan man lika bra skita i hela bakeriet!!!

Etiketter:

Vår... vinter!

Solen skiner om än den ligger lågt.. och klockan är 15:58... på himlens ljusblåa byxor smeker moln förbi... moln med magar som färgade av vanilj... det känns ändå hoppfullt... !

Vilken stooor mun du har.. !?



- Det är bara för att jag ska kunna äääta upp dig!!!

Ibland vill man ha ALLT... men man får absolutley nada!!!
Är det rättvist tycker ni.. ?
Det tycker INTE jag!!!

... just give, give, give... me more, more, more... I want it all... !!!
(mmm... den låten hade ni glömt bort... eller hur!?)

Rock & Roll All Nite!!!


Let Me Go Rock 'N' Roll!!!

Canastaklubben hade temakväll igår... de spelade kort samtidigt som de lyssnade på KISS och naturligtvis hade jyckarna och kusarna oklanderlig KISSmakeup också!

När jag mitt i nattmössan smög upp för att gå på toaletten såg jag en av jyckarna stå och jucka (rock'n'roll-jucka alltså, inte onämnbart-jucka!!!) som den värsta Gene Simmons med tungan i en lååång lipande grimasch och med en diskborste som gitarr... under soffan tittade en Ace Frehely fram med sin silvriga nos (vete sjutton vad han höll på med där!)... i köket stod en Paul Stanley och poppade popcorn och en Pete Criss satt och blandade kortleken frenetiskt samtidigt som det dräääglades över potten, bestående av massor av små mynt, några lösmustascher samt ett stort antal presentkort till världskända konditorier, som låg mitt på golvet och ja, ni gissar rätt - det hela såg faktiskt inte KLOKT ut!!!

Jag måste erkänna att KISS inte hör till mina favoriter inom hårdrocksgenren... det bara är så! När jag gick i 6:an så gillade killarna KISS men själv gillade jag The Runaways och Blondie... jag är naturligtvis glad över att Canastaklubben är så musikintresserade, men jag önskar att de hade valt ett annat tema... vad står på tur undrar jag... vad står på tur... ?!

(... eller som Stella påpekar - det kunde varit värre... och vid närmare eftertanke så känns KISStemat rätt coolt när det är jyckarna, jepparna och kusarna som håller på!)

Etiketter:

tisdag, februari 12, 2008

Europe...


Morty the Mime

... the land where the buildings are old... and you might have a lots of mimes - whoahooo!

Apropå den där hiskeliga melodifestivalen som jag INTE tittade på i lördags... men jag har minsann hört och sett efteråt hur illa ställt det är i Europa just nu... och jag skäms likt den hund vilken precis blivit upptäckt tuggandes på mattes nya svandunstoffla... jag kröker rygg och stryker de lena hundöronen tätt, tätt intill huvudet... darrar lite på underläppen och låter mina vidgade skamsna ögon tårfyllas... !!!

Etiketter: , ,

måndag, februari 11, 2008

Gissa vem...

... som föddes på samma dag som jag - dvs den 27 december... (fast många, många år tidigare naturligtvis!) !?

Ledtråd: Personen i fråga lär ha städat Sven Bertil Taubes ungkarlsya i början av 1960-talet! Enligt Svempa-Berras memoarer lär det ha gått till på följande sätt:

Personen gästspelade i Stockholm i början på 1960-talet och ville ha en ung aktör som var snygg i smoking, som presentatör på scenen. Budet gick till Sven-Bertil Taube. "Jag hade då en rätt nysydd smoking" påpekar han själv. Men det slumpade sig inte bättre än att den unge Svempis golvades av influensa. Svempa-Berra låg snörvlande och hostig med hög feber, när det en dag ringde på dörren till den rätt röriga ungkarlslyan. Utanför stod XXX, hälld i en silver­laméoverall, och sade:

– Jag hörde att du var sjuk, så jag tänkte att det var bäst att jag kom och lagade lite mat åt dej...!

Etiketter:

söndag, februari 10, 2008

Pink Industry Revisited!


Pink Industry - What I Wouldn't Give (1985)

Jag fullkomligen älskade, älskade, älskade det här bandet 1984... Pink Industry bestående av Ambrose Reynolds och Jayne Casey. Deras första ep Forty Five kom 1982.


Det har alltid varit svårt att få tag på material av Pink Industry fast jag hittade nästan allt på vinyl efter idogt letande på den tiden när det begav sig...

Till skillnad från mycket annan musik från samma tidsepok, så tycker jag faktiskt att Pink Industry håller än idag - även produktionsmässigt! Men jag måste erkänna att det faktiskt inte är förrän idag som jag fick se en video med dem för första gången...

Etiketter:

Lemoncurd



2 färska ägg
100 gr smör
2 citroner, saften och rivet skal
4 1/2 dl råsocker

Vispa äggen kraftigt och lägg alla ingredienser i en värmetålig skål vilken du placerar i ett vattenbad i en kastrull. Rör om tills smöret är smält och sockret upplöst. Fortsätt röra då och då tills krämen tjocknat en aning. Häll den färdiga lemoncurden i en varm och steril burk.

***


Den här lemoncurden var jag beroende av 1992 när jag bodde inneboende hos en tjej i Uppsala... vi läste egyptologi tillsammans och hon hade ett extra rum som hon hyrde ut... vi drack te och åt riskakor med lemoncurd i princip hela dagarna - aaaah det ljufveliga livet som upsalienseskandidat!!!

Vad hon gör idag... ? Tja, vi flyttade isär när jag fick tag på en egen lägenhet... sen träffades när vi båda jobbade på Stockholms Stadsmuseum för ca 10 år sedan... men vi höll inte kontakten... hon var ganska konstig måste jag erkänna... ni som träffat henne vet vad jag pratar om!!!

Etiketter:

Marlenes skugga...



Nu har jag bredspacklat en av väggarna för tredje gången... den är len som en rumpa på en nyfödd av valfrimodell... ja, det är så slätt och lent att jag nästan inte behöver slipa the shit! Här ser ni resultatet på en av väggarna inne i kapprummet - men viktigast av allt - på fotot här kan ni även ana Marlene Dietrich... jodå, på en vägg långt där borta, inne i det som ska bli själva salongen, jag har satt upp en bild av henne... hon ger mig espri und geist... hon visar vägen... hon bidrar med sin ande... hon impregnerar!

Nu känner jag för att... eeeeh... jo - koka egen lemoncurd!

Etiketter:

Chick Habit - I'm Back Baby!


April March - Chick Habit

Grrrrrr rrrrr rrrrr vooooooffffff... and I'm meaner than ever... eeeveeeeeer before! Ok boys and girls... någon som har problem med det???

Ibland måste man ta fram den Ulrike M som lurkar i gömmorna, sååå är bara!

- Yoooohooooo... buckle up all you scared boys... för nu blir det åka av... antingen är ni med... eller så hoppar ni av nu!!!

Etiketter:

lördag, februari 09, 2008

Coiffure a la Marlene!



Jag bestämde mig för att gifva den däringa flamboyanta tanten på moppo! Så jag trixade snabbt med mina flinka tassar ihop en av Marlenes mer fantabulösa coiffures... kastade vidare av mig pyjamasen och visade frankt fram baktassarna beklädda med de svandunstofflor vilka jag aaaldrig taga av mig... vidare skrek jag för full hals:

- "SKIT PÅ DIG KÄRRINGAJÄÄÄKEL!!!"

... jodå... alla, och då menar jag ALLA, kronbladen ramlade av med ett litet lätt introvert och knapphörbart skrik... och kvar i vasen står nu endast tomma stjälkar med några slappa och sketna löv (eller vad det nu heter på såna där!?)
Japp! Så ska en slipsten dras... ja jäklar i min lilla låda... back on track och dam i sitt eget hus kan man säga!

Etiketter:

Fleur de Jour...



Man törs inte tilltala en sådan flamboyant dam som denna... nej, det gör man bara inte! Man dricker sitt te, nickar lite nonchalant tillbaka och gör allt i sin uppenbara makt att hålla sig på samma nivå... men inser i samma sekund att det är omöjligt... !

Etiketter:

Gentlemannastylish!

Amerikanska tidskriften GQ firar ett halvsekel och radar därmed upp halvseklets stilsäkraste män... Cary Grant... Steve McQueen... Sean Connery... Marcello Mastriani... jodå, det finns några modernare varianter också, men där håller jag inte med längre! Nej, jag tycker att Pete Doherty är en penibelt knarkande fjant - Petes stil är inte stil... det är bara en efterapning av god stil med tillägget flottfläckar, otvättat hår och något smått tilltagen hjärna. Lägg sedan till en fotbollshuligan korsat med pinsam pop-o-rock-posör så, vips, har vi såna som Pete och bröderna Galagher (tvi-tvi-tvi).. och vad står de för... blott Noooothiiiing! Det måste finnas en hjärna strax ovanför kravatten för guds skull... lär av exempelvis Bryan Ferry!

Nej, tacka vet jag de gamla silverrävarna med stil ut i fingerspetsarna... hmmm... ja ja... men finns Ramones med på listan undrar ni - JA SJÄLVKLART!!!

Marcellos Pojkar... är det stil?... frågar ni igen med smulorna fortfarande hängande i skägget... Nej!!! - det är ren och skär Pete Doherty (se ovan)!!!

... det är skillnad på stil och stil... så är det bara!
Stil är att veta vem du är, vad du vill och ge fan i vad folk tycker... och god ton är inte fel alls - det är rätt! Sen kan man visst ha en fucky-you-attityd... så länge den är klädsam och icke minst - äkta... som Ramones (och en rödhårig...)!



"Alla vill vara Cary Grant. Till och med jag vill vara Cary Grant!"
(Cary Grant)

- Åååååh Caaaarrrrryyyy... jag vill också vara Cary Grant!!!

Etiketter:

fredag, februari 08, 2008

Ockulta hörnan!

Jag fick ganska ont i magen för kanske 10 minuter sedan... jag är hungrig... det hugger ganska rejält och jag fryser... och helt plötsligt får jag ett spammejl här på jobbet med titeln:

"stomachache"

... scary!

Etiketter: ,

Marlene på tapeten!



I år lanseras en parfym... hommage till Marlene Dietrich... vidare är det en film på gång där Gwynnet Paltrow kommer att personifiera min älskade Marlene...

Tyyypiskt!!!

Nu kommer min Marlene Dietrich-salong verka utstuderad och spekulativ... och det var ju aldrig riktigt meningen... det är så jäkla jobbigt att vara trendsetter... jag börjar faktiskt tröttna... aldrig får man vara ifred med sina tankar och idéer... aldrig... !

Marlene är miiiiin!!!

Etiketter:

Baby, I got news for YOU...


... I bought some brand new shoes for you -
wear them for goodness sake!!!

Baby, YOU think I look a mess... so you went and bought me this dress - wear it goddamnit!!!

Etiketter: ,

torsdag, februari 07, 2008

Härrrrk... krrrrrrkkkk... hhhrrrrrk!!!

Ursäkta en rödhårig fröken... men jag hostar hårbollar... och kröker rygg!

Ingen vacker syn... men det är inte meningen heller! Det är mest shortcuts and shortstories för tillfället - inget jag ber om ursäkt... det är en sån tid i mitt liv för tillfället...

Love You!

onsdag, februari 06, 2008

Parker:

To be... is to bebop...

Etiketter:

Dali:

To be... is to da da...

Etiketter:

Shakespeare:

To be... or not to be...

Etiketter:

Nya Hot Chipalbumet... äsch!

Nej, det blev inte bättre än så här... och besvikelsen är total!
Varför gör vissa band så att de släpper bästa låten som singel och resten av albumet är skittrist???

Själv skulle jag släppa nästbästa låten som singel och låta bästa låten ligga som mittenspår - tänk dig att få en otroligt god chokladpralin i en vacker ask... och så tänker du: gode guuud, det kan inte bli godare, suck, det här är en bit av himlen som singlat ner mot jorden och hamnat i min mun... och så efter ett tag så hittar du ännu en förtrollande pralin - och till och med ännu godare!!!

Det är ju då man börjar älska något... på riktigt... !

Etiketter:

Kinski kommer till Sthlm!


Kinski - The Wives of Artie Shaw

... och jag ÄLSKAR Kinski - på riktigt och i helig sanning!!!

Men kommer jag att knalla iväg på konserten den 16 februari... ???
Förmodligen inte... jag är en slö och initiativfattig jäkel som hellre sitter hemma framför brasan och grillar mashmallows och plinkar Sweet Home Alabama på nyckelharpa i lotusställning i stället!

Jag vet - i'm not worthy at all... sue me...

En långtradare till den som lyckas få med mig på valfri konsert... (och då snackar jag inte om fordonet... och inte valfrihet heller för den delen!)

Etiketter:

tisdag, februari 05, 2008

God etikett!

Ja... mycket, mycket god etikett må jag säga!
Fikatanten Rules!!!

Det finns människor som förstår mig...

... och Stella är en av dem!
Här förstår hon mig extra mycket...

Super fettisdagen!

Idag ska det röstas fram en bra och rekorderlig semla som kan leda det stora landet i väst (alltså väderstrecket väst!) - United States of America... the land with a dream... eller hur det nu var... i vilket fall som helst så tror jag en stadig semla kan lösa problemen de har over there!

Heja, heja, heja - kör så det ryker!

Etiketter:

måndag, februari 04, 2008

Today is Pete Townshend-Day



... oooh... ja... kidsen var verkligen alright förr... ooooh Pete, Pete, Pete sååå söt! (hmmm, undrar om jag kan skicka ett par hundörebyxor till honom... ja, till honom förr... typ då till honom här på bilden... mmmhmmm... grrr!)

Måndagmorgon - denna bild dyker upp och smeker mitt sinne och min kind... den viskar ett lagom morgonmjukt men rock'n'rollsnärtigt "Godmorgon Maria, vi finns här för din skull..."

... mmmhmmm, vilken bra start på en måndag... och ingen... INGEN smashar en gura så som Pete... blott ingen... det är till och med förbjudet för andra att ens försöka!




"... and then Hendrix came on... played farily well... "

Etiketter:

söndag, februari 03, 2008

Hundöronporr!!!



Jag är nästan lite för förtjust i sammetslena hundöron...

En av mina miljontals idéer (alla värdiga sitt nobelpris!) är att sy fast underbara hundöron istället för bakfickor på jeans... dessa jeans bör sedan killar/män ha på sig för garanterad stjärtklappning av exempelvis en sådan som mig! Jodå, jag skulle ständigt ha mina händer på den rumpan kan jag lova!!!

Hundöronen skulle naturligtvis vara vegetariska och inte äkta vara, men så naturtrogna som det bara är möjligt - för bästa och mesta utlovade effekt!!!

Den här lilla filmen är så till bredden fylld av de underbaraste hundöron man kan tänka sig... och ja, det är på gränsen till osedligt av mig att lägg upp den, men jag kunde inte behärska mig och låta bli... !

Varsågoda, lite hundöronporr så här på söndagseftermiddagen...

Etiketter: , ,

Mitt übersociala jag!

Jag borde borsta tovorna ur håret... dra på mig blåstället och börja spackla... inte sitta här och diskutera musik över nääätet med okända män från england... SKÄRPNING GULLET!

lördag, februari 02, 2008

Ja ja... jag vet!!!

Jag ropar efter backanaler ibland... men kära nån... jag är ingen proffsig backanalist (jodå, det är ett ord... ett ord jag just hittade på!) jag bara önskar att jag var mer proffsig än jag i verkligheten är!

Det finns de som bor för långt borta för spontana backanaler... ni bor på rauk-öar... ni bor i jämtland... ni bor ute i europa... ni bor i andra stadsdelar...

Fast det där med andra stadsdelar är ju snabbt avhjälpligt - och mycket riktigt så kommer det snart en vän från en annan stadsdel över... och backanalen knackar på våra sinnen... jag tror nog att vi båda behöver en redig tjingeling i kolan i goda vänners lag... japp, så får det bli...


Nu måste jag gå och köpa något att blanda med vaniljabsolut och hallon... eeehhh... groggvirke med andra ord! Eller... det ber jag vännen inhandla på väg mot backanalen... jag laddar datorn med... typ... hårdrock under tiden...

(det finns de som skulle gör omskrivningen "spritfest med orgier"... ja, de som läst på sin historia om antikens kultur- och samhällsliv... men så är inte fallet idag... en backanal kan betyda att man dricker något litet enstaka glas vin tillsammans, samtidig som man för ett sedligt och sofistikerat samtal om moral och etik under tiden - jooodå!)

Etiketter:

fredag, februari 01, 2008

Jag - ett av Epikuros svin!



Man behöver knappast befara att, som man förr brukade säga, ”Epikuros svin” ska bryta sig in i vallmo- och hampträdgårdarna.

Epikurén har ingen benägenhet för överdrifter – de skulle inkräkta på njutningen. Han njuter av tiden och tingen och är därför snarare motsatsen till giftmissbrukaren, som lider av tiden.

Den kedjerökande typen lär man inte finna hos epikuréerna – snarare gourmén som avslutar en god måltid med en utsökt cigarr.

Epikurén har njutningen i sin hand och kan konsten att tygla den – inte så mycket av disciplinära orsaker som på grund av njutningen själv.


ur: Erns Jünger - Psykonauterna

Etiketter: ,

Pug-Mugs!!!

Nyhetsredaktionen här på Dewdrops meddelar att medlemmar ur Canastaklubben har hamnat i finkan... på kåken... i sinkaluren... de har, så att säga, gått i fängelse utan att passerat GÅ!!!

Det var ju som ni känner till, Hug-a-Pug-Day igår, vilket resulterade i att några av medlemarna i Canastaklubben gick åstad och började tok-krama varandra... och det var ett kramande som var förlamande... men detta tok-kramande urartade i sådan tumult att polisen till slut blev inkopplad och tvingad att med vattenkanoner försöka avbryta kramandet inne i min lägenhet.
Ingen av de inblandade pugsen skadades dock!

Här nedan ser ni två Pug-MugsLill-Puggan och Pugsy Malone (de var de som kramades värst och längst!) och känner jag Canastaklubben rätt, så kommer dessa mugshots att hängas upp på hedersplatsen här hemma - dvs i min Marlene Dietrich-salong... !



Etiketter: , , ,


eXTReMe Tracker
website counter